Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

my bedziemy robic przydomowa oczyszczalnie sciekow, cos tam zwraca gmina za inwestycje a po drugie nie bedziemy musieli placic za odprowadzenie sciekow do kanalizacji co kosztuje w rybniku ponad 13 zl/m3 a m3 zimnej wody 5zl/m3. teraz miesiecznie w trojke zuzywamy okolo 10m3 wiec oszczednosci beda spore i "poś" szybko sie zwroci.

jak ktos ma namiar na firme montujaca takie urzadzenia to chetnie wezme

Witam

Nam montowała firma z W-wia Śl., firma Bio-Eko, całość zrobili kompleksowo: wykop, montaż, rury przyłączeniowe aż do domu.

POLECAM

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

my bedziemy robic przydomowa oczyszczalnie sciekow, cos tam zwraca gmina za inwestycje a po drugie nie bedziemy musieli placic za odprowadzenie sciekow do kanalizacji co kosztuje w rybniku ponad 13 zl/m3 a m3 zimnej wody 5zl/m3. teraz miesiecznie w trojke zuzywamy okolo 10m3 wiec oszczednosci beda spore i "poś" szybko sie zwroci.

Witam

Nam montowała firma z W-wia Śl., firma Bio-Eko, całość zrobili kompleksowo: wykop, montaż, rury przyłączeniowe aż do domu.

POLECAM

Witam

POLECAM

czy projektant musi zrobic jakis aneks do projektu dumu? czy tylko firma np. bio-eko robi projekt?

ile taka impreza kosztuje jak firma robi calosc?

jakie papiery i do kogo ewentualnie trzeba pisac o dofinansowanie inwestycji?

na co zwracac uwage wybierajac model POŚ? itd

dzieki z gory za odpowiedz i podpowiedz

pozdrawiam

Najpierw musisz podac im ile bedzie domownikow, na tej podstawie obliczą ci zapotrzebowanie i wielkosc POS. Oczywiscie od tego zalezy tez cena. Cena takze zalezy od terenu w jakim ma byc montowana.

jesli chodzi o kwestie papierkowe to wszystko zalatwiala firma Bio-Eko, projekt i pozwolenia itd.

Zadzwon i zapytaj, to ci doradzą.

pozdrawiam

Najpierw musisz podac im ile bedzie domownikow, na tej podstawie obliczą ci zapotrzebowanie i wielkosc POS. Oczywiscie od tego zalezy tez cena. Cena takze zalezy od terenu w jakim ma byc montowana.

jesli chodzi o kwestie papierkowe to wszystko zalatwiala firma Bio-Eko, projekt i pozwolenia itd.

Zadzwon i zapytaj, to ci doradzą.

pozdrawiam

Dokładnie.

Ja też bardzo chciałam POŚ drenażową.

Ale u mnie saaaaaaaaaama glina.

W związku z tym koszt mojej POŚ wyniósłby aż 12.000 zł.

Tyle co ekologiczna.

Zrezygnowałam z bólem.

P.S.

Potwierdzam opinię o Bio-Eko z Wodzisławia.

Same dobre opinie.

kurcze w wycenie podaja cene za m3 betonu, jaki to jest rząd wielkości do domu, ile Wam weszło, chodzi o piwnice 120m2, dom ma 240 m2 powierzchni parterowy, tak orientacyjnie gdyby ktos moglby mi to przyblizyc...albo podac wzor do obliczenia :lol:

Zerknij do projektu i poczytaj jakiej grubości masz strop/posadzkę.

Znając powierzchnię stropu/posadzki w m2 pomnóż to przez ową grubość i masz ilość w m3.

Dla przykładu: Strop nad piwnicą grubości 14cm, powierzchnia 100m2 daje:

0,14m x 100m2 = 14m3 betonu.

Co do ścianki kolankowej - my mamy ok 1,2m - idealne wykorzystanie całej powierzchni pomieszczenia ;)

kurcze w wycenie podaja cene za m3 betonu, jaki to jest rząd wielkości do domu, ile Wam weszło, chodzi o piwnice 120m2, dom ma 240 m2 powierzchni parterowy, tak orientacyjnie gdyby ktos moglby mi to przyblizyc...albo podac wzor do obliczenia :lol:

Zerknij do projektu i poczytaj jakiej grubości masz strop/posadzkę.

Znając powierzchnię stropu/posadzki w m2 pomnóż to przez ową grubość i masz ilość w m3.

Dla przykładu: Strop nad piwnicą grubości 14cm, powierzchnia 100m2 daje:

0,14m x 100m2 = 14m3 betonu.

dzieki :) małżowi dalam do policzenia ;) bo ze mnie taka baba budownicza, wszytko sama najlepiej... ale to mnie przerosło ;)

Witam.

Gdzie w okolicy znajdę tani tłuczeń czy kruszywo pod plac i do utwardzenia drogi.?

ponoc ma Marcelu maja berge czerwona z holdy, auto 12t za 300 zl, tylko do raciborza to troche kilometrow

Tak tylko że ponoć czerwona berga nie nadaje się pod place bo się z czasem kruszy i później kostka siada.