insah 28.08.2010 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2010 u mnie z aveco maja montowac miedzy15 a 17 wrzesnia! co robia nie tak i na co mam uwazac? 10 okien + hst a co do luksusu to ja tez dam 5cm styro w garazu:) U mnie spieprzyli montaż w ten sposób, że najpierw nie zlicowali skrzynek z roletami z murem, co rodziłoby kłopoty przy tynkowaniu, zwłaszcza , że nie ocieplam budynku. Poprawili to po mojej interwencji. Nastepnie okazało się, że w/w skrzynki umiescili za nisko zasłaniając łuki w oknach balkonowych, za które słono dopłaciłem. Kolejna interwencja i poprawka. Okna były niewyregulowne.Musieli dwukrotnie przyjeżdżać , aby je w końcu jako tako wyregulowć. Żeby było śmieszniej przedstawiciel Aveco był u nas na budowie , gdy stawialiśmy mury i wymierzył jakie mają zostawić murarze otwory na okna i rolety. Murarze takie otwory zostawili, a mimo to " Aveco" dokonało złego montażu. Osobną historią jest niedotrzymywanie przez nich terminów i nieinformowanie o tym. Może po prostu mieliśmy pecha i poza tym firma montuje innym klientom okna, rolety itp. bez zarzutu. Ja ich w każdym bądź razie nikomu nie polecę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 29.08.2010 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 nam pojdzie na SSZ prawie 180 tys, zostanie moze 150 tys, bedzie ciezko a bank bedzie chcial, zeby wszystko bylo wykonczone ;/ powiedzcie jak mam drzwi z kotlowni na zewnatrz budynku to jakie one musza byc i co musza spelniac? bo slyszalem ze musza sie otwierac na zewntarz i co z drzwiami z kotlowni do spizarni? drzwi z kotlowni do spiżarni muszą być przeciwpożarowe. Dokładnie SSZ z pełnym podpiwniczeniem dom 135m2 wyszedł nas 160tys. W sumie poszło już ponad 340tys, a jeszcze troche brakuje....w takich momentach podsumowan, to zazdroszcze tym wszystkim co tak duzo potrafia sami zrobic Jamaju - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aro_32 29.08.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Przed rozpoczęciem budowy znalazłem kilka wycen według których SSZ to ok. 55% całego domu. Wiadomo, że na instalacje i wykończenie można wydać mniej lub więcej w zależności od standardu, więc te 55% to tylko orientacyjna wielkość. Za 2 tygodnie wstawiam okna, a podsumowując koszty SSZ to u mnie wychodzi 835 PLN za 1m2 powierzchni całego domu (z częścią gosp. i garażem). Jako ciekwostkę podam rozkład kosztów na poszczególne etapy u mnie z założeniem że SSZ to te 55%: fundamenty: 10%ściany i kominy: 11%strop i nadproża: 7%dach: 18%okna i drzwi zewn.: 9% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 29.08.2010 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Ależ pieknie to potraficie rozliczyć, Mnie w pewnej chwili to zaczęło przerażać i trochę odpuściłam liczenie coby się nie stresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.08.2010 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Ech, te pieniądze... poszły sobie nie wiadomo gdzie, hehe. Ja dostałam bardzo stresa gdzieś po dachu, jak zobaczyłam jak pieniążki systematycznie wypływają sobie z konta a koniec dopiero hohoho - daleko przede mną ! Nie spałam kilka nocy z wrażenia. U mnie oceniam SSZ na jakieś 40 %. Potem to się dopiero zaczęło, hahaha ! Pieniądze.... pooooooooooooszły ! Masakra. Wykończeniówka wykańcza. Finansowo.... i psychicznie też. Na szczęście już za mną. Zgadzam się z Aro_32, faktycznie SSZ jest jakiś tam mniej więcej przeliczalny i można z kimś porównać. Ale potem cała reszta... hmmmm..... Wszystko zależy potem od standardu naszych wybranych instalacji i materiałów wykończeniowych. Bo : - można zrobić tańsze instalacje, np. c.o. ( np. tańszy piec na węgiel i zwykłe grzejniki ) i można droższe ( kocioł gazowy i podłogówka ). - potem materiały wykończeniowe : można kupić płytki albo zwykłe panele na podłogę za 20 zł m2 albo zrobić parkiet za 250 zł za m2. Przy np. 200 metrach podłóg chyba jest różnica. - farby : można wziąć tańsze farby, ale można też pokusić się o droższe ( i lepsze ) typu "Scala", "Para", "Tikkurilla" - można kupić armaturę sanitarną z naszego polskiego "Koła" ( tańszą ) ale można też kupić z "Villeroy&Boch". - płyteczki : można kupić tańsze ( od 20 - 50 zł za m2 ), ale kuszą niesamowicie te droższe ( włoskie czy hiszpańskie ). To są tak ogromne różnice w cenach, że..... ciężko porównać tzw. wykończeniówkę dwóch domów. Ale... nie stresujcie się, dacie radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 29.08.2010 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 AGA - madrze piszesz ) I masz rację - damy radę - lepiej lub gorzej Bo jak się powiedziało " A " to trzeba " B-eknąć " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 29.08.2010 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 "damy radę" powtarzamy to sobie od roku , każdego dnia odkąd zakupiliśmy swoją wymarzoną działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.08.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Bo damy / dacie radę ! Marzenia są naprawdę do spełnienia, święcie w to wierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 29.08.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 U mnie parapetówa za parapetówą. Jesteśmy pierwsi w kolejce do "AA", hehe. Przyjaciele wiedzą, że ściubolę jak mogę pieniążki na roślinki i zobaczcie, co wczoraj przynieśli Agniesi : http://images50.fotosik.pl/333/44841a3705e5b2b9med.jpg http://images43.fotosik.pl/332/b1ad77a383b7349amed.jpg Kochani, nie ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 29.08.2010 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.08.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 AGA to chyba najlepszy pomysł dla nowowybudowanego domku, prawda ? nie żadne durnostojki tylko cos do ogrodu...ekstra ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiap-w29 29.08.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 U nas SSZ wyszedł około 160.000 tys.... dom 140 m2 pow. użytkowej plus garaż dwustanowiskowy, dom nie podpiwniczony w tym: - papierologia i inne 10 tys. - fundament 25 tys. - mury i strop 40 tys. - konstrukcja dachu z pokryciem 55 tys. - okna, drzwi i brama garażowa 30 tys. fajnie by było wydać około 300 tys. i się powoli wprowadzać ale widze że ciężko będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zosienka2404 29.08.2010 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Witam mam na zbyciu glinę i to nawet dość dużo jeśli ktoś potrzebuje do niwelacji terenu proszę o kontakt: 600-651-543 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamaryszek 29.08.2010 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Jamaju super już mieszkać! my dopiero z piwnic wyszliśmy , koniec daleko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 29.08.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 "damy radę" powtarzamy to sobie od roku , każdego dnia odkąd zakupiliśmy swoją wymarzoną działkę taaa znam ta mantre ... a teraz to jeszcze powtarzam sobie "byle dostac kredyt!!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 29.08.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 Dzięki wszystkim Narazie pomieszkujemy trochę na "wariackich papierach", parę rzeczy wymaga jeszcze wykończenia, ale nie chcemy zostawiać wszystkiego bez nadzoru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1makow9 29.08.2010 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 mam do sprzedania stemple budowlane około 150 szt. wysokość około 275 cm cena 4 zł za sztukę. odbiór własny w Pyskowicach tel 793669569 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 29.08.2010 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2010 ja tez mam stęple ale około 2,20 cm (z piwnicy), sporo pociętych, dla zaintersowanych zdjęcia, odbiór własny w Rybniku cena...hmm...niech bedzie 2,20 za sztukę dla równego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 30.08.2010 02:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 mam do sprzedania stemple budowlane około 150 szt. wysokość około 275 cm cena 4 zł za sztukę. odbiór własny w Pyskowicach tel 793669569 kurcze ja chyba bede potrzebowala ale nie wiem czy 150 mi starczy !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 30.08.2010 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2010 Dzięki wszystkim Narazie pomieszkujemy trochę na "wariackich papierach", parę rzeczy wymaga jeszcze wykończenia, ale nie chcemy zostawiać wszystkiego bez nadzoru... Jamaju, to wielkie gratulacje z powodu przeprowadzki ! U nas też jeszcze bardzo dużo do zrobienia, ale wszystko w swoim czasie. Damy radę. Najważniejsze, że już mieszkamy i że jest bosssssko. I jak się spało, co się Wam śniło pierwszej nocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts