Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

p. Hubert nie pracuje na wełnie. A ja poszukuję kogoś do "trudnej roboty", i dlatego bardzo chciałabym ujrzeć jakiekolwiek pozytywne referencje inwestorów. Do ułożenia na ścianach 40cm Isovera...

Ktorej welny dokladnie z Isovera? Czy welna w jednej grubosci? Z jakiego materialu jest budynek i jak wysoko? Czy to ma byc z wyprawa z tynku czy przewidziane sa jakies ciezkie elementy? Wstawki: Kamien, drewno, hpl?

Czy jest jakis projekt tej elewacji. Czy mozna to zrobic na zasadzie fasady podwieszanej, gdzie welne montuje sie jak pod drewno, zamiast drewna wchodzi plyta cementowo wloknowa na ktora daje sie wyprawe cienkowarstwowa?

Zaloz nowy watek. Bardzo ciekawa sprawa, trudna elewacja, ale takie lubimy najbardziej :)

Hubert jak z nim ostatnio rozmawialem to mowil ze robi na welnie.

Edytowane przez fighter1983

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Isover TF-Profi zapewne 2x20cm , ściana 18cm silka. na tym tynk silikonowy lub silikatowo- silikonowy, myślałam o Weberze ale nie upieram się. Wełnę i odpowiednie kołki będę miała oraz wszelkie kleje siatki itp. Wysokość 6,7mb z attyką.

Na niewielkim kawałku (33m2) fasada wentylowana Phoenix z płytami Optiroc, a na nich cienki łupek elewacyjny. Tu też wszelkie elementy systemu będę miała. Brakuje tylko osoby, która ma czasem do czynienia z wełną, i bardzo zależy mi na poleceniu.

Kto dobieral materialy?

Czy producent chemii daje na to aprobate techniczna: na montaz w 2 warstwach i na kolkowanie. Czy zaprojektowano zastosowanie lacznikow mechanicznych z wyraznym wskazaniem rodzaju tego lacznika wraz z ich rozmieszczeniem?

To jest bardzo trudna elewacja z racji ciezaru samej welny.

Czy klasfikacja ogniowa jest wymagana? Bo moze byc problem z uzyskaniem takich badan, nie sadze aby ktorykolwiek z producentow systemow docieplen robil badania dla takiej grubosci welny.

Tak jak wspominalem - mamy do czynienia od czasu do czasu z welna. Jestesmy w stanie sie podjac wykonania tej elewacji wraz z gwarancja na wykonanie. ale mnostwo szczegolow jest do omowienia, z pewnoscia budynek do obejrzenia przed przystapieniem do jakichkolwiek rozmow.

Z pkt widzenia wykonawczego - trudne, ale nie awykonalne.

Isover TF-Profi zapewne 2x20cm , ściana 18cm silka. na tym tynk silikonowy lub silikatowo- silikonowy, myślałam o Weberze ale nie upieram się. Wełnę i odpowiednie kołki będę miała oraz wszelkie kleje siatki itp. Wysokość 6,7mb z attyką.

Na niewielkim kawałku (33m2) fasada wentylowana Phoenix z płytami Optiroc, a na nich cienki łupek elewacyjny. Tu też wszelkie elementy systemu będę miała. Brakuje tylko osoby, która ma czasem do czynienia z wełną, i bardzo zależy mi na poleceniu.

2*20 cm - ostro :)

No i ciekaw jestem jak z tym mocowaniem? Kołki to chyba tylko Ejot będzie miał takie rozwiązania - jeśli takie istnieją :)

Ciekaw jestem tego projektu mocowania mechanicznego......

2*20 cm - ostro :)

No i ciekaw jestem jak z tym mocowaniem? Kołki to chyba tylko Ejot będzie miał takie rozwiązania - jeśli takie istnieją :)

Ciekaw jestem tego projektu mocowania mechanicznego......

Tak Piotrek, ostro ostro... tu trzeba z projektantem usiasc i przeliczyc obciazenia. Trudne trudne, ale ciekawe. Najwiekszy problem z klejniem 1 warstwy welny i kolkowaniem, pozniej doklejenie 2 warstwy i kolkowanie przez 2 warstwy. Trzeba by bylo robic jednorazowe dopuszczenie na zastosowana technologie przy ETICS, albo wlasnie na zasadzie fasady wentylowanej: welna kotwiona + ruszt+plyta cementowo-wloknowa i na to wyprawa cienkowarstwowa.

Zobaczymy czy sie klient odezwie. Bo gdzies przepadl :) chyba za malo pro jestesmy :p

Edytowane przez fighter1983

Czy miał ktoś do czynienia z dobrą firmą od docieplenia i tynków zewnętrznych, pracującą czasem na wełnie mineralnej? Szukam takiej ekipy, dokładnej i sprawdzonej z okolic Warszawy. Bardzo proszę o wszelkie namiary, przekopałam już całe forum, i nic...

Sain z forum-Hubert 509499922

Witam

Poszukuję informacji na temat dekarza pana Domańskiego. Czy ktoś z szanownego grona ma jakieś doświadczenia z tym panem? znalazłem na forum jedną informację ale już dość starą. Czy robił dach jeszcze u kogoś? Czy ktoś słyszał jakieś opinie?

Witam

Właśnie jestem świeżo po wylewkach :)

Polecam Pana Artura firma Teka z Płocka, bardzo fajny kontakt przed wykonaniem usługi oraz w trakcie. Jeżeli chodzi o koszty wszystko zgodnie ze wcześniejszymi ustaleniami. Chłopaki przyjechali bladym świtem i robota paliła im się w rękach, naprawdę pracowici ludzie z Panem Arturem na czele. Polecam wylewki z Teka.

Witam

Właśnie jestem świeżo po wylewkach :)

Polecam Pana Artura firma Teka z Płocka, bardzo fajny kontakt przed wykonaniem usługi oraz w trakcie. Jeżeli chodzi o koszty wszystko zgodnie ze wcześniejszymi ustaleniami. Chłopaki przyjechali bladym świtem i robota paliła im się w rękach, naprawdę pracowici ludzie z Panem Arturem na czele. Polecam wylewki z Teka.

dzięki za te komplementy.to fakt-swoich chlopakow bym nie zamienil na innych.wpadamy na budowy 3-5rano:lol2:

pozdrawiam Pana DDARKA.kolejny inwestor z forum który wie jak przygotować budowę.tutaj nawet piasek 2miesiace wcześniej przyjechal i lezal przykryty by nie dostać deszczu i by moc dzięki temu wcześniej kleic drewno

Jeżeli ktoś szuka dobrego wykonawcy tynków wewnętrznych polecam Pana Tomka, forumowego Anataka. Trzeba tylko dopasować terminy bo jest mocno zapracowany. Wszystko zgodnie z ustaleniami, zero marudzenia, pracowali od rana do wieczora, nawet w soboty. Bardzo przyjazna ekipa, wszystko do uzgodnienia, montują też parapety jak ktoś chce. Polecam.

Jeżeli ktoś szuka dobrego wykonawcy tynków wewnętrznych polecam Pana Tomka, forumowego Anataka. Trzeba tylko dopasować terminy bo jest mocno zapracowany. Wszystko zgodnie z ustaleniami, zero marudzenia, pracowali od rana do wieczora, nawet w soboty. Bardzo przyjazna ekipa, wszystko do uzgodnienia, montują też parapety jak ktoś chce. Polecam.

dziękujemy Panie Darku za udaną współpracę i polecenie :) wszystko dograne tak jak być powinno

pozdr

AT