piejar 10.11.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dziś - zasuwam na budowie do północka, jutro cały dzionek a dopiero w niedziele se dychne ) Jo mom to samo ale robota fajno że yno czekom na fajrant coby gnać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.11.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 No, chłopaki....zazdroszczę Wam. Ja dopiero na wiosnę zacznę i już mnie cholera bierze z tego marazmu....nic tylko czekać, czekać, czekać......na pozwolenie na budowę . Architekt obiecał że pod choinke już będę miała, ale coś mi się to nie widzi. Najgorsze, że kredyt by się zdało już załatwiać a tu bez pozwolenia ni chu chu..... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 10.11.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Dziś - zasuwam na budowie do północka, jutro cały dzionek a dopiero w niedziele se dychne ) Jo mom to samo ale robota fajno że yno czekom na fajrant coby gnać. Jo też mom fajno robota a dodatkowo mom bezuch z Radlina - kupom mości Panowei Kupom - bydymy dzisio robić - jeszcze yno 2 godziny Piejar - kiedy sie kludzisz??? daggulka - noł stres - jeszcze Ci sie cale te budowani zbrzidnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 10.11.2006 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Jo też mom fajno robota a dodatkowo mom bezuch z Radlina - kupom mości Panowei Kupom - bydymy dzisio robić - jeszcze yno 2 godziny Piejar - kiedy sie kludzisz??? Jeszcze yno 40 minut. Kludza sie na przyszłe wakacje. Noł pośpiech - noł stres. Daggulka do stresu się przyzwyczaj bo okazji nie zabraknie. Ekipka już jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 10.11.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Ekipę już mam zamówioną. Widziałam jak budują u sąsiada.....kilku chłopów w młodym wieku, robili se jedną przerwę na śniadanie....antyalkoholowi do tego, dokładni , bezkonfliktowi....nic ino brać . Postawią mi cały stan surowy , tzn: fundamenty, ściany, stropy , kominy i co tam jeszcze trzeba + postawienie więźby i obłożenie dachówką albo gontem (jeszcze się nie zdecydowałam, ale więźbę robię pod dachówkę). I za stan surowy z dachem wezmą 25000- to znaczy majster weźmie . Ciężko ich było przekonac bo na przyszły rok mają już full zamówień, ale udało się (tzn. byłam nahalna i nie dawałam spokoju)- zdecydowali że taką małą Zośkę (tak się nazywa mój dom) gdzieś wcisną z terminem. Notabene u sasiada budują dom ponad 400m pow.użutkowej z basenem . To jest dopiero chałupa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 10.11.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 daggulka to ty niezłe sąsiedztwo bedziesz miała Ty sie tam usmiechaj i w zgodzie zyj to i na basen bedzie blisko A z ekipami to chyba jest zawsze cos troche nie tak Chociaz czasem sie zastanawiam czy nie przesadzamy, ale fakt faktem ze jak sie ich od czasu do czasu opier... to zaraz im robota lepiej idzie. Ludzie macie piec na pelety czy jak to tam zwią, jak to sie sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 10.11.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Piernika! zapomniałam życzyć wszystkim udanego weekendu super pogody co by od switu do zmierzchu mogli zaiwaniac na budowie, do upadłego a ja sie dzis przyjezdzam do Was posmiac tak konkretnie to ANI MRU MRU bedzie mnie rozmieszać. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 10.11.2006 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 odpoczywajcie (z łopata w reku) bo długi weekend sie szykuje ja- zaraz jade na 2 koniec kraju ....ale Wam zazdroszcze tej łopaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 10.11.2006 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 odpoczywajcie (z łopata w reku) bo długi weekend sie szykuje ja- zaraz jade na 2 koniec kraju ....ale Wam zazdroszcze tej łopaty a mie od tyj łopaty i kary tera rynce bolom, a rano pewnikiem krzyże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 11.11.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 No u mnie dach prawie skończony, a że budowany na wariackich zasadach to pomóżcie - ile kosztuje zrobienie tzw górnej podbitki (drewno i jego malowanie moje) z oheblowaniem i pomalowaniem krokwi. obróbka blacharska, założenie rynien-(bez rur)i desek okapowych? Jedynie co na razie mi się podobało na mojej budowie (oprócz Pana Janka ze wsi) to ekipa montująca okna i wod-kan. A reszta........ taka sobie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 11.11.2006 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Asia33 mozesz dac namiary na tych panów od wod-kan? Noi mam pytanie czy instalacja co i wod kan w kwocie 3500 to dobra cena?od punktu facet chce 60 zł,co o tym myslicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 11.11.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Asia, Malmuc.....ja też bardzo proszę o namiary na tych panów od instalacji wod-kan na priv. Jestem na etapie zbierania....im więcej namiarów tym lepiej -jest potem z czego wybierać. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 12.11.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 ile kosztuje zrobienie tzw górnej podbitki (drewno i jego malowanie moje) z oheblowaniem i pomalowaniem krokwi. obróbka blacharska, założenie rynien-(bez rur)i desek okapowych? Sama boazeria jakieś 20 PLN/m2 do tego drewnochron jakieś 2-3 warstwy. Heblowanie krokwi najlepiej zrobić na ziemi przed ułożeniem więźby. Jak już na dachu to jest ekwilibrystyka z heblarką czy szlifierką i trudno przewidzieć ile Ci za to zaśpiewają. Deski okapowe (podrynnowe?) zakładaj bo nie ma sensu montować rynien do końcówek krokwi. U mnie sobota była baaardzo zapracowana ale efekty są b.dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 12.11.2006 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 podpowiedzcie mi kochani gdzie można kupić w naszych okolicach dobre i niedrogie bramy garazowe w wymiarze 4,50x2,25 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 12.11.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 za podbitkę zaśpiewali 3 tys (na czarno oczywiście) - efekty są nieciekawe - rozszczepione krokwie bo przeciez trudno trafić gwoździem w 8 centymetrową krokiew, nie licząc tych gwoździ bitych obok, krokwie, chociaż od samego początku mówiłam, jaką chcę podbitkę heblowane były na górze - problem z oheblowaniem krokwi przy murze..deski podrynnowe mam łączone - np 3m, 1m i 10 cm brrrrr (to 10 cm - jak gdyby nie mozna było uciąć 3,10 od razu) a niestety widać to bardzo bo podbitka jest jasna. rynny bez spadku. grzebień pod dachówką założony odwrotnie - jeden na pewno bo podniosłam dachówkę. Niewykończone "rogi dachu" - połączenia wiatrownicy, rynny, deski podrynnowej i blachy. Nie jest to proste... a teraz kiedy wszystko zostało obcięte o parę cm za krótko wręcz niewykonalne...I najciekawsze - z 3 kominów obróbkę blacharską zrobili na jednym, 2 zostawili na potem, blacha jest założona na opak- powstał piękny łapacz wody - chyba myśleli że tam nie wejdę. W więźbie brakuje 5 jętek. Zażądali zapłaty, we wtorek 14,11.Nie zapłacę Koszmar... polecona firma.Znajomi koleżanki..Niejedno piwo z nimi wypiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia33 12.11.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 bramy garażowe załatwiamy w MARTEXie, mają stoisko w REALu i dom koło ronda koło byłego MERKPOLU w Rybniku.Uchylna 2100x2550. za 2 takie ocieplane bramy , w tym jedna z drzwiami, z montażem zapłacimy 3282 netto. czas oczekiwania 4-5 tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 12.11.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Ja mam dwie bramy z Gros-a (Wodzisław Marusze i Rybnik Piasta). Są to najzwyklejsze uchylne bramy i jestem nimi trochę rozczarowany a szczególnie montażem zamka. Obie z montażem kosztowały 2150 PLN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 12.11.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Ja mam dwie bramy z Gros-a (Wodzisław Marusze i Rybnik Piasta). Są to najzwyklejsze uchylne bramy i jestem nimi trochę rozczarowany a szczególnie montażem zamka. Obie z montażem kosztowały 2150 PLN. gadalem Ci co se masz dać pozor mi juz montuja zamek jakies 2 miesiące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 12.11.2006 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 http://www.mirola.com.pl/ nie mom, cen nie znom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 12.11.2006 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts