Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 9,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No o ile pamiętam - wcinka kosztowała ok. 1200 zł (moze ciutek mniej - 1036,71 :lol: ).Wodociąg mam w granicy działki (tj. pod płotem) od domu 6m :lol: .Ceny rybnickie z końca 2005 r. tj. 21.09.2005r.

W koszt wcinki wchodzi - sama wcinka, opaski, zasuwy, obudowy teleskopowe, objemki itp.

Obym się myliła :lol:

No o ile pamiętam - wcinka kosztowała ok. 1200 zł (moze ciutek mniej - 1036,71 :lol: ).Wodociąg mam w granicy działki (tj. pod płotem) od domu 6m :lol: .Ceny rybnickie z końca 2005 r. tj. 21.09.2005r.

W koszt wcinki wchodzi - sama wcinka, opaski, zasuwy, obudowy teleskopowe, objemki itp.

Obym się myliła :lol:

Ja nie twierdze że tyle to nie kosztuje ale każdy zakład wodociągów ma inny cennik i najlepiej jest sprawdzić samemu ile to kosztuje w danej gminie.Pozdrawiam

No własnie...mapki, projekty.... a czy to nie musi być wszystko zrobione już w momencie składania wniosku o pozwolenie na budowę razem ze wszystkimi innymi dokumentami?

Bo sprawy maja się u mnie tak, że mnie wszystko załatwia architekt.... całą papierologię ...i z tego co wiem, to miesiąc temu złożył wszystko co było potrzebne w stariostwie i już czekamy tylko na pozwolenie na budowę które ma być podobno niebawem (nie wiem ile się czeka :roll: ).

Tak więc...czy to już aby nie jest załatwione i teraz tylko jak dostaniemy pozwolenie razem z kompletem wszystkiego (dokum. , projekt,i inne) to z tym po prostu znaleźc hydraulika...i niech robi?

nie projekty ale projekt domu jest potrzebny do wodociągów.

nie wiem jak się umawiałaś z architektem ale mówisz o papierologii do pozwolenia a wodociągi to odrębna instytucja i tam trzeba osobno aplikować.

Daggulka zresztą zadzwoń sobie do wodociągów lub zajrzyj na ich www (mówię tu o tych rybnickich wodociągach bo oni akurat mają swoją stronkę) - w informacji kobitka wszystki mi dość sensownie wytłumaczyła włącznie z kosztami.

wiem że to kolejna walka w biurokracją i papierkologią ale z tego co pamiętam nie było tak źle

Ewelinko , bardzo ci dziękuję za zaangażowanie w mojej sprawie...już zadzwoniłam do wodociągów....niestety podlegamy po wododciągi chyba cieszyńskie...w każdym razie umówiłam się w Zebrzydowicach w Urzędzie gminy z facetem który podobno jest w temacie :roll: ... na piatek....urlopik trza se załatwic i do dzieła :D .

Sebo machnył fotka ślubnej. Coś godali ło robiyniu dziecków. Sebo do roboty zanim Ci citnie !!! :wink:

robia - robia -cały czas robia :o :D :p :wink:

sebo8877

pomóc Ci ?

Dziynkuja dom se rada - wiedza teoretyczno ech juz posiodł :wink:

sebo8877

No to tera prziszoł czas na praktyka :D :D

Dagulla w cenie projektu wymusilem projekt wodno-kanalizacyjny....ktory to potrzebujesz do wodociagow......z tym projektem jedziesz do gminy w Zebrzydowicach i tam wszystko zalatwiasz w 5 min..dostajesz 2 pisemka ktore wypelniasz na miejscu wpisujesz dzien rozpoczecia prac przyl..wodnego i to wszystko...nio i dzwonisz do faceta z mojego polecenia i to wszystko...wszystko nalezy do niego on miedzy innymi odpowiada w gmini za odbior...

Pozdrawiam

paradox