viperolo 07.07.2010 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 ja mam poprzecznie też dam chyba poprzecznie dla swojego spokoju, ale kolejny dylemat, bo jest bloczek fundamentowy z silikatu tyle że 500x240x199 i znowu mętlik w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 07.07.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 My tez mamy poprzecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 07.07.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 My w projekcie dla ściany jednowarstwowej też mamy poprzecznie. Ale zmieniliśmy zdanie i stawiamy dwuwarstwowe, więc fundamenty będą na szerokość 25 cm. Trochę na tym zaoszczędzimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 07.07.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Witam, Proszę o namiary na styropian aqua lub styrodur w rozsądnej cenie oraz kamień po hutniczy (do drenażu zamiast żużla) Pozdrawiam Ja kupowałam styrodur w Tamirze w Pszczynie po 350 zł/m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 07.07.2010 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Zastanawiam się nad pewną rzeczą (...)czy przypadkiem bloczki fundamentowe nie powinny być murowane poprzecznie (w projekcie mam wzdłuż 24cm), ja mam poprzecznie też dam chyba poprzecznie dla swojego spokoju My tez mamy poprzecznie A ja dokładnie tak jak w projekcie, ktoś to przecież zaprojektował.... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 07.07.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Otóż to Wirecki, mamy tak w projekcie tak zrobilismy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 07.07.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 hejto mój pierwszy post jestem lajkonikiem budowlanym, budowa w Jastrzębiu, zamierzam czerpać z tej krytnicy, proszę o życzliwe przyjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 07.07.2010 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 i ten, teges co to ja miałąm acha miałam zaczynać juz teraz, jednakże z pewnych względów start wiosną tyle na początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzar 08.07.2010 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 (edytowane) witam Czytam i czytam ten temat i chyba wreszcie dojrzałem do tego by się ujawnić. Planujemy budowę domu ( myślę że w tym temacie nie jesteśmy zbytnio oryginalni ) Domek mniej więcej taki jak w moim avatarze. Wiem że czeka nas przygoda życia i że z Waszą pomocą uda nam się uniknąć większych "min" i stworzyć "swoje własne miejsce na ziemi" Chciałbyśmy móc wykorzystać Wasze doświadczenie i dobre rady, jako że sami nie mamy zbyt wiele wiedzy w tej kwestii. Jeżeli w jakiś sposób naruszymy panujące tu zasady, to prosimy o odrobinę wyrozumiałości, w końcu Wy też kiedyś stawialiście pierwsze kroki na tym forum. Tyle tytułem wstępu. Aby nie pisać kolejnego posta jeden po drugim chciałbym od razu zadać takie pytanie. Czy żwir budowlany w cenie 75 brutto/ tonę + 5 zł za transport to dobra cena czy szukać innej oferty ? Potrzebuję raptem 1,5 t z dowozem do Kamienia Edytowane 8 Lipca 2010 przez marzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 08.07.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Jako że na dniach kupuję porothermy, podaję cenówki - może ktoś przebije (w tym transport i wyładunek): Wineberger 25 - 4,98 11,5 - 4,34 Leier 25 - 4,83 11,5 - 3,28 Jako że różnice aż nie takie wielkie, zastanawiam się nad Winebergerem. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.07.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Jako że na dniach kupuję porothermy, podaję cenówki - może ktoś przebije (w tym transport i wyładunek): Wineberger 25 - 4,98 11,5 - 4,34 Leier 25 - 4,83 11,5 - 3,28 Jako że różnice aż nie takie wielkie, zastanawiam się nad Winebergerem. Pzdr. Pochwal się jeszcze skąd te ceny Ja czekam na wycenę z Lubaru, potem ruszam w radj po hurtowniach. Zobaczymy co wynegocjuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 08.07.2010 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Pochwal się jeszcze skąd te ceny Ja czekam na wycenę z Lubaru, potem ruszam w radj po hurtowniach. Zobaczymy co wynegocjuję Handlobud - szczerze mówiąc to mnie zszokowali, bo mają taniej niż na Allegro. - oczywiście transport i wyładunek w cenie, no i odbierają niepotrzebne. Mogę Ci z góry powiedzieć, że lepszej ceny w regionie chyba nie znajdziesz - na pewno nie w Budozbycie i raczej też nie w Lubarze - ale się nie zarzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.07.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Handlobud - szczerze mówiąc to mnie zszokowali, bo mają taniej niż na Allegro. - oczywiście transport i wyładunek w cenie, no i odbierają niepotrzebne. Mogę Ci z góry powiedzieć, że lepszej ceny w regionie chyba nie znajdziesz - na pewno nie w Budozbycie i raczej też nie w Lubarze - ale się nie zarzekam Spróbuję i w Handlobudzie. Ostatnio trafiłam na hurtownię Domex w Szczerbicach, praktycznie 200 m od mojej budowy. Po wstępnej rozmowie z kierownikiem zaoferował niższe ceny niż w innych hurtowaniach. Pozbieramy oferty i się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 08.07.2010 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 i ten, teges co to ja miałąm acha miałam zaczynać juz teraz, jednakże z pewnych względów start wiosną tyle na początek Witam My tez będziemy zaczynac wiosną Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 08.07.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 witam Czytam i czytam ten temat i chyba wreszcie dojrzałem do tego by się ujawnić. Planujemy budowę domu ( myślę że w tym temacie nie jesteśmy zbytnio oryginalni ) Domek mniej więcej taki jak w moim avatarze. Wiem że czeka nas przygoda życia i że z Waszą pomocą uda nam się uniknąć większych "min" i stworzyć "swoje własne miejsce na ziemi" Chciałbyśmy móc wykorzystać Wasze doświadczenie i dobre rady, jako że sami nie mamy zbyt wiele wiedzy w tej kwestii. Jeżeli w jakiś sposób naruszymy panujące tu zasady, to prosimy o odrobinę wyrozumiałości, w końcu Wy też kiedyś stawialiście pierwsze kroki na tym forum. Tyle tytułem wstępu. Aby nie pisać kolejnego posta jeden po drugim chciałbym od razu zadać takie pytanie. Czy żwir budowlany w cenie 75 brutto/ tonę + 5 zł za transport to dobra cena czy szukać innej oferty ? Potrzebuję raptem 1,5 t z dowozem do Kamienia Witam niedalekiego sąsiada - ja jestem z Książenic Do czego ten żwir potrzebny? może zdradzisz w jakim "rejonie" budujesz? Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 08.07.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Jako że na dniach kupuję porothermy, podaję cenówki - może ktoś przebije (w tym transport i wyładunek): Wineberger 25 - 4,98 11,5 - 4,34 Leier 25 - 4,83 11,5 - 3,28 Jako że różnice aż nie takie wielkie, zastanawiam się nad Winebergerem. Pzdr. Jeżeli taka mała różnica w cenia to radziłabym Winebergera. Są o wiele mniej kruche niż Leier a wiem stąd, że mieliśmy i jedno i drugie ale murarz widział różnicę. Chociaż te z Leiere też nie sa takie najgorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 08.07.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Handlobud - szczerze mówiąc to mnie zszokowali, bo mają taniej niż na Allegro. - oczywiście transport i wyładunek w cenie, no i odbierają niepotrzebne. Mogę Ci z góry powiedzieć, że lepszej ceny w regionie chyba nie znajdziesz - na pewno nie w Budozbycie i raczej też nie w Lubarze - ale się nie zarzekam Otóż to. Tylko "HANDLOBUD". Ja buduję z nimi od "pierwszego wbicia łopaty" do samego końca. Zawsze dali mi lepszą cenę. Transport zawsze na czas, rozładunek na miejscu i zabierają pozostałości z budowy i zwracają pieniążki - a to już rzadkość. Ja polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.07.2010 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 witam Czy żwir budowlany w cenie 75 brutto/ tonę + 5 zł za transport to dobra cena czy szukać innej oferty ? Potrzebuję raptem 1,5 t z dowozem do Kamienia nie wiem dokładnie jakie wymiary ma konkretnie budowlany ale ja kupowałam ostatnio melioracyjny po 52zl/t +jednorazowo 60zl transport (Budozbyt) o granulacie 16-32, inne chyba tez były w tej cenie (cena wyjsciowa byla 58+transport 60 zl) mam równiez namiary na 60zl/t z przywozem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
preem82 08.07.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 .... Ostatnio trafiłam na hurtownię Domex w Szczerbicach, praktycznie 200 m od mojej budowy. Po wstępnej rozmowie z kierownikiem zaoferował niższe ceny niż w innych hurtowaniach. Pozbieramy oferty i się okaże. Witamy sąsiadów. My wybudowaliśmy się też nieopodal, może z 300 - 400 metrów w stronę Gaszowic i sklep Domex możemy polecic w 100%. Teraz jesteśmy na etapie wykonczenia, więc dość często do nich wpadamy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 08.07.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 Mam pytanie czy ten Leier to jest słowacki czy polski??Jak polski to cena nie jest rewelacyjna,w lubarze miałam niższą i też nie powiem złego słowa na Lubar.Aha kase też zwracają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts