Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Widzę że większość osób kupuje okna dachowe w Budozbycie. Namierzyłem firmę Velset z Katowic, która specjalizuje się w oknach na dach. Zastanawiam się czy przy większej ilości okien tak jak u mnie nie opłacałoby się porównać cen z hurtowniami poza Rybnikiem. Może ktoś sprawdzaj już u nich ofertę?

Też raczej zdecyduję sie na Velset rabat 28% od cennika przemawia za nimi. Są tańsi od miejscowych hurtowników i biorąc u nich okna mam Veluxy jeszcze taniej niż Fakro lokalnie. Sprawdzałem też komentarze na alledrogo i wszystko ok.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a jeszcze jedno może podpowiecie gdzie, za ile i jakiej firm kupowaliście komin systemowy fi 200 z wentylacją u mnie na razie faworytem jest Terom z Mszany 2100 za 6,33mb Plewa. Proszę o ew info

mi przywiezli w tamtym tygodniu komin CRH fi 180 wysokosc kolo 4m na razie, w tym 2 ciagi spalinowe +3 wentylacyjne za 3300 zl brutto, jak na razie wszystko idzie z budozbytu ale beton na strop bedzie od matuszka bo ma 15zl taniej na m3

fakro 78*140 FTP-V07 z kolniezem wycenili na 1306 zl brutto

Edytowane przez Maciek&Kamila
dopisalem sobie

a jeszcze jedno może podpowiecie gdzie, za ile i jakiej firm kupowaliście komin systemowy fi 200 z wentylacją u mnie na razie faworytem jest Terom z Mszany 2100 za 6,33mb Plewa. Proszę o ew info

Ja brałem 2 kominy(komplety), oba systemowe. Do kotłowni komin IBF Classic fi 180 (11 mb), do salonu do kominka komin EFFE2 fi220 (10,5 mb), do tego po 27 pustaków wentylacyjnych 2 i 3 komorowych. Całość kosztowała mnie ok 6tys. Kupowane u mury (Mura GTM) Rybnik Boguszowice.

Swoją drogą jeśli nie zależy ci na dodatkowym ociepleniu komina wełną (jak w przypadku IBF) to kominy EFFE2 wychodzą chyba najtaniej na rynku, a przynajmniej tu w okolicy.

Edytowane przez Santa_ppc

Kupowałem komin systemowy , ocieplany firmy LEIER o długości 11 metrów i średnicy 200 mm, ale przywiózł mi go przewoźnik wraz z phorotermami z małopolski. Na naszym terenie te kominy też można kupić. Podobno lepsze są systemy kominowe firmy SCHIEDEL , ale LEIER akurat był trochę tańszy a poza tym jak porównywałem to kominy te (tych samych typów) niczym praktycznie się między sobą nie różniły poza drobnymi szczegółami.

witam

będę wiercił studnię głębinową na ul.Sygnały 7 Rybniku,przez firmę z Brzeszcz-ich strona http://www.wiercenie-studni.com.pl,rzetelni i fachowi,oglądałem ich studnie u jednego pana w Suszcu:wstępnie 250zł mb z materiałem,jeśli by się znalazło kilku chętnych lub choć jeden więcej cena za odwiert będzie niższa.wczoraj z tym panem rozmawiałem nr.tel.502318815.Jeśli ktoś byłby zainteresowany proszę o kontakt na forum,e-mail:[email protected],tel.785090442,pozdrawiam

witam

będę wiercił studnię głębinową na ul.Sygnały 7 Rybniku,przez firmę z Brzeszcz-ich strona http://www.wiercenie-studni.com.pl,rzetelni i fachowi,oglądałem ich studnie u jednego pana w Suszcu:wstępnie 250zł mb z materiałem

Witam Bulajev

Te 250zł to netto czy brutto? a jak z szukaniem wody? sam musisz czy maja jakiegoś "magika"?

ja mam działkę w Kłokocinie i tez będę wiercił mam ofertę za 260zł netto

Pozdrawiam

Edytowane przez viperolo

witam,rozmawiałem dzisiaj ponownie z tą firmą i jest tak:dla "naszej grupy" -na razie jest nas trzech,jeśli zdecydujemy się wiercić studnie w maju to cena jest 220zł netto(paragon,fakt-vat+22%)za mb z materiałem.wszystko jest w cenie tj,obsypka,filtr,materiał,płukanie i badanie wydajności,osobno pompa ale też pomagają wybrać mają ze 40 albo i więcej do wyboru.Nie korzystają z radiastety ,mają duże doświadczenie w tym fachu.proszę zajrzeć na ich strone internetową im zadzwonić do tego pana w razie wątpliwości tel.502318815 Edytowane przez bulajev

Witam,

mam pytanie: gdzie w Rybniku lub okolicach najtańsze siatki ogrodzeniowe?

Czy ktoś zna tanią ekipę wykonującą ogrodzenia z siatki?

witam

poszukaj na allegro, ja kupiłem tanio, firma była bodajże z Skarzyska-kamiennej, dowiezli gratis przy okazji transportu do opola,

produkują wszystko słupki i siatkę, maja bardzo dobre ceny, u nas w okolicy szukałem i były dużo wyższe.

a co do montażu wypozyczyłem wiertnice do gleby za 100zł / dzien i 60 słukpów zrobilismy na gotowo w 10 godzin.

pozdrawiam

Ech Rybnik miasto z Ikrą.........

Rozmawiając z tym Panem, dostrzegłem na ścianie za jego plecami bardzo ładny bilbord - Rybnik, miasto z Ikrą. Zachciało mi się śmiać..........

pozdrawiam

U Burmistrza Mikołowa wisi w sekretariacie "Eko Laur 2005". Z dopiskiem "Za działalność na rzecz ochrony środowiska". Ale to było 5 lat temu i teraz się zmieniło...

Gazownia planowała położenie gazociągu na kilku ulicach w mojej okolicy, zrobili projekty, zawieźli do miasta. Miasto w warunkach uzgodnieniowych zażyczyło sobie odtworzenia nawierzchni z kostki rozbieralnej na całej szerokości drogi. (Obecnie drogi są krzywe, asfaltowe, z dziurami, bez chodników).

Nie ma to jak znaleźć jelenia, który zrobi miastu za darmo drogi. Dla niewtajemniczonych: standardem jest odtworzenie nawierzchni na szerokości 1 m. Odtworzenie = zrobienie jak było wcześniej.

Oczywiście jeleń sie nie znalazł i gazu póki co nie będzie... Nic tylko palić węglem i zdjąć Laur z wystawki w sekretariacie....

Smaczku sprawie dodaje fakt, że miasto ma kasę z EU na kanalizację w tym rejonie i i tak będzie te drogi robiło.....

Copec, Basia67

projekt zewnętrznej instalacji gazowej ( działka ) i wewnętrznej ( już w domu ) zrobił mi pan z Gazownictwa w Wodzisławiu - p. Bartoń.

Tel. kom. bezpośrednio do niego : 692-813-224

Koszt bodajże 450 zł + VAT.

Wszystko poszło bardzo sprawnie, pan jest miły i znacznie przyspieszył moją sprawę.

W końcu jest pracownikiem Gazownictwa.

;-)

Do tego załatwił mi wpis "Kierownika Budowy" ( bo budowa instalacji to tak jakby osobna budowa i wymaga założenia osobnego "Dziennika Budowy" oraz Kierownika Budowy z takimi uprawnieniami ) - 200 zł.

Faceta nawet na oczy nie widziałam.

A wykonawca instalacji - to pan zaś polecony od tego pana z Gazownictwa.

P. Gudalewski : 502-352-850

Za wykonanie instalacji ( kuchenka gazowa i kocioł gazowy ) wyszło 2 tys. zł :

- robocizna 5 pkt. x 200 zł = 1000 zł ( mam kocioł i kuchenkę gazową ). Niestety nie pamiętam już, jak liczą owe punkty.

- materiały 1.000 zł.

W sumie przyłącze gazu plus wykonanie całej instalacji ( w tym cała dokumentacja ) - wyszły mnie 4.958 zł.

witam,rozmawiałem dzisiaj ponownie z tą firmą i jest tak:dla "naszej grupy" -na razie jest nas trzech,jeśli zdecydujemy się wiercić studnie w maju to cena jest 220zł netto(paragon,fakt-vat+22%)za mb z materiałem.wszystko jest w cenie tj,obsypka,filtr,materiał,płukanie i badanie wydajności,osobno pompa ale też pomagają wybrać mają ze 40 albo i więcej do wyboru.Nie korzystają z radiastety ,mają duże doświadczenie w tym fachu.proszę zajrzeć na ich strone internetową im zadzwonić do tego pana w razie wątpliwości tel.502318815

Ja też oficjalnie potwierdzam swój akces, u mnie co prawda woda tylko do ogródka,

ale chcę to zrobić i mieć spokój.

Także wygląda że jest nas trzech :-)

Zastanawiam się tylko jak będą szukali tej wody, ale w tej sprawie zadzwonię tam dzisiaj.

Pozdrawiam.

Witam wszystkich :) dziś Pan z Lubaru poinformował mnie że stal tanieje hm poradził zaczekać ze dwa tygodnie, więc chyba kupimy tylko na fundamenty na razie :) wykop już jest tylko pogoda nie ta :/ Pozdrawiam

juz pisalem tydzien temu albo i ze dwa, ze ma taniec :) na "szczescie" pogoda ma do konca przyszlego tygodnia uniemozliwic prace zwiazane z szalowaniem stropu wiec moze sie doczekam nizszych cen stali :)

Oj dobrze niech tanieje, właśnie przymierzamy się do kupna stali na stropy. Co ciekawe - szukamy stali fi8 gatunku A3N i w wielu hurtowniach, składach, sklepach, itp. sprzedawcy nie są w stanie powiedzieć mi jaki gatunek stali sprzedają :) Jedynie Lubar i Matuszek potwierdzili, ze taką stal mają...Budozbyt i Majnusz mają - ale akurat nie na składzie :p