aro_32 30.06.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Co do betonu, to istotne jest położenie budowy i współpraca z hurtownią. Ja buduję niedaleko budozbytu i kupuję od nich inne materiały, więc cenę dostałem lepszą niż u Matuszka. Jest różnica gdy gruszka i pompa mają jechać 15km w korkach lub 2 km na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 30.06.2010 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Co do betonu, to istotne jest położenie budowy i współpraca z hurtownią. Ja buduję niedaleko budozbytu i kupuję od nich inne materiały, więc cenę dostałem lepszą niż u Matuszka. Jest różnica gdy gruszka i pompa mają jechać 15km w korkach lub 2 km na budowę. Z współpracą się zgodzę. Wiadomo, że jak ma się jakąś historię zakupów w danej hurtowni to można wynegocjować dobre ceny. Ale jeżeli chodzi o odległość to tu nie jest tak do końca jak piszesz. Matuszek ma do mnie najdalej i dostałam od nich najlepszą cenę. Budo-Zbyt ma najbliżej a cenę podał mi najwyższą. (różnica 25 zł/m3). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.06.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam, Właśnie zdjąłem szalunek ze stropu i mam do odsprzedania ok. 200 szt. stempli, większość o długości 2,5 - 2,6 m. cena 3,5PLN oraz duuużo desek z szalunku w cenie 250 PLN za kubik. Jak ktoś byłby zainteresowany to proszę o kontakt na priv. Budowa w Rybniku. kurcze gdybys 2 dni wczesniej napisał byłabym kilkaset zł do przodu własnie robie szalunek stropu czy ktoś własnie robi drenaż ? chciałabym to zobaczyć jesli mozna, czy na lekkim spadku nalezy dawać studzienke na każdym rogu ? mam garaz wysunięty z przodu i wychodzi mi 6 studzienek !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geller 30.06.2010 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 queene a gdzie kupiłaś peszele na drenaż. W tamtym roku za 50metrów płaciłem chyba 90 złotych a teraz każdy liczy ponad 3 złote od metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 30.06.2010 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 a co tam chociaż projekt jeszcze się adaptuje, pochwalę się co będziemy budowac SANDRA od frontu http://i49.tinypic.com/2v8qxsh.jpg i od strony ogrodu http://i48.tinypic.com/1z31g5e.jpg dodajemy dwa "wole oka" i trochę innych zmian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.06.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makaluu 30.06.2010 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam!Poszukuję ekipy wykonującej drenaż wokół domu, kogoś sprawdzonego kto zrobi to dobrze (i najchętniej tanio, oczywiście). Dom w Radlinie. Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 30.06.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 ten dach z tym oknem to pewnie bedzie kosztowal tyle co moj SSO ;d uwazaj na bawole oka bo widzialem jak "fachowcy" robia takie rzeczy i dach wyglada jakby po nim zjechala lawina blotna z kamieniami a te dachowki choby naciepane widlami, mimmo wielu prob nie potrafili poprawic dachu, tyle ze tam byly luki wklesle a Ty masz wypukle. tak czy tak projekt piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MikiQ 30.06.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Mam do sprzedania deski szalunkowe ok 8m3 i stemple budowlane 3m x 40 szt oraz 4m x 40 szt. Do odebrania w Orzeszutel. 606-20-57-57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 30.06.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 queene a gdzie kupiłaś peszele na drenaż. W tamtym roku za 50metrów płaciłem chyba 90 złotych a teraz każdy liczy ponad 3 złote od metra. czekam na wycene z Budozbytu , wszystko przede mną...w planie jest 6 !! studzienek...chyba przegięcie troche :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 30.06.2010 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Z współpracą się zgodzę. Wiadomo, że jak ma się jakąś historię zakupów w danej hurtowni to można wynegocjować dobre ceny. Ale jeżeli chodzi o odległość to tu nie jest tak do końca jak piszesz. Matuszek ma do mnie najdalej i dostałam od nich najlepszą cenę. Budo-Zbyt ma najbliżej a cenę podał mi najwyższą. (różnica 25 zł/m3). Mi też Budozbyt podał nawyższą. Na dzień dobry. Potem poszedłem do Matuszka i sprawdziłem jaką min. cenę tam dostanę. Następnie wróciłem do Budozbytu, podałem cenę od Matuszka i ... dostałem 5 zeta taniej ) Nie wystarczy zapytać, warto negocjować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
epso 30.06.2010 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum i mam zamiar rozpoczac budowe ( Rybnik-Kamien) jeszcze w tym roku ale z obserwacji opisow zalatwiania spraw w urzedach w Rybniku (chyba ze PNB zalatwia w innym urzedzie dla dzielnicy Kamien) to chyba marne szanse . Jestem dopiero w fazie projektu wiec mam prosbe o namiary na jakiegos sprawdzonego architekta do adaptacji gotowego projektu ( Knurow , Gliwice, Rybnik).Mam zamiar budowac DOM W MNISZKACH Archonu . Pewnie bede stalym gosciem tego forum chyba ze mnie wykopiecie za glupie pytania ale wybaczcie bo dopiero zdobywam wiedze w tej materii wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc.Niestety nie mam mozliwosci uzywania polskich znakow wiec wybaczcie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 01.07.2010 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam wszystkich. Jestem dopiero w fazie projektu wiec mam prosbe o namiary na jakiegos sprawdzonego architekta do adaptacji gotowego projektu ( Knurow , Gliwice, Rybnik). Pozdrawiam. Posłałam Ci namiary na swojego architekta na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 01.07.2010 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum i mam zamiar rozpoczac budowe ( Rybnik-Kamien) jeszcze w tym roku ale z obserwacji opisow zalatwiania spraw w urzedach w Rybniku (chyba ze PNB zalatwia w innym urzedzie dla dzielnicy Kamien) to chyba marne szanse . Jestem dopiero w fazie projektu wiec mam prosbe o namiary na jakiegos sprawdzonego architekta do adaptacji gotowego projektu ( Knurow , Gliwice, Rybnik). Mam zamiar budowac DOM W MNISZKACH Archonu . Pewnie bede stalym gosciem tego forum chyba ze mnie wykopiecie za glupie pytania ale wybaczcie bo dopiero zdobywam wiedze w tej materii wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc. Niestety nie mam mozliwosci uzywania polskich znakow wiec wybaczcie. Pozdrawiam. Witaj witaj będziemy się wspierać bo jak jeszcze dalej tak pójdzie ja oszaleje i nawet nie doczekam rozpoczęcia budowy trzymam kciuki za Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 01.07.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 no i tak to juz jest z tymi oknami, naszym marzeniem bylo okno na taras podnoszono-przesuwne ale 10 tys pln roznicy miedzy nim a dwoma skrzydlami rozwieralnymi chyba nie daje nam wyboru! co do dziennika budowy to chyba zrobimy mu przerwe w wakacje, chcielismy sie wprowadzic jeszcze w tym roku ale mamy 2 znajomych ktorzy wprowadzali sie w tym samym roku co rozpoczynali budowe i maja popekane sciany. skoro my akurat znamy 2 to ile jest osob z podobnym problemem? przykryjemy domek w lipcu, wstawimy okna i porobimy na spokojnie jakies instalacje i poczekamy z tynkowaniem do zimy, moze do nowego roku w sumie remontowac po roku najwieksza inwestycja zycia? -mysli samobojccze przyjda same a ile z tego po drodze zbierze zona No my zaszaleliśmy i mamy to podnoszono-przesuwne zobaczymy , montaż za 40 dni . Dużo naczytaliśmy się o ich wadach i zaletach jak zapewne o każdych innych można powiedzieć . Zwykła przesuwanka jest ciężka i nie tak łatwo się ja zamyka i otwiera mając 160 wzrostu. Cena jest wysoka my daliśmy za 2,8 metrową 7200 jest to bardzo dużo ale myślę że będziemy zadowolenie. Jest robiona gdzieś w Niemczech więc myślę że solidność będzie zachowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 01.07.2010 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum i mam zamiar rozpoczac budowe ( Rybnik-Kamien) jeszcze w tym roku ale z obserwacji opisow zalatwiania spraw w urzedach w Rybniku (chyba ze PNB zalatwia w innym urzedzie dla dzielnicy Kamien) to chyba marne szanse . Jestem dopiero w fazie projektu wiec mam prosbe o namiary na jakiegos sprawdzonego architekta do adaptacji gotowego projektu ( Knurow , Gliwice, Rybnik). Mam zamiar budowac DOM W MNISZKACH Archonu . Pewnie bede stalym gosciem tego forum chyba ze mnie wykopiecie za glupie pytania ale wybaczcie bo dopiero zdobywam wiedze w tej materii wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc. Niestety nie mam mozliwosci uzywania polskich znakow wiec wybaczcie. Pozdrawiam. Witam zachęcam do pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irb 01.07.2010 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Dziś jest ten dzień geodeta wyznaczył kamienie na działce dostałam telefon od połówka więc można grodzić poza tym projekt się tworzy mam nadzieje, że do końca lipca będzie gotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 01.07.2010 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum i mam zamiar rozpoczac budowe ( Rybnik-Kamien) jeszcze w tym roku ale z obserwacji opisow zalatwiania spraw w urzedach w Rybniku (chyba ze PNB zalatwia w innym urzedzie dla dzielnicy Kamien) to chyba marne szanse . Jestem dopiero w fazie projektu wiec mam prosbe o namiary na jakiegos sprawdzonego architekta do adaptacji gotowego projektu ( Knurow , Gliwice, Rybnik). Mam zamiar budowac DOM W MNISZKACH Archonu . Pewnie bede stalym gosciem tego forum chyba ze mnie wykopiecie za glupie pytania ale wybaczcie bo dopiero zdobywam wiedze w tej materii wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc. Niestety nie mam mozliwosci uzywania polskich znakow wiec wybaczcie. Pozdrawiam. jak chcesz zebysmy Cie nie wykopali to przelec caly temat "Rybnik!!!! chyba tez budujecie" No my zaszaleliśmy i mamy to podnoszono-przesuwne zobaczymy , montaż za 40 dni . Dużo naczytaliśmy się o ich wadach i zaletach jak zapewne o każdych innych można powiedzieć . Zwykła przesuwanka jest ciężka i nie tak łatwo się ja zamyka i otwiera mając 160 wzrostu. Cena jest wysoka my daliśmy za 2,8 metrową 7200 jest to bardzo dużo ale myślę że będziemy zadowolenie. Jest robiona gdzieś w Niemczech więc myślę że solidność będzie zachowana. daj namiar na takie tanie okno, mi wszedzie mowili ze kolo 15 000 pln za to okno, tez bedemial 2,9 x2,15 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 01.07.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Dla wszystkich zainteresowanych: bloczki betonowe 12 z Preferowu - na razie po negocjacjach mam cenę 2,66 z HDSem - do centrum Rybnika a bloczki 14 - 2,90 zł. Ktoś ma lepszą ofertę? bardzo dobra cena! my płaciliśmy miesiąc temu 2,73 za 12 w Lubarze też z HDS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 01.07.2010 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2010 Witam wszystkich. Jestem nowy na tym forum i mam zamiar rozpoczac budowe ( Rybnik-Kamien) jeszcze w tym roku ale z obserwacji opisow zalatwiania spraw w urzedach w Rybniku (chyba ze PNB zalatwia w innym urzedzie dla dzielnicy Kamien) to chyba marne szanse . Jestem dopiero w fazie projektu wiec mam prosbe o namiary na jakiegos sprawdzonego architekta do adaptacji gotowego projektu ( Knurow , Gliwice, Rybnik). Mam zamiar budowac DOM W MNISZKACH Archonu . Pewnie bede stalym gosciem tego forum chyba ze mnie wykopiecie za glupie pytania ale wybaczcie bo dopiero zdobywam wiedze w tej materii wiec prosze o cierpliwosc i wyrozumialosc. Niestety nie mam mozliwosci uzywania polskich znakow wiec wybaczcie. Pozdrawiam. Witaj! my również postaramy się pomóc choć dopiero co robimy piwnice, ale coś już wiemy My również budujemy dom z Archonu tyle że to Dom w Tarmaryszkach, adaptacje robiła nam firma Tensa z Rybnika - architekt znany w urzędzie i do niczego nam się nie doczepili Pozdrawiamy i do boju! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts