annaz 21.12.2005 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 podpowiedzcie mi prosze, czym sie nalezy kierowac przy wyborze szybkowaru, gdzie najlepiej kupic, jakiej firmy?? Pomimo goraczki przedswiatecznej, jaka zapewne panuje w kazdym domku czekam na jakies sugestie i z gory baaardzo dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.12.2005 02:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 po co ci to? mam i prawie nie używam no, chyba że flaczki robie inne jedzenie, to takie niesmaczne, przeparowane wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 22.12.2005 03:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Myslalam , ze tylko mi w tym nie wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 22.12.2005 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 gotując w szybkowarze...... oszczedzasz czas i pieniądze....... i to jest pewne.....gotuje się szybciej.... i mozna nawet z siodła zrobic dobrą i miękką pieczeń....można gotowac wszystko od zupy poprzez wszelakiego rodzaju mięsa i ziemniaki...i nie powielajcie bzdur...ze przegotowane..... normalnie tez przegotujesz....trzeba się nauczyć, a nie powtarzać obiegowych bzdur.....pozdrowienia na te święta i Nowy Rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 22.12.2005 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Ewunia, rrmi mnie to on nie potrzebny, moja mama sie napalila, ze chce miec i juz, a Ty corciu znajdz mi jakis dobry, ot cala prawda o szybkowarze. Ja nigdy jakos z niego nie korzystalam, wiec zdania nie mam zadnego. JackD, a moglbys mi jakis polecic, bede wdzieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 22.12.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 hmmmm. Annaz.... nie jestem na bieżąco w temacie......od czasu gdy ja używałem.... mineło sporo czasu... a pózniej przeznaczyłem na gotowanie zacieru w wiadomych celach....przy zakupie zwróć uwagę... na zabezpieczenie ciśnieniowe, zawó bezpieczeństwa i unikaj produkcji chińskiej... absolutnie....pojemność... 4-6 litrów...polecam szczególnie na duszenie mięsa wołowego......a w ogóle. duszenie mięs i warzyw... nie powoduje wysuszania produktów..pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 22.12.2005 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Ja mam stary radziecki szybkowar, nie wyobrazam sobie golabkow robionych w zwyklym garnku z szybkowaru sa o niebo "lepsiejsze", ale to pewnie kwestia smaku wyrobionego w dziecinstwie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 22.12.2005 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 JackD, dzieki serdeczne A moze ktos jeszcze podzieli sie swoimi doswiadczeniami w/w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 22.12.2005 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Mufka, u mnie 100 lat temu tez byl w domu szybkowar, ale ja tego nie pamietam, podobno terazniejsze nie maja porownania do tamtych (oczywiscie mam na mysli ich wyglad). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 22.12.2005 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 nie wypowiem sie bo nie wiem, ale moja mama ma juz od pewnego czasu i... wcale nie używa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 22.12.2005 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 nie wypowiem sie bo nie wiem, ale moja mama ma juz od pewnego czasu i... wcale nie używa ooo, to moze niech mi odda a ja z koleji oddam go swojej mamie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mufka 22.12.2005 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Mufka, u mnie 100 lat temu tez byl w domu szybkowar, ale ja tego nie pamietam, podobno terazniejsze nie maja porownania do tamtych (oczywiscie mam na mysli ich wyglad). E te stare radzieckie sa sliczne metaliczne karbowane wygladaja kosmicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.12.2005 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 gotując w szybkowarze...... oszczedzasz czas i pieniądze....... i to jest pewne..... zgadzam sie, tylko, że JA NIE LUBIĘ potraw gotowanych po cisnieniem chyba, że jest to kawa z ekspresu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 22.12.2005 22:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 kurcze nikt nie uzywa szabkowar(ow)a ???, to co ta moja mama z choinki sie urwala Nie badzcie tacy, podzielcie sie wrazeniami, namiarami i cenami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aszka 23.12.2005 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Ja używam od może roku, chociaz wiele lat temu mój mąż zakupił mi taki sprzęt i niestety sam z niego korzystał,bo mnie wydawało się,ze za chwilę coś mi wybuchnie.Pewno byłoby tak do dziś gdyby pewnego razu nie zaistniała sytuacja szybkiego zrobienia bitek dzieciom na obiad. Wyjęłam więc rondel, bo mój szybkowar to w zasadzie duzy garczek i patelnia, do ktorej pasuje jedna pokrywa z pokrętełkiem i ... o dziwo za pół godziny moje bitki były gotowe, a przy tam pyszne. Smażenie na zwykłej patelni do takiej miękkości trwałoby moze ze 2 godziny.Lubię też niedzielny polsko-chiński rosołek, ktory w poniedziałek szybko zamienia się w "pomidorówkę". Można więc albo krytykować, albo pisać peany na jego cześć, a prawda jest taka,ze jak ze wszystkim trzeba go używać i samemu się przekonać. Jeśli ma stać na półce jako dodatkowy "przydasie"to zdecydowanie szkoda pieniedzy i miejsca zajmować - o wadze nie wspomnę-ma podwójne ciężkie dno Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.12.2005 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 od 20 lat gotowałam w węgierskim szybkowarze( miał taki fajny gwizdek na pokrywce) ,ale musiałam go schować głęboko w szafce ponieważ nie nadawał sie do kuchenki ceramicznej I tu zaczęły sie schody ,bo wybór ogromny a ceny jeszcze większe.Nabyłam szybkowar ale ......jakoś ten stary był o niebo lepszy.Szybkowar przydaje sie do ....rolad wołowych, warzyw na sałatkę ziemniaczaną ,golonek itp....Wystarczy dno pokryć wodą a para zrobi resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JackD 29.12.2005 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 od 20 lat gotowałam w węgierskim szybkowarze( miał taki fajny gwizdek na pokrywce) ,ale musiałam go schować głęboko w szafce ponieważ nie nadawał sie do kuchenki ceramicznej I tu zaczęły sie schody ,bo wybór ogromny a ceny jeszcze większe.Nabyłam szybkowar ale ......jakoś ten stary był o niebo lepszy.Szybkowar przydaje sie do ....rolad wołowych, warzyw na sałatkę ziemniaczaną ,golonek itp....Wystarczy dno pokryć wodą a para zrobi resztę. podpisuję się 2 ręcami.... Ewka też wspominam dokładnie wegierskiej produkcji..... i jak pisałem wczesniej....marnie skończył przy produkcji samogonu...hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 29.12.2005 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Myslalam , ze tylko mi w tym nie wychodzi A mi wychodzi. Szczegolnie jak miesny wywart na zupke potrzebuje. 15 minut i miesko gotowe. Dokladam marchew z ziemiaczkami 10 minut i zupka cacy. Potem juz tylko dodatki w zaleznosci od zyczenia meza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaz 29.12.2005 18:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 czyli zdania podzielone. JoShi, a jakiej marki masz, bo ja ostatnio widzialam w sklepie DUKA 6 litrowy za 399 zl, troszke duzo, podobno sa tez takie szybkowary z sitem i wtedy mozna gotowac na parze. W ogole jak sie rozgladalam to kurcze drogie sa, jakby conajmniej pozlacane byly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiasmom 30.12.2005 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2005 Ja mam Tefal, chyba szesciolitrowy, i jestem z niego bardzo zadowolona. Przewaznie gotuje w nim miesko, rozplywa sie w ustach; rosolek, miesko na tacos itp. - na co innego to troche szkoda mi czasu, poniewaz troche dluzy mi sie czas doprowadzania go do pelnego cisnienia - moj tato b. dawno temu "wysadzil" kuchnie starym wegierskim szybkowarem i chyba zostal mi po tym uraz http://www.tefal.pl/tefal/All+Products/Cookware/Pressure+cookers/Products/Sensor+3/Sensor+3.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.