irb 01.06.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Czy mnie widać na forum i moje posty? Kurcze coś mi się tu po fiksowało i nie wiem już nic :/Zaczynający budowe prosze uświadomcie mnie czy ta cena za kamień to normalna cena czy można taniej taki kamień załatwić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.06.2010 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Czy mnie widać na forum i moje posty? Kurcze coś mi się tu po fiksowało i nie wiem już nic :/ widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 01.06.2010 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 widac To gitara a czy kto umie mi odpowiedzieć na pytanie i ewentualnie podac jakieś namiary na taniego geodete Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 01.06.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Akurat o tanich geodetach było stronkę lub dwie wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 01.06.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Akurat o tanich geodetach było stronkę lub dwie wcześniej. Juz obdzwonione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zosienka2404 01.06.2010 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 To gitara a czy kto umie mi odpowiedzieć na pytanie i ewentualnie podac jakieś namiary na taniego geodete Wtam ja miałam taniego i dobrego geodetę jak co mogę posłać namiary na priv mnie wziął za wytyczenie budynku 300 zł. A ja nadal poszukuję stali proszę o jakieś namiary czy komuś coś nie zostało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 01.06.2010 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Wtam ja miałam taniego i dobrego geodetę jak co mogę posłać namiary na priv mnie wziął za wytyczenie budynku 300 zł. A ja nadal poszukuję stali proszę o jakieś namiary czy komuś coś nie zostało? W takim układzie proszę o namiary prosze mi powiedzieć czy istnieje możliwość zerwania umowy z obecnym geodeta jest za drogi skąd taka rozpiętość cenowa między nimi :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 01.06.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Nie mam pojęcia.Ja miałam to samo.Oszołomy i tyle. A do tamtych ( z poprzedniej strony ) dzwoniłaś ?I co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 01.06.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Hm tylko to jest wkurzające, że nie ma jednej stawki na te samą usługę jak człek nie sprawdzi w kilku miejscach to masakra obudzi się z ręka w nocniku stawki rybnickich geodetów fiu fiu.... Z poprzedniej strony jak najbardziej polecam miła pani i konkretna cena też bardzo przystępna tańsza niż te zdzirusy z Rybnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zosienka2404 01.06.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 W takim układzie proszę o namiary prosze mi powiedzieć czy istnieje możliwość zerwania umowy z obecnym geodeta jest za drogi skąd taka rozpiętość cenowa między nimi :/ Poszło na priva. Pozdrawiam mam nadzieję, że pomogłam a jeśli chodzi o zerwanie umowy to wszystko zależy od mówy jaką zawarłaś i jakie tem są warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.06.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 To gitara a czy kto umie mi odpowiedzieć na pytanie i ewentualnie podac jakieś namiary na taniego geodete nie czytalam calego watku wiec nakresl mi co mialby geodwta zrobic /znam armie geodetow tylko nie kazdy ma wymagane uprawnienia/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 01.06.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 a ja nadal szukam ekipy wykonawcow ... jak wiecie ze ktos jest dobry i mialby czas tegorocznej jesiani ... muraza i dekarza potrzeba !!! narazie mam namiar od AGI - dzieki i zglosil sie do mnie pan ktory ma ekipe - jutro biore sie za dzwonienie ... powiedzcie mi prosze jakie koszty wchodza w gre przy budowie domu podpiwniczonego ?? jestem w temacie kompletnie zielona wiec nie wiem jak sie to liczy - od powierzchni ?? szacunkowo ?? od materialu z jakiego sie buduje ?? a i dodam cos od siebie w temacie badan geotechnicznych /ktos o tym pisal/ jestem geologiem ale i przyszlym inwestorem czasem nie warto szukac daleko skoro mozna znalezc blisko Rybnik na weglu stoi i w zdecydowanej wiekszosci wszyscy siedzimy na TERENACH GORNICZYCH czasem warto pofatygowac sie do dzialu TMG kopalni na ktorej terenie sie budujemy a tam mily pan geolog /badz pani geolog jak w moim przypadku/ powie wam jakie grunty buduja podloze waszej przyszlej budowli !!! druga rzecz to pomoc sasiedzka latwo sprawdzic czy sasiedzi borykaja sie z woda w piwnicy o ile piwnice maja trzecie zrodlo to studnie !! na kopalniach jest obowiazek rocznego monitoringu - oni wiedza na jakiej wysokosci jest poziom wod gruntowych w naszej okolicy no a jesli studnie ma ktos z sasiadow to wystarczy popatrzec czy woda w studni jest glebiej niz na 4-5m /widac na oko :)/ bo zasadniczo nas taka glebokosc interesuje przy okazji podpytac sasiada w czym ta studnia kopana i czy jest duzo wody /jak duzo to mozna liczyc ze w podlozu sa piaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 01.06.2010 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 (edytowane) Daga&Adam, a z ciekawości napisz też, jaki kolor wybrałeś z tego KABE ? Podaj numer. Akurat wzornik mam w rękach - dostałam na kilka dni. Aga, z samym wzornikiem to trochę nie teges. kolory wychodzą inaczej. Ja szukalem w okolicy tynku jaki mi się podoba i dopiero do tego próbowałem dopasować kolor z wzornika. Trochę mozolna robota, ale się udało (właścicielka nie pamiętala jaki kolor - pozdr. dla pani z Poziomkowej w Katowicach) ja mam kabe silikonowy, kolory bodajże 10600 10590. Po położeniu wyglądały nie najlepiej i dopiero jak dobrze wyschły to zmieniły kolor na taki jaki miał być (kamień z serca!!!!). Pozdr. Edytowane 1 Czerwca 2010 przez Wirecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 01.06.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Lisek, naprawdę cena jest ok - bierz ekipę. I jeszcze jeden ważny aspekt : CZAS. A CZAS to pieniądz.... i ŚWIĘTY SPOKÓJ. Jeśli obiecują 3 miesiące to rewelka ! Ja brałam różne ekipy do poszczególnych etapów ( ale mocno wyspecjalizowanych tylko w swojej dziedzinie ) i trwało to w sumie długo : zaczęliśmy budowę pod koniec sierpnia - prace trwały do listopada. Potem przerwa zimowa. Ruszyliśmy znowu w lutym / marcu i dom został pokryty dachem w maju. Więc stosunkowo długo. Bo wierz mi, czasami BARDZO CIĘŻKO jest zgrać ekipy, dopasować terminy jak TY chcesz. Niby wszystko wcześniej pozamawiane... ale.... życie. Czasami to po prostu niemożliwe. Często z przyczyn całkowicie niezależnych od Ciebie czy ekipy. Ekipę bierz śmiało. Powodzenia. Tak, wiem że zgranie ekip to zawsze problem. Całe szczęście z racji tego, że sporo w życiu już remontowałem, dysponuję już wieloma sprawdzonymi ekipami: elektryk, instalator CO i woda, wykończenówka, parkiety, także będę się starał to jak najlepiej zgrać. W zasadzie szukam tylko jeszcze fachowej ekipy do dachu płaskiego, najlepiej autoryzowanej przez producenta konkretnego systemu, np. Icopal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 01.06.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Cześć. Zgadza się - oj, te wzorniki coś bardzo nie teges są... Mam właśnie 2 litry farby ( z CAPAROLA akurat ) - dwa różne kolory. Kolory nie odpowiadają temu co jest na wzorniku, farby, które mam w puszce mają o wiele żywszy kolor. Co niekoniecznie jest pożądane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.06.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Cześć. Zgadza się - oj, te wzorniki coś bardzo nie teges są... W ostatecznosci zawsze mozna zamowic jakas mala ilosc na testy. Nie wiem, czy sie da i czy sa mniejsze wiaderka. Ja juz swoj tynk "przetestowalem" na plycie KG i efekt jest jak najbardziej OK - dokladnie taki kolor chcielismy pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 01.06.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 No, dlatego zamówiłam na próbę dwa kolorki.I zonk - nietrafione.Duża różnica w stosunku do wzornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.06.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Cześć. Zgadza się - oj, te wzorniki coś bardzo nie teges są... W ostatecznosci zawsze mozna zamowic jakas mala ilosc na testy. Nie wiem, czy sie da i czy sa mniejsze wiaderka. Ja juz swoj tynk "przetestowalem" na plycie KG i efekt jest jak najbardziej OK - dokladnie taki kolor chcielismy pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.06.2010 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 czy ktos ma namiary na "cos" do zasypania części niepodpiwniczonej ? żwirek, piach, pospółka, łupek, może byc mieszane nawet z glina, może byc najgorszej jakości cokolwiek poza czarna ziemia - w cenie poniżej 27zl/tona ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 01.06.2010 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 czy ktos ma namiary na "cos" do zasypania części niepodpiwniczonej ? żwirek, piach, pospółka, łupek, może byc mieszane nawet z glina, może byc najgorszej jakości cokolwiek poza czarna ziemia - w cenie poniżej 27zl/tona ?? Pewnie - najlepszy bedzie piasek zuzlowy - sprzedaje go firma pod elektrownia rybnik. Pieknie sie zageszcza, to material mineralny. Jest lekki wiec z tony wychodzi go bardzo duzo. Jest tani - ok 7 pln / t. Polecam pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts