Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witam

na czas obecny mam "zero" i w tym roku będę budował pod dachu

mam nastepujace pytanie

czy materiały takie jak : pustaki ceramiczne, strop, dachówkę

kupować teraz ? czy poczekać do wiosny ??

Tam gdzie bede sie zaopatrywał Sprzedawca namawia mnei abym kupił teraz

bo Euro jest nisko i jest przestój w budownictwie

Prosze o wyrarzenie swojej opini na temat cen materiałów w sezonie

Gość Gosc***
nie wiem jak wy ale ja mam juz dosc tego bialego swinstwa, cholerstwo wszedzie lezy, by chociaz polowe stopnialo :roll: ..... to moglbym cos na zewnatrz porobic :wink:

ja mam bardzo podobne odczucia...na tynki czekam..zimno, nie idzie robic, snieg,mroz - dojazd do domu niemozliwy, tak zawalilo sniegiem...mam tego dosc :evil:

Gość Gosc***
witam

na czas obecny mam "zero" i w tym roku będę budował pod dachu

mam nastepujace pytanie

czy materiały takie jak : pustaki ceramiczne, strop, dachówkę

kupować teraz ? czy poczekać do wiosny ??

Tam gdzie bede sie zaopatrywał Sprzedawca namawia mnei abym kupił teraz

bo Euro jest nisko i jest przestój w budownictwie

Prosze o wyrarzenie swojej opini na temat cen materiałów w sezonie

Bedzie albo taniej(jak dalej bedzie kryzys) lub drozej - jak sie kryzys skonczy :)

nie jest to odkrywcze...ale tak na moj gust, to duzo budów ruszy(widze to chocby po moich znajomych), dużo PnB nowych wydano...

jak masz mozliwosc dac w depozyt na składzie to chyba warto kupic, ale to nigdy nie beddziesz wiedziec czy dobrze robisz - a sprzedawca zawsze ci bedzie kit wciskał ze potem to tylko drozej bedzie, byle tylko on sprzeda...a co do Euro - to sa i prognozy ze Euro bedzie taniało-->w zwiazku z tym wszystko potanieje?!? prognozy moga sie nie sprawdzic...hehe.

Sprawdz dokładnie ceny, porównaj u konkurencji, jak masz duze rabaty to bierz

chyba wszedzie beton b20 jest za okolo 230 brutto z pompa i gruszka, podobno w budo-zbycie maja lepszej jakosci niz beton z lubaru. czy to jest tanio czy drogo to nie wiem, ale przy ofertach taka cene wszyscy podaja.

pozdrawiam

Ja miałem beton od Matuszka za 210 zl m3

Nie rozumie co to znaczy beton b20 lepszy czy gorszy jezeli jest na beton certyfikat to musi spelniac normy które sa ustalone.

chyba wszedzie beton b20 jest za okolo 230 brutto z pompa i gruszka, podobno w budo-zbycie maja lepszej jakosci niz beton z lubaru. czy to jest tanio czy drogo to nie wiem, ale przy ofertach taka cene wszyscy podaja.

pozdrawiam

Ja miałem beton od Matuszka za 210 zl m3

Nie rozumie co to znaczy beton b20 lepszy czy gorszy jezeli jest na beton certyfikat to musi spelniac normy które sa ustalone.

kiedy kupowales beton po 210zl? bo ja oferty mam z lutego 2010.nie znam sie na betonach, ale przed wyborem firmy budujacej z okolic rybnika a rozmawialem z kilkunastoma, twierdzili ze na betonie z budozbytu po 2 dniach leca z murami a na betonie z lubaru musza poczekac troche dluzej. chyba nie mieli w tym zadnego interesu a tylko wyrazali swoje opinie. napewno beton z tych firm czy od matuszka czy jeszcze z innej firmy bedzie tak samo mocny i chyba tornado mogloby to tylko sprawdzic! dlatego bede bral beton gdzie bedzie po prostu tanszy z grucha i pompa :)

co do dachowki to tez mam ogromny problem, bo chce cos czarnego i koniecznie z ceramiki i tak na 260 m2 mojego dachu potrzebuje:

-koramik L 15 czarna angoba szlachetna 18000zl

-balance lenti czarna angobowana 14200 zl

-nelskamp f10u kolor 32 czern stara angoba 13600

-nelskamp g10 kolor 32 czern stara angoba 18250zl (dachowka plaska)

cena obejmuje dachowki podtsawowe, lewe krance i prawe, gasiory i dachowki wentylacyjne z transportem i rozladunkiem. czekam tylko na wycene robena, bo niby odradzaja bo krzywy ale jak cena bedzie dobra to niech sie martwi majster, ze sie trudno kladzie i wogole.

pozdrawiam

kiedy kupowales beton po 210zl? bo ja oferty mam z lutego 2010.nie znam sie na betonach, ale przed wyborem firmy budujacej z okolic rybnika a rozmawialem z kilkunastoma, twierdzili ze na betonie z budozbytu po 2 dniach leca z murami a na betonie z lubaru musza poczekac troche dluzej. chyba nie mieli w tym zadnego interesu a tylko wyrazali swoje opinie. napewno beton z tych firm czy od matuszka czy jeszcze z innej firmy bedzie tak samo mocny i chyba tornado mogloby to tylko sprawdzic! dlatego bede bral beton gdzie bedzie po prostu tanszy z grucha i pompa :)

co do dachowki to tez mam ogromny problem, bo chce cos czarnego i koniecznie z ceramiki i tak na 260 m2 mojego dachu potrzebuje:

-koramik L 15 czarna angoba szlachetna 18000zl

-balance lenti czarna angobowana 14200 zl

-nelskamp f10u kolor 32 czern stara angoba 13600

-nelskamp g10 kolor 32 czern stara angoba 18250zl (dachowka plaska)

cena obejmuje dachowki podtsawowe, lewe krance i prawe, gasiory i dachowki wentylacyjne z transportem i rozladunkiem. czekam tylko na wycene robena, bo niby odradzaja bo krzywy ale jak cena bedzie dobra to niech sie martwi majster, ze sie trudno kladzie i wogole.

pozdrawiam

w sierpniu zalewalismy 2-gi strop i taka cena była , a co zaszkodzi przedzwonić i zapytać o akyualną cene

witam ,czy ktos zna gdnego poleceia wykonawce wykopania wykopu pod dom bo musze juz z kims ustalic termin pozdro

Witam

W Radoszowach jest godny polecenia, nazywa się Berger.

Ma koparkę JCB albo CAT teraz niejestem pewien, ma b.dobrego operatora, przynajmiej miał takiego w zeszłym roku. Jak zarezerwujesz teraz to i dobra cena ci wpadnie.

pozdrawiam

jak robia na cem II (tzn zuzlowy) to wiazanie masz opoznione ( czasami i cem III sypia jak kto chce ) przepis przepisem, niestety betoniarnia tez robi tak by nie stracic a trzymac standardy ( masz przeciez certyfikat, a on nie jest do podtarcia) . jesli chcesz lac rano a po poludniu stawiac sciany ( oczywiscie latem ;> ) to prosisz o to. zuzlowy to standard, cem I , ktory jest drozszy jest na zyczenie. teraz w okresach zimowych dyspozytor by na nim psow nie wieszac musi dawac i cem I i cem II i dotego dodatki czy w tych temperaturach grzac wode czy tez i kruszywo ( tego to malo kto robi) . nasze regionalne wytwornie betonu sa ok, nie ma co narzekac. robilo sie z gorszymi :wink:

bdan

Odwiedź hurtownię Styrnol w Mszanej na drodze Wodzisław Jastrzębie. Są elastyczni i w zeszłym roku mieli lepsze ceny na dachówkę Roben Kasztan + i porotherm niż Hadex, Lubar i Budozbyt.

He He może ceny i niezłe ale jakoś nasza współpraca była ciężka. Raz przywieźli nam 2 palety cegieł bez uprzedzenia na budowę wyładunek wyglądał tak że gościu stojąc na pace auta rzucał nimi na plac budowy masakra

http://myszka.dobrafirma.com/Budowa/Stan%20Zero/Fatalna%20ceg%b3a%20ze%20Styrnola%202.JPG

pozostała z tego paleta prawie dobrej i paleta śmiecia, brak skruchy przeprosin i czegokolwiek. Innym razem przywieźli już nawet po uzgodnieniu na budowę 3 palety dachówki bez HDS do samodzielnego rozładunku , dobrze że nie rozładowali w podobnym stylu, na szczęście teściowa użyła "skutecznego słownictwa łacińskiego"i wyprosiła ich z placu budowy .