Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ktos pytal o oczyszczalnie z drenazem, moze sie wtracam ale to tak banalnie proste ,zarowno projekt jak i sam montaz ze nie warto placic 100% wiecej komus za cos co mozna samemu.

w pozwoleniu mam osadnik i chcac zrobic poś trza zrobic projekt i zgloszenie w starostwie, wczesniej w powiecie wodzislawskim wymagaja akceptacji i opini sanepidu, koszt 100zl i 2 tygodnie czekania, potem starostwo.

projekt mozna wykonac samemu, chociaz co do opini geologicznej ciezko mi powiedziec, tez zrobilem sam i zaakceptowali.

firma tu wymieniona za projeklt kasuje 800zl .

oczyszczalnia sotlarenza , wiele firm z regionu ma przedstawicielstwo, najtaniej ekotech z bzia

do tego zwir i godzina pracy koparki.

firmie z wodzislawia nalezy dac za calosc 7-8 kpln.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

piejar .... no coś Ty .... sprawdzałeś? :o :lol:

adiqq .... Ty bywasz , bo "rejonowo" .... ja bywam bo "sentymentalnie" :D

a w ogóle chopaki i dziołchy .... to marzy mi się lokalne spotkanko ... wiosnę czuć , ciepło się zrobi .... może by jakiego grilla? :D :wink:

piejar .... no coś Ty .... sprawdzałeś? :o :lol:

adiqq .... Ty bywasz , bo "rejonowo" .... ja bywam bo "sentymentalnie" :D

a w ogóle chopaki i dziołchy .... to marzy mi się lokalne spotkanko ... wiosnę czuć , ciepło się zrobi .... może by jakiego grilla? :D :wink:

Tylko pisz gdzie i już, ale może jak się totalnie ociepli.

My na razie się po nartach dogrzewamy :)))

Najlepiej jak ktoś podeśle zdjęcie kto brał kamień z Marcela.

Pozdr,

jutro zrobie fotke kamienia, jest to sortyment od 0 do 63 mm, nie jest az taki tragiczny, tylko, ze ja to dawalemna czas jak beda wjezdzac auta z materialem na budowe, bo jako droga dojazdowa do domu to by sie rqaczej nie nadalo

Czekamy na fotkę :)

luks6 - jak możesz zamieść także fotkę tego gruzu z cukrowni.

Pozdr,

... po to aby podłączyć piec do układy zamkniętego

A po kiego grzyba? Jeżeli chodzi o korozję grzejników to wystarczy dodać pasywator do wody. Ja w ogóle nie wymieniam wody w obiegu i moim zdaniem jest całkowicie pasywna. Dawniej ludziom gniły instalacje bo na lato spuszczali wodę a potem zalewali wszystko świeżą, korozyjną wodą. Rury pex nie korodują.

To była idea naszego "byłego" instalatora. Twierdził, że w naszym przypadku gdy całym dom to podłogówka + 3 szt. grzejników łazienkowych i jeden PURMO w garazu łatwiej bedzie utrzymać temp. w układzie. Nie wiem dla mnie trochę dziwna teza, ale zawodowcem niejestem. Jedni hydraulicy tweirdzą że tak jest lepiej a inni mówią z kolei własnie " po co wymiennik płytowy " także chciałem usłyszeć opinie kogos kto ma taki ow wymiennik.

pozdrawiam