queene 03.09.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 nie ocieplać, niech go przemrozi, przewietrzy - tak nam mówią i tak zrobimy, bedziemy dogrzewac od środka oczywiście ale ocieplanie w przyszłym roku jak cała wilgoć odparuje i ściany wyschną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 03.09.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 Maciek wysłałam Ci pytanie na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 03.09.2010 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 My jedną zimę zostawiliśmy na tzw "wymrożenie" i w tym sezonie tynki, jak sie uda to jeszcze w tym roku zewnętrzne chcemy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 04.09.2010 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 ja podobnie - dach i instalacje na jesien, na wiosne tynki wewn,poflogowke,wylewki i ocieplenie. JaK ocieplicie, a pozniej bedziecie tynkowac i wylewki robic, to bedziecie miec straszna wilgoc - tak czesc zmigruje przez sciany....a jak beda przykryte styro to nie ma na to co liczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.09.2010 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 mi moja wyrocznia budowlana mowi "|nie ocieplac w pierwszym sezonie bo musi wyschnac!!!" wujek juz sporo wybudowal wiec dla mnie jego zdanie jest ostateczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.Bud 04.09.2010 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 ogloszenie grzecznosciowe oddam 2 tuje , kazda ok 2,5m wysoka, ze wzgledu na prowadzona wycinke. odbior na budowie w raciborzu. gdzies po wtorku. szkoda drzewek a ja mam za daleko. trasport po stronie odbierajacego :D nie gwarantuje ze sie przyjmnie, ale okazy sa niezle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alioth 04.09.2010 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 Czesc!Czy ktos moze polecic dobry tartak, sklad drewna w okolicy Gliwic?Sprawa na wczoraj:)DziekujeTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
copec 04.09.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 mi moja wyrocznia budowlana mowi "|nie ocieplac w pierwszym sezonie bo musi wyschnac!!!" wujek juz sporo wybudowal wiec dla mnie jego zdanie jest ostateczne pozwol ze ja tez poradze się wyroczni a co gdy mam juz tynki wewnetrzne zrobie instalacje i wylewki oraz poddasze na gotowo - docieplać z zewnątrz i robić tynki? czy nie? dogrzewać zimą czy wietrzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewus1719503518 04.09.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 pozwol ze ja tez poradze się wyroczni a co gdy mam juz tynki wewnetrzne zrobie instalacje i wylewki oraz poddasze na gotowo - docieplać z zewnątrz i robić tynki? czy nie? dogrzewać zimą czy wietrzyć? Nie pytałam wyroczni ale mamy zamiar ocieplić i dac tynk zewnętrzny na tę zimę, z tym, że mury przezimowane na surowo juz jeden rok. I na spokojnie chcemy grzać na 8-10 stopni przez tę zimę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viperolo 04.09.2010 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 witam jak macie rozwiązany problem uziomu fundamentowego i instalacji odgromowej? są podobno dwie "szkoły" jedna że można razem połączyc, a druga,że powinno byc osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.09.2010 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 witam jak macie rozwiązany problem uziomu fundamentowego i instalacji odgromowej? są podobno dwie "szkoły" jedna że można razem połączyc, a druga,że powinno byc osobno. nasz elektryk sugerowal "razem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 04.09.2010 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2010 pozwol ze ja tez poradze się wyroczni a co gdy mam juz tynki wewnetrzne zrobie instalacje i wylewki oraz poddasze na gotowo - docieplać z zewnątrz i robić tynki? czy nie? dogrzewać zimą czy wietrzyć? pozwol wyroczni bawic sie na weselu zapytam we wtorek jak wytrzezwieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 05.09.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 witam jak macie rozwiązany problem uziomu fundamentowego i instalacji odgromowej? są podobno dwie "szkoły" jedna że można razem połączyc, a druga,że powinno byc osobno. Jak masz rozwiązaną instalacje odgromową budynku? Szpilki czy opaska wokół? SZPILKI Tutaj nie masz co kombinować, w narożnikach budynku łączysz szpili z uziomem fundamentowym i dodatkowo wyprowadzasz wąsy bednarki do przyłączenia przewodów odgromowych. OPASKA Uziom otokowy (odgrom) łączy się z fundamentowym w jednym miejscu. Miejsce połączenia powinno być maksymalnie oddalone od punktów gdzie będą schodzić przewody odprowadzające. Najczęściej jest to środek dłuższej ściany budynku, ale nie zawsze.... to zależy od konstrukcji dachu i ilości zwodów. Z tego miejsca połączenia wyprowadzasz bednarkę, którą podłączasz do Głównej Szyny Wyrównawczej (GSW). Reasumując, uziom fundamentowy łączy się z odgromowym. Jeśli opaska jest zakopana lub szpilki wbite w ziemię w odległości mniejszej niż 60-80cm od fundamentu to nie ma to znaczenia, pod ziemią następuje przebicie (iskra/łuk elektryczny) warstwy ziemi do fundamentu, czyli łuk łączy nasze uziomy w przypadkowym miejscu w sposób niekontrolowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaciekKamila 05.09.2010 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 ja podobnie - dach i instalacje na jesien, na wiosne tynki wewn,poflogowke,wylewki i ocieplenie. JaK ocieplicie, a pozniej bedziecie tynkowac i wylewki robic, to bedziecie miec straszna wilgoc - tak czesc zmigruje przez sciany....a jak beda przykryte styro to nie ma na to co liczyc gdzies wyczytalem, ze jak sie robi wylewki to przy ich schnieciu potrzebna jest jak najwieksza wilgoc i zeby nie otwierac okien, tak chyba przez 30 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 05.09.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 i ja tak robiłem...dodatkowo polałem i przykryłem całość folia zeby nie wysychało za szybko..i to jest ok...ale po tych 4 tygodniach gdzies ta wilgoc musi pojsc.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 06.09.2010 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 (edytowane) Do budujących/ tych co wybudowali piwnice: dajecie/daliście izolację poziomą na bloczki betonowe ściany piwnicy przed stropem nad piwnicą (oczywiście oprócz izolacji na ławach). 2 godziny później: Sprawa wyjaśniona - kierbud rzekł "Nie dawać" Edytowane 6 Września 2010 przez Lisek_77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 06.09.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Do budujących/ tych co wybudowali piwnice: dajecie/daliście izolację poziomą na bloczki betonowe ściany piwnicy przed stropem nad piwnicą (oczywiście oprócz izolacji na ławach). W Internecie piszą, że się daje, ja też chce dać, moja ekipa (oczywiście) zdziowiona ? eee a po co to ?? /ja sie przy was dopiero ucze !!/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 06.09.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Do budujących/ tych co wybudowali piwnice: dajecie/daliście izolację poziomą na bloczki betonowe ściany piwnicy przed stropem nad piwnicą (oczywiście oprócz izolacji na ławach). W Internecie piszą, że się daje, ja też chce dać, moja ekipa (oczywiście) zdziowiona ? Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Ja nie dawałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolibal 06.09.2010 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Witam, Mam do sprzedania garaż blaszany.Mój nr telefonu : 695 270 568 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 06.09.2010 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 eee a po co to ?? /ja sie przy was dopiero ucze !!/ Pierwszy raz o czymś takim słyszę. Ja nie dawałem. Hmm, dzwoniłem do kierbuda i ten rzekł że zdecydowanie NIE dawać tej izolacji, bo ściana musi być mocno zespojona z wieńcem, także odwołuję swoje rewelacje (jednak nie zawsze Internet ma rację). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts