Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja właśnie skończyłam tynkowanie (tynk tradycyjny: cementowo wapienny + gładź) i ocieplenie poddasza (KG + oświetlenie sufitowe) i mogę polecić ekipę --> 517334576.

UWAGA !!! UWAGA !!! UWAGA !!! UWAGA !!!

Przestrzegam przed naciągaczem !!!

Zadzwoniłem, podpisałem umowę, powiedziałem że dam zaliczkę jeśli wejdą na budowę, weszli (a dokładniej przyjechał jeden, osadział kilka narożników wziął zaliczkę i zwiał na 2 tygodnie. Wrócił z 2 chłopakami bez doświadczenia i tak mi spaprał tynki, że poprawki kosztowały mnie 240m2 x 15zł = 3600 zł + 3500zł za zepsuty materiał (piach, cement, narożniki, listwy) i zaliczkę.

Unikajcie Pana Marcina B. z Maciejowic !!!

Pozostałe numery telefonów, pod którymi się ukrywa: 513 931 046 i 798 561 677

Witam,

czy ktos slyszal o oknach firmy Fair Basse? Maja przedstawicielstwo na Rudzkiej, na Bielanach.

Maluja farbami firmy Sikkens, szyby Press-Glas, okucia obwiedniowe Maco.

Jest to jedyna firma ktora podjela sie wykonania moich nietypowych okien w drewnie meranti. Cena porownywalna do innych firm raczej z gornej polki wiec nie jest to podejrzane.

Bardzo prosze o szybka odpowiedz, po najpozniej w przyszlym tyg. musze zamawiac okna.

Pozdrawiam

Jako, ze jestesmy juz prawie na etapie przeprowadzki, moge polecic:

- ekipe od zabudowy KG, poddaszy, malowania, paneli i innych tego typu spraw

- ekipe glazurnikow

Obie ekipy bardzo dokladne, dobrze wykonujace swoje prace, myslace (co baaardzo wazne) i terminowe. Nie sa to moze ekipy tanie, ale gdy wazna jest jakosc i trzymanie sie terminow to na pewno warto ich polecic :-)

Namiary tylko na PW.

Polecam pana Mariusza 507283536

Panowie robia we dwóch glazure terakote i gipsy.

Poleciła mi moja znajoma u mnie robili łazienke. Bardzo sprawnie i dokładnie.

Jedyne co mi przeszkadzało to ze zawsze chcieli długo robic zaczynali o 8 konczyli 22.

Ale polecam

Czy ktoś może korzystał z usług tego Pana. Poleca go dwa razy ta sama osoba - zresztą taka która tylko dwa razy zabrała głos na forum :), więc trochę się boją. Pomóżcie.

Do forumowiczow urzadzajacych domy/mieszkania:

Czy mozecie sie podzielic informacja, ile wydaliscie na sama robocizne na prace wykonczeniowe w przeliczeniu np na metr kwadratowy? Albo ile trzeba wydac na m2 ulozenia gresu, ile za ulozenie paneli, malowanie a ile za zrobienie lazienki (montaz sanitariatow + plytki).

Licze wlasnie dostapne srodki i wiem, jakie sprzety chcialabym miec w domu natomiast kompletnie nie mam pojecia o kosztach robocizny.

Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam,