wiewióra1976 15.01.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Hmmm, "wszyscy", których pytałam w realu Cóż - jak trzeba nagle podejmowac konkretne decyzje, to sie człowiek trochę mota. Zwłaszcza, że podjudza mnie mój tata, że lepiej mieć, dajmy na to, pięć kabli w scianie więcej niż jeden za mało. Akurat do rolet się to nie stosuje, ale do odkurzacza centralnego i owszem. Jeśli chodzi o rolety - ja jestem strachliwa i może by mi taka roletka na przeszklenie w salonie pomogła, ale jednego sobie nie wyobrażam - tego latania po całej chałupie co wieczór i rano, żeby je pozaslaniać/poodsłaniać. A budzenie się w ciemnym grobowcu jakoś mi nie odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 15.01.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Acha, Piejar....a czym Ty te luksfery mocowałeś.... do tego jest jakis specjalny silikon czy co? Luksfery muruje się na zaprawę np na kleju do płytek (ja robiłem na Atlas Plus). Jest jakaś ekstra zaprawa do luksfer ale nawet nie wiem gdzie ją kupić (zdaje się,że jest biała). Koniecznie trzeba mieć takie specjalne krzyżyki, które ustalają dystans między kaflami. Są takie fajne, które mają dodatkowo takie płytki, które przytrzymują narożniki luksfer; ten "krzyżyk" to faktycznie dwa krzyżyki połączone ze sobą. Taką ściankę należy zbroić prętem karbowanym (zbrojeniowym) 6-8 mm co któryś tam kafel. Rzuć sobie okiem na stronkę Vitrosilicon-u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 15.01.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Bardzo wielkie dzięki, zerknę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 15.01.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Nawet nie zauważyłem, że stuknął mi tysięczny post A Daggulka ma 666, bestyjka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 15.01.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 ....no, trza się trochę poudzielać....chociaż wirtualnie . Kurna , ale 666 to mi się z horrorem kojarzy....co to ja ostatnio ogladałam.... chyba Sillent Hill....fajny był ....trochę krwawy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.01.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 rolet zew. nie mamy, bo........bo nie mamy odkurzacz centralny mieć będziemy.....chyba instalacja czeka na jakiegoś Beama a kabli nigdy za mało, tylko bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 15.01.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 ja się w sumie zastanawiam nad roletami zew. ale jeszcze nie jestem zdecydowana.powiem wam że punkt widzenia zależy - jak zawsze - od punktu siedzenia.... i wyknika z tego jakie kto ma doświadczenia. jak się wprowadzilismy z rodzicami do domu (jakieś 10 lat temu) w lipcu to w lutym następnego roku nas opędzlowali - wleźli właśnie przez okno w łazience.....mama w trakcie budowy "truła" ojcu o tych żaluzjach zew. ale buczał że się pewno nie przydadzą...zaraz po włamaniu założyliśmy na całym parterze żaluzje zewnętrzne i - odpukać - nigdy więcej włamanie się nie powtórzyło. wcale nie twierdzę że to zasługa żaluzji ale.... you never know....także wcale nie musi byc tak że jak sie mają wkraść to się wkradną - bo to akurat może być jakiś straszak.a w nocy opuszczamy tylko na dwóch oknach - fakt jest taki ze są cięzkie trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 15.01.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 od kolegi wujek miał założone rolety i mu się włamali ....zniszczyli roletę, okno, a weszli i tak drzwiami wejściowymi oczywiście je niszcząc do mnie się włamali przez okno tarasowe, potem założyłem alarm i jak narazie jeszcze się nikt nie włamał oby to komuś do głowy nie strzeliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akwarysta 15.01.2007 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Rolety zewnętrzne jeśli ktoś myśli, że są barierą "antywłamaniową" - to jest w błędzie.... Te, które spełniają te wymogi są dla przeciętnego forumowicza poza zasięgiem . Rolety zamontowaliśmy z kilku przyczyn: 1. rodzaj termoizolacji - szczególnie zimą, gdy od 16 tej jest ciemno.... 2. izolują od hałasu 3.może prozaiczne - ale działają na psyche - że jest bezpieczniej, choć wcale tak nie jest 4. ci , którzy mają rolety zewnętrzne polecają je innym, tak też zrobiliśmy Tym się kierowaliśmy. Dla mnie natomiast jest zbytkiem i bezsensownym wydatkiem - odkurzacz centralny.Kwestia gustu i poglądów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 15.01.2007 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A ile toto kosztuje? Masz na wszystkich oknach? Dla mnie argument jest jeden: ciemna noc, siedze sama w saloonie, dzieci spia na gorze, w telewizji wiadomosci, w wiadomosciach - wiadomo co. Lepiej sie poczuje jak zaslonie te rolety Ale czy warto? Jeszcze argument termoizolacyjny, ale letni. Zasłania się i pokoje się nie nagrzewają. Hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
txk 15.01.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 A ile toto kosztuje? Masz na wszystkich oknach? Dla mnie argument jest jeden: ciemna noc, siedze sama w saloonie, dzieci spia na gorze, w telewizji wiadomosci, w wiadomosciach - wiadomo co. Lepiej sie poczuje jak zaslonie te rolety Ale czy warto? Jeszcze argument termoizolacyjny, ale letni. Zasłania się i pokoje się nie nagrzewają. Hmmm Co do letniej izolacji cieplnej to mam pewne wątpliwości. Wg mnie zewnętrzne rolety w ciemnych barwach tylko podwyższają temperaturę. Gdyby były białe wtedy by się tak nie nagrzewały na słońcu. Tyle fizyczna teoria. Jak to jest w praktyce - powiem szczerze - nie wiem Teoretycznie rolety mogą odstraszać potencjalnego złodzieja. Ale gdy już się mu zdarzy zabawa z czymś takim i dojdzie do wniosku że to tylko mięciutkie blaszki aluminiowe, wtedy nie będzie czymś takim przejmował i pójdzie na całość Chyba najtańszym i najlepszym rozwiązaniem jest instalacja alarmowa - na upartego wystarczy nawet umieszczenie na elewacji frontowej białej obudowy po syrenie alarmowej. Tanie i odstraszające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewelinka 16.01.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 od kolegi wujek miał założone rolety i mu się włamali ....zniszczyli roletę, okno, a weszli i tak drzwiami wejściowymi oczywiście je niszcząc do mnie się włamali przez okno tarasowe, potem założyłem alarm i jak narazie jeszcze się nikt nie włamał oby to komuś do głowy nie strzeliło a tem alarm to jak działa - na ruch? rozumiem że masz jakieś czujki w każdym pokoju w domu? w nocy też się to włącza? czy na nocujące w domu zwierzaki tez jest "czuły"? jak to wygląda cenowo na całą chałupkę? najlepszy sposób na złodzieja to zamieszkać z babcia lub dziedkiem emerytem lub użądzic sobie biuro w domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 16.01.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 No właśnie - a dlaczego w ciemnych? Jak już to chcę albo białe - w kolorze elewacji albo srebrne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 16.01.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 No właśnie - a dlaczego w ciemnych? Jak już to chcę albo białe - w kolorze elewacji albo srebrne Jeżeli zrobisz srebne-połysk - uzyskasz zaje.biste lusterko sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 16.01.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Które będzie oślepiać intruzów? Tak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.01.2007 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Które będzie oślepiać intruzów? Tak!!! tak ze kazdy kto bedzie przejezdzał koło twojego domu wpakuje sie na Twoje ogrodzenie oj! niedobra jestem a to przecież dziś urodzinki no dobra ogrodzenie sąsiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 16.01.2007 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Które będzie oślepiać intruzów? Tak!!! tak ze kazdy kto bedzie przejezdzał koło twojego domu wpakuje sie na Twoje ogrodzenie oj! niedobra jestem a to przecież dziś urodzinki no dobra ogrodzenie sąsiada Najlepszego na te urodziny co by ci sie darzyło i cobyś dłogo mogła (bo to chyba malmucowo po tamtej stronie co ???) Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 16.01.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Komu dzisiaj wiosenek przybyło ? a tak wogle to najlepszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 16.01.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Malmucowi i mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 16.01.2007 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Malmucowi i mnie bo tak naprawdę to my jesteśmy siostry bliźniaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts