copec 04.05.2010 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 Widzę że większość osób kupuje okna dachowe w Budozbycie. Namierzyłem firmę Velset z Katowic, która specjalizuje się w oknach na dach. Zastanawiam się czy przy większej ilości okien tak jak u mnie nie opłacałoby się porównać cen z hurtowniami poza Rybnikiem. Może ktoś sprawdzaj już u nich ofertę? Też raczej zdecyduję sie na Velset rabat 28% od cennika przemawia za nimi. Są tańsi od miejscowych hurtowników i biorąc u nich okna mam Veluxy jeszcze taniej niż Fakro lokalnie. Sprawdzałem też komentarze na alledrogo i wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 04.05.2010 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 a jeszcze jedno może podpowiecie gdzie, za ile i jakiej firm kupowaliście komin systemowy fi 200 z wentylacją u mnie na razie faworytem jest Terom z Mszany 2100 za 6,33mb Plewa. Proszę o ew info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 04.05.2010 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) a jeszcze jedno może podpowiecie gdzie, za ile i jakiej firm kupowaliście komin systemowy fi 200 z wentylacją u mnie na razie faworytem jest Terom z Mszany 2100 za 6,33mb Plewa. Proszę o ew info mi przywiezli w tamtym tygodniu komin CRH fi 180 wysokosc kolo 4m na razie, w tym 2 ciagi spalinowe +3 wentylacyjne za 3300 zl brutto, jak na razie wszystko idzie z budozbytu ale beton na strop bedzie od matuszka bo ma 15zl taniej na m3 fakro 78*140 FTP-V07 z kolniezem wycenili na 1306 zl brutto Edytowane 4 Maja 2010 przez Maciek&Kamila dopisalem sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Santa_ppc 04.05.2010 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2010 (edytowane) a jeszcze jedno może podpowiecie gdzie, za ile i jakiej firm kupowaliście komin systemowy fi 200 z wentylacją u mnie na razie faworytem jest Terom z Mszany 2100 za 6,33mb Plewa. Proszę o ew info Ja brałem 2 kominy(komplety), oba systemowe. Do kotłowni komin IBF Classic fi 180 (11 mb), do salonu do kominka komin EFFE2 fi220 (10,5 mb), do tego po 27 pustaków wentylacyjnych 2 i 3 komorowych. Całość kosztowała mnie ok 6tys. Kupowane u mury (Mura GTM) Rybnik Boguszowice. Swoją drogą jeśli nie zależy ci na dodatkowym ociepleniu komina wełną (jak w przypadku IBF) to kominy EFFE2 wychodzą chyba najtaniej na rynku, a przynajmniej tu w okolicy. Edytowane 4 Maja 2010 przez Santa_ppc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czp01 05.05.2010 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Kupowałem komin systemowy , ocieplany firmy LEIER o długości 11 metrów i średnicy 200 mm, ale przywiózł mi go przewoźnik wraz z phorotermami z małopolski. Na naszym terenie te kominy też można kupić. Podobno lepsze są systemy kominowe firmy SCHIEDEL , ale LEIER akurat był trochę tańszy a poza tym jak porównywałem to kominy te (tych samych typów) niczym praktycznie się między sobą nie różniły poza drobnymi szczegółami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 05.05.2010 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 witambędę wiercił studnię głębinową na ul.Sygnały 7 Rybniku,przez firmę z Brzeszcz-ich strona http://www.wiercenie-studni.com.pl,rzetelni i fachowi,oglądałem ich studnie u jednego pana w Suszcu:wstępnie 250zł mb z materiałem,jeśli by się znalazło kilku chętnych lub choć jeden więcej cena za odwiert będzie niższa.wczoraj z tym panem rozmawiałem nr.tel.502318815.Jeśli ktoś byłby zainteresowany proszę o kontakt na forum,e-mail:[email protected],tel.785090442,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 05.05.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Czy ktoś z Was budował dom z dachem płaskim - stropodachem niewentylowanym (ew. wentylowanym lub odwróconym)? Ja mam to w projekcie, ale na razie mam trochę obaw. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 05.05.2010 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 dzięki za namiary na kominy i okna.Wypowiedzcie się proszę jeszcze na temat projektanta instalacji gazowej - potrzebuję go do zrobienia wewn w domu i na posesji. Poproszę o ew namiary na prv wraz z szacowanymi kosztami (2 punkty kotłownia i kuchnia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 05.05.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) witam będę wiercił studnię głębinową na ul.Sygnały 7 Rybniku,przez firmę z Brzeszcz-ich strona http://www.wiercenie-studni.com.pl,rzetelni i fachowi,oglądałem ich studnie u jednego pana w Suszcu:wstępnie 250zł mb z materiałem Witam Bulajev Te 250zł to netto czy brutto? a jak z szukaniem wody? sam musisz czy maja jakiegoś "magika"? ja mam działkę w Kłokocinie i tez będę wiercił mam ofertę za 260zł netto Pozdrawiam Edytowane 5 Maja 2010 przez viperolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 05.05.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Również szukam projektanta do instalacji gazowej oraz wykonawcy do podłączenia instalacji. Proszę o ewentualne namiary na wykonawców lub projektanta oraz o podanie kosztów wykonania w/w/ prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 05.05.2010 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) witam,rozmawiałem dzisiaj ponownie z tą firmą i jest tak:dla "naszej grupy" -na razie jest nas trzech,jeśli zdecydujemy się wiercić studnie w maju to cena jest 220zł netto(paragon,fakt-vat+22%)za mb z materiałem.wszystko jest w cenie tj,obsypka,filtr,materiał,płukanie i badanie wydajności,osobno pompa ale też pomagają wybrać mają ze 40 albo i więcej do wyboru.Nie korzystają z radiastety ,mają duże doświadczenie w tym fachu.proszę zajrzeć na ich strone internetową im zadzwonić do tego pana w razie wątpliwości tel.502318815 Edytowane 5 Maja 2010 przez bulajev Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatkaz83 05.05.2010 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) Witam,mam pytanie: gdzie w Rybniku lub okolicach najtańsze siatki ogrodzeniowe?Czy ktoś zna tanią ekipę wykonującą ogrodzenia z siatki? Edytowane 5 Maja 2010 przez agatkaz83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 05.05.2010 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Witam, mam pytanie: gdzie w Rybniku lub okolicach najtańsze siatki ogrodzeniowe? Czy ktoś zna tanią ekipę wykonującą ogrodzenia z siatki? witam poszukaj na allegro, ja kupiłem tanio, firma była bodajże z Skarzyska-kamiennej, dowiezli gratis przy okazji transportu do opola, produkują wszystko słupki i siatkę, maja bardzo dobre ceny, u nas w okolicy szukałem i były dużo wyższe. a co do montażu wypozyczyłem wiertnice do gleby za 100zł / dzien i 60 słukpów zrobilismy na gotowo w 10 godzin. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 05.05.2010 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 Ech Rybnik miasto z Ikrą......... Rozmawiając z tym Panem, dostrzegłem na ścianie za jego plecami bardzo ładny bilbord - Rybnik, miasto z Ikrą. Zachciało mi się śmiać.......... pozdrawiam U Burmistrza Mikołowa wisi w sekretariacie "Eko Laur 2005". Z dopiskiem "Za działalność na rzecz ochrony środowiska". Ale to było 5 lat temu i teraz się zmieniło... Gazownia planowała położenie gazociągu na kilku ulicach w mojej okolicy, zrobili projekty, zawieźli do miasta. Miasto w warunkach uzgodnieniowych zażyczyło sobie odtworzenia nawierzchni z kostki rozbieralnej na całej szerokości drogi. (Obecnie drogi są krzywe, asfaltowe, z dziurami, bez chodników). Nie ma to jak znaleźć jelenia, który zrobi miastu za darmo drogi. Dla niewtajemniczonych: standardem jest odtworzenie nawierzchni na szerokości 1 m. Odtworzenie = zrobienie jak było wcześniej. Oczywiście jeleń sie nie znalazł i gazu póki co nie będzie... Nic tylko palić węglem i zdjąć Laur z wystawki w sekretariacie.... Smaczku sprawie dodaje fakt, że miasto ma kasę z EU na kanalizację w tym rejonie i i tak będzie te drogi robiło..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 06.05.2010 04:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Copec, Basia67 projekt zewnętrznej instalacji gazowej ( działka ) i wewnętrznej ( już w domu ) zrobił mi pan z Gazownictwa w Wodzisławiu - p. Bartoń. Tel. kom. bezpośrednio do niego : 692-813-224 Koszt bodajże 450 zł + VAT. Wszystko poszło bardzo sprawnie, pan jest miły i znacznie przyspieszył moją sprawę. W końcu jest pracownikiem Gazownictwa. Do tego załatwił mi wpis "Kierownika Budowy" ( bo budowa instalacji to tak jakby osobna budowa i wymaga założenia osobnego "Dziennika Budowy" oraz Kierownika Budowy z takimi uprawnieniami ) - 200 zł. Faceta nawet na oczy nie widziałam. A wykonawca instalacji - to pan zaś polecony od tego pana z Gazownictwa. P. Gudalewski : 502-352-850 Za wykonanie instalacji ( kuchenka gazowa i kocioł gazowy ) wyszło 2 tys. zł : - robocizna 5 pkt. x 200 zł = 1000 zł ( mam kocioł i kuchenkę gazową ). Niestety nie pamiętam już, jak liczą owe punkty. - materiały 1.000 zł. W sumie przyłącze gazu plus wykonanie całej instalacji ( w tym cała dokumentacja ) - wyszły mnie 4.958 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 06.05.2010 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 witam,rozmawiałem dzisiaj ponownie z tą firmą i jest tak:dla "naszej grupy" -na razie jest nas trzech,jeśli zdecydujemy się wiercić studnie w maju to cena jest 220zł netto(paragon,fakt-vat+22%)za mb z materiałem.wszystko jest w cenie tj,obsypka,filtr,materiał,płukanie i badanie wydajności,osobno pompa ale też pomagają wybrać mają ze 40 albo i więcej do wyboru.Nie korzystają z radiastety ,mają duże doświadczenie w tym fachu.proszę zajrzeć na ich strone internetową im zadzwonić do tego pana w razie wątpliwości tel.502318815 Ja też oficjalnie potwierdzam swój akces, u mnie co prawda woda tylko do ogródka, ale chcę to zrobić i mieć spokój. Także wygląda że jest nas trzech Zastanawiam się tylko jak będą szukali tej wody, ale w tej sprawie zadzwonię tam dzisiaj. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 06.05.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam wszystkich dziś Pan z Lubaru poinformował mnie że stal tanieje hm poradził zaczekać ze dwa tygodnie, więc chyba kupimy tylko na fundamenty na razie wykop już jest tylko pogoda nie ta :/ Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 06.05.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 to super,ale jest już nas czterech,zostało nam dogadać się co do terminu wiercenia-wstępnie to 15 maj 2010-czy wszystkim pasuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 06.05.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Witam wszystkich dziś Pan z Lubaru poinformował mnie że stal tanieje hm poradził zaczekać ze dwa tygodnie, więc chyba kupimy tylko na fundamenty na razie wykop już jest tylko pogoda nie ta :/ Pozdrawiam juz pisalem tydzien temu albo i ze dwa, ze ma taniec na "szczescie" pogoda ma do konca przyszlego tygodnia uniemozliwic prace zwiazane z szalowaniem stropu wiec moze sie doczekam nizszych cen stali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 06.05.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Oj dobrze niech tanieje, właśnie przymierzamy się do kupna stali na stropy. Co ciekawe - szukamy stali fi8 gatunku A3N i w wielu hurtowniach, składach, sklepach, itp. sprzedawcy nie są w stanie powiedzieć mi jaki gatunek stali sprzedają Jedynie Lubar i Matuszek potwierdzili, ze taką stal mają...Budozbyt i Majnusz mają - ale akurat nie na składzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts