kaczorek. 04.02.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 witam domek świetny wojtku interesuje mnie ekipa budowlana ruszam z budową w kwietniu, maju też okolice krakowa dokładnie 25 km od rynku jak z tym było u ciebie moze masz kogoś godnego polecenia ? jezeli tak czekam na info od ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 04.02.2006 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 WitamMurarza miałem miejscowego cena przyzwoita tylko bywało ,że nie miał czasu na moją budowę.Bo robił gdzie indziej,ale wyrobił się w terminie 15 tyś zł.Ekipa do dachu działala szybko i sprawnie ,ale muszą mi poprawic uszczelnienie jednego okna połaciowego 14 tys zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 04.02.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Wierzę ci bo budowałeś. Ja opieram się na danych Archipelagu. Wejdź na http://www.archipelag.pl znajdź projekt manuela i kliknij na kosztorys. Jadąc w dół znajdziesz STROP podają Teriva na 93,5 m2 W moich obliczeniach taka różnica to znaczny wzrost wydatków. Sprawdź pozostałe dane . Jak będzie tak samo to tylko się załamać. A co z dachem tu podają 220m2? Markas - niestety pracownie architektoniczne (nie tylko Archipelag) bardzo czesto zle podaja wielkosci w swoich kosztorysach (czasami sa zanizone a czasami ewidentne bledy - gdzies znalazalm np pow dachu - 23 m2 - oczywisty blad wpisujacego pewnie mialo byc 230..) po prostu przy takiej ilosci projektow bledy sie zdarzaja a czasami to wina wklepujacego do kompa najlepiej usmiechnac sie do nich o rysunki - parteru poddasza i przekroju ew pow dachu - jak sie ladnie poprosi to przysla ewentualnie daj znac na priv - wspolpracujemy z nimi, sprobuje ci jakos te rys wyciagnac - potem trzeba usiasc z kartka i kalkulatorem - a wyliczenie podstawowych powierzchi jest juz bardzo proste:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monument 17.02.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Jeszcze raz chciałbym Ci podziękować za pokazanie domku , rzadko spotyka się tak uczynnych ludzi.Emanuelka jest najpięknięjszym projektem pod słońcem!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 18.02.2006 15:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Czekam z niecierpliwością na wątek EMANUELA z Lublina i oczywiście zdjęcia z realizacji Waszego domku.Pozdrawiam i życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 22.02.2006 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 burtaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 22.02.2006 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Super kolejna EMANUELA.Tak,ściany pozostały YTONG 36,5.Polecam wątek: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=44277To też EMANUELA II.Pozdrawiam i życze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 22.02.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 odud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 23.02.2006 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Strop monolityczny.Nadproża systemowe YTONG,tam gdzie są łuki zastosowałem elementy docieplenia wieńca.Rolet nie przewiduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulo 01.03.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Witam wszystkich miłośników Emanueli !Czy możecie mi podpowiedzieć o jakich kosztach muszę myśleć budując Emanuelę do stanu surowego zamkniętego bo jestem na etapie wyboru projektu i jak bumerang wracam do projektu Emanueli. Mam zamiar budować w Sosnowcu. Wojtek - budujesz w okolicach Krakowa. Daj znać czy mógłbym zerknąć na Twoją Emanuelę na żywo, bo to zupełnie co innego niż oglądanie zdjęć. Daj znać na priva co o tym sądzisz, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopia 01.03.2006 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Przychylam sie do pytania, domek fajny A napisz jeszcze jakiej wielkosci masz dzialke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 01.03.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Gdyby wcześniej był ten projekt również bym wybrał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 05.03.2006 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2006 jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 06.03.2006 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2006 Ja mam ta:bloczek YTONG 3 warstwy 60cm,wieniec 25cm,murłata o ile pamiętam 14*14 razem jest:99cm.Krokwie są troche dłuższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 19.03.2006 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Okna zostały zamontowane.http://foto.onet.pl/upload/7/33/_587149_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honzka 19.03.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 jak dużo okna dają ślicznie wygląda Twój domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 19.03.2006 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Dzięki też się cieszę ,że coś się ruszyło.W przyszłym tygodniu robimy instslacje :woda kanalizacja i prąd.Z tynkami musze poczekać aż się ociepli.Kiedy ta zima się skończy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 19.03.2006 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Wojtek - interesują mnie północne okolice Krakowa w pasie od drogi na Warszawę do drogi na Olkusz - jak najblizej Krakowa. pozdrw i dzięki za zaproszenie - jak się uda kupić działkę na pewno skorzystam szkoda że nie w Bolechowicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 19.03.2006 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Dzięki też się cieszę ,że coś się ruszyło. W przyszłym tygodniu robimy instslacje :woda kanalizacja i prąd. Z tynkami musze poczekać aż się ociepli.Kiedy ta zima się skończy??? Woojtku, a Ty z której części Krakowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 19.03.2006 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 To jest na terenie gminy Iwanowice.Troche w bok od trasy E7, 20 km od Krakowa za Michałowicami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts