Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Polecić mogę ekipę od ociepleń poddaszy i płyt G-K. Minęło ponad 2 lata od zamieszkania i wszystko ok. Brak pęknięć, nic nie odpada itd.

Robili mi też elewację na zewnątrz (ocieplenie styropianem i tynk cienkowarstwowy). Tu jest nawet lepiej - zdjęcia w albumie (co prawda sprzed dwóch lat ;-) )

Tel do szefa: Jacek 516 895245

Ostatnio montowałem też w końcu odkurzacz centralny - zakup i montaż jednostki. Długo się zastanawiałem, padło w końcu na forumowego Jewrioszkę (namiary można znaleźć w dziale ogłoszeń drobnych) i jednostkę typu Vacuflo FC. Marka nowa w kraju, trochę miałem obawy, ale parę miesięcy toto już bezobsługowo i dobrze chodzi. Nabyłem w rozsądnej cenie.

Odkurzacz i Jewrioszkę polecam.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Poszukuję solidnego i rozsądnego cenowo stolarza do obłożenia schodów betonowych i zrobienia do nich barierki.

Możecie kogoś polecić od schodów?

Czy ktoś korzystał z usług pana Marka Pająka? (http://www.m-pajak.pl/)

Akurat mogę polecić Ci p.Jerzego z Hajnówki (więc materiały taniej) tel 600598635

polecam p. Jerzego Filabera 692 020 065 - zajmuje się generalnie murarką, ale ma kilka zaprzyjaźnionych ekip od innych prac. U mnie na razie pracowali murarze, cieśle i ludzie od ociepleń - zero zastrzeżeń. Dogadanych mam też elektryków i tynkarzy.

Ja też polecam tego Pana!;)

Profesjonalizm i ludzkie podejście do klienta ;)

U nas skończył rok temu budowę domu w stanie surowym.

Tuż przed rozpoczęciem brukowania ścieżek i murowania tarasów okazało się, że tzreba odkopać fundamenty, oczyścić je z piasku, pomalować dwa razy dysperbitem oraz położyć folię kubełkową. Musiałam zrobić to w ciągu dwóch tygodni a tu... nikt nie chciał się podjąć takiej "głupiej" roboty. Tydzień straciłam na szukanie i nic. Ludzie oglądałi i wymyślali ceny z kosmosu (no wie Pani to robota może nie dla myślących, ale ciężka, łopatą trzeba robić itd; na marginesie to u nas sam piach i nie była to robota dla herosa). W końcu weszłam na forum, przeczytałam o Panu Jerzym, zadzwoniałam i...

Wszystko super, bardzo sumienny, kontaktował się, normalnie wycenił i dobrze to wykonał. Termin, cena, wykonanie bez zarzutu. Tak więc gorąco polecam.

Żałuję, że nie miałam tego kontaktu, gdy zaczynaliśmy naszą budowę.

Witam. Chyba jestem najświeższa na tym forum.

Proszę o pomoc. Chociaż jestem dopiero na etapie ogrodzenia działki, przygotowania i wyrównywania terenu, to już myslę nad dobrą ekipą. Chciałabym wylac w tym roku fundamenty. NIe wiem czy się uda, bo jeszcze nie mamy pozwolenia, ale jakaś tam nadzieja jest.

Czy ktoś mógłby polecic mi ekipy (tanie oczywiście i solidne :lol: ) z okolic Radzymina. Będę budowała się w Czarnowie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Witam,

Niestety nie mogę jeszcze nikogo polecić, ale tez mam zamiar w tym roku ruszyć choćby z fundamentami i tez w Czarnowie. Także witaj sąsiadko i podłączę się do Twojego pytania :lol:

Polecam glazurników pod wodzą p. Roberta 518 517 322. Zero problemów. Zostali mi poleceni prze p. Roberta od g-k wspomnianego wyżej.

nie miałam żadnego projektu łazienek (trzech) dlatego skorzystałam z dobrych rad fachowców. Trochę ich pomęczyłam :lol: ale poprawki (niewielkie) robili bardzo rzetelnie i teraz jestem zadowolona. Cenowo na rynku są bardzo przystępni w porównaniu z innymi fachowcami. Proszę się nie zrażać sposobem bycia p. Roberta, bo w gruncie rzeczy to bardzo porządny facet, któremu trochę brak ogłady ale jakie to ma znaczenie? Najważniejsze, że porządnie wykonuje swoją pracę

pomylilam nr glazurnika teraz juz zmienilam na dobry, sorki

Witam wszystkich serdecznie,

Postanowiliśmy z mężusiem wybudować dom :D

Szukałam na forum informacji na temat firmy, która możne postawić dom ekologiczny i nie znalazłam... :( tj są posty które polecają wykonawców do stanu surowego ale rodzaj domu nie jest podany Dlatego tez

1-czy mogę poprosić o sprawdzona firmę która może postawić dom pasywny?

2-albo drewniany?

Dziękuje i serdecznie pozdrawiam :)

dziona

ps. jeśli ktoś ma cenne uwagi który rodzaj domu jest bardziej polecany/bardziej się sprawdza proszę o info na priv.

!!! 3xNIE REKLAMOM googlowac potrafię !!!

czy mial ktos doswiadczenie z ekipa od kostki brukowej pana Rafała Przybylskiego dzialajacego na allegro pod nickiem :tgcrp http://www.allegro.pl/item743299472_promocja_kostka_brukowa_nostalit.html

OO - ja też właśnie chciałam sie przymierzyć do tej firmy

przyłączam się zatem do prośby o opinię :)

Hej budowniczowie i budowniczowe!!!!

Dajcie jakis dobry namiar na wykonanie i wszelką pomoc zwiazaną z instalacją rekuperatora!!

Pozdrawiam.

ja mogę polecić p. Krzysztofa Gruziela (reku Bartosz), tel. 602 292 820 i 501 091 270. Czasem telefon jest w posiadaniu jego wspólnika, również kompetentny gość.

Pozdrawiam

Hej budowniczowie i budowniczowe!!!!

Dajcie jakis dobry namiar na wykonanie i wszelką pomoc zwiazaną z instalacją rekuperatora!!

Pozdrawiam.

ja mogę polecić p. Krzysztofa Gruziela (reku Bartosz), tel. 602 292 820 i 501 091 270. Czasem telefon jest w posiadaniu jego wspólnika, również kompetentny gość.

Pozdrawiam

A ja z kolei miałam mieszane uczucia co do ich ekipy... ja pozaznaczałam swoje miejsca do anemostatów i omówiłam to z szefami, a ekipa porobiła, tam gdzie jej było wygodnie.

W konsekwencji przyjeżdżali poprawiać - całe szczęście, że źle porobili tylko na poddaszu, gdzie była sama wełna i nic więcej - na 16 otworów połowa była do poprawy.

Trzeba być kiedy robią i pilnować, aby zrobili tam gdzie się chce mieć zrobione.