Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A powiedz mi jaką odległość miało zbrojenie od góry płyty jak 2-3 cm to się nie dziwię zawsze popęka.....

nie mam zielonego pojęcia ile miało zbrojenie od góry płyty ;) już słyszałam setki opinii czemu pęka, że zła pielęgnacja, że zawsze coś popęka i to normalne, za szybko wiąże, mało zwibrowany, za dużo cementu, polewany lodowatą wodą w skwarze, a nawet takie że jak mocny beton to bardziej popęka :D i tutaj by nawet pasowało bo do ław i stropu mieliśmy B20 gdzie się pokazały szczelinki do 2mm natomiast gdby był lany B15 (chudziak 10 cm na podłodze) nie było żadnych pęknięć i bądź tu mądry ...

Skąd jesteś? Bo w Radlinie na przeciwko kopalni, tam gdzie idą tory, obok stoją takie zbiorniki do sprzedania. Ostanio jak przejeżdżałam to było ich dość sporo i kosztują koło 200 zł

Dzięki, sylwia, wezmę to pod uwagę, na razie pytam znajomych, zobaczymy, co będzie:)

Jestem z Rybnika.

już bym nie brała betonu z Lubaru bo za bardzo pęka mimo dobrej pielęgnacji...teraz mam koszmary , że mi to kiedyś spadnie na łeb :(

:jawdrop: Ja tez mam podobny problem. beton z Budozbytu - na ławach nie było problemu, wszystko wyglądało ładnie, ale teraz na stropie nad piwnicą - masakra :jawdrop: mąż tylko ciągle narzeka. No ale cóż teraz zrobić, mam nadzieję że to tylko takie powierzchniowe pęknięcia i nic złego nam się nie stanie :eek:

:jawdrop: Ja tez mam podobny problem. beton z Budozbytu - na ławach nie było problemu, wszystko wyglądało ładnie, ale teraz na stropie nad piwnicą - masakra :jawdrop: mąż tylko ciągle narzeka. No ale cóż teraz zrobić, mam nadzieję że to tylko takie powierzchniowe pęknięcia i nic złego nam się nie stanie :eek:

to widzę, że nie jestem sama z tym koszmarem, na taras sobie chyba sama tego betonu namieszam, przynajmniej nie będziemy mieć do nikogo pretensji ;)

Skąd jesteś? Bo w Radlinie na przeciwko kopalni, tam gdzie idą tory, obok stoją takie zbiorniki do sprzedania. Ostanio jak przejeżdżałam to było ich dość sporo i kosztują koło 200 zł

ja bralam uzywke z allegro - z prtzesylka 135zl /bez siatki i palety/

http://allegro.pl/item1173369435_szambo_drenaz_oczyszczalnia_sciekow_kurier.html

szybko i na temat :)

Pilnie poszukuję elektryka z uprawnieniami do założenia przyłącza tymczasowego na rozpoczęcie budowy.

Jeśli macie jakieś namiary to bardzo proszę.

[email protected]

poszlo na maila

mnie to skroblo 600 ale z gosciem da sie gadac !! wszystko na temat :)

my zaczynamy ... dzis juz wytyczylismy :)

szczegoly w dzienniku !!

Edytowane przez mea

ja bralam uzywke z allegro - z prtzesylka 135zl /bez siatki i palety/

http://allegro.pl/item1173369435_szambo_drenaz_oczyszczalnia_sciekow_kurier.html

szybko i na temat :)!!

ja mam na budowie juz prawie niepotrzebny zbiornik 1000L, jak ktos wykopie mi row 5 m dlugi na 1,5 gleboki do podlaczenia wody juz do domu to oddam zbiornik za darmo :)

mam noge w gipsie i nie wiem kiedy bede mogl kopac :p

mnie to skroblo 600 ale z gosciem da sie gadac !! wszystko na temat :)

co do elektryka to moj tesciu zrobil mi podlaczenie za darmo, dziure od slupa do skrzynki prowizorycznej wykopalismy w 2 godziny a samo wpiecie trwalo moze 10 minut. ma uprawnienia wiec mysle ze za 200 - 300 zl jest w stanie to zrobic kazdemu w okoicach rybnika :)

Edytowane przez Maciek&Kamila
tak

Witam wszystkich budujących.Bardzo ładnie proszę o namiary na konkretne,solidne i nie masakrycznie drogie firmy od centralnego ogrzewania oraz tynków wewnętrznych.Będę bardzo wdzięczna za namiary,ceny oraz opinie na temat firm.Pozdrawiam

hejo u mnie wchodzi w przszły poniedziałek Dariusz Mitula z Jastrzębia cena na gotowo cem-wap 24 za metr drzwi odlicza i otwor powyzej 3 m2 również na gładko do malowania z gotowych mieszanek baumit

prośba o opinie

czy ktoś miał doczynienia z Grupą Mega 1000 z Rybnika z wiśniowej 5? ceny mają dobre jak z fachowością terminowością itp

Jak doliczą do tego transport to wcale nie takie dobre. No i rozładunek we wlasnym zakresie. Też się na nich napaliłam, ale szybko ostudzili mój zapał.

Łobuzy i tyle...

Życzę szybkiego powrotu do zdrówka !

:(

Cały czas Was podczytuję, cieszę się z postępu na Waszych budowach i stale kibicuję.

:)

Oki,

ale w związku z tym, że po przeprowadzce nie mam za bardzo czasu..... a ciągle dostaję od Was privy z prośbą o moje ekipy warte polecenia to odświeżam TU moją "złotą listę wykonawców" :

1. Murarz - P. Antoni ( z Żor ) : 791-294-290

2. Dekarz - P. Janusz ( z Żor ) : 603-473-588

3. Tynki wewnętrzne cem-wap. P. Damian : 695-305-858

4. Wylewki - P. Olszar : 502-424-402

5. Elektryk - P. Mariusz : 600-467-618

6. Instalacja wodno-kan. "INSTALMEX" z Rybnika, P. Przemek : 508-299-315

7. Instalacja c.o. - również "INSTALMEX"

8. Stolarka drewniana ( drzwi, schody, balustrady, blaty ) - P. Karol : 692-542-824

9. Brukarz : P. Wiesław : 600-502-817

10. POŚ i szamba : "Eko-Tech" ( Jastrzębie ) - (32) 739-00-74

To tzw. "pewniaki".

Resztę.... hmmmmm.... wolałabym taktownie przemilczeć.

;)