Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Handlowiec z Lubaru:pan Adam J,-697 993 310.

Kominy mamy z Leiera,ale jestem zła na nie.W projekcie mieliśmy schiedla,ale polecono nom Leiera,niby ze taki sam.Tylko nie zaznaczono,że Schiedel ma ok.60cm,a Leier 90.Jak sami zauważycie,ile to więcej klinkieru,ile więcej miejsca zajmuje.Wrrrrrrr

Gabi ja też mam z LEIERA komin, ale jestem zadowolona. Nie wiem skąd masz 90cm, ja mam 60cm (choć jest to tylko do kominka, bo mam pompy ciepła), a był tańszy 300 zł od schidla. Jestem na etapie ogrzewania i teraz wiem ile to jest 300zl różnicy

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

zastanawiajac sie nsd leierem lub winerbergerem zastanowcie sie nad heluzem, wyglada jeszcze lepiej i ma piekna jednostajna barwe a w cenie prawie jak leier (bo parametry cieplne maja prawie takie same). ja mam leiera i fakt faktem na jednym kamieniu potrafilo byc do 8mm roznicy na dlugosci tak wiec idealnie pieknie rowno nie jest ale tez nie jest zle. szkoda, ze w tedy leier byl prawie zlotowke tanszy bo wzialbym porotherma a heluz dopiero wchodzil na polski rynek

Ile dawałeś za kubik i jaka byłą minimalna ilość - w przyszłym tygodniu robię ławy, także też mnie interesuje?

Płaciłem 200 ł za kubik w tym był transport pompa i wibrator nie było ilości minimalnej brałem tego 7 kubików w google jak wpiszesz prewrow czernica to wyskoczy adres kontaktowy :] ja zawsze negocjuje z kierownikiem i zawsze wyjdzie na to co chcę :D

Hmm Lucy to nie wiem skąd taka różnica w tym kominie Leiera,ale przypuszczam,że może w ilo ści wentylacyjnych.My mamy 3 kanały wentylacyjne.I wierz mi jestem pewna,że nasz komin ma 90 cm,bo budowlańcy pięknie wymurowali nam na środku wejścia do pokoju.Normalnie szoku doznałam jak to zobaczyłam.I teraz przemurowują,ciekawa jestem ile zniszczą przy tej przeróbce.Pozdrawiam.

Dziwne Sylwia,my zamawialiśmy beton na cały dom z Lubaru i nie mieliśmy ani jednego pęknięcia.Strop nad parterem zalewalismy jak był upał,wystarczyło polewać co 2-3 godzinki i jest git.

a u mnie niestety strop popękał ... polewany był kilka razy dziennie przez trzy tygodnie ale popękał już po pierwszej nocy od wylania i na tym się zatrzymało na szczęście :( był przedstawiciel z Lubaru i mówił, że niby jest ok ale inni mówili że nie powinno być tyle pęknięć. My wylewaliśmy dokładnie rok temu. Teraz mam jeszcze do zrobienia taras ale już chyba nie wezmę od Nich betonu ...

Ja dostałam identyczne ceny. I też mam zamiar coś jeszcze utargować :)

Słuchaj za taką cenę to bym nie kupił mnie zaoferowano Wineberger Poroterm 25 P+W za 4,10 zł/szt z transportem... mam namiary na gościa który jest bezpośrednio dystrybutorem niema zaplecza magazynowego.... jedzie do cegielni kupuje od nich i wiezie od razu na działkę klienta w ten sposób tnie koszty do minimum :]

a u mnie niestety strop popękał ... polewany był kilka razy dziennie przez trzy tygodnie ale popękał już po pierwszej nocy od wylania i na tym się zatrzymało na szczęście :( był przedstawiciel z Lubaru i mówił, że niby jest ok ale inni mówili że nie powinno być tyle pęknięć. My wylewaliśmy dokładnie rok temu. Teraz mam jeszcze do zrobienia taras ale już chyba nie wezmę od Nich betonu ...

A powiedz mi jaką odległość miało zbrojenie od góry płyty jak 2-3 cm to się nie dziwię zawsze popęka.....

Wynegocjowane ceny na 12.08.2010

PUSTAK POROTHERM 44 P+W* 6,46 zł/szt - Lubar (w ilości 3126 )

PUSTAK POROTHERM 25 P+W* 4,00 zł/szt - Bielsko Biała transport gratis (w ilości 660 )

Edytowane przez Apacz 84

A ja mam jeszcze pytanie odnośnie pustaków. Mam wycenę z Handlobudu na Leiera i Winerbergera. Różnica w cenie na całym parterze między jednym a drugim to 350 zł czyli niewiele. Tylko pytanie, który lepszy???

ja bym sie nawet nie zastanawiala ... tylko wineberger w porywach klimablock z matuszka !! heluza nie znam nie znam cen wiec nie mowie niec ...

ceny mam nastepujace

poro25 poro 11,5 klimablock 25

lubar 5,37 5,19

handlobud 5,08 4,43

matuszek 5,39 4,43 5,30

budozbyt 5,39 5,95

ja sciany robie z porothermu 30 wiec ta cena jest jeszcze inna /nizsza i to duzo!!/

a co myslicie o tym zeby scianki dzialowe stawiac z jakiegos betonu komorkowego czy silki/ytonga ?? takie cos mi wczoraj kier bud zapodal i sie zastanawiam ... ponoc jest lepszy jesli chodzi o akustyke, cenowo podobnie i jest rowniejszy i lepszy do wieszania na scianie !!!

a tak po prawdzie to wam powiem ze jesli z kims beda klopoty na tej budowie to chyba z tym kierbudem ... ale skoro sie powiedzialo A to trzeba za to teraz Beknac !!

Gość Gosc***

ja miałem podobnie - na strop były lane 2 gruszki - i tam gdzie była wylewana ta pierwsza, popękało trochę....prawdopodobnie przyczyną była za duża ilośc wody w kruszywie (to była pierwsza dostawa z rana, a dzien wczesniej mocno padało) W każdym badz razie po reklamacji, przyjechał technolog z firmy i zaproponowal klejenie spekan specjalnymi żywicami epoksydowanymi - na co zgodził się kierownik budowy. Wiec nie narzekam...

Witam po długim nie pisaniu na forum ale urlop, praca i budowa...

Nawiązując do tematu betonu to ja jestem zadowolony z betonu od Matuszka - solidny. I co dla mnie najlepsze to wyliczenie robił ich przedstawiciel i nawet jak się pomylił o pół kubika to pompa czekała a grucha goniła na produkcję. Na ich koszt oczywiście, ale takie coś to ponoć tylko u jednego przedstawiciela jest możliwe.

Szkoda wielka, że na forum nie wchodzą osoby, które budowy zakończyły z 5 lat temu. Bo to że dzisiaj jest dobra cena np. na okna i nieźle wyglądają to mnie bardziej interesuje to jak będzie za kilka lat.

A będąc przy oknach zapytam czy ktoś nie wie gdzie w okolicy mogę kupić okna z profilu Salamander? Kiedyś robił je Latosiński do czasu afery z $. Bardzo dobry profil i ładny dla oka. No i szukam również firmy robiącej dobre ale rozsądne cenowo rolety zewnętrzne.

Nasza budowa jest obecnie na etapie stropu z parteru. Strop teriva z AW-Bud-u. Czy ktoś z Was też kupował z tej firmy lub w Handlobudzie bo oni tylko ich stropy sprzedają i ile pustaków popękało 5%, 10%?

Pozdrawiamy