GabrysiaBP 25.08.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witajcie,mam do Was pytanie czy nie ma kto odsprzedać drzwi zewnętrznych takich budowlanych.Nie chcę narazie normalnych,bo się boję,że jakieś "paproki"mi je zniszczą.Z pytaniem o bramy też się podłączę,jeżeli jeszcze jakieś fajnie namiary będziecie mieli to proszę o podanie.U nas Hormann,Wiśniowski lub Normstahl wchodzi w grę.Kiedyś znalazłam na allegro tanią bramę Normstahl z Gliwic z ulicy Chorzowskiej.Aha i jeszcze jedno pytanie czy dajecie bramę na stan surowy od razu czy dopiero na koniec budowy?? (Aga wiem,że dopiero na koniec,doczytałam)Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 25.08.2010 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 Witajcie,mam do Was pytanie czy nie ma kto odsprzedać drzwi zewnętrznych takich budowlanych.Nie chcę narazie normalnych,bo się boję,że jakieś "paproki"mi je zniszczą.Z pytaniem o bramy też się podłączę,jeżeli jeszcze jakieś fajnie namiary będziecie mieli to proszę o podanie.U nas Hormann,Wiśniowski lub Normstahl wchodzi w grę.Kiedyś znalazłam na allegro tanią bramę Normstahl z Gliwic z ulicy Chorzowskiej.Aha i jeszcze jedno pytanie czy dajecie bramę na stan surowy od razu czy dopiero na koniec budowy?? (Aga wiem,że dopiero na koniec,doczytałam)Dziękuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam. ja bede montowal na stan surowy i bede chcial to zgrac z montazem drzwi i okien. na bramy bedzie trzeba tak samo uwazac jak na okna i cala reszte, jak jakis fachowiec spowoduje zniszczenie to chyba bedzie odpowiadal tak samo jakby zniszczyl Toje auto na dzialce. zasilanie i sterowanie w garazu juz jest, w sobote powinno byc otynkowane. sterowanie bram oprocz pilota bede mial z wlacznikow dzwonkowych w przedsionku, zapalanie swiatla w garazu bedzie albo z czujki ruchu albo automatycznie przy otwieraniu bramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seba77 25.08.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2010 mysle, ze firma oknoplast krakow (gdzie biore kupilem okna) jest na rynku troche dluzej niz Twoje 13 lat pracy bo tworza okna od 1994 i maja bardzo dobre opinie i rekomendacje, oni akurat pracuja na okuciach MACA. niewiem czemu ma sluzyc Twoj post czy sie w nim chwalisz czy zalisz bo w niczym nie jest on pomocny osobom chcacym kupic okna Nie podważam jakości okien firmy Oknoplast, padło pytanie na temat " ciepłych ramek" wiec opisałem po trosze, skoro nic nie wywniskowałeś ...trudno, pewnie "ktos" podejmie decyzje za Ciebie , reklama czyni cuda cha cha Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 26.08.2010 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Jak sprawdzają się one w praktyce, dają dużo światła? Masz je zupełnie pod poziomem gruntu (ile mniej więcej) czy np. w połowie poziomu terenu ? Jak duże masz okna i te doświetlacze? Rewelacji nie ma, ale lepsze to niż brak okna. Dużo więcej światła wpada gdy z tej strony domu świeci słońce... Okna mam małe 80x60 (sporo z tego zajmują same profile, a szyba ma małą powierzchnię), jakieś 30 cm poniżej poziomu gruntu. Wymiary moich doświetlaczy to chyba 100x100 ale nie mam pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 26.08.2010 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 a pytAliście w hormann o te bramy w promocji ? nie wiem czy jest sens sie tym zainteresować ? drzwi wejściowe biorę z firmy Derpal, z boczną dostawką, polecam firme Rewon na Wiejskiej w Rybniku, firma prowadzona przez moich teściów i własnie te drzwi mi polecili, drzwi wychodzą 2450+dostawka jeszcze nie wiem ile wyjdzie http://www.derpal.com.pl/index.php?mode=oferta Dziękuję za namiar, na pewno podjadę I jeszcze Polećcie firmę do ocieplania poddasza i k-g i jakie ceny teraz obowiązują w tym temacie. Wygląda na to, że nie damy rady zrobić sami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 26.08.2010 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dobra, właśnie zamówiłam bramę garażową w tym "INTER-DECOR". Cóż, cena jest rewelacyjna : za bramę 2250 / 5000 model LPU 40 ( najcieplejsza ), napęd Supramatic ( lepszy ), powierzchnia Decograin w kolorze ciemny dąb / orzech zapłacę.... jedynie 6.100 zł. Czyli za cenę WIŚNIOWSKIEGO czy NORMSTAHLA mam.... HORMANNA. To mi się podoba, ha ! Dzięki Maciek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 26.08.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Polećcie firmę do ocieplania poddasza i k-g i jakie ceny teraz obowiązują w tym temacie. Wygląda na to, że nie damy rady zrobić sami. Ewus, my robiliśmy sami. Bo jak porobili mi wyceny to myślałam, że trupem padnę. Robił mój Teść z pomocnikiem. Tyle, że robili to 4 miesiące. No, ale zrobili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 26.08.2010 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Rewelacji nie ma, ale lepsze to niż brak okna. Dużo więcej światła wpada gdy z tej strony domu świeci słońce... Okna mam małe 80x60 (sporo z tego zajmują same profile, a szyba ma małą powierzchnię), jakieś 30 cm poniżej poziomu gruntu. Wymiary moich doświetlaczy to chyba 100x100 ale nie mam pewności. Jamaju, a jakiej brałeś firmy te naświetla i ile płaciłeś? Podłączałeś je do odpływu, masz opcję antykradzieżową? No i czy montowałeś je przed ociepleniem ścian piwnicy (jeśli takowe robisz?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 26.08.2010 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 AGA no wiem, że ceny niebotyczne, ale raczej nie mamy wyjścia nie damy rady za skarby tego zrobić sami , chyba , że na wiosnę dopiero ( Muszę kogoś znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.08.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Nie podważam jakości okien firmy Oknoplast, padło pytanie na temat " ciepłych ramek" wiec opisałem po trosze, skoro nic nie wywniskowałeś ...trudno, pewnie "ktos" podejmie decyzje za Ciebie , reklama czyni cuda cha cha Pozdrawiam chcesz mnie obrazic czy tylko wqrwic z rana?! nie rob ze mnie idioty bo potrafie zaglebic dokladnie temat ktory mnie interesuje i wiem z kim i o czym mam gadac wybierajac np okna! za to z Twojej gadki wywnioskowalem juz kila rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 26.08.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Jamaju, a jakiej brałeś firmy te naświetla i ile płaciłeś? Podłączałeś je do odpływu, masz opcję antykradzieżową? No i czy montowałeś je przed ociepleniem ścian piwnicy (jeśli takowe robisz?) Doświetlacze mam z Wolfy. Płaciłem 480 PLN za sztukę, ale to było dwa lata temu Do odpływu nie podłączałem, ale pod nimi przechodzi drenaż. Poza tym u mnie są zamontowane od wschodu, a z tej strony opady są rzadkością Kratka przymocowana jest od "wewnątrz" blaszkami przykręconymi do doświetlacza co uniemozliwia jej zdjęcie, ale nie wiem czy to własnie na tym polega ta opcja antykradziezowa... Montowalem na ocieplenie. http://forum.muratordom.pl/entry.php?63247-Dom-jamaju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 26.08.2010 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Dobra, właśnie zamówiłam bramę garażową w tym "INTER-DECOR". Cóż, cena jest rewelacyjna : za bramę 2250 / 5000 model LPU 40 ( najcieplejsza ), napęd Supramatic ( lepszy ), powierzchnia Decograin w kolorze ciemny dąb / orzech zapłacę.... jedynie 6.100 zł. Czyli za cenę WIŚNIOWSKIEGO czy NORMSTAHLA mam.... HORMANNA. To mi się podoba, ha ! Dzięki Maciek. a nie zastanawialas sie nad 2-ma bramami zamiast jednej? sasiad ma 5ciometrowa i jednego auta nie wprowadza do garazu nawet w zimie, wlasnie on mnieprzekonal do 2 bram osobno dla kazdego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 26.08.2010 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Chcemy jedną dużą. Przemyśleliśmy wszystkie za i przeciw. Nawet tu nie chodzi o auta tylko lepiej jest wnieść coś wielkiego do garażu jak jest jeden szeroki wjazd ( np. naszą 8-metrową drabinę ). I obrócić się w dowolną stronę. A druga sprawa, że łatwiej zaparkować.... a ze mnie taki raczej beztroski kierowca, hehe. Czasami poobijam sobie lub porysuję swoje autko - ot, tak mam i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 A u mnie WSZYSTKO na mojej głowie, hehe. Gdzieś od.... etapu fundamentów. Do teraz. Mąż sam załatwiał : - ekipę do fundamentów : totalna porażka, wtopa finansowa i kac moralny do dzisiaj. - telewizor niby taki "megawypasiony" : przyjechał... już zepsuty. No i szybko nastąpił podział obowiązków : on zarabia, ja buduję. I gitara. u nas jest podzial taki - oboje zarabiamy a ja buduje !! Ok. 5m3 desek szalunkowych ok. 150 stempli ok. 225 cm ok. 150 stempli ok. 265 cm nadal kupię Osoby, które do mnie dzwoniły, proszę o smsa, bo zgubiłem kartkę z numerami tel. 505-064-374 nasz ciesla kazal kupic 2,70 i na piwnice bedzie cial a potem zbija te kawalki spowrotem ... pokazywal mi zdjecia z budowy gdzie to juz nie jednokrotnie stosowali i powiedzial ze maja juz na to patent tak wiec jeden wymiar stepli mnie interesuje ja bylabym zainteresowana 2,70 w ilosci 250szt 602870130 ;/ faktycznie nie wiem jak ja go przepisywalem Danka, a co do bram to ja po prostu szukalem dobrej i sprawdzonej firmy na rynku, wszystkie sa podobnie grube na podobnych gwarancjach i poczytalem w sieci i na te 3 wymienione firmy malo kto narzeka wiec cena decyduje, jezeli masz tylko 1 brame to kilkaset do tysiaca zlotych mozna przebolec, u mnie wole tu podkuc a tam podmurowac bo na 2 bramach juz sie robi wieksza kwota. jak robilas wycene okien to trzebabylo pytac bo chyba wszystkie firmy z oknami sprzedaja tez bramy garazowe, drzwi wejsciowe itd. a wlasnie co do drzwi wejsciowych mozecie napisac gdzie warto uderzyc? bo te w marketach wygladaj tak sobie atez 6 tys za debowe to za drogo jak dla nas a nie zastanawialiscie sie nad gerda ?? ja o nich myslalam i teraz znowu mam przy was dylematy ... a nie zastanawialas sie nad 2-ma bramami zamiast jednej? sasiad ma 5ciometrowa i jednego auta nie wprowadza do garazu nawet w zimie, wlasnie on mnieprzekonal do 2 bram osobno dla kazdego auta przekonaj mnie bo ja narazie jestem solidnie przekonana na jedna 5000x2150 powazniej mysle jeszcze nad 5500 lub 6000 bo mam na taka miejsce ale to juz wiekszy koszt ... z powodu tej cholernej bramy zmienialam projekt bo tzreba bylo tam dac konkretna belke stropowa !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Chcemy jedną dużą. Przemyśleliśmy wszystkie za i przeciw. Nawet tu nie chodzi o auta tylko lepiej jest wnieść coś wielkiego do garażu jak jest jeden szeroki wjazd ( np. naszą 8-metrową drabinę ). I obrócić się w dowolną stronę. A druga sprawa, że łatwiej zaparkować.... a ze mnie taki raczej beztroski kierowca, hehe. Czasami poobijam sobie lub porysuję swoje autko - ot, tak mam i już. hehe mamy podobne problemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 26.08.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 ja tez zdecydowalem sie na jedna duza, mimo ze poczatkowo rozwazalem 2 mniejsze....nie jestem idealnym kierowca, latwiej wjechac przez 1 duza, niz mniejsza...drzwi do domu beda ocieplone, wiec nie boje sie wychlodzenia, garaz jest ocieplony a dodatkowo kiedys beda grzejniki do ewentualnego dogrzewania w duze mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab67 26.08.2010 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 Nam ocieplał poddasze, pan Damian , jesteśmy zadowoleni mogę polecić, namiary na priv posylam. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2010 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 ja tez zdecydowalem sie na jedna duza, mimo ze poczatkowo rozwazalem 2 mniejsze....nie jestem idealnym kierowca, latwiej wjechac przez 1 duza, niz mniejsza...drzwi do domu beda ocieplone, wiec nie boje sie wychlodzenia, garaz jest ocieplony a dodatkowo kiedys beda grzejniki do ewentualnego dogrzewania w duze mrozy najwieksza glupota jest ogrzewanie garazu !! jak masz samochod osloniety /nawet wiata/ to nie sa mu juz mrozy straszne !! a jak masz ogrzewany garaz to wjedziesz zasniezonym czy mokrym autem do garazu i woda splynie i zacznie sie parowanei !! wtedy juz mozesz myslec o nowym aucie po zimie bo twoim na podwoziu juz lapnela korozja !!! i wiem co mowie bo wlasnie w starym domu mamy ogrzewany garaz i jak tylko spadnie snieg to do niego nie wjezdzamy bo po jednej zimie jedno auto sprzedalismy ... wszyscy fachowcy zgodnie na to wskazali !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 26.08.2010 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 gdzie mozna tanio jakies kruszywo na droge dostac ?? musze 20t zamowic na dzis!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Apacz 84 26.08.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2010 gdzie mozna tanio jakies kruszywo na droge dostac ?? musze 20t zamowic na dzis!! http://www.stefpol.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts