Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EMANUELA dom pod Krakowem.

Recommended Posts

No po prostu prześlicznie Twoj domek wyglada! My budujemy z porothermu, wiec niestety stan surowy nie prezentuje sie tak ładnie jak w Ytongu :( Ale mam nadzieje ze po skonczeniu elewacji nasz domek tez nabierze uroku... W końcu to Emanuela :lol:

Mam jedno pytanko do tarasu - w jaki sposob robiles łuczki? Z bloczkow fundamentowych czy w całosci wylewane? U mnie na razie wymurowali z bloczkow, ale na prosto bez spadku... do poprawki!

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Witam wszystkich Emanuelowiczów.

Mam co prawda Manuelę (kładziemy więźbę), ale układ wewnątrz wzorowaliśmy już na Emanueli, więc bardzo nas interesuje wygląd dolnego odcinka schodów - widok od jadalni, czy zrobione z drewna czy zalewane itd. Gdyby ktoś miał jakieś zdjęcia, to bylibyśmy bardzo wdzięczni. Niedługo swoje też udostępnimy (problemy z serwerem).

Pozdrawiamam (E)Manuelowiczów...

Marcin "DRUIDUS"

email to: druid(małpa)poczta.okay.pl

• 2 weeks później...

Witam!

Nie mam pewnosci, czy powinnam sie wypowiadac na temat Emanueli, gdyz jedyne co mam to - projekt tego uroczego domku.

Podoba mi sie przeogromnie.

Mam pytanie do Ciebie wojtekww - czy wprowadzaliscie jakies zmiany do projektu?

Teraz juz wiem, dlaczego Wasz domek jest taki ladny i dlaczego, tak mi sie spodobal. Masz okna w kolorze - mahoniowym, prawda? Uwielbiam mahon. Moja mahoniowa sypialka, bedzie idealnie pasowac do okien... kiedy juz bede miec domek. ;)

Czesto patrze na wasz domek, i szkoda wielka, ze nie moge ujrzec go realnie, zawsze to inne odczucie.

Czekam na kolejne relacje/ zdjecia z osiagniec przy Emanueli.

wojtekww jestescie Panstwo, moim - pirewowzorem, jesli wolno mi sie tak wyrazic.

Mam jeszcze jedno pytanie... oj, bylo by ich setki, ale delikatnie sie powstrzymuje.

Interesuje mnie taras od strony ogrodu, czy jest mozliwosc., aby go powiekszyc/ poszerzyc? Zastanawiam sie nad cala struktura, czy aby nie zmienio by calego wygladu domu, na gorsze? Rozne mam przemyslenia.

Zycze powodzenia w realizacji ukonczenia Emanueli.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Czyzby wojtekww, juz ulozyl sie do zimowego snu??

Z niecierpliwoscia oczekuje na jakies wiesci i zdjatka z waszej budowy.

Chcialabym ujrzec Emanuele, ktora mnie ta zauroczyla, a jak pamietasz - zobaczylam ja poraz pierwszy, w twoim watku.

Co prawda, u mnie kilka zmian, ale jeszcze bez ostatecznej decyzji.... czekam wiec i czekam aby podjac te wlasciwa.

Rowniez Beata i Tadek milcza. Z nikad wiesci...!!

No nic, zaczekam. Zima dluuga.

Pozdrawiam i zycze powodzenia.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
Czyzby wojtekww, juz ulozyl sie do zimowego snu??

Z niecierpliwoscia oczekuje na jakies wiesci i zdjatka z waszej budowy.

Chcialabym ujrzec Emanuele, ktora mnie ta zauroczyla, a jak pamietasz - zobaczylam ja poraz pierwszy, w twoim watku.

Co prawda, u mnie kilka zmian, ale jeszcze bez ostatecznej decyzji.... czekam wiec i czekam aby podjac te wlasciwa.

Rowniez Beata i Tadek milcza. Z nikad wiesci...!!

No nic, zaczekam. Zima dluuga.

Pozdrawiam i zycze powodzenia.

Witaj Baśniowy Sen.

Mam nadzieję, że przed gwiazdką uda mi się chociaż wkleić trochę zdjęć.

Mieszkamy od 18 lutego. Niestety brak dostępu do netu bardzo nam doskwiera, ale Tepsa nie zamierza rozbudowywać się w naszym kierunku, nawet jakby było tam osiedle kilku domków jednorodzinnych. Może ktoś z Was zna niezbyt drogi środek dostępu do netu (Bluconekty i tym podobne odpadają - są za wolne)Zdradzę Wam tylko, ze mamy już wreszcie pełne ocieplenie wraz z elewacją. Może na przełomie roku uda nam sięjeszcze zrobić podbitkę.

Pozdrawiamy

TadekL

Witam,pierwsze zdjęcie to salon.

Jak się mieszka w nowym domku.Wprost nie mogę doczekać się kiedy będzie przeprowadzka.

Mieliśmy przeprowadzić sie w grudniu ,ale jak widać na fotkach zostało jeszcze sporo do zrobienia.

Jutro to znaczy w sobotę wkońcu po wielu trudach zaczynamy robić oczyszczalnię ścieków.Problemów z załatwieniem formalności było mnóstwo.Jeszcze pozostała kwestia tajemniczego kabla(światłowodu),zakopanego na mojej działce bez zgody.

Generalnie prace powoli ,ale idą do przodu.