Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Gdzie w okolicy znajdę tani tłuczeń czy kruszywo pod plac i do utwardzenia drogi.?

ponoc ma Marcelu maja berge czerwona z holdy, auto 12t za 300 zl, tylko do raciborza to troche kilometrow

Macie może namiary? Możecie podesłać?

Pozdr,

Mirek Folwarczny 501 587 852

300 zl za auto 12 t

pozdro

Ewuś powodzenia w Vatenfallu w Plazie tam zawsze kolejki jak za starych,dobrych czasów.

Pozdrawiam.

Też mnie przerażają te kolejki tam :((((

Zdrówka dla córeczki życzę .

No to ja chyba miałem szczęście bo załatwiłem tam wszystko (tzn. zmianę taryfy) na poczekaniu dosłownie w 15 minut.

PS.Kochani gdzie mogę zamówić gotową mieszankę cementowo-piaskową na wylewki z dodatkiem plastyfikatora (wiadomo podłogówka) i włókien zbrojących (to ponoć taki wynalazek zastępujący tradycyjne zbrojenie z siatki). Już o to pytałem ale brak odzewu.

I jeszcze jeden problem. W kotłowni drzwi wejściowe zewnętrzne mają się otwierać na zewnątrz, to wiem. Ale jak to wygląda w przypadku drzwi z holu w piwnicy do kotłowni, bo mi by pasowało otwierać je do kotłowni i nie wiem czy tak mogę.

Najpierw musisz podac im ile bedzie domownikow, na tej podstawie obliczą ci zapotrzebowanie i wielkosc POS. Oczywiscie od tego zalezy tez cena. Cena takze zalezy od terenu w jakim ma byc montowana.

jesli chodzi o kwestie papierkowe to wszystko zalatwiala firma Bio-Eko, projekt i pozwolenia itd.

Zadzwon i zapytaj, to ci doradzą.

pozdrawiam

Powiedz mi ile cię całość kosztowała, pytam bo u mnie początkiem kwietnia (jak pogoda pozwoli), właśnie oni będą robić takie cudo. A i czy jest możliwość podjechania do ciebie i obejrzenia jak to wszystko wygląda po montażu.

Najlepiej jak ktoś podeśle zdjęcie kto brał kamień z Marcela.

Pozdr,

jutro zrobie fotke kamienia, jest to sortyment od 0 do 63 mm, nie jest az taki tragiczny, tylko, ze ja to dawalemna czas jak beda wjezdzac auta z materialem na budowe, bo jako droga dojazdowa do domu to by sie rqaczej nie nadalo

Witam!! Jak wysoką macie ściankę kolankową? Ja zastanawiam się nad czteroma kamieniami co da niecały metr.

Myśmy w projekcie mieli dwa pustaki, ale podnieśliśmy o jeden i dołożyliśmy wieniec, ściana ok. 1,2m - nie żałujemy. Myślę że 1,0 m to minimum.

Generalnie im wyższa ściana kolankowa tym wiecej miejsca "użytkowego" POdnosząc scianke kolankowa zmniejsza Ci sie kąt dachu i jednocześnie wydłuża się długośc jętek, co wymaga odpowiedniego przeliczenia ich długości. Mozna podnieśc oczywiscie wysokosc sciany kolankowej jednocześnie podnosząc cały budynek i zachować kąt dachu tylko jeżeli masz wykusze to podnosząc cały dach moze okazac sie , ze dom bedzie wygladal smiesznie. My mielismy wlasnie ten problem. Optymalnie wybralismy sciane kolankowa o wysokosci 115 cm ( w projekcie bylo 80cm) zmniejszajac kąt dachu , czyli zachowując wysokosc budynku jak bylo w projekcie. Wszystko zależy od kształtu budynku i upodobań inwestorów. Najlepiej zasymulowac sobie różne opcje w jakim programie i porównać.

Pozdrawiam