GabrysiaBP 07.09.2010 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Ja natomiast nie polecam takich instytucji jak expander,open finance-strata czasu jak dla nas.Nagadają się,naobiecują,umawiają,milion papierów dają.A jak sama pochodziłam po bankach to dostałam wszystko czarno na białym i bez tracenia czasu na słuchanie jakichś mądrych głów.Kredyt mamy w ING ,bardzo miła i fachowa obsługa.Pierwszy kredyt na działkę też mieliśmy w ING,spłaciliśmy już i jak dla mnie najważniejszy jest profesjonalizm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GabrysiaBP 07.09.2010 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Aha a jeszcze zapomniałam zapytać skąd macie informacje o tym,że Budozbyt zmienia właściciela.Na początku roku krążyły plotki po Rybniku,że Budozbyt jakiś magazynier przekręcił na dwa miliony,teraz chodzą plotki,że Lubar ich kupił.Ja z zaufanego źródła wiem,że Lubar ich nie kupił i nie ma takiego zamiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.09.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 info pochodzi ze środowiska budowlańców właściciel ma podobno wystawioną mega chałupę pod Krakowem i nie chce mu sie już robić więc sprzedaje biznes Gabrysia mamy takie samo podejście do kredytów też już brałam w ING, jeszcze nam troche zostało ale nie wpłynęlo to na przyznanie kolejnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.09.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 daj spokój, wiadomo że oferują taką ofertę z której dostaną najwięcej prowizji wiem to z pierwszej reki dlatego od razu odrzuciłam wszystkie takie biura ja tez wolałam osobiście zadbac o swoje interesy więc się im nie dziwię ze tak zrobili, każdy dba o swoje interesy i tyle, nikt na tym nie zbiednieje ja przerabialam ten temat jak kupowalam dzialke ... szukalam kredytu sama ... nalazilam sie, prosic musialam zeby ktokolwiek ze mna gadal bo chcialam kredyt tylko na 4 lata !!! uprosilam kredyt w ING i tyle klopotow robili od poczatku do konca ze nie chce miec z nimi juz wiele wspolnego !! a tez mi sie wydawalo ze maja najlepsze warunki z posrod tych co wogole zainteresowali sie takim kredytem hipotecznym !!! po tym jednym doswiadczeniu poszlam najpierw do OF /ale byli daleko/ wiec potem do expandera ... potem posprawdzalam te oferty ktore mi dali, porownalam z tym co proponuje ING, PKOBP, PeKaO SA, alior i millenium - nie mialam w zadnym takiej oferty jak w nordei czy polbanku !! wiec chyba pan w expanderze tak na mnie nei pojechal i nie pojde do banku po kredyt tylko wlasnie u niego to zalatwiam uwazam ze to lojalne i uczciwe !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 07.09.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 A mnie pan handlowiec z Budozbytu normalnie olewa, przed budową rozmawiałem i było cacy, a teraz nie odbiera telefonów. Nie to żebym płakał, bo Lubar i Handlobud mają lepsze warunki, ale sam fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 07.09.2010 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Lisek a u kogo zamawiasz ? ja u pana Rafała, owszem ciężko czasem sie dodzwonić ale stara sie być fair i oddzwania mea jak widac z naszych doświadczeń, każdy powinien znaleźć swoją własną drogę do dobrego kredytu, nie krytykuj jeśli ktoś postępuje inaczej niż Ty, ważne że to on jest zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 07.09.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 A mnie pan handlowiec z Budozbytu normalnie olewa, przed budową rozmawiałem i było cacy, a teraz nie odbiera telefonów. Nie to żebym płakał, bo Lubar i Handlobud mają lepsze warunki, ale sam fakt dlatego bardzo lubie matuszka do pana od betonu dzwonilam nawet o 22 i wszystko dalo sie zalatwic na "jutro rano" z dostawami narazie tez nie bylo klopotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lisek_77 07.09.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Lisek a u kogo zamawiasz ? ja u pana Rafała, owszem ciężko czasem sie dodzwonić ale stara sie być fair i oddzwania mea jak widac z naszych doświadczeń, każdy powinien znaleźć swoją własną drogę do dobrego kredytu, nie krytykuj jeśli ktoś postępuje inaczej niż Ty, ważne że to on jest zadowolony Rozmawiałem z Paprotnym, daj proszę namiary na swojego handlowca, spróbuję przy okazji u niego. dlatego bardzo lubie matuszka do pana od betonu dzwonilam nawet o 22 i wszystko dalo sie zalatwic na "jutro rano" z dostawami narazie tez nie bylo klopotu Please o namiary na niego, bo niedługo wylewam strop Przy okazji, po ile u Matuszka jest B-20? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jutkap 08.09.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Lisek a u kogo zamawiasz ? ja u pana Rafała, owszem ciężko czasem sie dodzwonić ale stara sie być fair i oddzwania mea jak widac z naszych doświadczeń, każdy powinien znaleźć swoją własną drogę do dobrego kredytu, nie krytykuj jeśli ktoś postępuje inaczej niż Ty, ważne że to on jest zadowolony Dokładnie Queene. Widać to wyraźnie po naszych przebojach z Millenium. Każdy negocjuje inne warunki i ma inną sytuację. Swoją drogą za niedługo Millenium ma się u mnie pojawić w sprawie wypłacenia drugiej transzy, mam nadzieje, że obędzie się bez większych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mea 08.09.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Rozmawiałem z Paprotnym, daj proszę namiary na swojego handlowca, spróbuję przy okazji u niego. Please o namiary na niego, bo niedługo wylewam strop Przy okazji, po ile u Matuszka jest B-20? ja do paprotnego dodzwonic sie nie moge /w spr komina/ a wysle ci namiar na goscia od betonu bezposrednio ... no i za B-20 place 195 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia_x 08.09.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 ja do paprotnego dodzwonic sie nie moge /w spr komina/ a wysle ci namiar na goscia od betonu bezposrednio ... no i za B-20 place 195 Ja też poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 08.09.2010 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Przepraszam jeżeli nie w temacie ale może mi poradzicie - czy ktoś z forumowiczów przechodził już może przez procedurę podłączenia domu do kanalizacji i może doradzić coś w tym temacie. Ja dostałam wytyczne z rybnickich wodociągów i powiem szczerze ogarnia mnie przerażenie ile jest formalności do załatwienia nie mówiąc już kasie .. (same mapki w ilości ok 6 szt to ok 700 zł). Może macie namiary na kogoś kto załatwia to kompleksowo - z góry dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.09.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Ja też poproszę jo tysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 08.09.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 (edytowane) Rozmawiałem z Paprotnym, daj proszę namiary na swojego handlowca, spróbuję przy okazji u niego. Rafał Kałuża 508288427, możesz powołać sie na Patrycję z Hetmańskiej Edytowane 8 Września 2010 przez queene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 08.09.2010 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Przepraszam jeżeli nie w temacie ale może mi poradzicie - czy ktoś z forumowiczów przechodził już może przez procedurę podłączenia domu do kanalizacji i może doradzić coś w tym temacie. Ja dostałam wytyczne z rybnickich wodociągów i powiem szczerze ogarnia mnie przerażenie ile jest formalności do załatwienia nie mówiąc już kasie .. (same mapki w ilości ok 6 szt to ok 700 zł). Może macie namiary na kogoś kto załatwia to kompleksowo - z góry dzieki. Witam, ja przez to przechodziłem... Na jakim etapie jesteś? Masz tylko z wodociągów warunki przyłączenia, czy już cos więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 08.09.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 dzogurt a która to firma bo tam jest ich kilka, jedną z nich prowadzą moi teściowie firma Papter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 08.09.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 my chyba bierzemy w nordei ... fajne warunki nam dali tylko czekamy teraz na umowe !! tez mam Nordee i jestesmy bardzo zadowoleni z obslugii, oraz z warunkow. Polecamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzogurt 08.09.2010 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Gdzie kupowaliście geowłókniną do drenażu i żwir i za ile mniej więcej? Rury drenarskie juz w geowlokninie kupilem w PROM-Dragon na ulicy Zebrzydowickiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka11 08.09.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 Witam, ja przez to przechodziłem... Na jakim etapie jesteś? Masz tylko z wodociągów warunki przyłączenia, czy już cos więcej? No właśnie nie mam jeszcze dokumentów potrzebnych do uzyskania warunków technicznych na tę kanalizację bo woda już była na działce, jak na razie to dostałam z wodociągów rozpiskę co potrzebne - najpierw do warunków a potem do opracowania projektu. Oczywiście moje mapy nie aktualne więc trzeba będzie zrobić nowe i znowu kasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc*** 08.09.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 niedawno podłaczałem kanalizacje...złożyłem wniosek o WT, z wnioskiem szedłem tylko wypełnic kilka drukow i umówić sie na termin (studzienke mam na działce)kilka dni i mialem podłaczone - koszt około 200zł podłaczenie. Inwentaryzacje przyłącza robie razem z inwentaryzacją powykonawczą - oszczędzam w ten sposób na mapkach. Koszt mapek do inwentaryzacji powykonawczej z dodatkową mapką do wodociągów to 500zł. u p. Derenia J.projektu nie musialem robic - obowiazywala mnie tzw. procedura uproszczona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts