Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Do piasku moge polecić mojego Pana - 695 165 596 Żyrardów i okolica. Ma też beton w dobrych cenach (też od niego brałam)

do remontu/wykańczania polecam Sławka (płytki, malowanie i co tylko chcesz) - 661 079 952 dość dokładny, mieszka na miejscu więc od razu pilnuje i nie ma problemu że nie przyjdzie pewnego dnia

Ja też polecam pana Dariusza Laska.

Wzięłam do niego namiar z tego forum, sprawdziłam i polecam znowu. Solidny i słowny wykonawca. Jak chciałam jakiejś drobnej poprawki, przyjechał i poprawił, mimo że miał już zapłacone i mógł mnie olać, tym bardziej że blisko nie miał.

A schody są dokładnie takie jak chciałam :)

(telefon do pana Darka był tu już nie raz podawany, ale jakby co, mogę wysłać na priva)

IMG_0943.jpg

IMG_0945.jpg

IMG_0941.jpg

Do piasku moge polecić mojego Pana - 695 165 596 Żyrardów i okolica. Ma też beton w dobrych cenach (też od niego brałam)

do remontu/wykańczania polecam Sławka (płytki, malowanie i co tylko chcesz) - 661 079 952 dość dokładny, mieszka na miejscu więc od razu pilnuje i nie ma problemu że nie przyjdzie pewnego dnia

- jak to - dość dokładny ...:) mieszka na miejscu i pilnuje ... czyli kaszanka na styropianie z krusem w tle ?

Witam mogę pomóc, doradzić w stanie sso podać namiary na ekipę, która się zna planujesz budowę wiosną a nie wiesz co po czym i jak aby było sprawnie , co ustalić z wykonawca , potrzebujesz wyceny w wolnym czasie pomogę pisz na prv Marcin

- jak to - dość dokładny ...:) mieszka na miejscu i pilnuje ... czyli kaszanka na styropianie z krusem w tle ?

Płytki położył nam ładnie-a mamy ich u nas ponad 250m2(łącznie z dużym tarasem). Jak czegoś nie był pewny - zawsze dzwonił i pytał jak zrobić. Jedyne ale - to mógłby ładniej wycinać otwory - ale myślę że po moich uwagach kupił lepszy sprzet do wycinania. W dzienniku mam zdjęcia z prac - mozna obejrzeć. Nam było na rękę że spał na miejscu - bo pracował od rana do nocy, nie spóźniał się przez korki w mieście a i popatrzył na inne ekipy jak pracują (więc byliśmy na bieżąco). No i nie musieliśmy się martwić o ochronę - bo była darmowa przez 4 miesiące :D

Witam,

Na pewno z czystym sumieniem mogę polecić ekipę od ociepleń elewacji styropianem. Dokładnie, szczelnie i równo, a przez to później ciepło i kieszeń nie wydrenowana po zimie :-). Tynk ma już 4 lata i wszystko jest ok.

Szef ekipy Jacek tel. 516895245.

Od szaf/garderoby miałem ekipę Meblo-Rad z Kozienic. Radek tel. 606-622-780. Również byłem bardzo zadowolony ze współpracy.

Schody/podłogi robiła mi ekipa związana z powyższą, ale namiar mi umknął (ew. można dopytać dzwoniąc do. p. Radka).

Pozdrawiam

Jako, że w pełni skończyliśmy (w lutym br) naszą wykończeniówkę mogę polecić ekipy od:

- glazury, przeróbek hydraulicznych, elektrycznych, wyburzania ścian, stawiania nowych, malowania itp (podobno ekipa ta stawia też domy, ale tego nie sprawdziłam więc sie nie wypowiadam). Prace wykonane terminowo, dokładnie i bardzo estetycznie. Wszystko zgodnie z przekazanymi projektami i moimi uwagami. Co wazne ekipa uczciwa i niepijaca, co po doswiadczeniach przy wykanczaniu domu pare lat wczesniej stanowi dla nas ogromna zalete!

- firmę od drzwi. Piekne, nowoczesne wzory, terminowość i dokładny montaż

- studio mebli kuchennych, które zrobiło tez dla nas dużą garderobe i meble do gabinetu. Firma ta wykonywała też dla nas meble do wczesniej wykańczanego domu i zarówno poprzednio jak i teraz jesteśmy z nich bardzo zadowoleni.

Ewentualne namiary na pw :-)

- natomiast nie mogę polecic firmy od układania parkietu. Praca wykonana ok, ale obsuwy czasowe, braki materiałowe (a to zabrakło kleju, a to listwy nie takie, a to odkurzacza do posprzatania nie maja :bash:) raczej nie budowaly pozytywnego wizerunku tego wykonawcy.

Z czyściutkim sumieniem i 100% pewnością mogę polecić ekipę, która właśnie dzisiaj skończyła robić u nas stan surowy

Pan Jerzy Filaber tel 692020065 i synowie

1. Na budowie byliśmy co 2 tygodnie - NIE BYŁO POTRZEBY CZĘŚCIEJ

2. Bezproblemowo, szybko, starannie

3. Pełna współpraca wykonawcy z dostawcą materiałów

4. Ekipa kulturalna, pracująca również w weekendy w razie potrzeby

5. Wszystko uczciwie i w porządku, za niewygórowaną cenę

Dzięki tej ekipie uważamy, że budowa domu to czysta przyjemność :)