Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

EMANUELA dom pod Krakowem.

Recommended Posts

• Odpowiedzi 97
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,pierwsze zdjęcie to salon.

Jak się mieszka w nowym domku.Wprost nie mogę doczekać się kiedy będzie przeprowadzka.

Mieliśmy przeprowadzić sie w grudniu ,ale jak widać na fotkach zostało jeszcze sporo do zrobienia.

Jutro to znaczy w sobotę wkońcu po wielu trudach zaczynamy robić oczyszczalnię ścieków.Problemów z załatwieniem formalności było mnóstwo.Jeszcze pozostała kwestia tajemniczego kabla(światłowodu),zakopanego na mojej działce bez zgody.

Generalnie prace powoli ,ale idą do przodu.

Super, super.

Determinacja, detarminacja i jeszcze raz determinacja, a cel będzie coraz bliższy.

Trzymamy kciuki

Pozdrawiam

TadekL

No i niestety oczyszczalni nie udało się zmontować do końca.Ciąg dalszy montażu we środę.

Tyle udało się zrobić:

http://foto.m.onet.pl/_m/4561c19566779f18e312d3297c5d3ba1,5,19,0.jpg

http://foto.m.onet.pl/_m/f79add804766226bfc1c72e685eb61d1,5,19,0.jpg

Parapety czekają na zamontowanie

http://foto.m.onet.pl/_m/9edc4140730d9e16339c6b27f279dba9,5,19,0.jpg

trochę bardziej aktualne zdjęcie sufitu podwieszanego:

http://foto.m.onet.pl/_m/bffdfdaaedbaa3a9debe4b80a0a2fec5,5,19,0.jpg

Witaj Wojtku! Twój piękny dom pod względem powierzchni jest zbliżony do mojego, mam do ciebiie pytanie, bo wiem, że niedawno robiłes u siebie elektrykę... interesuje mnie cena materiałów potrzebnych do wykonania instalacji elektrycznej, samych materiałów, bez robocizny.Pozdrawiam Aga.

Witaj Agnieszko.

Swoją instalację robiłem na wiosnę więc koszt będzie mocno nieaktualny.Robocizny nie podaje bo instalację wykonałem sam.

Ja krążek przewodu kupowałem po 100 zł,kolega we wrześniu taki sam przewód kupował po 260 zł za krążek (100m).

Za wszystkie łączniki i gniazda "Berker" zapłaciliśmy 1200 zł (system ramkowy).

Przewodów poszło ok.700m,nie licząc kabli ziemnych tj.50 m 10mm2,zasilający i 100 m 1,5 mm2 oświetlenie ,brama wjazdowa.

Puszki pogłębiane ok.80 szt,rozdzielnica na 48 "S"-ów (mam 30 obwodów)dwie różnicówki jednofazowa i trójfazowa.

Wyłączniki instalacyjne -"S"-7zł szt.

Przewody -1,5mm2 ;2,5mm2 -100 zł (za 100m)

Kable ziemne -10mm2 -10 zł za 1m

-1,5 mm2-400 zł (za 100m)

rozdzielnica 48 -180 zł

SP(skrzynia pomiarowa do ZPP) 450 zł

Do tego gips ,uchwyty tasiemki itp.

Nigdy tego nie zliczyłem ile wyszło razem.

• 1 month później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

wojtekww, pochwal sie swoja Emanuela, prosze.

Jestem tylko czytajaco-ogladajaca, ale to nie bedzie wiecznosc ;) wiec zlituj sie ;) i pociesz mnie "niedoszla" budowniczke Emanueli.

Nie daj sie prosic!

Obejrzalam juz piekna i zamieszkala Emanuele - TadkaL, jednak mam maly ... niedosyt ;)

Witam

Fajnie że się jeszcze oddzywasz do mnie, bo ja ostatnio się opuściłem :oops:.

Pochłania mnie nasz dom.Ostro pracuje bo zabudowa poddasza jest robiona moimi ręcami.Mam kilka fotek ale są marnej jakości w czerwcu będe miał meble kuchenne i szafy to zrobie jakieś zdjęcia.

Podaj mi adres e-mail jak możesz to podeśle fotki bo coś z moim albumem sobie nie radzę. :oops:

• 2 weeks później...
  • 5 months później...
  • 1 month później...
  • 10 months później...
  • 1 month później...