preem82 02.06.2010 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 a orientujesz sie kto w regionie wypozycza lub swiadczy usługi takimi zageszczarkami 200-300 kg ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.06.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 a orientujesz sie kto w regionie wypozycza lub swiadczy usługi takimi zageszczarkami 200-300 kg ??? Pewnie - w 602 850 823 - w Niedobczycach naprzeciwko zabki. Gosc taki troche burakowaty ale najczesciej obsluguje jego zona Maja tez transport i obslugujacego - nie pamietam za ile ale naprawde nie wychodzi to drogo pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 02.06.2010 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 z innej bezki, czy ktos palił w zeszłą zimę EKO GROSZKIEM z Chwałowic??? jesli tak to proszę o opinie. Zastanawiamy sie nad Chwałowicami lub "Juliuszem" ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 02.06.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Pewnie - w 602 850 823 - w Niedobczycach naprzeciwko zabki. Gosc taki troche burakowaty ale najczesciej obsluguje jego zona Maja tez transport i obslugujacego - nie pamietam za ile ale naprawde nie wychodzi to drogo pozdr. wiem wiem gdzie, dzieki serdeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 02.06.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2010 Ech, Daga&Adam, Ty to jesteś nieoceniony na tej naszej Grupie. Co do zasypywania fundamentów.... gliną... Pisaliśm to już tutaj kiedyś ( ale Forumowicz niestety nie chciał się dać przekonać ), że gliną absolutnie nie zasypuje się fundamentów. Kochani, tutaj nie szukamy oszczędności ! Było o tym setki razy na FM, mam też artykuł w którymś z MURATORÓW - opisujący historię jednego z Inwestorów. Niewesołą niestety. Co do tej podbudowy pod kostkę... to mi teraz daliście do myślenia. Właśnie przymierzam się do kostki, ciekawe co mój wykonawca zaproponuje... Najpierw wysłucham.... a potem go "zagnę", hihihihi ! Kolorowych ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 03.06.2010 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Pewnie - w 602 850 823 - w Niedobczycach naprzeciwko zabki. Gosc taki troche burakowaty ale najczesciej obsluguje jego zona Maja tez transport i obslugujacego - nie pamietam za ile ale naprawde nie wychodzi to drogo pozdr. Ja tez u nich brałem rok temu. Z tego co pamietam, to 20zl/godzine, jak na cały dzien to 70zł. +paliwo - tyle płacilem za mniejsze sprzety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 03.06.2010 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Co do wiekszosci tzw. majstrów - to niestety ich wiedza jest ograniczona....mnie np usiłowali przekonac ze 5cm styropianu to jest dosyc a juz 10 to full wypas. I tak zrobilem po swojemu i dałem 20. czy np nie wykonanie ciaglosci izolacji - dla dachu dwuspadowego trzeba zostawic np. 10cm na styropian i mamy ciaglosc z ociepleniem ze scian i dachu, ten sam temat - za murlata 99% ma wymurowanego pustaka i scietego - tam tez powinien byc styropian lub welna (dla ciaglosci izolacji)Przykłady można mnożyć...a argumenty że "oni zawsze tak robili" to do mnie nie przemawiają...znaczy się zawsze robili zlea tej gliny to juz nawet komentowac nie bede..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 03.06.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 (edytowane) my pod chudziaka wrzucalismy tylko gline z wykopow moj majster twierdzi, ze wszystkie budowy tak robi no i oczywiscie mam na to gwarancje! na tym jest megamocny beton b-20 a pozniej przyjdzie jeszcze bardziej twarda wylewka z plastryfikatorami. najlepiej sie dogadac z inwestorami ktorzy zaczynaja kopac fundamenty i za dobra "flaszke" oddaja kazda ilosc gliny, piachu czy czego tam maja (oczywiscie jak kopia pod piwnice). piach sie strasznie zle ubija bo sie rozchodzi a o ubijaniu warstwami to wogole chyba mozemy zapomniec bo taka operacja trwalaby pewnie z miesiac ?! tak mi sie wydaje dzisiaj procz tego ogladalismy lazienki glownie na zorskiej w gotartowicach i hermesie, juz widzimy, ze jest tyle pieknych kachli i bez bolu glowy przy wyborze sie nie obejdzie tyle ze w hermesie ceny sa o ponad polowe nizsze! gdzie ewentualnie proponujecie zajrzec za pieknymi lazienkami? pozdrawiam Ad 1 Piasek zageszcza się idealnie , warstwy nie większe niż 30 cm + zagęszczarka mozna jeszcze polewać wodą - 1 dzień pracy 3 osoby + koparka, jeżeli ktoś ma zamiar wsypać piasek do wykopu i go udeptać to lepiej wrzuci gline:) ale też bym ją uwibrował Ad 2 łazienki kupowałem w Eurostylu (hermes 1 pietro) wynegocjowałem najniższe ceny a objechałem tego troche łącznie z Katowicami , Gliwicami , mają wszystkich wiodących producentów płytek , wspominałem już wcześniej o dobrych cenach na armature hansa i groego, projekt gratis- eurostyl.rybnik.pl Edytowane 3 Czerwca 2010 przez seba77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 03.06.2010 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witam Czy ktoś ostatnio kupował kliniec bądź tłuczeń na utwardzenie drogi? Mam ofertę po 50zł/t brutto /za wannę 27 ton/ Czy to dobra cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 03.06.2010 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 AGA NR 1 - nie zaglądałaś na PRV, czy może już pozbyłaś się komina?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 03.06.2010 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Zaglądałam.Nie wiem jakie są dokładnie te przekroje.Próbowałam do tego dojść na podstawie strony SCHIEDEL, bo ja mam na fakturach podane to tak jak napisałam w ogłoszeniu.Może Ty wejdź na ich stronkę i do tego dojdziesz jakoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 03.06.2010 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Bo mnie dzisiaj nie ma na budowie.Będę dopiero jutro lub pojutrze.Wtedy mogę obmierzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agucha77 03.06.2010 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 (edytowane) Wydaje mi się, że będą pasować. Ale jeśli możesz to pomierz (długość, szerokość, wysokość i średnica przewodu). Wentylacyjnych jest mniej, bo są trochę wyższe? Edytowane 3 Czerwca 2010 przez agucha77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 03.06.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 Witam A co do kociolka to jeśli mogę poradzić to lepiej dołożyć i kupic cos z gubszej blachy niż ELEKTROMET, będzie dłużej służył. pozdrawiam ja slyszalam bardzo dobre opinie o elektrometach !! ale chetnie poslucham innych ktos pytal o wegiel z chwalowic - jakosciowo nie ma duzej roznicy /podam nie na swoim kotle ale na pewnym i dobrze wyregulowanym/ sezon 09.2008/04.2009 na julianie - 4,5 tony sezon 10.2009/05.2010 na chwalowicach 5 ton bez kawalka ale mrozy nieporownywalne!!/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 04.06.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Czy ta pogoda nie jest dobijająca :/ ros liny szlag trafił i kolejne dwa tygodnie oczekiwania na wynik wytyczania kamieni ale jak znam życie to pewnie kolejny miech w plecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 04.06.2010 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 dzisiaj sie juz wypogodzilo i jak patrzylem na prognozy, to najblizsze dni tez maja byc bez opadow.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 04.06.2010 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 ja slyszalam bardzo dobre opinie o elektrometach !! ale chetnie poslucham innych ktos pytal o wegiel z chwalowic - jakosciowo nie ma duzej roznicy /podam nie na swoim kotle ale na pewnym i dobrze wyregulowanym/ sezon 09.2008/04.2009 na julianie - 4,5 tony sezon 10.2009/05.2010 na chwalowicach 5 ton bez kawalka ale mrozy nieporownywalne!!/ witam Ja nie tweirdzę że ELEKTROMET jest zły, jest dobry jako kocioł, mają także dobre bojlery i inne rzeczy. Tani a dobry kocioł to także PER-EKO, u kolegi który mieszka pod Warszawą pracują dwa takie juz kilka lat bez zarzutów. Mi chodziło głównie o grubość blachy w części wewnętrznej, standartowo to 6 mm a są także piece trochę droższe z blachy 8 mm. A co do jakości węgla to własnie ja pytałem, dziekuję za odpowiedź. Szukam własnie opini na temat jakości EKO GROSZKU z Chwałowic i z Juliana, bo szczerze mówiąc niewiem jaki zakupic na nadchodzący sezon, bo słyszałem z kolei od znajomego który sprzedaje piece CO że masę ludzi narzekało tego roku na Chwałowicki że źle sie pali. Zastanawiam sie czy kupic na miejscu z Chwałowic czy dołożyć do transportu i ściągać z Juliana. Jeśli jesli ktos ma jakies doswiadczenie z tym rodzajem opału to proszę o odpowiedź. Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 04.06.2010 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2010 Do wszystkich podobnie jak jak zaczynających wkrótce stan surowy, jakie dla porównania macie ceny na poszczególne materiały: ja mam na razie tak (zaznaczam że dopiero zaczynam zbierać wyceny i jeszcze nie zacząłem negocjacji, także pewnie jeszcze trochę do urwania): Bloczek betonowy 38x25x12 - 2,85 zł brutto / szt. Bloczek betonowy 38x25x14 - 3,15 zł brutto Porotherm 25 P+W Wienerberger - 5,72 zł Porotherm 11,5 P+W Wienerberger - 5,56 zł Pręt żebrowany fi 8 mm - 2.928 zł / tona Pręt żebrowany fi 10 mm - 2.750 zł / tona Pręt żebrowany fi 12 mm - 2.750 zł / tona Pręt żebrowany fi 16 mm - 2.650 zł / tona Pręt gładki 6 mm - strzemiona - 3.050 zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 05.06.2010 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Dziś i jutro nie ma mnie cały dzień ale w poniedziałek zrobię listę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izarek 05.06.2010 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 Do wszystkich podobnie jak jak zaczynających wkrótce stan surowy, jakie dla porównania macie ceny na poszczególne materiały: ja mam na razie tak (zaznaczam że dopiero zaczynam zbierać wyceny i jeszcze nie zacząłem negocjacji, także pewnie jeszcze trochę do urwania): Bloczek betonowy 38x25x12 - 2,85 zł brutto / szt. Bloczek betonowy 38x25x14 - 3,15 zł brutto Porotherm 25 P+W Wienerberger - 5,72 zł Porotherm 11,5 P+W Wienerberger - 5,56 zł Pręt żebrowany fi 8 mm - 2.928 zł / tona Pręt żebrowany fi 10 mm - 2.750 zł / tona Pręt żebrowany fi 12 mm - 2.750 zł / tona Pręt żebrowany fi 16 mm - 2.650 zł / tona Pręt gładki 6 mm - strzemiona - 3.050 zł Pozdrawiam o ile bloczki 38x25x12 są z betonu B-20 i i na fakturę to na teraz chyba dobra cena. porotherm 25 kl. 150 kilka tygodni temu można było dostac za 5,60. nie mam pojęcia jak teraz z prętami, trochę potaniały http://www.puds.pl/ics/3/6/2010/21/2010 ale to nie jest chyba trwała tendencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts