Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EMANUELA dom pod Krakowem.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wierzę ci bo budowałeś. Ja opieram się na danych Archipelagu.

Wejdź na http://www.archipelag.pl znajdź projekt manuela i kliknij na kosztorys.

Jadąc w dół znajdziesz STROP podają Teriva na 93,5 m2 W moich obliczeniach taka różnica to znaczny wzrost wydatków.

Sprawdź pozostałe dane . Jak będzie tak samo to tylko się załamać.

A co z dachem tu podają 220m2?

Markas - niestety pracownie architektoniczne (nie tylko Archipelag) bardzo czesto zle podaja wielkosci w swoich kosztorysach (czasami sa zanizone a czasami ewidentne bledy - gdzies znalazalm np pow dachu - 23 m2 :lol: - oczywisty blad wpisujacego pewnie mialo byc 230..) po prostu przy takiej ilosci projektow bledy sie zdarzaja a czasami to wina wklepujacego do kompa ;)

najlepiej usmiechnac sie do nich o rysunki - parteru poddasza i przekroju ew pow dachu - jak sie ladnie poprosi to przysla :wink:

ewentualnie daj znac na priv - wspolpracujemy z nimi, sprobuje ci jakos te rys wyciagnac - potem trzeba usiasc z kartka i kalkulatorem - a wyliczenie podstawowych powierzchi jest juz bardzo proste:)

• 2 weeks później...

Witam wszystkich miłośników Emanueli !

Czy możecie mi podpowiedzieć o jakich kosztach muszę myśleć budując Emanuelę do stanu surowego zamkniętego bo jestem na etapie wyboru projektu i jak bumerang wracam do projektu Emanueli. Mam zamiar budować w Sosnowcu. Wojtek - budujesz w okolicach Krakowa. Daj znać czy mógłbym zerknąć na Twoją Emanuelę na żywo, bo to zupełnie co innego niż oglądanie zdjęć. Daj znać na priva co o tym sądzisz, pozdrawiam

• 2 weeks później...