Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jestem chyba najbardziej upierdliwym klientem bo od zeszłego roku jak dostaliśmy pozwolenie to troche oblegam Lubar, Budozbyt, Hadex, Mura, Abra i jeszcze inne. W każdej z tych hurtowni robili mi po pare wycen na kamienie, dach z dodatkami, beton, strop teriva. A potem to wszystko porównuje a mam tego trochę. Jak narazie to beton Lubar bo dają człowieka do pomocy w cenie, solbet i dach Abra strop chyba też ale czekam jeszcze na Budozbyt. Ale trza tak robić bo różnice są bardzo duże. pozdro

Tych "dupereli" było sporo i okazało się, że... drogawe są.

Zgadza sie i dlatego ja dawalem do wyceny kompletny dach. Nie mialem czasu, zeby jezdzic po hurtowniach i w jednej kupowac dachowki, w drugiej rynny itd.

Zanioslem projekt i interesowala mnie cena za wszystko, lacznie z foliami, obrobkami blacharskimi, klamrami i innymi detalami. Roznice miedzy poszczegolnymi ofertami byly spore, a cena dachowki podstawowej stanowila 1/3 ceny calego dachu. Czasami warto wiec zaplacic pare groszy wiecej za dachowki, a odbic sobie to na innej pozycji. Wszystko jest kwestia negocjacji :)

Amen.

Dokładnie o to mi chodziło.

:wink:

Ja jestem chyba najbardziej upierdliwym klientem bo od zeszłego roku jak dostaliśmy pozwolenie to troche oblegam Lubar, Budozbyt, Hadex, Mura, Abra i jeszcze inne. W każdej z tych hurtowni robili mi po pare wycen na kamienie, dach z dodatkami, beton, strop teriva. A potem to wszystko porównuje a mam tego trochę. Jak narazie to beton Lubar bo dają człowieka do pomocy w cenie, solbet i dach Abra strop chyba też ale czekam jeszcze na Budozbyt. Ale trza tak robić bo różnice są bardzo duże. pozdro

I bardzo dobrze.

Tak trzymać !

:)

Maciek&Kamila,

ja za geodetę chyba płaciłam coś koło 450 zł - 2008 rok to był.

Ale jeśli Apacz 84 zł zapłacił 200 zł to naprawdę tanio.

Może to faktycznie ze względu na to, że robił u niego inne rzeczy ( tak jak też radzi Wirecki.

Jak masz jeszcze ochotę to sprawdź Handlobud z Wodzisławia.

Pozdrawiam

Kochani nie orientujecie się przypadkiem gdzie mogę zamówić gotową mieszankę cementowo-piaskową na wylewki z dodatkiem plastyfikatora (wiadomo podłogówka) i włókien zbrojących (to ponoć taki wynalazek zastępujący tradycyjne zbrojenie z siatki). Bo firma z której brałem beton do zalewania stropów takiego czegoś nie robi i mam kłopot.

Proszę napiszcie ile kosztowała was robocizna / całość wykonania instalacji c.o. i wod-kan. Mam wrażenie, że wyceny które dostałęm są chyba za wysokie, a już negocjowałem. Dom 150m2 dół podłogówka, góra tradycyjnie, piwnica 3 grzejniki, piec z podajnikiem cena 31000 + 5000 za wod-kan w tym robocizny ok 6000zł za całość.

Dobra,

jestem systematycznie zasypywana privami o ekipy ( pozdrawiam wszystkich ! ), cały czas dzielnie odpowiadam... to teraz ja mam pytanie.

:p

Do wykończonych lub wykańczających się.

Czy znacie jakąś bardzo dobrą ekipę malarską ( najlepiej malowanie natryskowe ) ???

Oczywiście, mogłaby to być firma zajmująca się ogólnie wykończeniówką ( ostateczne dopieszczenie wnętrz, tynki stukturalne, malowanie itp. ), ale szczególnie zależy mi na bardzo dobrych malarzach.

Jeśli macie jakieś info w tym temacie, to proszę o kontakt.