Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Ja może z innej beczki ale chciałbym aby nikt już sie nie naciął na firmę Okna MRÓZ będąceg salonem firmy Jezierski.

Kupiłem u nich drzwi aluminiowe z wypełnieniem Adeco. Drzwi wyceniono na 8600 zł a zamocowano w nich chiński zamek który po dwóch latach się zepsuł (połamał). Wiem to na 100% ponieważ musiałem go wymontować i biegałem z nim (zamkiem) po sklepach. Zaden nie pasuje trzeba wiercić dzrwi żeby zainstalować nowy.

Ponieważ nie bardzo mam czas śledzić forum każdy kto chciałby dowiedzieć się czegoś więcej 609-846-284

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A czy ktoś może mi polecić solidnego dekarza do drobnych napraw? Najlepiej na linii otwockiej. Mam kilka pękniętych dachówek i chciałbym to w końcu wymienić, ale łatwej znaleźć ekipę do położenia całego dachu, niż fachowca do wymiany kilku dachówek.

Będę wdzięczny za pomoc, bo już powoli zaczynam wątpić czy przed zimą to naprawię.

U mnie robiła cały dach ekipa górali - Pan Witek Groń, polecam,

potem tez obróbki blacharskie

cudnie :)

tel na prv.

Ada

Cześć,

Zastanawiam się nad wykonaniem podłogi - posadzki epoksydowej - żywicznej itp. w więkdszej części domu. Czy ktoś cos takiego robił i może kogoś polecić lub wręcz zaniechęcić do pomysłu/firmy?

PZDR

Przeszłam już przez ten temat i finalnie nie zdecydowałam się.

Drogo i sporo przygotowań I co ważne nie przekonałam się do codziennego użytkowania.

Choć projektant wpasował tylko kawałek podłogi z żywicy - cudnie białej.

Ale na prv. mogę dać namiar na gościa co się specjalizuje w temacie i robi chętnie duże powierzchnie.

pozdrawiam

Ada

Poelcam wykonawcę od ociepleń poddaszy forumowy ROMKON tel. 605-498-598.

Jeden z najlepszych wykonawców , których gościłem. Wprawdzie jestem dopiero po pierwszym etapie prac ale nie mam żadnych zastrzeń. Prace wykonywane solidnie i bez zbędnego pośpiechu, sam zwraca uwagę inwestora na newralgiczne punkty. Oby więcej takich wykonawców dla, których praca to nie przykry obowiązek.

UWAGA!!

Zakład Budowlany Aleksander Piszczek (Piotr Piszczek) Brzezna, Podegrodzie - Tyle co Oni obiecają nie da Wam nikt!

Ekipy biorą z łapanki, nie czytają projektu robią po swojemu, partaczą.

Piotr P. mógłby spokojnie startować w konkursie Łgarzy i zająłby pewnie zaszczytne miejsce na podium.

Do tego naciągają Inwestora, podwykonawców jak i swoje ekipy na kasę i dalecy są od rozliczenia zaległości.

Proponuję forwardować tą informację gdzie się da, bo Panowie szukają naiwnych w całym kraju!

Cześć,

Przeszłam już przez ten temat i finalnie nie zdecydowałam się.

Drogo i sporo przygotowań I co ważne nie przekonałam się do codziennego użytkowania.

Choć projektant wpasował tylko kawałek podłogi z żywicy - cudnie białej.

Ale na prv. mogę dać namiar na gościa co się specjalizuje w temacie i robi chętnie duże powierzchnie.

pozdrawiam

Ada

Cześć,

Dzięki za info. Się zastanawiamy i chyba jednak obejdzie się bez takiej podłogi jednak...

PZDR

Qter

Moi panowie od poddasza są całkiem nieźli. Pracują dość szybko i ładnie wszystko wykańczają. czasem trzeba ich trochę przypilnować - ale to tyczy się wszystkich wykonawców. Teraz kończą gładzie w części budynku i na razie wyglądają całkiem przyzwoicie. Kontakt - Pan Jacek - 602 753 987.

Szukam niedrogiego gościa od schodów wewnetrznych. Do zrobienia 17 stopni+podstopnice, schody zabiegowe wylewane. Z góry dziękuję :D

U nas robili panowie spod Bielska, proste, jesionowe, dywanikowe - wyszły pięknie! Tylko pewnie z terminami u nich ciężko...

Kontakt mogę podać na priv.

Pozdrawiam!

Szukam niedrogiego gościa od schodów wewnetrznych. Do zrobienia 17 stopni+podstopnice, schody zabiegowe wylewane. Z góry dziękuję :D

witam,

mam problem z wykonawcą ogrodu zimowego, nie dotrzymali terminu zapisanego w umowie, woda leje mi się do domu. Może powinienem znaleźć rzeczoznawcę i wyegzekwować od nich rekompensatę za straty. Może ktoś ma już przećwiczony taki scenariusz.

pozdrawiam, jacek

Cześć,

Zastanawiam się nad wykonaniem podłogi - posadzki epoksydowej - żywicznej itp. w więkdszej części domu. Czy ktoś cos takiego robił i może kogoś polecić lub wręcz zaniechęcić do pomysłu/firmy?

PZDR

Też robiłam "podejście" do takiej podłogi. Ale koszty z materiałem i położeniem wyszły, jak dla mnie, abstrakcyjne:-( W granicach 200-250 zł za m2.

Cześć,

PZDR

Też robiłam "podejście" do takiej podłogi. Ale koszty z materiałem i położeniem wyszły, jak dla mnie, abstrakcyjne:-( W granicach 200-250 zł za m2.

Hej,

Ano właśnie - w takiej cenie to można położyć porządny kamień... więc coraz bardziej się zniechęcam...

PZDR

Qter

lub porządne i bardzo ładne deski:-)

Przy okazji: świetny projekt domu! Zamieszczasz gdzieś zdjęcia z budowy?

Dzięki ;) Jeśli chodzi o deski to właśnie jet to troche kłopot - ja będę mial tylko ogrzewanie podłogowe - więc drewno na podłodze owszem będzie ale nie w postaci desek...

odnosnie zdjęć to znajdziesz je tu:

http://picasaweb.google.com/b.kutermankiewicz/ZdjeciaZBudowyDoDnia29102010#

PZDR

Qter

Polecam swojego wykonawcę schodów- długo sami szukaliśmy, ale się udało! Jesteśmy zachwyceni pod względem jakości i ceny (drewno jesion, schody zabiegowe, 18 stopni). Pan nazywa się Zbigniew Markowski i jest z Otwocka. Oto szczegóły:

"Fortuna" Zbigniew Markowski

ul. Ługi 70,

Otwock, tel. 601236393