Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

zapomniałbym: Jeszcze bardzo fajny tartak do polecenia w Lesznowoli: 604867489. Wystrugali dla nas piękną (nietypową przekroje 25x30cm) więźbę.

Tartak p. Mydło? Na ul. Biedronki? Jeśli tak to też mogę polecić. Tną to co klient potrzebuje byleby tylko odpowiedni materiał mieli :)

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak pisałam wcześniej część prac mam już wykonanych i zarówno wylewki jak i tynki mają już płytki, to wiem czy były równe i co mówili o nich inni wykonawcy :)

Postanowiłam ułatwić innym życie i polecić kilka sprawdzonych i godnych polecenia osób/firm, tak więc z czystym sumieniem mogę polecić:

Tynki:

Tynkarzy wybrałam gdy zobaczyłam tynki w nowym bloku u koleżanki :) zdobyłam ich namiary i zaprosiłam na tynkowanie domu. Cena wyjściowa była wyższa niż w ówczesnym czasie o około 2zł na 1m2 jednak gdy obejrzeli dom, sprawdzili kąty i piony ścian zeszli o 1,5zł na m2.

Przyjechała ekipa chyba z 8 osób i w tydzień zrobili mi cały dom, trochę się bałam czy ściany będą równe (bo jak dla mnie, to ekspresowe tempo) ale po sprawdzeniu tynków (w późniejszym czasie również przez glazurnika) okazało się, że tynki są równiutkie i to samo tyczy się kątów. Ekipa po sobie posprzątała, zutylizowała śmieci, worki itp. pozostawiając po sobie porządek.

Szef 601836890

Kier Ekipy 509988837

Wylewki:

Ekipa polecona przez wyżej wspomnianych tynkarzy, panowie dokładni, u mnie w domu tam gdzie docelowo będą deski, wylewki zrobili niższe o 5mm i nie kręcili nosami, że to trudne i pracochłonne zadanie tym bardziej, że dodatkowo w salonie ramkę mieli zrobić o 5mm wyższą od reszty (salon z kuchnią otwartą i spiżarnią w kształcie litery U więc nie było to łatwe). Glazurnik po sprawdzeniu, mówił, że rzadko widzi się tak proste wylewki a i do spadków się nie mógł przyczepić.

Niestety nie pamiętam i nie mam ich imion bo figurują u mnie w telefonie jako wylewki od Andrzeja :) a minęło już trochę czasu, ale brak imion nie powinien stanowić problemu.

510305700

510797953

Glazura

O tak dokładnego glazurnika jakiego miałam jest bardzo trudno. Detalista któremu nic nie umknie, widać że ma pojęcie o tym co robi, potrafi doradzić, nic nie upraszcza a nawet utrudnia sobie pracę by efekt był jeszcze lepszy. Jakość pracy na najwyższym poziomie.

Jego mam z naszego forum, padło na niego gdy przeczytałam jedną opinię tu link do tej opinii miałam obiekcje bo niewiele jest o nim na forum, poza jego wypowiedziami, jednak z polecanych akurat on miał dogodny dla mnie termin. Jak się później podczas pracy okazało, mało jest o nim na forum bo zazwyczaj nie ma terminów i robił raptem u dwóch czy trzech osób z forum a ja jestem kolejną.

wingerman

692867776

Mam nadzieję, że komuś pomogłam.

Jeszcze jeden człowiek którego nie wiem jak mogłem pominąć: kierownik budowy p.Tomasz Hofman 603123326.

Bardzo serdecznie polecamy. Konkretny charakter a tego potrzeba kierownikowi.

pozdrówki,

TGI

Potwierdzam w całej rozciągłości. Gdy trzeba to objedzie, gdy warto to pochwali.

btw

Chyba nawet za jednym razem obsługuje nasze budowy :yes:

Witam, szukamy SOLIDNEJ I SPRAWDZONEJ firmy do obróbki, izolacji balkonu częściowo nad wykuszem. Zew warstwa juz pękła na 3, do skucia, izolacje po sa tez raczej do d.... Widać małe plamy na tynku wew na suficie ....czyli leje się. Gdzieś kiedyś widziałam na forum jakies polecane firmy, ale nie odnajde tego.

M

Kilka nowych poleceń po zakończeniu prac:

- Dach, okna połaciowe, obróbki blacharskie, rynny - polecany wielokrotnie Pan Michał Dąbrowicz z Dachluxu. Panie Michale dzięki za brak ściemy i sprawną obsługę.

- Dekarz - również kontakt z forum Karol Wiązowski i jego ekipa. 220 m2 dachu, 5 veluxów i od groma obróbek blacharskich wykonane sprawnie w ciągu 4 dni. Obróbki wykonane bardzo ładnie a mam porównanie z sąsiadem. Dobry i rzeczowy kontakt z Panem Karolem.

- Okna - wybrałem MS dostawca polecany na forum Oculux z Modlińskiej. Bardzo dobry kontakt, super doradztwo Pana Darka, sprawny montaż. Pozostała jeszcze regulacja. Dzięki.

- Ogrodzenie z siatki na podmurówce systemowej - tu nowość na forum. Nazywają się Metropolia Ogrodzeń Dom-Kam. Wynalazłem ich na Allegro. Sprawnie wykonane ogrodzenie w naprawdę dobrych cenach. Kontakt na priv.

Kolejne prace się toczą więc wkrótce kolejne opinie.

Witam, szukamy SOLIDNEJ I SPRAWDZONEJ firmy do obróbki, izolacji balkonu częściowo nad wykuszem. Zew warstwa juz pękła na 3, do skucia, izolacje po sa tez raczej do d.... Widać małe plamy na tynku wew na suficie ....czyli leje się. Gdzieś kiedyś widziałam na forum jakies polecane firmy, ale nie odnajde tego.

M

Może do skucia a może tylko do naprawy. Można "zeszyć" żywicą epoksydową. Na to hydroizolacja. Ale być może rzeczywiście czasem lepiej i taniej skuć i zrobić od nowa.

Może do skucia a może tylko do naprawy. Można "zeszyć" żywicą epoksydową. Na to hydroizolacja. Ale być może rzeczywiście czasem lepiej i taniej skuć i zrobić od nowa.

Oglądał to nasz kier bud,zalecił skuć.Ta zew warstwa wylewki najprawdopodobniej nie ma zbrojenia, nie wiadomo jaki i jak ułożono pod styropian i folie, po pierwszej zimie była szczelina, po kolejnej dwie nastepne i pewnie beda kolejne.Spadek tez jakis marny jest.Izolacje to??? Dolna płyta stropu jest zbrojona. Daltego poszukiwany jest ktoś rozumny. Pan ? ;)

M

Oglądał to nasz kier bud,zalecił skuć.Ta zew warstwa wylewki najprawdopodobniej nie ma zbrojenia, nie wiadomo jaki i jak ułożono pod styropian i folie, po pierwszej zimie była szczelina, po kolejnej dwie nastepne i pewnie beda kolejne.Spadek tez jakis marny jest.Izolacje to??? Dolna płyta stropu jest zbrojona. Daltego poszukiwany jest ktoś rozumny. Pan ? ;)

M

Kierbud najczęściej zaleca skucie bo... gdyby zalecił naprawę musiałby wykazać się znajomością najnowszych technik i specjalistycznych produktów chemii budowlanej. A na co mu to? Mało ma zmartwień na głowie? :D Z jednym mogę się zgodzić - czasem gra nie warta świeczki. Specjalistyczna chemia jest droga i raczej przeznaczona do tych przypadków które ciężko naprawić standardowo czyli skuć i od nowa.

Jeśli chodzi o mnie to... może i łapię o co chodzi w tym temacie ale ogólnie "ciężką" budowlanką się nie zajmuję - no chyba że w ramach "incydentu" przy większej robocie. Ogólnie jestem od wykończeniówki i to szerszej niż tylko poddasza (no dałem się tu zaszufladkować!) a zagadnienia związane z naprawą posadzek i hydroizolacją znane mi są z łazienek, balkonów i tarasów. Sporo się "naszyłem" posadzek i jak do tej pory reklamacji nie było ;)

Kierbud najczęściej zaleca skucie bo... gdyby zalecił naprawę musiałby wykazać się znajomością najnowszych technik i specjalistycznych produktów chemii budowlanej. A na co mu to? Mało ma zmartwień na głowie? :D Z jednym mogę się zgodzić - czasem gra nie warta świeczki. Specjalistyczna chemia jest droga i raczej przeznaczona do tych przypadków które ciężko naprawić standardowo czyli skuć i od nowa.

Jeśli chodzi o mnie to... może i łapię o co chodzi w tym temacie ale ogólnie "ciężką" budowlanką się nie zajmuję - no chyba że w ramach "incydentu" przy większej robocie. Ogólnie jestem od wykończeniówki i to szerszej niż tylko poddasza (no dałem się tu zaszufladkować!) a zagadnienia związane z naprawą posadzek i hydroizolacją znane mi są z łazienek, balkonów i tarasów. Sporo się "naszyłem" posadzek i jak do tej pory reklamacji nie było ;)

U nas właśnie zbliżamy sie do wykończeniówki, tylko ten temat musimy ogarnąć,żeby nie ciekło po ścianach i jak kotłownia +ogrzewanie ruszy to można zaczynać:)