Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To gitara a czy kto umie mi odpowiedzieć na pytanie i ewentualnie podac jakieś namiary na taniego geodete :D

Wtam ja miałam taniego i dobrego geodetę jak co mogę posłać namiary na priv mnie wziął za wytyczenie budynku 300 zł.

A ja nadal poszukuję stali proszę o jakieś namiary czy komuś coś nie zostało?

Wtam ja miałam taniego i dobrego geodetę jak co mogę posłać namiary na priv mnie wziął za wytyczenie budynku 300 zł.

A ja nadal poszukuję stali proszę o jakieś namiary czy komuś coś nie zostało?

W takim układzie proszę o namiary :) prosze mi powiedzieć czy istnieje możliwość zerwania umowy z obecnym geodeta jest za drogi :( skąd taka rozpiętość cenowa między nimi :/

Hm tylko to jest wkurzające, że nie ma jednej stawki na te samą usługę jak człek nie sprawdzi w kilku miejscach to masakra obudzi się z ręka w nocniku :) stawki rybnickich geodetów fiu fiu....

Z poprzedniej strony jak najbardziej polecam miła pani i konkretna cena też bardzo przystępna tańsza niż te zdzirusy z Rybnika

W takim układzie proszę o namiary :) prosze mi powiedzieć czy istnieje możliwość zerwania umowy z obecnym geodeta jest za drogi :( skąd taka rozpiętość cenowa między nimi :/

Poszło na priva. Pozdrawiam mam nadzieję, że pomogłam a jeśli chodzi o zerwanie umowy to wszystko zależy od mówy jaką zawarłaś i jakie tem są warunki.

a ja nadal szukam ekipy wykonawcow ... jak wiecie ze ktos jest dobry i mialby czas tegorocznej jesiani ... muraza i dekarza potrzeba !!!

narazie mam namiar od AGI - dzieki

i zglosil sie do mnie pan ktory ma ekipe - jutro biore sie za dzwonienie ... powiedzcie mi prosze jakie koszty wchodza w gre przy budowie domu podpiwniczonego ??

jestem w temacie kompletnie zielona wiec nie wiem jak sie to liczy - od powierzchni ?? szacunkowo ?? od materialu z jakiego sie buduje ??

a i dodam cos od siebie w temacie badan geotechnicznych /ktos o tym pisal/ jestem geologiem ale i przyszlym inwestorem :) czasem nie warto szukac daleko skoro mozna znalezc blisko :) Rybnik na weglu stoi i w zdecydowanej wiekszosci wszyscy siedzimy na TERENACH GORNICZYCH :) czasem warto pofatygowac sie do dzialu TMG kopalni na ktorej terenie sie budujemy a tam mily pan geolog /badz pani geolog jak w moim przypadku/ powie wam jakie grunty buduja podloze waszej przyszlej budowli !!! druga rzecz to pomoc sasiedzka :) latwo sprawdzic czy sasiedzi borykaja sie z woda w piwnicy o ile piwnice maja :) trzecie zrodlo to studnie !! na kopalniach jest obowiazek rocznego monitoringu - oni wiedza na jakiej wysokosci jest poziom wod gruntowych w naszej okolicy :) no a jesli studnie ma ktos z sasiadow to wystarczy popatrzec czy woda w studni jest glebiej niz na 4-5m /widac na oko :)/ bo zasadniczo nas taka glebokosc interesuje :) przy okazji podpytac sasiada w czym ta studnia kopana i czy jest duzo wody :) /jak duzo to mozna liczyc ze w podlozu sa piaski :)

Daga&Adam,

a z ciekawości napisz też, jaki kolor wybrałeś z tego KABE ?

Podaj numer.

Akurat wzornik mam w rękach - dostałam na kilka dni.

;)

Aga,

z samym wzornikiem to trochę nie teges. kolory wychodzą inaczej. Ja szukalem w okolicy tynku jaki mi się podoba i dopiero do tego próbowałem dopasować kolor z wzornika. Trochę mozolna robota, ale się udało (właścicielka nie pamiętala jaki kolor - pozdr. dla pani z Poziomkowej w Katowicach)

ja mam kabe silikonowy, kolory bodajże 10600 10590.

Po położeniu wyglądały nie najlepiej i dopiero jak dobrze wyschły to zmieniły kolor na taki jaki miał być (kamień z serca!!!!). Pozdr.

Edytowane przez Wirecki

Lisek,

naprawdę cena jest ok - bierz ekipę.

I jeszcze jeden ważny aspekt : CZAS.

A CZAS to pieniądz.... i ŚWIĘTY SPOKÓJ.

Jeśli obiecują 3 miesiące to rewelka !

Ja brałam różne ekipy do poszczególnych etapów ( ale mocno wyspecjalizowanych tylko w swojej dziedzinie ) i trwało to w sumie długo :

zaczęliśmy budowę pod koniec sierpnia - prace trwały do listopada.

Potem przerwa zimowa.

Ruszyliśmy znowu w lutym / marcu i dom został pokryty dachem w maju.

Więc stosunkowo długo.

Bo wierz mi, czasami BARDZO CIĘŻKO jest zgrać ekipy, dopasować terminy jak TY chcesz.

Niby wszystko wcześniej pozamawiane... ale.... życie.

Czasami to po prostu niemożliwe. Często z przyczyn całkowicie niezależnych od Ciebie czy ekipy.

Ekipę bierz śmiało.

Powodzenia.

;)

Tak, wiem że zgranie ekip to zawsze problem.

Całe szczęście z racji tego, że sporo w życiu już remontowałem, dysponuję już wieloma sprawdzonymi ekipami: elektryk, instalator CO i woda, wykończenówka, parkiety, także będę się starał to jak najlepiej zgrać.

W zasadzie szukam tylko jeszcze fachowej ekipy do dachu płaskiego, najlepiej autoryzowanej przez producenta konkretnego systemu, np. Icopal.

:-)

Cześć. ;)

Zgadza się - oj, te wzorniki coś bardzo nie teges są...

:(

W ostatecznosci zawsze mozna zamowic jakas mala ilosc na testy. Nie wiem, czy sie da i czy sa mniejsze wiaderka. Ja juz swoj tynk "przetestowalem" na plycie KG i efekt jest jak najbardziej OK - dokladnie taki kolor chcielismy :-)

pozdr.

Cześć. ;)

Zgadza się - oj, te wzorniki coś bardzo nie teges są...

:(

W ostatecznosci zawsze mozna zamowic jakas mala ilosc na testy. Nie wiem, czy sie da i czy sa mniejsze wiaderka. Ja juz swoj tynk "przetestowalem" na plycie KG i efekt jest jak najbardziej OK - dokladnie taki kolor chcielismy :-)

pozdr.

czy ktos ma namiary na "cos" do zasypania części niepodpiwniczonej ? żwirek, piach, pospółka, łupek, może byc mieszane nawet z glina, może byc najgorszej jakości cokolwiek poza czarna ziemia - w cenie poniżej 27zl/tona ??

Pewnie - najlepszy bedzie piasek zuzlowy - sprzedaje go firma pod elektrownia rybnik. Pieknie sie zageszcza, to material mineralny. Jest lekki wiec z tony wychodzi go bardzo duzo. Jest tani - ok 7 pln / t. Polecam :)

pozdr.