MaciekKamila 17.02.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Mam Robena monza plus grafit bardzo jesteśmy zadowoleni, zawsze znajdzie się pare krzywych .. to ceramika a nie zaprawa cementowa ze sztancy a powiedz mi Seba czy to widac golym okiem na dachu, ze jakas dachowka jest krzywa i np. odstaje od reszty dachowek? czy tylko jest problem z jej ulozeniem? jakbys mial jakas fote dachu? bo jak tych niedociagniec dachowki nie widac z placu to po co przeplacac ponad 5 tys zl miedzy koramic a robenem?! a ceramika to zawsze ceramikapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.02.2010 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 pytanie laika mam projekt ale bez wykazu (dokładnie ilość) materiałów (ilość betonu,pustaki, drewno, dachówka) - czy w składzie budowlanym sami to sobie dokładnie przeliczą ? czy to jest odpłatne ? ceny negocjowaliscie później jak rozumiem...i czy lepiej czekać na miejscu na wycene czy zostawić i czekac na odzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 17.02.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 pytanie laika mam projekt ale bez wykazu (dokładnie ilość) materiałów (ilość betonu,pustaki, drewno, dachówka) - czy w składzie budowlanym sami to sobie dokładnie przeliczą ? czy to jest odpłatne ? ceny negocjowaliscie później jak rozumiem...i czy lepiej czekać na miejscu na wycene czy zostawić i czekac na odzew hej, ja wlasnie robie wyceny:) idziesz sobie do hurtowni materialow i oni sobie kseruja Twoj projekt techniczny domu i za darmo wyliczaja ile potrzebujesz i czego. po kilku dniach odzwaniaja lub wysylaja na email zestawienia kosztowe, pozniej najtansza oferte przesylasz do pozostalych skladow ....... i jest walka o klienta! przykladowo za leiera 30 p+w na poczatku spiewali 4,5zl brutto to teraz juz zeszli do 3,95zl brutto, na kilku tysiacach pustakow na caly dom zbiera sie juz calkiem niezla suma. analogicznie jest z reszat materialow! pozdrawiam i zycze wytrwalosci w znalezieniu jak najlepszych cen, czasami trzeba byc natretnym i co kilka dni sie przypominac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszma 17.02.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Witam w nowym sezonie. Zaczynam rozglądać się za materiałam na kolejny etap prac.Potrzebóje pustaki na szczyty i narazie udało mi się uzyskać takie ceny:- Porotherm 30 4,77 zł/szt- Porotherm 25 5,68 zł/sztCeny oczywiście z transportem i rozładunkiem.Zdecydowałem się na dachówke ROBEN Plus miedzana 2,9 zł/sztCzy ktoś wynegocjował lepsze ceny??Poszukuje także sprawdzonej ekipy do dachu.A gdzie można kupić dobrą wieźbe?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimi34 17.02.2010 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 mycia napisz jak wyszły zakupy w zorach solbetu pozdro jimi34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika2277 17.02.2010 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 Kupiłam dziś dachówkę za waszą doradą Roben bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie cena w Carmex Mrówka z Raciborza i to tam zamówiłam wszystko rynny dachówk, folia i dodatki. Buduję dom w Rododendronach 6 (P) bez garażu. Wycena za dach ok. 150m2 policzyli mi trochę ponad 11 000zł (bez okien dachowych) to chyba ok. za Roben Monza Plus w kolorze czarnobrązowa glazura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.02.2010 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 za Roben Monza Plus w kolorze czarnobrązowa glazura. a jaką dostałas cenę za m2 brutto albo za szt. brutto ? ja dostalam 3,21 brutto za szt ta dachowke a na allegro widziałam 2,90 tylko nie sprawdzalam ile dolicza za transport <a href=http://img705.imageshack.us/img705/3488/dachc3b3wka20roben.jpg' alt='dachc3b3wka20roben.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
weronika2277 17.02.2010 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2010 3.16 brutto sztuka podstawowej ale mam mały dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 18.02.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Weronika a powiedz czy cena 3,16 tej dachówki jest z transportem,bo mi powiedzieli,że kasują 120 zł za transport na godzinę?Quenne a powiedz skąd masz tą cenę 3,21?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 18.02.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 mycia napisz jak wyszły zakupy w zorach solbetu pozdro jimi34 Witam, Zakupy oki, już kiedyś pisałem materiał na parter: Solbet 36cm i 24cm na działowe nośne wraz kominem Plewy 6.66mb (dwa kominy jeden do pieca CO a drugi do kominka+wentylacja) wyszło: 17733zł Jeszcze muszę poszukać stropu Teriva w dobrej cenie. Teraz zastanawiamy się nad dachówką mam wycene na: Bogena Innovo 10 - 3,17zł szt. Rupp Rubin 13V po 4,36zł Raben Monza Plus 3,4zł drogo Ale myślimy jeszcze nad betonową z Braasa Romańska grafit ( może ktoś ma taką na dachu?)wyceny jeszcze nie mam. AAAA oddaliśmy pisemko w sprawie sfinansowania sieci wodociągowej do naszej działki, jedno do urzędu miasta a drugie poszło do wodociągów. Dla nie wtajemniczonych wodociągi chcą abyśmy zrobili sieć (nie przyłącze) wodociągową około 70m fi110 wraz z hydrantem a potem im to oddali pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 18.02.2010 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 mucia A gdzie kupowałaś poszczególne materiały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 18.02.2010 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 mucia A gdzie kupowałaś poszczególne materiały? Solbet 36cm 14zł. szt (7szt na m2) i komin Plewy w firmie Abra w Żorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 18.02.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 mycia napisz jak wyszły zakupy w zorach solbetu pozdro jimi34 Ale myślimy jeszcze nad betonową z Braasa Romańska grafit ( może ktoś ma taką na dachu?) pozdro my mamy http://lh3.ggpht.com/_BkZD4zd4mS0/SqKLS8vBFKI/AAAAAAAAAcI/2JXduEgvN8A/s512/IMG_0185.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 18.02.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Weronika a powiedz czy cena 3,16 tej dachówki jest z transportem,bo mi powiedzieli,że kasują 120 zł za transport na godzinę? Quenne a powiedz skąd masz tą cenę 3,21? Pozdrawiam. z allegro robili wyceny więc z ciekawości posłałam skan dachu, doliczyli mi jeszcze 500 zl za transport bo to chyba Wroclaw był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojkap 18.02.2010 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Witajcie, Mam do sprzedania Porotherm Winerberga 25 P+W, 8 oryginalnie zapakowanych palet/około 500szt. Prosto z Niemiec, przywiezione kilka dni temu. Do odbioru w Raciborzu. Cena za sztukę 6zł + 8x23zł za palety (kaucja). Zainteresowanych proszę o kontakt na PRIV. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 18.02.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Nasz projekt prawie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geller 18.02.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 Prosze o namiary na operatora koparki (nie koparko-ładowarki). Chodzi o koparke kołową typu atlas 1204, komatsu pw 180. Pod piwnice bede musiał wybrać ponad 300 m3 ziemi. Widziałem jamaju miał w dzienniku taką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mucia 18.02.2010 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2010 mycia napisz jak wyszły zakupy w zorach solbetu pozdro jimi34 Ale myślimy jeszcze nad betonową z Braasa Romańska grafit ( może ktoś ma taką na dachu?) pozdro http://lh3.ggpht.com/_BkZD4zd4mS0/SqKLS8vBFKI/AAAAAAAAAcI/2JXduEgvN8A/s512/IMG_0185.jpg Marwal Wielkie dzięki troche z daleka zdjęcie ale dachówka fajna. A kładło się ją dobrze twojej ekipie? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaroos 19.02.2010 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 witam wszystkich budujących Potrzebuję namiary na taniego kierownika budowy z okolic Rybnika w stronę Leszczyn... u pierwszego co byłem to stary emeryt i zacenił 2tyś... poszperałem troche i widze że łapie się w tej górnej granicy honorarium dla emeryta-kierownika budowy Temat na "już"..z góry dzięki za pomoc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marwal 19.02.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 Jestem zadowolony z tej dachówki, w tej cenie w zasadzie miałem Robena, ale każdy z nas wybiera inaczej, dlatego mamy różne dachówki, mnie przekonała powłoka Cisar w stosunku do Lumino (Celtycka), ale, czy to działa to nie wiem. Zdjęcie z daleka bo działka tak mała dosłownie jak pod namiot a nie dom, w związku z tym, dachówki z naszej działki nie widać , jakby coś to droga główna Śląska - od Rybnika to w Chwałowicach obok kopalnii w prawo na światłach jak do wodzisławskiej i za przejazdem kolejowym 100 m po prawej stronie w trzeciej linii zabudowy. Może kiedyś będziesz przejeżdzać to widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts