Lisek_77 30.04.2010 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Ten Pan wiercił u mnie, rzeczywiście rzeczowy. Magik co szuka wody wskazał u mnie idealnie miejsce ale walnął się zdrowo z wydajnością, miało być 1,5m3/h a jest nie więcej jak 0,6 i mimo super wywierconej studni i pelnego profesjonalizmu na wstępie ani ja ani Pan nie za bardzo wiemy co z tym zrobić bo ja nie wiem czy to mi wystarczy czy nie. A studniarze zapewniali mnie, że wierca mi studnie z wodą a nie dziurę w ziemi. Wiecie swoją drogą czy taką studnie mogę uznać za ok? Na razie mam pompe jaka po kilku minutach walenia wodą (wydajność 1,5m3) zaczyna pluć powietrzem. 0,6m3/h to w końcu 12m3 na dobę czyli jak dla domu i lekkiego podlewania to bardzo dużo. Ale tak to bez dużego hydroforu się nie obejdzie. A i z tymi 100% to przesada nawet raport od radiestety pisze że pewność to 90%. A propos studni jeszcze, to czy są jakieś konkretne zalecenia co do jej lokalizacji czy goście robią po prostu tam, gdzie magicznie wykryją, że jest woda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 30.04.2010 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 ja mam tynki c-w i nie bede na to dawał gładzi...na pewno nie na poddaszu. jedynie zastanawiam sie nad parterem...skłaniam sie ku temu zeby nie dawac (dodatkowe koszty) Na tynki CW dajcie sobie polozyc szlichte cementowa, zacierane paca z filcem. Mozna dawac gladz wapienna ale to rzeczywiscie duzo syfu i czekania. Moi tynkarze za doplata 4 pln / m2 wykanczali wlasnie szlichta betonowa produkcji Stabila -> nazywali to "gladziami", nakladane bylo na drugi, trzeci dzien po normalnych tynkach, bardzo cienka warstwa - wlasciwie to takie wyrownanie i wygladzenie tynkow CW tylko. Efekt - SUPER !! !! Nie sa to gladzie, sciany nie sa jak szklo ale daleko im do "zwyklych", chropowatych tynkow CW. Sa idealne - cos jakby na gladz polozyc leciutka fakture. Dla mnie bomba - jak ktos chce zobaczyc, albo chce odrazu namiary na "moich" tynkarzy to zapraszam - swoja droga tynki perfekcyjnie rowne - mozna lata 2,5m sprawdzac kazda zrobiona sciane pokolei - nie bedzie ani mm luzu pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 30.04.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 Witam moze mi cos doradzicie.Jestem po rozmowie z panem od dachu,dostałam cene robocizny 65zl za metr kw.dachu (na gotowo). Ja miałem fachowca -- Czesława K. naszego prawie sąsiada z Kamienia z ul. T. Bieli. Mam dach całkowicie prosty dwuspadowy to wyszło nawet nie za drogo. Bardzo solidna firma i bardzo szybka - polecam. U mnie kładli tylko dachówkę z wykończeniami i z rynnami a później jeszcze machnęli mi podbitkę. Więźbę dachową robiła mi firma budowlana. Nie wiem ile teraz bierze za metr położenia dachu - ale zawsze najpierw bada jego stopień skomplikowania. U mnie nie podobało im się, że dach jest za wysoko i trzeba było dużo rusztowań. Ma napięte terminy to trzeba go wcześniej zamawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 30.04.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 A propos studni jeszcze, to czy są jakieś konkretne zalecenia co do jej lokalizacji czy goście robią po prostu tam, gdzie magicznie wykryją, że jest woda? ja wskazałem dokładne miejsce z dokładnością do 0,5m- studnia głębinowa tutaj jak ma być woda to będzie tu i 2 metry dalej tak stwierdził wykonawca p. Kilar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 30.04.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 No i jeszcze jedna rzecz.Waham sie miedzy Koramic a Ruppceramika.Róznica w cenie calej dachowki na ten dach wynosi ok. 11 tys.Ma byc antracyt angoba. Co o tym sądzicie? chyba roznicy w jakosci nie ma az takiej duzej miedzy koramiciem a ruppceramika zeby az 11 tys!!!! to i to ceramika, ja tez sie nie moglem zdecydowac i w koncu wybralem robbena bo jest na 260m2 dachu tanszy o 5 tys od koramica ogladajac dachy nie jestes w stanie powiedziec czy to koramic, robben czy ruppceramika bo wszystkie pieknie sie prezentuja na dachu i naprawde nie widac roznicy, jedynie to mozna rozpoznac dachowke ceramiczna od betonowej. ja napewno nie przeplace za ceramike bo gosc od dachu twierdzi, ze robben ma wyzsze zamki i sie go trudniej kladzie niz inna dachowke ceramiczna;d ps jak cos pisze to widze to dopiero po minucie! czy tez tak macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 30.04.2010 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 tamaryszek duży wybór koparek masz w Ochojcu a to jednak sporo bliżej.Milenijna 57,pan Klyszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.04.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2010 chyba roznicy w jakosci nie ma az takiej duzej miedzy koramiciem a ruppceramika zeby az 11 tys!!!! to i to ceramika, ja tez sie nie moglem zdecydowac i w koncu wybralem robbena bo jest na 260m2 dachu tanszy o 5 tys od koramica ogladajac dachy nie jestes w stanie powiedziec czy to koramic, robben czy ruppceramika bo wszystkie pieknie sie prezentuja na dachu i naprawde nie widac roznicy, jedynie to mozna rozpoznac dachowke ceramiczna od betonowej. ja napewno nie przeplace za ceramike bo gosc od dachu twierdzi, ze robben ma wyzsze zamki i sie go trudniej kladzie niz inna dachowke ceramiczna;d Zgadzam się w 100 %. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 01.05.2010 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Gdzie kupowaliście okna dachowe? Co do okien normalnych to punktów w Rybniku jest mnóstwo ale w niewielu miejscach można kupić dachowe, więc nawet trudno porównać ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 01.05.2010 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 (edytowane) Dachowe do łazienki kupowałem w Budozbycie na Mikołowskiej. Edytowane 1 Maja 2010 przez czp01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiajanusz 01.05.2010 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Mam do odsprzedania 5 szt płyt gipsowo kartonowych. Rydułtowy. Proponuję po 10 złotych za sztukę. Czy jest ktoś chętny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 01.05.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Gdzie kupowaliście okna dachowe? Co do okien normalnych to punktów w Rybniku jest mnóstwo ale w niewielu miejscach można kupić dachowe, więc nawet trudno porównać ceny. My w Lubarze - Fakro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marnika 01.05.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Nasze okna fakro były kupowane w Gierałtowicach. Bryzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 01.05.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 witam pytam ponownie, czy ktos moze polecic jakiegos dobrego kafelkarza ??? pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peter_te 01.05.2010 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 WitamPoszukuję ziemi do wyrównania działki (Jankowice) - jakieś 120t.Pozdrawiam Peter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 01.05.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Dziś mija miesiąc od złożenia wniosku na PnB. Cisza..... Ale za to mam pozwolenie na wycięcie drzew, nawet szybko się uwinęli, bo chyba w 3 tyg. Dałam projekt do wyceny do czterech firm, materiały też mi wyceniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.05.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Dziś mija miesiąc od złożenia wniosku na PnB. Cisza..... Ale za to mam pozwolenie na wycięcie drzew, nawet szybko się uwinęli, bo chyba w 3 tyg. Dałam projekt do wyceny do czterech firm, materiały też mi wyceniają. W UM w Rybniku ? jesli tak to dowiedz sie u kogo jest Twoj projekt, jak u p. Kotasa...to poczekasz jeszcze minimum miesiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 01.05.2010 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Tak w Rybniku. Mówisz, że ten pan taki opieszały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 01.05.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Witam .Co sądzicie o oknach Veka Perfecline a może Aluplast 4000 Roundline. Ja mam Veka Topline z listwami przyszybowymi Swingline to ta sama klasa co Perfectline i Swingline róźnia się tylko kształtem, Przy zastosowaniu dobrych okuć i z odpowiednią stalą wewnątrz okna bardzo dobre. Warto pomysleć o ciepłej ramce swisspacer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.05.2010 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 Tak w Rybniku. Mówisz, że ten pan taki opieszały? ja dostałam w ostatni ustawowy dzień ...67 czy 68 jakos tak, zwodził mnie co 3 dni ze mam dzwonic i nic....ale zapytaj u kogo masz, jak bedzie wszystko ok to nie czekasz na uprawomocnienie 2 tygodni tylko skladasz oświadczenie ze nie bedziesz wnosiła odwołania od decyzji UM i zanosisz do inspektoratu nadzoru zgłoszenie rozpoczęcia robót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 01.05.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2010 pozwolenie na budowe zalatwia sie w starostwie a nie urzedzie miasta procz tego nikomu nie zglaszalem, ze rozpoczynam roboty! tak mi powiedzial kierownik budowy a przy odbiorze pozwolenia w starostwie rowniez zapytalem bo jakos niedowierzalem, ze nie trzeba juz zglaszac rozpoczecia prac ale to potwierdzili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts