lider6 21.05.2010 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Hej Jamaju pogadamy w Niedzielę, ja moge Ci wykonać ale w październiku chyba wkońcu wtedy skończę tą podyplomówkę, a koggoś tam znam i z kimś sie pogada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 21.05.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 ja moge, ale narazie nie robie, nawet sobie jeszcze nie mialem czasu zrobic ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 21.05.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 ja moge, ale narazie nie robie, nawet sobie jeszcze nie mialem czasu zrobic ;p Wydaje mi się że sam sobie nie możesz zrobic... Swoją drogą tez jestem zainteresowany ŚE już w niedługim czasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 21.05.2010 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 (edytowane) no jako wlasciciel i nie bede sprzedawal i posiadam uprawnienia odpowiednie to moge edit: inzynier budowy (czasopismo wydawane przez PIIB) z stycznia 2010 Edytowane 21 Maja 2010 przez marek.Bud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 21.05.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2010 Hej Jamaju pogadamy w Niedzielę, ja moge Ci wykonać ale w październiku chyba wkońcu wtedy skończę tą podyplomówkę, a koggoś tam znam i z kimś sie pogada OK! To w niedzielę pogadamy Ale do października nie mogę czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 23.05.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 AGA przepiękne te schody ! nam do schodów jeszcze daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.05.2010 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 AGA przepiękne te schody ! nam do schodów jeszcze daleko Dziękuję, Tamaryszek. Zobaczysz, "zeeeeeendzie".... ( jak mawiamy z moją Przyjaciółką ). Ani się nie obejrzysz.... i będziesz pomykać w górę i w dół po swoich schodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 23.05.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Aga, wszyscy czekaja na cennik schodow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.05.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Podawałam na privy. Wam posyłam więc jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 23.05.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 czy ja również mogę prosić o ten cennik? cieszę się ,że wstawiłaś fotki ponieważ mamy dopiero zaczynać fundamenty ale ten numer telefonu już zanotowany:) świetna robota i pomysł ciekawią mnie bardzo ceny drzwi. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 23.05.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 Poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lider6 23.05.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 dla tych co wiercili studnie napiszcie jaki proponują Wam koszt zabudowy pompy mnie telefonicznie wychodziło, że 1400 pompa 500 przeponówka 200 robocizna Jak przyjechali na miejsce wycenili całość na 3900 (2000 pompa zds 3.19, przeponówka 511, zawory itp.500zł, obudowa studni z robocizną 900zł!!!) Liczyłem, że koło 3000zł mogę zapłacić ale z tą kwotą przesadzili. Hej jak z pompami głębinowymi czy ktoś już zamontował. Dalej zostaję w punkcie wyjścia, czekam na jakies propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaRybnik 24.05.2010 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witam !Od niedawna śledzę to forum i postanowiłam się zarejestrować.W 2008 roku z mężem zaczynałam budowę swojego wymarzonego domu i wiadomo jak to na polu walki różne wpadki i sukcesy. Do wykonania dachu znajomi polecili mi firmę „TECH-BUD” – Krzysztof Szymański z Rybnika. Wydawało mi się że złapałam anioła za nogi – wszystko bez problemu i z dużą pomocą Pana Szymańskiego.Byłam zafascynowana postępem prac –po ukończeniu dachu nie wezwałam nawet kierownika budowy tylko zapłaciłam. I to okazało się moim największym błędem – kierownik się pojawił przy następnym etapie prac i po oględzinach dachu znalazł dużo błędów których nie widziałam ja ani mąż.Nakazał poprawę oraz w niektórych miejscach wymiany elementów. Pan Szymański raczył przyjechać na budowę – stwierdził że kierownik nie ma racji i odjechał. Tyle było go widać na budowie.Dach stał i nic się nie działo – dopiero piękna tego roczna zima pokazała wszystkie usterki. Dach po prostu się ZAPADŁ w dwóch miejscach – trzeba było dać dodatkowe podpory !!Teraz po tych deszczach kominy tak ciekną ze wypłukało aż tynk z kominów i ścian !!Okna dachowe źle zamontowane – 2 przestały się otwierać a dodatkowo zaciekają !!Zniszczenia ogromne – dach do wymiany ! Sprawa w sądzie – brak ugody ! Ostrzegam !!Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 24.05.2010 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Witam ! Od niedawna śledzę to forum i postanowiłam się zarejestrować. W 2008 roku z mężem zaczynałam budowę swojego wymarzonego domu i wiadomo jak to na polu walki różne wpadki i sukcesy. Do wykonania dachu znajomi polecili mi firmę „TECH-BUD” – Krzysztof Szymański z Rybnika. Wydawało mi się że złapałam anioła za nogi – wszystko bez problemu i z dużą pomocą Pana Szymańskiego. Byłam zafascynowana postępem prac –po ukończeniu dachu nie wezwałam nawet kierownika budowy tylko zapłaciłam. I to okazało się moim największym błędem – kierownik się pojawił przy następnym etapie prac i po oględzinach dachu znalazł dużo błędów których nie widziałam ja ani mąż. Nakazał poprawę oraz w niektórych miejscach wymiany elementów. Pan Szymański raczył przyjechać na budowę – stwierdził że kierownik nie ma racji i odjechał. Tyle było go widać na budowie. Dach stał i nic się nie działo – dopiero piękna tego roczna zima pokazała wszystkie usterki. Dach po prostu się ZAPADŁ w dwóch miejscach – trzeba było dać dodatkowe podpory !! Teraz po tych deszczach kominy tak ciekną ze wypłukało aż tynk z kominów i ścian !! Okna dachowe źle zamontowane – 2 przestały się otwierać a dodatkowo zaciekają !! Zniszczenia ogromne – dach do wymiany ! Sprawa w sądzie – brak ugody ! Ostrzegam !! Ola Jestem przerażona tym co piszecie. Najgorsze, że wpłaciliśmy zaliczkę w wysokości 1500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaRybnik 24.05.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Jutkap zaliczkę możesz zawsze odebrać - gorzej gdyby to był zadatek. Szukaj lepiej innego wykonawcy ... czytałas wcześniejsze posty ze zdjęciami tej więżby ktorą robili ? To jest straszne - u mnie to podobnie wyglada - tylko ja sie na tym nie znałam i zostawiłam to tak jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 24.05.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 Jutkap zaliczkę możesz zawsze odebrać - gorzej gdyby to był zadatek. Szukaj lepiej innego wykonawcy ... czytałas wcześniejsze posty ze zdjęciami tej więżby ktorą robili ? To jest straszne - u mnie to podobnie wyglada - tylko ja sie na tym nie znałam i zostawiłam to tak jak jest Fachowca to bym nawet miała, bo ekipa co mi muruje i robiła fundamenty robią też dachy. Wzięliśmy p. Szymańskiego bo nam go polecali teściowie, u których 7 lat temu zrobił bardzo solidnie dach. Jednak jak widzę, jak to teraz wygląda, jaką teraz ma ekipę ludzi, jak się zachowuje z tego co piszecie to jestem już na pewno przekonana, że z niego zrezygnujemy. Całe szczęście, że to była zaliczka a nie zadatek, ale pewnie też będzie problem z odzyskaniem tego. Czy ktoś miał już taką sytuację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 25.05.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Wow nie zazdroszczę klientom pana Szymańskiego :/ ja na szczęście jestem na etapie fundamentów.... ale już mam zaklepaną firmę do dachów ("Porębski") robili dach u moich rodziców normalnie dach igła..... gadałem również i innymi klientami tej firmy wszyscy zadowoleni niestety terminy już zapisują na przyszły rok :/ Mam pytanie czy ktoś ma może do zbycia sito budowlane???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.05.2010 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Poszło. Ja tez poprosze o cennik schodow !!! Dzieki pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.05.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 W związku z tym, że dostaję po kilka, kilkanaście privów w sprawie stolarki wpisuje TU ceny stolarki. Bedzie szybciej : - drzwi wewnętrzne dębowe - 1.500 zł ze wszystkim - drzwi zewnętrzne debowe - 3.400 zł. Są grube na 7 cm, niemieckie zamki z atestami itp. - schody dębowe - ok. 10 tys. zł. Mam 17 stopni, do tego podest dębowy na półpiętrze, podstopnice również dębowe ( wariant droższy ), listwy ywkańczające na scianach również dębowe Co do moich schodów... ech, ja nie wiem, co mnie podkusieło, ale wkleiłam te zdjęcia do wątku we WNĘTRZACH pt. "Pochawalce się swoimi schodami".... a tam... znaleźli się również tacy, którzy "pojechali" po nich ostro. Taka forumowa rzeczywistość. Zwłaszcza jeden pan ( chyba jakieś wydumane "guru" aranżacji wnętrz ), który stwierdził w swoim wywodzie m.in. : że schody kompletnie nie pasują do wnętrza, są brakiem gustu.... a nawet kłócą się z "układem okien" !!! Cóż, wklejając te zdjecia naprawdę nie liczyłam na same zachwyty. Przecież to zrozumiałe, że nie muszą się wszystkim podobać ! Ale nawet jakby się nie podobały, liczyłam na stonowane i kulturalne wypowiedzi. Przeliczyłam się. Nauczka na przyszłość - nie wklejać swoich zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 25.05.2010 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 W związku z tym, że dostaję po kilka, kilkanaście privów w sprawie stolarki wpisuje TU ceny stolarki. Bedzie szybciej : - drzwi wewnętrzne dębowe - 1.500 zł ze wszystkim - drzwi zewnętrzne debowe - 3.400 zł. Są grube na 7 cm, niemieckie zamki z atestami itp. ARGH! Mam prawie takie same tylko ze produkcji CAL - kosztowaly 6k pln. Pluje sobie w brode bo to najgorszy zakup na calej mojej budowie. Mialem kupic za 2k pln stalowe, antywlamaniowe, proste, bez bajerow i byloby OK Moje mi sie podobaja, ale sa za ciemne (prawie brazowe - w katalogu wygladaly jasniej - mial byc orzech:( i za drooogie - schody dębowe - ok. 10 tys. zł. Mam 17 stopni, do tego podest dębowy na półpiętrze, podstopnice również dębowe ( wariant droższy ), listwy ywkańczające na scianach również dębowe Przerazaja mnie ceny schodow. Ja mam w planie polozenie samemu stopni kupionych gdzies na allegro u stolarzy (debowe), na specjalnych kolkach i wypelnione pianka, a jako podstopnice - plyty KG pomalowane na bialo - b. mi sie takie proste schody podobaja. Domyslam sie, ze u Ciebie sama balustrada byla b. droga, bo moje wstepne obliczenia szacuje na max 2-3k pln, balustrada jakas taka prosta z nierdzewki pewnie Co do moich schodów... ech, ja nie wiem, co mnie podkusieło, ale wkleiłam te zdjęcia do wątku we WNĘTRZACH pt. "Pochawalce się swoimi schodami".... a tam... znaleźli się również tacy, którzy "pojechali" po nich ostro. Buraki sa wszedzie - pewnie sami zaplacili 2 x wiecej za swoje schody albo poprostu zzera ich zazdrosc Mi sie podobaja! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts