Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

SZYBKOWAR

annaz

Recommended Posts

• Odpowiedzi 47
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

gotując w szybkowarze...... oszczedzasz czas i pieniądze....... i to jest pewne.....

gotuje się szybciej.... i mozna nawet z siodła zrobic dobrą i miękką pieczeń....

można gotowac wszystko od zupy poprzez wszelakiego rodzaju mięsa i ziemniaki...

i nie powielajcie bzdur...ze przegotowane.....

normalnie tez przegotujesz....

trzeba się nauczyć, a nie powtarzać obiegowych bzdur.....

pozdrowienia na te święta i Nowy Rok

hmmmm. Annaz.... nie jestem na bieżąco w temacie......

od czasu gdy ja używałem.... mineło sporo czasu... a pózniej przeznaczyłem na gotowanie zacieru w wiadomych celach....

przy zakupie zwróć uwagę... na zabezpieczenie ciśnieniowe, zawó bezpieczeństwa i unikaj produkcji chińskiej... absolutnie....

pojemność... 4-6 litrów...

polecam szczególnie na duszenie mięsa wołowego......

a w ogóle. duszenie mięs i warzyw... nie powoduje wysuszania produktów..

pozdrówka

Ja używam od może roku, chociaz wiele lat temu mój mąż zakupił mi taki sprzęt i niestety sam z niego korzystał,bo mnie wydawało się,ze za chwilę coś mi wybuchnie.Pewno byłoby tak do dziś gdyby pewnego razu nie zaistniała sytuacja szybkiego zrobienia bitek dzieciom na obiad. Wyjęłam więc rondel, bo mój szybkowar to w zasadzie duzy garczek i patelnia, do ktorej pasuje jedna pokrywa z pokrętełkiem i ... o dziwo za pół godziny moje bitki były gotowe, a przy tam pyszne. Smażenie na zwykłej patelni do takiej miękkości trwałoby moze ze 2 godziny.Lubię też niedzielny polsko-chiński rosołek, ktory w poniedziałek szybko zamienia się w "pomidorówkę".

Można więc albo krytykować, albo pisać peany na jego cześć, a prawda jest taka,ze jak ze wszystkim trzeba go używać i samemu się przekonać. Jeśli ma stać na półce jako dodatkowy "przydasie"to zdecydowanie szkoda pieniedzy i miejsca zajmować - o wadze nie wspomnę-ma podwójne ciężkie dno :wink:

Pozdrawiam

od 20 lat gotowałam w węgierskim szybkowarze( miał taki fajny gwizdek na pokrywce) ,ale musiałam go schować głęboko w szafce ponieważ nie nadawał sie do kuchenki ceramicznej :cry: I tu zaczęły sie schody ,bo wybór ogromny a ceny jeszcze większe.Nabyłam szybkowar ale ......jakoś ten stary był o niebo lepszy.Szybkowar przydaje sie do ....rolad wołowych, warzyw na sałatkę ziemniaczaną ,golonek itp....Wystarczy dno pokryć wodą a para zrobi resztę.

od 20 lat gotowałam w węgierskim szybkowarze( miał taki fajny gwizdek na pokrywce) ,ale musiałam go schować głęboko w szafce ponieważ nie nadawał sie do kuchenki ceramicznej :cry: I tu zaczęły sie schody ,bo wybór ogromny a ceny jeszcze większe.Nabyłam szybkowar ale ......jakoś ten stary był o niebo lepszy.Szybkowar przydaje sie do ....rolad wołowych, warzyw na sałatkę ziemniaczaną ,golonek itp....Wystarczy dno pokryć wodą a para zrobi resztę.

podpisuję się 2 ręcami.... Ewka

też wspominam dokładnie wegierskiej produkcji.....

i jak pisałem wczesniej....marnie skończył przy produkcji samogonu...hehehe

Ja mam Tefal, chyba szesciolitrowy, i jestem z niego bardzo zadowolona. Przewaznie gotuje w nim miesko, rozplywa sie w ustach; rosolek, miesko na tacos itp. - na co innego to troche szkoda mi czasu, poniewaz troche dluzy mi sie czas doprowadzania go do pelnego cisnienia - moj tato b. dawno temu "wysadzil" kuchnie starym wegierskim szybkowarem i chyba zostal mi po tym uraz :-)

http://www.tefal.pl/tefal/All+Products/Cookware/Pressure+cookers/Products/Sensor+3/Sensor+3.htm