Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kolejna firma godna polecenia to Oknoplus z ul.Popularnej.Okna od podpisania umowy, zamontowane w ciągu miesiąca .Profesjonalne podejście do klienta,miła obsługa ..Panie Danuta i Magda posiadają dużą wiedzę na temat okien potrafią doradzić najlepsze rozwiązania.Do tego fachowy montaż ekipy pod wodzą p.Krzysztofa pozwalają na wystawienie jak najlepszej opinii.

Jak miło, że firma i ekipa, które polecałam w PW, potwierdziły klasę. Podpisuję się pod powyższym bez wahania. W moim przypadku zakup i montaż przebiegły równie przyjemnie, sprawnie i profesjonalnie. Okna mają rok i wszystko jest nadal bez zarzutu.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja się trochę rozwinę (chociaż nie chciałbym aby to było potraktowane jako krypto-reklama...)

Jako że mam negatywne doświadczenia w wykończeniach nieruchomości byłem przygotowany na potężny stos problemów. (wykańczałem wcześniej 2 mieszkania i były chaotyczne zmiany ekip, reklamacje a nawet sprawa w sądzie. Niektóre rzeczy musiałem zrobić sam z kolegą).

Tym razem za poleceniem znajomych skorzystałem z usług braci Gromińskich i przyznam że tak bezproblemowego i profesjonalnego podejścia się nie spodziewałem.

Panowie mają zmysł estetyczny, zajmują się kompleksową wykończeniówką (łącznie z transportem, itp) oraz naprawdę wysoką jakością.

Mają potężne doświadczenie którym chętnie się dzielą (mają zlecenia również we Francji oraz we Włoszech).

Wykończenie praktycznie zakończone a ja chciałbym jeszcze dalej, to jednak może być przyjemne :-)

Namiary, mam nadzieję że komuś się przyda: Robert Gromiński tel. 506-153-476

PS: Jeżeli ktoś jest zainteresowany, efekty prac u mnie w domu (chociaż nie chciałbym tłumów wycieczek forumowych, chyba że na grilla to zapraszam :-) )

Więcej na priv, aby tutaj nie śmiecić....

Do polecanych przeze mnie wykonawców dokładam kolejnego - tym razem fachowca od alarmów:

Robert 730 137 499

Człowiek wykonywał u mnie instalację na bazie centrali Integra 128.

Instalacja pracuje ok 1 tygodnia. Wszystko działa. Nie ma fałszywych alarmów - a mam w domu młodego kota.

Sam z kolei chętnie poznałbym namiary na wykonawców podbitki.

Do polecanych przeze mnie wykonawców dokładam kolejnego - tym razem fachowca od alarmów:

Robert 730 137 499

Instalacja pracuje ok 1 tygodnia. Wszystko działa. Nie ma fałszywych alarmów - a mam w domu młodego kota.

I ja tego Pana polecam do alarmu , pracował u nas w połowie domów na ulicy! Wszyscy zadowoleni i to trochę dłużej niż tydzień.

remx namiar na podbitkę podawałam dość dawno i już nie pamiętam przejrzyj watek.

z tym przeglądaniem wątku to jest dopiero problem, oczopląsu można dostać, no ale ekipę budowlaną znaleźć muszę, jakbym miała się kontaktować z każdą wymienioną w tym wątku, to chyba by mi to z rok zajęło :)

Myślis , ze teraz każdy będzie przeglądał notatki po budowie po to żebyś sobie mogla wybrać i miała to na jednej stronie ? :)

Jesteśmy jeszcze w trakcie wykończeniówki, ale przez naszą ekipę przewinęło się już wielu wykonawców naprawdę godnych polecenia:

1. Stan surowy otwarty do więźby - firma Konwestur pana Koniecka

http://bud.konwestur.pl/

Budowa z nimi to naprawdę czysta przyjemność, nasza działalność ograniczała się do wizyt (częstych) na budowie, wykonawstwo z materiałami więc zupełnie nie musieliśmy się o nic martwić. Budynek trzyma wszystkie wymiary - okna, drzwi, itp, kolejni wykonawcy chwalili jakość postawienia. Firma wykonywała nam też elewację, ta współpraca przebiegła również bez żadnych problemów

2. Dekarz - pan Marek Kamiński, tel. 604738374, dekarz pierwsza klasa (dach do zobaczenia w moim dzienniku)

3. Hydraulik - pan Zbigniew Kapszukiewicz, tel. 606340031. Jedyne czego żałujemy to to, że nie trafiliśmy na niego w momencie stanu zero, bo musiał poprawiać piony po pierwszym hydrauliku i niepotrzebnie rozkuwać budynek. Robił nam instalację podłogówki, ogrzewania, wodną, kanalizacyjną, odkurzacz centralny, dostarczał też grzejniki i piec. Świetny fachowiec, również chwalony przez kolejne ekipy

4. Tynkarze, tynki cementowo-wapienne - pan Piotr, tel. 503163234, kontakt znalazłam na forum Muratora, polecam dalej bo jesteśmy bardzo zadowoleni. Tynki są równe, prace wykonane były bardzo szybko. Czekamy jeszcze na ostatnie przecieranie, gruntowanie ścian i założenie parapetów, też z tą ekipą

5. Dostawca płytek, armatury, baterii, itp - pan Marek Kalbarczyk, tel. 509441704

U pana Marka zamawialiśmy właściwie kompletne wyposażenie łazienek w cenach internetowych lub nawet lepszych. Pan Marek cały czas bardzo się starał, szybko uzupełniał braki jeśli zaszła taka potrzeba, szukał dla nas elementów które były trudno dostępne. Wszystko przywoził na na budowę, czasami wiele razy małe ilości, bo nam zależało na czasie, naprawdę bardzo polecam

Mam jeszcze wielu innych - glazurnika, elektryka, dostawcę drzwi zewnętrznych...Glazurnika zapytam czy mogę dać telefon i też umieszczę, informacji udzielę na razie na priv

Już prawie kończymy naszą budowlaną przygodę, mogę więc polecić dalej :)

6. Elektryk – Mirek Sacala, Tel. 600694604

7.Glazurnik– Janusz Tszajna, Tel. 506676376

Płytki położone są bardzo ładnie, poza tym rozsądny cenowo, pracował prawie u każdego sąsiada na naszej ulicy :)

8.Wykonawca kuchni (kujawsko-pomorskie) – Tomek Kujawski, Tel. 668839718

Pan Tomek oprócz kuchni (szafki i drzwi do spiżarni) robił nam szafki łazienkowe i zabudowy na korytarzu. Godny podziwu jest jego spokój, cierpliwie znosi wszystkie pomysły inwestora i dzielnie robi wszystko o co się go prosi :) Wszystkie poprawki wykonane bez problemu.

7.Drzwi CAL – pan Michał Nałęcki, Tel. 501388201

Drzwi zewnętrzne, wszystko w porządku, autoryzowana ekipa montażowa firmy CAL, co jest ważne

8.Drzwi Gerda – firma Gernet

Kupowaliśmy u nich drzwi gospodarcze - zewnętrzne i wewnętrzne, nie było żadnego problemu z zamówieniem, przy tym konkurencyjni cenowo

9.Kominek – Kati kominki w Markach

Wszystko w porządku, reklamowaliśmy wypełnienie w kominku, reklamacja załatwiona szybko i bez probleu

Mam też namiary na pana od oświetlenia, który doradzał mi przy wyposażeniu domu w źródła światła, sprzedawał oprawy sufitowe do kuchni, oprawy do kostki, lampy salonowe, itp...Bardzo fajny kontakt, ale podam na priv jeśli ktoś jest zainteresowany

Mogę też polecić pana od konstrukcji schodów i balustrad, jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o info

Chyba tyle, jeśli będę miała coś więcej, dopiszę :)

Robert 730 137 499

Dziękuję

Myślis , ze teraz każdy będzie przeglądał notatki po budowie po to żebyś sobie mogla wybrać i miała to na jednej stronie ? :)

A czy napisałam coś takiego, albo wymagałam? Wybacz, ale szukanie ekipy budowlanej, to nie wybór między jednym batonikiem a drugim, pozwól innym wyrażać swoje zdanie

Witam Wszystkich,

Jestem tu zupelnie nowy I przyznam sie, ze troche zagubiony.... a to dlatego, ze wyceny mojego SSO (dom z poddaszem - pow. net, 510 mkw, pow. uzytkowa ok. 380 m kw) z dachem wielospadowym (deskowanie plyta OSB + papa ok. 500 m kw) zupelnie odbiegaja od podawanych przez Panstwa cen.:bash:

Czy ktos moze powiedziec jaka powinna byc cena - orientacyjnie. I moze mozecie polecic jakiegos wykonawce - solidny, za rozsadne pieniadze.

z gory dziekuje i pozdrawiam.

Witam Wszystkich,

Jestem tu zupelnie nowy I przyznam sie, ze troche zagubiony.... a to dlatego, ze wyceny mojego SSO (dom z poddaszem - pow. net, 510 mkw, pow. uzytkowa ok. 380 m kw) z dachem wielospadowym (deskowanie plyta OSB + papa ok. 500 m kw) zupelnie odbiegaja od podawanych przez Panstwa cen.:bash:

Czy ktos moze powiedziec jaka powinna byc cena - orientacyjnie. I moze mozecie polecic jakiegos wykonawce - solidny, za rozsadne pieniadze.

z gory dziekuje i pozdrawiam.

Zbyszek Hołda 601815765 (niskopienny góral z ekipa górali :p )

Nadarzyn moze nie, Wilanow, Izabelin, Wawer troche tych domkow nastawiali.

Dla mnie nie budowali, ale mysle ze spokojnie bedziesz mogla sobie z inwestorami porozmawiac.

Generalnie jak ja sie bede budowac... matko, kiedy to nastapi... - zdecyduje sie na SSO wlasnie z nimi

Zreszta moja TOP lista wykonawcow jest juz gotowa:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212792-Sprawdzeni-Solidni-Wykonawcy&p=6018396&viewfull=1#post6018396