agusia_x 17.08.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 A tak z innej beczki, co się bardziej opłaca (bo jeszcze nie kalkulowałam) nadproża gotowe czy robione samemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 17.08.2010 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Z takimi rzeczami lepiej się nie spieszyć,3 dni zdecydowanie za mało.My braliśmy tylko B20,bo róźnica w cenie prawie żadna a beton pewniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.08.2010 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 No może nie 24h, bo to będzie ok 60h, i ja nie mam piwnic. Ale może rzeczywiście nie zaszkodzi przełożyć transportu na poniedziałek. myślałam że jutro juz czwartek, sorki ale i tak moim zdaniem za krótko te 48 h (od środy do piątku to...48h ? ), ja tez pisałam te 4-5 dni o części niepodpiwniczonej a nadproża tam gdzie potrzebne (bo wiekszosc wylewane razem z wieńcem...wiem wiem ...zaszalałam z oknami ) zamawiałam gotowe, ostatnio za eLkę 180 cm płaciłam 30zl brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 17.08.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 ale i tak moim zdaniem za krótko te 48 h (od środy do piątku to...48h ? ), Ale jak zaleję jutro o 6:30, bo tak przyjeżdża grucha, i jak materiał przywiozą w piątek po południu to będzie z 60 h No ale jak będzie się dało przełożyć na poniedziałek to tak zrobię, dla spokojnej głowy przez weekend, że mi nic nie popęka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 17.08.2010 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Ale jak zaleję jutro o 6:30, bo tak przyjeżdża grucha, i jak materiał przywiozą w piątek po południu to będzie z 60 h No ale jak będzie się dało przełożyć na poniedziałek to tak zrobię, dla spokojnej głowy przez weekend, że mi nic nie popęka My zalewaliśmy w sobotę podłogę zero, a w poniedziałek czy wtorek przyjechały materiały. Nic nie popękało Zależy chyba jaki beton, jak utwardzone podłoże itd. Ale dla spokojnej głowy spróbuj przełożyć na poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimi34 17.08.2010 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 witaj podaj namiar na ten piach pozdro jimi34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.08.2010 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 jimi wszyscy czekaja i nie wiadomo czy sie doczekaja na TEN PIACH PO 4 ZET ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 17.08.2010 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 kobieto gdzie tam było bluzganie ?? spokojnie !! Gdzie było ? A tu : aga troche luzu w tych wypowiediach !! nie ty tu panem i wladcą i nie kazdy ma nocki na czytanie calego forum !! Nigdy nie czułam się "PANEM i WŁADCĄ" tego FM czy naszego wątku. Nawet przez myśl by mi to nie przeszło ! Jeśli którąkolwiek z nas poniosło za bardzo, to chyba Ciebie a nie mnie. To chyba Tobie przydałoby się więcej luzu, albo jeszcze lepiej : trochę więcej kultury osobistej. Powtarzam : taka buźka ";)" oznacza ŻART. P.S. Przepraszam pozostałych Forumowiczów za "Off topic". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatkaz83 17.08.2010 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam, jestem tu nowa i pewnie zaraz mnie zbluzgacie że nie w temacie czy coś...ale jeśli ktoś chciałby mi pomóc to proszę o poradę Gdzie warto kupować kompleksowo materiały budowlane w okolicach Rybnika?Zastanawiam się nad BudoZbytem, Lubarem ale totalnie nie znam rynku,więc jeśli ktoś ze swojego doświadczenia ma na ten temat jakieś zdanie to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 17.08.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam, jestem tu nowa i pewnie zaraz mnie zbluzgacie że nie w temacie czy coś...ale jeśli ktoś chciałby mi pomóc to proszę o poradę Gdzie warto kupować kompleksowo materiały budowlane w okolicach Rybnika?Zastanawiam się nad BudoZbytem, Lubarem ale totalnie nie znam rynku,więc jeśli ktoś ze swojego doświadczenia ma na ten temat jakieś zdanie to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam mam temat na swiezo i z posrod 4 duzych firm ja postawilam na matuszka !! wyceny mialam z handlobudu, lubaru, budozbytu i matuszka ... matuszek przebijal ostetecznie bo im chyba najbardziej zalezy na malych budowac ... w lubarze jada na duzych zleceniach a budozbyt z racji ze w rybniku to ogolem troche drozej !! handlobud tez dal mi niezla oferte /groszowe roznice/ ale tam nie potrafilam sie z nikim dogadac dlatego jednak mimo ze najdalej to wybralam matuszka ... namiary na ich stronkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 17.08.2010 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam, jestem tu nowa i pewnie zaraz mnie zbluzgacie że nie w temacie czy coś...ale jeśli ktoś chciałby mi pomóc to proszę o poradę ...... Pozdrawiam Nikt nie ma zamiaru tego robić nowi forumowicze są tutaj zawsze mile widziani Z moich doświadczeń: Brałam większość materiału od Stryrnola, było w miarę tanio ale potem jak zapłaciliśmy za całość z wyprzedzeniem w obawie o wyższe ceny wiosną i latem to nas olewali z dostawami, tragedia ..... no ale było minęło .... współpraca zakończona ... Lubar...prosiłam o wycenę na materiały ale bardzo się z tym ociągali więc powiedziałam im papa... Budo-zbyt miał najdrożej Handlobud - zamawiałam tam ale nie za wiele jednak gdybym miała drugi raz budować to u Nich brałabym materiał .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 17.08.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 (edytowane) O matko ile napłodziliście, dawno mnie tu nie było. Adrian kończy już, Ewelinka pewnie już mieszka, Aga się wprowadza.... Super! No i my w końcu ruszyliśmy. Decyzja była w czerwcu jak byliśmy na wczasach, ale uprawomocniłam ją następnego dnia po odebraniu Potem masakra z bankiem. W sumie dalej trwa, ale 11.08 postanowiliśmy zacząć i geodeta wytyczył budynek a następnego dnia już się zaczęło. Wczoraj przywieźliśmy śliczny kibelek (najważniejsza rzecz ) Dawałam okna do wyceny, Veka u Konska 15 tyś a na Wiejskiej 20. W Davidsonie 18, czekam jeszcze z Okrąglaka na wycenę w Aluplaście. Ale tak naprawdę to nie mam pojęcie czym różni się Veka od Aluplastu itd., czy ktoś mógłby mnie uświadomić? I też mam poczuwórne okno tarasowe z czego dwa środkowe przesuwne. Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez KiR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 17.08.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 A! Aga gratulacje!!!!! 3 kręgi betonowe nieużywane (fi zdaje się 1200 x 500) z pokrywą za półdarmo sprzedam. Transport we własnym zakresie - centrum Rybnika. [ATTACH=CONFIG]18029[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18030[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]18031[/ATTACH]http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png A po ile? Można na priva info prosić? Pilnie poszukuję elektryka z uprawnieniami do założenia przyłącza tymczasowego na rozpoczęcie budowy. Jeśli macie jakieś namiary to bardzo proszę. [email protected] Poszło na maila, ale nie wiem czy jeszcze sprawa aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 17.08.2010 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 http://forum.muratordom.pl/dzienniki_forum.php queene prosze o głosy jeśli ktoś jeszcze nie głosował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 17.08.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2010 Witam, jestem tu nowa i pewnie zaraz mnie zbluzgacie że nie w temacie czy coś...ale jeśli ktoś chciałby mi pomóc to proszę o poradę Gdzie warto kupować kompleksowo materiały budowlane w okolicach Rybnika?Zastanawiam się nad BudoZbytem, Lubarem ale totalnie nie znam rynku,więc jeśli ktoś ze swojego doświadczenia ma na ten temat jakieś zdanie to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam hej, Ja biorę od Szostaka ze Stanowic. Druga firma, która ma dobre ceny to Handlobud, ale Szostak dał mi jeszcze taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 18.08.2010 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 Nikt nie ma zamiaru tego robić nowi forumowicze są tutaj zawsze mile widziani Z moich doświadczeń: Brałam większość materiału od Stryrnola, było w miarę tanio ale potem jak zapłaciliśmy za całość z wyprzedzeniem w obawie o wyższe ceny wiosną i latem to nas olewali z dostawami, tragedia ..... no ale było minęło .... współpraca zakończona ... Lubar...prosiłam o wycenę na materiały ale bardzo się z tym ociągali więc powiedziałam im papa... Budo-zbyt miał najdrożej Handlobud - zamawiałam tam ale nie za wiele jednak gdybym miała drugi raz budować to u Nich brałabym materiał .... Czyli potwierdza się reguła, że hurtownie do każdego klienta podchodzą inaczej. Ja właśnie z Lubaru dostałam najlepszą ofertę i to w ciągu dwóch godzin od zapytania. Zeszli na wszystkim, mimo że Handlobud już wtedy dał dość fajne ceny. Z Budo-Zbytem się zgodzę, że mają najdrożej i z transportem u nich ciężko, trzeba zawsze dłużej czekać niż w innych hurtowniach. Ja polecam jednak odwiedzić każdą hurtownię samemu, można to również telefonicznie czy mailowo załatwić. Pozbierać oferty a potem targować, targować i targować. Oni naprawdę potrafią sporo zejść z cen, które oferują na początku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiR 18.08.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 http://forum.muratordom.pl/dzienniki_forum.php queene prosze o głosy jeśli ktoś jeszcze nie głosował Zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 18.08.2010 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) Witam, jestem tu nowa i pewnie zaraz mnie zbluzgacie że nie w temacie czy coś...ale jeśli ktoś chciałby mi pomóc to proszę o poradę Gdzie warto kupować kompleksowo materiały budowlane w okolicach Rybnika?Zastanawiam się nad BudoZbytem, Lubarem ale totalnie nie znam rynku,więc jeśli ktoś ze swojego doświadczenia ma na ten temat jakieś zdanie to bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam musisz postawic flache to bedzie w porzadku! ja biore wszystkie materialy z budozbytu bo dali mi najtaniej , jak bedziesz robic wyceny w hurtowniach to zostawiaj swoj email, dostajesz wycene na poczte i wysylasz najtansza do pozostalych 5 hurtowni i tak w kolko, pozniej przebijaja i zas rozsylasz ta najtansza i tak w kolko bez wychodzenia z domu ...dla ciebie oszczednosc czasu i dla przedstawicieli chyba tez?! zobaczysz ile obnizaja ceny ktore napoczatku bylo juz z 40% rabatem tak, ze teraz lec po 0,5 i bedziemy Ci fajnie doradzac pozdrawiam Edytowane 20 Sierpnia 2010 przez Maciek&Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 18.08.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 (edytowane) Dawałam okna do wyceny, Veka u Konska 15 tyś a na Wiejskiej 20. W Davidsonie 18, czekam jeszcze z Okrąglaka na wycenę w Aluplaście. Ale tak naprawdę to nie mam pojęcie czym różni się Veka od Aluplastu itd., czy ktoś mógłby mnie uświadomić? I też mam poczuwórne okno tarasowe z czego dwa środkowe przesuwne. daj zrobic wycene w vece na zorskiej kolo tesco i w oknoplascie krakow na chrobrego oba salony w rybniku, zrobia okna o ponad 20tys tansze od firm ktore podalas! jesli chodzi o przesuwki to oknolpast krakow robi je u siebie dlatego moje okno unoszono przesuwne u nich bedemial za 7tys a nie za 15 jak u innych. roznice w oknach roznych producentow sa niewielkie, najwazniejsze sa okuciai i rama zeby byla na mocnym profilu i chyba wszystkie w podstawowych oknach maja przenikalnosc cieplna calego okna okolo 1,4 my doplacilismy 2,5 tys za pakiet 3 szybowy przy ktorym wspi\olczynnik wynosi 0,9. obustronny kolor tez wszyscy daja w standarcie Przy okazji, jakie serwery polecacie do wklejania zdjęć? ja wklejam zdjecia na foto.onet.pl szybko i darmo i mozna dodwaca kazda ilosc zdjec naraz co do wozenia materialow my tez czekalismy 5 dni az beton sie zwiaze Edytowane 18 Sierpnia 2010 przez Maciek&Kamila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 18.08.2010 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2010 http://forum.muratordom.pl/dzienniki_forum.php queene prosze o głosy jeśli ktoś jeszcze nie głosował A niech ci będzie heheh masz i mój głos :] powodzenia i sukcesu życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts