Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam Robena monza plus grafit bardzo jesteśmy zadowoleni, zawsze znajdzie się pare krzywych .. to ceramika a nie zaprawa cementowa ze sztancy

a powiedz mi Seba czy to widac golym okiem na dachu, ze jakas dachowka jest krzywa i np. odstaje od reszty dachowek? czy tylko jest problem z jej ulozeniem? jakbys mial jakas fote dachu?

bo jak tych niedociagniec dachowki nie widac z placu to po co przeplacac ponad 5 tys zl miedzy koramic a robenem?! a ceramika to zawsze ceramika

pozdrawiam

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

pytanie laika :) mam projekt ale bez wykazu (dokładnie ilość) materiałów (ilość betonu,pustaki, drewno, dachówka) - czy w składzie budowlanym sami to sobie dokładnie przeliczą ? czy to jest odpłatne ? ceny negocjowaliscie później jak rozumiem...i czy lepiej czekać na miejscu na wycene czy zostawić i czekac na odzew

pytanie laika :) mam projekt ale bez wykazu (dokładnie ilość) materiałów (ilość betonu,pustaki, drewno, dachówka) - czy w składzie budowlanym sami to sobie dokładnie przeliczą ? czy to jest odpłatne ? ceny negocjowaliscie później jak rozumiem...i czy lepiej czekać na miejscu na wycene czy zostawić i czekac na odzew

hej, ja wlasnie robie wyceny:) idziesz sobie do hurtowni materialow i oni sobie kseruja Twoj projekt techniczny domu i za darmo wyliczaja ile potrzebujesz i czego. po kilku dniach odzwaniaja lub wysylaja na email zestawienia kosztowe, pozniej najtansza oferte przesylasz do pozostalych skladow ....... i jest walka o klienta! przykladowo za leiera 30 p+w na poczatku spiewali 4,5zl brutto to teraz juz zeszli do 3,95zl brutto, na kilku tysiacach pustakow na caly dom zbiera sie juz calkiem niezla suma. analogicznie jest z reszat materialow!

pozdrawiam i zycze wytrwalosci w znalezieniu jak najlepszych cen,

czasami trzeba byc natretnym i co kilka dni sie przypominac

Witam w nowym sezonie. Zaczynam rozglądać się za materiałam na kolejny etap prac.

Potrzebóje pustaki na szczyty i narazie udało mi się uzyskać takie ceny:

- Porotherm 30 4,77 zł/szt

- Porotherm 25 5,68 zł/szt

Ceny oczywiście z transportem i rozładunkiem.

Zdecydowałem się na dachówke ROBEN Plus miedzana 2,9 zł/szt

Czy ktoś wynegocjował lepsze ceny??

Poszukuje także sprawdzonej ekipy do dachu.

A gdzie można kupić dobrą wieźbe??

Kupiłam dziś dachówkę za waszą doradą Roben bardzo pozytywnie zaskoczyła mnie cena w Carmex Mrówka z Raciborza i to tam zamówiłam wszystko rynny dachówk, folia i dodatki. Buduję dom w Rododendronach 6 (P) bez garażu. Wycena za dach ok. 150m2 policzyli mi trochę ponad 11 000zł (bez okien dachowych) to chyba ok. za Roben Monza Plus w kolorze czarnobrązowa glazura.

za Roben Monza Plus w kolorze czarnobrązowa glazura.

a jaką dostałas cenę za m2 brutto albo za szt. brutto ? ja dostalam 3,21 brutto za szt ta dachowke a na allegro widziałam 2,90 tylko nie sprawdzalam ile dolicza za transport

<a href=http://img705.imageshack.us/img705/3488/dachc3b3wka20roben.jpg' alt='dachc3b3wka20roben.jpg'>

mycia napisz jak wyszły zakupy w zorach solbetu pozdro jimi34

Witam,

Zakupy oki, już kiedyś pisałem materiał na parter: Solbet 36cm i 24cm na działowe nośne wraz kominem Plewy 6.66mb (dwa kominy jeden do pieca CO a drugi do kominka+wentylacja) wyszło: 17733zł

Jeszcze muszę poszukać stropu Teriva w dobrej cenie.

Teraz zastanawiamy się nad dachówką mam wycene na:

Bogena Innovo 10 - 3,17zł szt.

Rupp Rubin 13V po 4,36zł

Raben Monza Plus 3,4zł drogo

Ale myślimy jeszcze nad betonową z Braasa Romańska grafit ( może ktoś ma taką na dachu?)wyceny jeszcze nie mam.

AAAA oddaliśmy pisemko w sprawie sfinansowania sieci wodociągowej do naszej działki, jedno do urzędu miasta a drugie poszło do wodociągów.

Dla nie wtajemniczonych wodociągi chcą abyśmy zrobili sieć (nie przyłącze) wodociągową około 70m fi110 wraz z hydrantem a potem im to oddali

pozdro

Weronika a powiedz czy cena 3,16 tej dachówki jest z transportem,bo mi powiedzieli,że kasują 120 zł za transport na godzinę?

Quenne a powiedz skąd masz tą cenę 3,21?

Pozdrawiam.

z allegro :) robili wyceny więc z ciekawości posłałam skan dachu, doliczyli mi jeszcze 500 zl za transport bo to chyba Wroclaw był

mycia napisz jak wyszły zakupy w zorach solbetu pozdro jimi34

Ale myślimy jeszcze nad betonową z Braasa Romańska grafit ( może ktoś ma taką na dachu?)

pozdro

http://lh3.ggpht.com/_BkZD4zd4mS0/SqKLS8vBFKI/AAAAAAAAAcI/2JXduEgvN8A/s512/IMG_0185.jpg

Marwal

Wielkie dzięki troche z daleka zdjęcie ale dachówka fajna.

A kładło się ją dobrze twojej ekipie?

pozdro

witam wszystkich budujących :)

Potrzebuję namiary na taniego kierownika budowy z okolic Rybnika w stronę Leszczyn... u pierwszego co byłem to stary emeryt i zacenił 2tyś... poszperałem troche i widze że łapie się w tej górnej granicy honorarium dla emeryta-kierownika budowy :)

Temat na "już"..z góry dzięki za pomoc....

Jestem zadowolony z tej dachówki, w tej cenie w zasadzie miałem Robena,

ale każdy z nas wybiera inaczej, dlatego mamy różne dachówki, mnie przekonała powłoka Cisar w stosunku do Lumino (Celtycka), ale, czy to działa to nie wiem. Zdjęcie z daleka bo działka tak mała dosłownie jak pod namiot a nie dom, w związku z tym, dachówki z naszej działki nie widać :( ,

jakby coś to droga główna Śląska - od Rybnika to w Chwałowicach obok kopalnii w prawo na światłach jak do wodzisławskiej i za przejazdem kolejowym 100 m po prawej stronie w trzeciej linii zabudowy. Może kiedyś będziesz przejeżdzać to widać.