Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

niedawno podłaczałem kanalizacje...

złożyłem wniosek o WT, z wnioskiem szedłem tylko wypełnic kilka drukow i umówić sie na termin (studzienke mam na działce)

kilka dni i mialem podłaczone - koszt około 200zł podłaczenie. Inwentaryzacje przyłącza robie razem z inwentaryzacją powykonawczą - oszczędzam w ten sposób na mapkach. Koszt mapek do inwentaryzacji powykonawczej z dodatkową mapką do wodociągów to 500zł. u p. Derenia J.

projektu nie musialem robic - obowiazywala mnie tzw. procedura uproszczona

Wydaje mi się że taka procedura obowiązuje jak ma się studzienkę kanalizacyjną na działce, ja natomiast muszę robić podłączenie ze studzienki znajdującej się na drodze i chyba dlatego ta cała zabawa z tą dokumentacjią, mapkami itp.

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wydaje mi się że taka procedura obowiązuje jak ma się studzienkę kanalizacyjną na działce, ja natomiast muszę robić podłączenie ze studzienki znajdującej się na drodze i chyba dlatego ta cała zabawa z tą dokumentacjią, mapkami itp.

Ja miałem z kanalizacją trochę załatwiania, bo rownież podłączałem się do studzienki w drodze (tyle że dojazdowej na posesji sąsiada), z tym że ja miałem już wydane warunki. Projekt robił mi gość z Marklowic, bo w PWIK chcieli kilka sztuk mapek + wersja elektroniczna :/ , a mi ostała sie tylko jedna, i nie miałem zamiaru wyrabiać nowych. Jemu to wystarczało, zrobił projekt i uzgodnił go z wodociągami (za mniejszą kasę oczywiście). W twoim przypadku, kiedy nie masz nawet WT, nie wiem czy da się ominąć procedurę załatwiania nowych mapek...