krzysioor 25.07.2010 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 jeszcze pytanko 2k za kier buda to duzo czy malo czy jakos tak OK ?? Mój wziął 1200 i powiedział że w tym mam 6 wizyt, jak trzeba będzie więcej to za symboliczna opłatą za projekt wziął 3000 (240 m2) cierpliwość ogromna, 9 miesięcy z żoną zmienialiśmy wszystko co sie tylko da : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 25.07.2010 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Mogę jeszcze zapytać ile to okno 4 częściowe ma szerokości.Bardzo drogie wydają mi się te kwoty od 6-11 tysięcy.Dwukwaterowe dla mnie to okno podzielone na dwie części.Nasze ma 270 cm szerokości,podzielone na dwie części.Cena ok.4500 tysiąca.Nie spotkałam się z innymi przesuwnymi oknami podczas poszukiwań.Może mi wytłumaczycie jakie są to systemy?Aga proszę o namiary na tą ziemię z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 25.07.2010 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 co prawda nie jestem Aga, ale juz znalazłem http://allegro.pl/item1162231688_torf_ziemia_torfowa_humus_czarna_ziemia_piasek.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 25.07.2010 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Witam,od Grzomby nie kupiłabym w życiu okien,jaka tam jest nie fachowa,nie profesjonalna obsługa buuu.A czy ktoś może coś powiedzieć o montażu okien przez AP Żory?? Mam nadzieję,że jeszcze miesiąc i będziemy okna wstawiać.I jeszcze mam jedno pytanie jakie jest to super przesuwne okno??Jakie ma wymiary,czy jest dwukwaterowe??Ile kosztowało samo to okno?? Pozdrawiam. Robiłam u Grzomby wycenę na okna i wyszło barrrrrdzo drogo. To była najdroższa wycena jaką miałam. W końcu zdecydowaliśmy się na AP Żory. Jak założyli okna to coś tam nie chodziło poprawnie ale później Pan przyjechał za parę dni, wyregulował i wszystko jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.07.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 co prawda nie jestem Aga, ale juz znalazłem http://allegro.pl/item1162231688_torf_ziemia_torfowa_humus_czarna_ziemia_piasek.html Się zgadza. To jest TA ziemia. Piękna - w Palowicach koło Żor. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 25.07.2010 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 jeszcze pytanko 2k za kier buda to duzo czy malo czy jakos tak OK ?? Miałem szczęście i płaciłem coś koło 2tys. Dziś jak oceniam mojego kierbuda, to wart był ponad 6-7k. Zaoszczędził mi wiele poprawek, zawsze był pod telefonem i załatwił rabat na strop.... Gdyby na castingu chciał 3k, pewnie nie wybrałbym go.... Przypadkowo znalazłam takie ogłoszenie: http://www.rybnik.com.pl/ogloszenia,zbiornik-na-gaz-lpg,ogl7-36-1-55521.html Dzięki, sprawdziłem. To za duży zbiornik dla mnie. allegro szukaj gliwice sosnicowice czy jakos tak 2 lata temu kiepsko tam było z jakością. Sugeruję konstultacje z kierbudem przed zakupem. Jak ktoś szuka ziemi ..... W razie czego pisać. Aga, a jak "grubo" dajesz humus? Przestrzegam wszystkich budujących przed firmą Pana Szymańskiego - TECH-BUD. Pierwszy wpis i od razu z grubej rury? Ta podbitka to na klej była? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 26.07.2010 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Aga, a jak "grubo" dajesz humus? To jeszcze do rozważenia. Ponieważ moja rodzima ziemia okazała się.... bardzo żyzna. Generalnie, każdemu polecam najpierw zbadanie swojej ziemi przez specjalistę. Żebu dobrać (lub wcale nie... ) odpowiednią glebę. Polecam również wątek, gdzie nasza nieoceniona Forumowiczka Elfir daje cenne rady w tym temacie : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?19534-Ile-kosztuje-tona-ziemi-do-ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 26.07.2010 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 dolacze sie do prosby ... murarza juz mam teraz dachowca poszukuje!!! najlepiej z terminami na pozna jesien i takiego co lubi prace w niskich temperaturach !! Podaje numer tel.782 613 120 solidna firma,mają dużo zleceń,ale warto zapytać o termin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 80mariusz80 26.07.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 firma Tech-Bud Szymański parę razy już tu gościła na forum. Opinie nie były najlepsze. Poszukajcie sobie wstecz; jeden user miał z tą firmę sprawę w sądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bastki 26.07.2010 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Poszukuję namiar na firmę która robi studnie głębinowe. Bardzo proszę o pilny kontakt może ktoś z forumowiczów ma taki namiar.Studnia zaczęta wykopane ok 9-10 metrów ale facet który ją kopał natknął się na kurzawę - obiecał że zrobi jakiś inny świder i jak wrócimy z wakacji to woda już będzie. Niestety ani wody ani faceta. Po telefoniach do niego ostatecznie się wycofał bo stwierdził ze nie może się przekopać dalej (kurzawa). Inny fachowiec, studniarz po rozmowie telefonicznej stwierdził że nie bierze się za robotę po kimś. Woda na ok 19metrach. Proszę o informacje - może ktoś nam pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 26.07.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Podaje numer tel.782 613 120 solidna firma,mają dużo zleceń,ale warto zapytać o termin:) pan Alojzy 601761329 mi też robili dach późną jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 26.07.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 (edytowane) Interesująca ta aukcja z allegro Pozwoliłam sobie zapisać stronkę do ulubionych Edytowane 26 Lipca 2010 przez agusia_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 26.07.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Mam pytanie odnośnie kominów. W moim projekcie jest tylko jeden komin, do którego ma być podłączony zarówno piec na paliwo stałe jak i kominek. Jedno i drugie dzieli ściana. Czy aby nie powinny być dwa kominy? Z tego co wyczytałam, to do każdego z tych urządzeń powinien być oddzielny komin. Komin może być jeden, ważne ile jest w nim kanałów. Kominek nie może być podłączony do tego samego kanału dymowego do którego podłączony będzie kocioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 26.07.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Komin może być jeden, ważne ile jest w nim kanałów. Kominek nie może być podłączony do tego samego kanału dymowego do którego podłączony będzie kocioł. Już doczytałam Ale dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 26.07.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam czy moze sie ktos podzielic doswiadzeniami z dachówka niewiemy co wybrac a na forum pisza ze ruppceramika jest kiepska ,co mozecie polecic a moze i gdzie zakupic pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 26.07.2010 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 krzychur, widzę, że buszujemy na podobnych wątkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzychur 26.07.2010 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 sylwiap-w29 trzeba trzeba a to przeca tez nasz teren:cool: ,moze tu ktos doradzi poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 26.07.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam.Mam pytanie gdzie polecacie zrobić projekt łazienek i kuchni.Gdzie są fajne salony łazienek w Rybniku i okolicach.Odwiedziłam już Kucza,Galeria Królewska i Sanimex.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 26.07.2010 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Z wymienionych polecam SANIMEX.Ja kupowałam u nich, dali mi najlepsze ceny.Współpracują chyba z kilkoma projektantami - popytaj dokładnie. KUCZA ma najwyższe ceny z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bulajev 26.07.2010 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Poszukuję namiar na firmę która robi studnie głębinowe. Bardzo proszę o pilny kontakt może ktoś z forumowiczów ma taki namiar. Studnia zaczęta wykopane ok 9-10 metrów ale facet który ją kopał natknął się na kurzawę - obiecał że zrobi jakiś inny świder i jak wrócimy z wakacji to woda już będzie. Niestety ani wody ani faceta. Po telefoniach do niego ostatecznie się wycofał bo stwierdził ze nie może się przekopać dalej (kurzawa). Inny fachowiec, studniarz po rozmowie telefonicznej stwierdził że nie bierze się za robotę po kimś. Woda na ok 19metrach. Proszę o informacje - może ktoś nam pomoże. http://www.wiercenie-studni.eu właśnie ci panowie wiercili kilku osobom z forum niedawno studnie.Panowie są z brzeszcz.proszę się powołać na jacka z rybnika i porozmawiać o szczegółach z nimi,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts