Lisek_77 24.08.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Czy ktoś z Was montował u siebie doświetlacze okien piwnicznych? Jakie najlepiej wybrać, gdzie je kupić, itp. Proszę o podpowiedź, bo właśnie musimy coś takiego kupić Ja montuję - 4 sztuki. Zwróć uwagę projektując okna w piwnicy, aby dobrane były do ceny tych doświetlaczy Ja na początku dałem większe okna i zmieniłem na 100x 600 - wydawały mi się kompromisem między ceną a wielkością. Na allegro funkcjonują doświetlacze z firmy Mea i Wolf - podaję linki: http://allegro.pl/doswietlacz-naswietle-doswietlacze-100x60x40-i1197858474.html http://allegro.pl/naswietle-doswietlacz-piwniczny-wolfa-100x80x43-i1194938409.html będę je montował za około 2 tygodnie, jeszcze nie kupiłem, także po montażu będą mógł powiedzieć coś więcej. Aha, zwróć uwagę na dodatkowy osprzęt, np. odprowadzenie wody, ruszt, zamek anytywłamaniowy itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 24.08.2010 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Widzę,że wiele kobiet budujących mamy w Rybniku.Bardzo mnie to cieszy,u nas to ja głównie buduję,oczywiście z mężem wszystko ustalam,ale i tak ja wybieram.Pozdrawiam kobietki......no facetów też,żeby nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 24.08.2010 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Wczoraj u nas na budowie pojawił się murarz. Pooglądał, pochwalił naszą robotę i powiedział, że zaczynamy za tydzień. Za postawienie ścian parteru zażyczył sobie 2500 zł. Dużo czy akurat??? w dzisiejszych czasach to bardzo mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia11mk 24.08.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Ja montuję - 4 sztuki. Zwróć uwagę projektując okna w piwnicy, aby dobrane były do ceny tych doświetlaczy Ja na początku dałem większe okna i zmieniłem na 100x 600 - wydawały mi się kompromisem między ceną a wielkością. Na allegro funkcjonują doświetlacze z firmy Mea i Wolf - podaję linki: http://allegro.pl/doswietlacz-naswietle-doswietlacze-100x60x40-i1197858474.html http://allegro.pl/naswietle-doswietlacz-piwniczny-wolfa-100x80x43-i1194938409.html będę je montował za około 2 tygodnie, jeszcze nie kupiłem, także po montażu będą mógł powiedzieć coś więcej. Aha, zwróć uwagę na dodatkowy osprzęt, np. odprowadzenie wody, ruszt, zamek anytywłamaniowy itd. Dzięki bardzo za odpowiedź. Zastanawiamy się też czy nie zrezygnować z prefabrykowanych doświetlaczy a po prostu zrobić betonowe i przykryć może jakąś kratą. Też takie rozwiązania funkcjonują. Trzeba pomyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 24.08.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Czy ktoś z Was montował u siebie doświetlacze okien piwnicznych? Jakie najlepiej wybrać, gdzie je kupić, itp. Proszę o podpowiedź, bo właśnie musimy coś takiego kupić Ja mam zamontowane dwa doświetlacze z Wolfy, mozna zobaczyć w dzienniku budowy. Kupiłem je na Allegro. Nie mam do nich zastrzeżeń, a do konkurencji nie mam porównania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 24.08.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Ja mam zamontowane dwa doświetlacze z Wolfy, mozna zobaczyć w dzienniku budowy. Kupiłem je na Allegro. Nie mam do nich zastrzeżeń, a do konkurencji nie mam porównania... Jak sprawdzają się one w praktyce, dają dużo światła? Masz je zupełnie pod poziomem gruntu (ile mniej więcej) czy np. w połowie poziomu terenu ? Jak duże masz okna i te doświetlacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 24.08.2010 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 a jak u mnie okna beda nad gruntem to wystarcza takie zwykle ?? kurcze nie zastanawialam sie nad tym jeszcze ... myslalam ze zrobie takie jak do domu !! tylko jrdnostronny kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 24.08.2010 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Ale to chyba we większości rodzin budujących tak jest, że facet zajmuje się "brudną" robotą a kobieta jest od załatwiania wszystkiego co do tej roboty potrzebne u mnie jest akurat tak, że prawie wszystko jest na mojej głowie - żona to tylko kafelki itp. wybiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 24.08.2010 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 A u mnie WSZYSTKO na mojej głowie, hehe. Gdzieś od.... etapu fundamentów. Do teraz. Mąż sam załatwiał : - ekipę do fundamentów : totalna porażka, wtopa finansowa i kac moralny do dzisiaj. - telewizor niby taki "megawypasiony" : przyjechał... już zepsuty. No i szybko nastąpił podział obowiązków : on zarabia, ja buduję. I gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 24.08.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Aga i o to chodzi )) o to chodzi U nas podobnie, ale jeszcze logistyka obowiązuje mojego męża . A jaki to tv żebyśmy nie kupili takiego samego, jak możesz oczywiscie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 24.08.2010 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 (edytowane) Ok. 5m3 desek szalunkowych ok. 150 stempli ok. 225 cm ok. 150 stempli ok. 265 cm nadal kupię Osoby, które do mnie dzwoniły, proszę o smsa, bo zgubiłem kartkę z numerami tel. 505-064-374 Edytowane 25 Sierpnia 2010 przez Lisek_77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 24.08.2010 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Aga i o to chodzi )) o to chodzi U nas podobnie, ale jeszcze logistyka obowiązuje mojego męża . A jaki to tv żebyśmy nie kupili takiego samego, jak możesz oczywiscie )) A ja się staram jak najbardziej angażować męża Aby potem co złe nie było na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 24.08.2010 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Aga i o to chodzi )) o to chodzi U nas podobnie, ale jeszcze logistyka obowiązuje mojego męża . A jaki to tv żebyśmy nie kupili takiego samego, jak możesz oczywiscie )) Nie, no telewizor jest ekstra - na szczęście już naprawiony. Tylko sklep internetowy "BRAVA" nie teges... wysłali zepsuty, wrrrr. Byliśmy prawie miesiąc bez telewizora. To SHARP ( ledowy ), model LC 46LE705. Ma znakomite opinie, również na naszym FM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 24.08.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 A ja się staram jak najbardziej angażować męża Aby potem co złe nie było na mnie Też trochę racji. Budowa to ogromne przedsięwzięcie - zbyt duża odpowiedzialność. Jak coś będzie nie tak, to zawsze może powiedzieć : "No i jak ty to załatwiałaś ?" Już nie raz coś tam tak burknął pod nosem... Potem... przeprosiny musiały być i już. Wogóle uważam, że jak małżeństwo przejdzie RAZEM całą budowę i się nie rozwiedzie to jest to próba życiowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 24.08.2010 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 macie moze ktos namiary na kominiarza? obojetnie kogo zawolam, czy to musi byc ktorys z rejonu?mnie konkretnie interesuje rybnik-niedobczyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.08.2010 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Adrian,musi być z rejonu. U mnie był pan z rejonu wodzisławskiego, fajny i ma spoko ceny.Ale w razie czego podaję namiar :603-226-696 Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 25.08.2010 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Nie, no telewizor jest ekstra - na szczęście już naprawiony. Tylko sklep internetowy "BRAVA" nie teges... wysłali zepsuty, wrrrr. Byliśmy prawie miesiąc bez telewizora. To SHARP ( ledowy ), model LC 46LE705. Ma znakomite opinie, również na naszym FM. O dzieki, bo tez będziemy kupowac do nowej norki a ja kierowałam myśli ku sony . Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 25.08.2010 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Podajcie namiary gdzie pytaliście o bramy garażowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.08.2010 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Hmmm... też git. Ale lepsze opinie na "dzień dzisiejszy" ma chyba jednak SHARP. Tak doradzali mężowi koledzy i czytaliśmy potem opinie na Ceneo, FM, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 25.08.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Podajcie namiary gdzie pytaliście o bramy garażowe. Noooooo, u mnie to teraz palący temat. Byłam w : NORMSTAHL - w Rybniku. WIŚNIOWSKI - w Jastrzębiu BRAMCO - w Godowie HORMANN - przyjedzie facet w piątek. Ceny : 3 pierwsze takie same ceny, HORMANN droższy, grubo ponad tysiak. Ale to "mercedes" wśród bram. I teraz dylemat : co wziąć ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts