asienkaa 01.08.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 No po prostu prześlicznie Twoj domek wyglada! My budujemy z porothermu, wiec niestety stan surowy nie prezentuje sie tak ładnie jak w Ytongu Ale mam nadzieje ze po skonczeniu elewacji nasz domek tez nabierze uroku... W końcu to Emanuela Mam jedno pytanko do tarasu - w jaki sposob robiles łuczki? Z bloczkow fundamentowych czy w całosci wylewane? U mnie na razie wymurowali z bloczkow, ale na prosto bez spadku... do poprawki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 01.08.2006 22:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Łuczki Wylewane w całości z betonu,było z tym sporo pracy.Zwłaszcza dla amatora takiego jak ja,ale efekt mnie zadowala.Nierówności pokryje tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asienkaa 01.08.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Pokażę im Twoje łuczki i niech sie fachowcy uczą od amatorów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ghostbuster 02.08.2006 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 port Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 02.08.2006 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2006 Rolet nie planuje.Niestety nie wiem jak rozwiązać problem rolet w oknach z łukami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Druidus 07.08.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2006 Witam Witam wszystkich Emanuelowiczów. Mam co prawda Manuelę (kładziemy więźbę), ale układ wewnątrz wzorowaliśmy już na Emanueli, więc bardzo nas interesuje wygląd dolnego odcinka schodów - widok od jadalni, czy zrobione z drewna czy zalewane itd. Gdyby ktoś miał jakieś zdjęcia, to bylibyśmy bardzo wdzięczni. Niedługo swoje też udostępnimy (problemy z serwerem). Pozdrawiamam (E)Manuelowiczów... Marcin "DRUIDUS"email to: druid(małpa)poczta.okay.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasniowySen 15.08.2006 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Witam! Nie mam pewnosci, czy powinnam sie wypowiadac na temat Emanueli, gdyz jedyne co mam to - projekt tego uroczego domku. Podoba mi sie przeogromnie. Mam pytanie do Ciebie wojtekww - czy wprowadzaliscie jakies zmiany do projektu? Teraz juz wiem, dlaczego Wasz domek jest taki ladny i dlaczego, tak mi sie spodobal. Masz okna w kolorze - mahoniowym, prawda? Uwielbiam mahon. Moja mahoniowa sypialka, bedzie idealnie pasowac do okien... kiedy juz bede miec domek. Czesto patrze na wasz domek, i szkoda wielka, ze nie moge ujrzec go realnie, zawsze to inne odczucie. Czekam na kolejne relacje/ zdjecia z osiagniec przy Emanueli. wojtekww jestescie Panstwo, moim - pirewowzorem, jesli wolno mi sie tak wyrazic. Mam jeszcze jedno pytanie... oj, bylo by ich setki, ale delikatnie sie powstrzymuje. Interesuje mnie taras od strony ogrodu, czy jest mozliwosc., aby go powiekszyc/ poszerzyc? Zastanawiam sie nad cala struktura, czy aby nie zmienio by calego wygladu domu, na gorsze? Rozne mam przemyslenia. Zycze powodzenia w realizacji ukonczenia Emanueli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasniowySen 29.08.2006 01:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Wysle list w poszukiwaniu wlasciciela tego pieknego domku!Wojtek, co takie milczenie nastalo? Czybyscie wyjechali na wczasy? Mam tyle pytan...No nic, zaczekam cierpliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roszponka 21.09.2006 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Cześć jaką masz podbitkę? Można zdjęcie zbliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Druidus 25.09.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Mam pytanko - ile metrów dachu tak realnie wyszło po ułożeniu dachówek? Albo inaczej, jakie dachówki kładliście i ile musieliście ich kupić? Właśnie będę zamawiał dachówki i ta wiedza bardzo by mi się przydała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BasniowySen 18.10.2006 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Czyzby wojtekww, juz ulozyl sie do zimowego snu??Z niecierpliwoscia oczekuje na jakies wiesci i zdjatka z waszej budowy.Chcialabym ujrzec Emanuele, ktora mnie ta zauroczyla, a jak pamietasz - zobaczylam ja poraz pierwszy, w twoim watku. Co prawda, u mnie kilka zmian, ale jeszcze bez ostatecznej decyzji.... czekam wiec i czekam aby podjac te wlasciwa.Rowniez Beata i Tadek milcza. Z nikad wiesci...!!No nic, zaczekam. Zima dluuga.Pozdrawiam i zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 29.10.2006 00:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Nie było mnie przez jakiś czas,ale na budowie postępy.Z początkiem listopada fachowiec kładzie nam płytki 115 m2.Ja morduje się z sufitami jak się uporam to podeślę jakieś fotki.Baśniowy Sen dzięki za zainteresowanie naszą budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 21.11.2006 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2006 Czyzby wojtekww, juz ulozyl sie do zimowego snu?? Z niecierpliwoscia oczekuje na jakies wiesci i zdjatka z waszej budowy. Chcialabym ujrzec Emanuele, ktora mnie ta zauroczyla, a jak pamietasz - zobaczylam ja poraz pierwszy, w twoim watku. Co prawda, u mnie kilka zmian, ale jeszcze bez ostatecznej decyzji.... czekam wiec i czekam aby podjac te wlasciwa. Rowniez Beata i Tadek milcza. Z nikad wiesci...!! No nic, zaczekam. Zima dluuga. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Witaj Baśniowy Sen. Mam nadzieję, że przed gwiazdką uda mi się chociaż wkleić trochę zdjęć. Mieszkamy od 18 lutego. Niestety brak dostępu do netu bardzo nam doskwiera, ale Tepsa nie zamierza rozbudowywać się w naszym kierunku, nawet jakby było tam osiedle kilku domków jednorodzinnych. Może ktoś z Was zna niezbyt drogi środek dostępu do netu (Bluconekty i tym podobne odpadają - są za wolne)Zdradzę Wam tylko, ze mamy już wreszcie pełne ocieplenie wraz z elewacją. Może na przełomie roku uda nam sięjeszcze zrobić podbitkę. Pozdrawiamy TadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 22.11.2006 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Nareszcie jakies wiesci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andżelka 22.11.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Witam! Ja z niecierpliwością czekam na zdjęcia wewnątrz. Na wiosnę startujemy z Emanuelą II. Pozdrawiam i życzę sukcesów w wykańczaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 22.11.2006 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Mam kilka zdjęć z wnętrz raczej marna jakość(zdjęcie z telefonu):http://foto.m.onet.pl/_m/a164a311f6304ef6628ad7d6a89789b5,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/b20271e3f25e1c4ad7ccb90eee551a8d,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/383b84e521b064a763cbe020366e4d6b,5,19,0.jpghttp://foto.m.onet.pl/_m/4a3a1979fb3c79a2daee44b224e0b6af,5,19,0.jpgPrace trwają, jutro robimy oczysczalnie ścieków.Schody wewnętrzne będą montowane ok. 15 grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FairyDreamBasniowySen 23.11.2006 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 Super!Dzieki za fotki. Wasz domek, nabiera juz "zycia" - powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TadekL 24.11.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Wojtek, a to pierwsze zdjęcie to salon, czy kuchnia???Ale super już to wygląda.Trzymamy kciuki i pozdrawiamyTadekL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtekww 24.11.2006 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2006 Witam,pierwsze zdjęcie to salon.Jak się mieszka w nowym domku.Wprost nie mogę doczekać się kiedy będzie przeprowadzka.Mieliśmy przeprowadzić sie w grudniu ,ale jak widać na fotkach zostało jeszcze sporo do zrobienia.Jutro to znaczy w sobotę wkońcu po wielu trudach zaczynamy robić oczyszczalnię ścieków.Problemów z załatwieniem formalności było mnóstwo.Jeszcze pozostała kwestia tajemniczego kabla(światłowodu),zakopanego na mojej działce bez zgody.Generalnie prace powoli ,ale idą do przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alpino 25.11.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2006 Fajnie się robi w domku, mam pytnie jaka jest szerokość (od ściany) i wysokość (od sufitu) tego obniżonego sufitu w salone, czy palnujesz jeszcz jakieś w związku ztym oświetlenia ? Gratuluje pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts