marzar 13.07.2010 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Ja jestem na tym samym etapie co Ty W moim przypadku geodeta przygotowywał : dla vattenfalla 2 kpl pierwszy kpl do umowy z vattenfallem = mapka w skali 1:1000 z zaznaczonym terenem budowy + ksero tej mapki + mapka w skali 1:10000 pogladowa) drugi komplet do uzgodnień branżowych z vattenfallem = to samo co wyżej z tym że dodatkowo geodeta zaznaczył na mapce 1:1000 linią przerywaną zakreś około 30 m od granicy działki. Ta mapka po to by Vattenfall pisemnie zaświadczył Ci że w granicy opracowanie przebiegają lub nie przebiegają jakieś ich instalacje. Teraz legalnie będziesz mógł "uszkodzić ich infrastrukturę ,np kopiąc pod fundamenty) do wody to samo co do vattenfalla ja nie musiałem zamawiać mapek do gazu, telefonu itp. dodatkowo mapkę do celów projektowych w 4 egz. + wersję lektroniczną dla projektanta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tysia8207 13.07.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Kupię tanio stemple budowlane i deski szalunkowe z okolic Rybnika,Wodzisławia,Jastrzębia Zdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 13.07.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 po ile sa stemple? bo mam tu cene 5 złza sztuke, na oko 2 i pol metra i nie wiem czy dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 13.07.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Czy ktoś z Was miał do czynienia z Grupą Mega1000?? Kilka razy próbowałem coś u nich kupić i nigdy nic z tego nie wyszło. Nie oddzwaniali, nie odpowiadali na maile, kiedyś też cena nie była taka jak na obrazku. To było wiosną ubiegłego roku. Duża jest różnica klasy wytrzymałości pustaka między 15 a 12? Nie wiem, ale żeby czasem nie korciło Cię zamieniać na mniej wytrzymałe... Rób jak w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 13.07.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 (edytowane) 2,8zl/ kg to chyba zadna promocja, kazda hurtwnia sprzeda taniej a procz tego da transport gratis! w Lubarze tona jest za 3200 brutto + transport; cena zreszta co tydzien sie zmienia. Nie znam firmy ktora daje transport dluzyzna [12m prety] gratis. Wliczony w cene, zwykly chlyt marketingowy Nie znam tez hurtowni stali ktora sprzedaje prety bez faktury. Chyba ze komus sie udalo takowe kupic, to prosze sie pochwalic, skorzystaja inni .... No i nie ma czegos takiego jak gratis, bo od gratisow to przykleja sie Urzad Skarbowy na odprowadzenie podatku od darowizny. Edytowane 13 Lipca 2010 przez 80mariusz80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muza35 13.07.2010 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Sprzedam stempel budowlane - 4zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqq 13.07.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 a gdzie te stemple po 4 zł i ile transport? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 13.07.2010 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Deski szalunkowe sprzedam 4,5 m3 raz użyte długość ok 3,5-4 m. Odbiór własny. Zebrzydowice.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszka168 13.07.2010 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Wręcz nie wierzą po ile teraz stal leci ja rok temu po 1890/tonę kupowałam strasznie cena wzrosła . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.07.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Dziwne,że taka stal droga w Lubarze.Kuzynka kupowała w piątek po 2680.Ja za transport stali z Lubaru jeszcze nigdy nie płaciłam,a mamy ok.20 km.Aha kuzynka zadzwoniłą bez żadnej negocjacji dostała taką cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 13.07.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Agusia a ta grupa Mega 1000 nie ma oddziału w Rybniku.Szukałam ich i jak znalazłam stare zarośnięte garaże na tym adresie to nie chciałam ryzykować współpracy z taką firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 13.07.2010 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 w Lubarze tona jest za 3200 brutto + transport; cena zreszta co tydzien sie zmienia. Nie znam firmy ktora daje transport dluzyzna [12m prety] gratis. Wliczony w cene, zwykly chlyt marketingowy Nie znam tez hurtowni stali ktora sprzedaje prety bez faktury. Chyba ze komus sie udalo takowe kupic, to prosze sie pochwalic, skorzystaja inni .... No i nie ma czegos takiego jak gratis, bo od gratisow to przykleja sie Urzad Skarbowy na odprowadzenie podatku od darowizny. Handlobud 2800 zł za tonę fi 8 + transport 40 zł. Tutaj każdy ściubie kasę jako może, także trzeba uważać z cenami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasek 13.07.2010 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam stanalem przed wyborem cegieł klinkierowych na moje sprytne dwa kominy i stad pytanie gdzie kupowaliscie i jakie polecacie (niestety z racji ze dach czarny wiec moga byc jedynie szare czy tam czarne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 14.07.2010 04:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ja kupiłem w zeszłym tygodniu stal po 2550 z transportem gratis bo brałem tego za 5 000 zł ( dla ciekawskich jest taka hurtownia stali na wodzisławskiej mogę podać namiary) w moim odczuciu idzie się z nimi pogadać ..... jak sprzedawca powiedział że się nie da więcej spuścić poszliśmy do kierownika i się dało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 14.07.2010 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 czy ceny stali ktore podajecie to ceny netto czy brutto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 14.07.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 czy ceny stali ktore podajecie to ceny netto czy brutto? Tu tylko są osoby prywatne, nas interesują tylko ceny brutto I tylko takie podajemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 14.07.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ja kupiłem w zeszłym tygodniu stal po 2550 z transportem gratis bo brałem tego za 5 000 zł ( dla ciekawskich jest taka hurtownia stali na wodzisławskiej mogę podać namiary) w moim odczuciu idzie się z nimi pogadać ..... jak sprzedawca powiedział że się nie da więcej spuścić poszliśmy do kierownika i się dało:D Ja jestem ciekawska Czeka mnie zbrojenie stropu więc każda złotówka mniej na materiale mnie cieszy Poproszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AManys 14.07.2010 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Szukam ekipy do ocieplenia styropianem. Proszę podajcie namiary na sprawdzone ekipy. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 14.07.2010 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 U mnie sa w trakcie roboty, jak będę zadowolona to prześlę namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 14.07.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 A przy okazji czy ktoś obkładał cokół płytką klinkierową ? Ile biorą za m2????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts