Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Teraz pozostaje tylko znaleźć równie dobrą ekipę budowlaną :) Wiem, że to marzenie chyba każdego inwestora, ale nie poddaję się - właśnie przekopuję się przez ten wątek!

Acha - budowa na warszawskiej Białołęce.

Obejrzyj mój dziennik budowy. Masz tam namiar na ekipę. Dużo budują w okolicach Białołęki, Legionowa.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Chciałem polecić dekarza, który co prawda działa na terenie lubelskiego ale tutaj też się czasem pojawia. Robił dach i więźbę u mnie w Grodzisku Mazowieckim. Każdy kto przyjdzie chwali dach. Osobiście uważam, że jest zrobione idealnie, równo, szczególnie obróbka komina z blachy. Pan Rysiek: 600499214

Ten drugi dach robiony byl u mnie kolo Blonia w 2013 roku. Chlopaki spisali sie na medal, nietypowy material, duzy dach, kierownik budowy stwierdzil ze dawno nie widzial tak poprawinie wykonanej pracy.Poza tym komunikacja z Panem Ryskiem na najwyzszym poziomie :) Wszytko posprzatane iposegregowane po pracy. Polecam!

Dzień dobry. Jest to co prawda mój drugi post na tym forum (w pierwszym prosiłam o namiar na sprawdzonego specjalistę od odbioru mieszkań - nie doczekałam się). Niemniej jednak pragnę serdecznie Państwu polecić fantastyczną ekipę - braci Suszyńskich (Mariusza i Rafała). Panowie dość sprawnie poradzili sobie z ułożeniem kapryśnych płytek (uwaga na Ceramikę Picasa), umieją czytać projekty, co więcej, często sugerują inne, znacznie sensowniejsze i b. przemyślane rozwiązania. Sufity, ściany, fugi, zabudowy karton-gips wyglądają wzorowo. Każdą wątpliwość omawiają z klientem. Są też otwarci na wszelkie krytyczne uwagi, od razu wszystko poprawiają, ale kiedy trzeba, stawiają granice. Wyłapali niedoróbki, które umknęły oczom specjalisty. Mile mnie zaskoczyła ich prezencja, kultura osobista i poczucie humoru. Kiedyś jeden z forumowiczów napisał w tym wątku, że remont może być przyjemny - z odpowiednią ekipą jest to możliwe. Podaję namiar do P. Mariusza: 503 763 907. Edytowane przez Isabela
błąd ortograficzny

Szukam sprawdzonej firmy która zajęła by się ułożeniem kostki na podjeździe i wokół domu oraz firmy która wykona płot od frontu + bramę przesuwną i furtkę. Płot na betonowej podmurówce (wibrowanej na szalunkach systemowych). Samo- polecającym siebie z góry dziękuje. Czy możecie kogoś polecić? Opcja obejrzenia wykonanych prac w okolicy mile widziana. Okolice Pruszkowa.

(...) kolejnej polecanej ekipy od wykończeniówki tzn. Pana Piotra tel. +48 514 997 269 email: [email protected]. Prawda jest taka, że Pan Piotr niejednokrotnie zaskakiwał mnie pomysłami i mocno się zastanawiał (w sensie pozytywnym) zanim wywierci tą przysłowiową "dziurkę" :D Wiem, że jego pracę doceniają także osoby, które mocno zwracają uwagę na aspekt wizualny, co tym bardziej czyni jego pracę cenną, a ten wpis moim zdaniem należy mu się :D

W nawiązaniu do powyższego postu, z pełną odpowiedzialnością rekomenduję Pana Piotra Kryma i jego ekipę do prac wykończeniowych. Niebanalne koncepcje, rozwiązania techniczne na najwyższym poziomie, dobry gust i dbałość o klienta to główne cechy Pana Piotra.

Jeszcze raz:

Piotr Krym

tel. 514 997 269

e-mail: [email protected]

Jestem właśnie świeżo po uzyskaniu pozwolenia na budowę i mogę polecić rewelacyjną panią architekt:

Patrycja Michalska - [email protected] - dziewczyna bardzo zaangażowana i dokładna. Poprowadziła projekt (włącznie z załatwianiem spraw w urzędach) od pierwszych przymiarek do uzyskania pozwolenia na budowę a łatwo nie było (odstępstwa od warunków technicznych, słabo ustawna działka). Bardzo fajna współpraca - doradza i podpowiada fajne rozwiązania, ale nie narzuca swojego zdania. Dobrze orientuje się w warszawskiej specyfice.

Teraz pozostaje tylko znaleźć równie dobrą ekipę budowlaną :) Wiem, że to marzenie chyba każdego inwestora, ale nie poddaję się - właśnie przekopuję się przez ten wątek!

Proponuję zadzwonić do P. Grzegorza Kucharczyka z Marek. Na Białołękę będzie miał blisko:-) Budowałam z nim dwa domy, znajomi też budowali i wszyscy jesteśmy super zadowoleni. We wcześniejszych postach pisałam szerzej o współpracy z nim. Można w skrócie powiedzieć: szybko, oszczędnie i terminowo. Przy okazji jest niesamowicie konkretny, co znacznie ułatwia komuniację. Namiary mogę podać na priva.

Mogę z czystym sumieniem polecić wspominaną już kilkukrotnie ekipę Jana Zasadniego (ma 3 albo 4 brygady co na niektórych etapach budowy ma niebagatelne znaczenie).

Moja opinia to jedno ale każda firma, która przychodzi teraz na plac budowy aby wymierzyć/ocenić zakres swoich ewentualnych prac wspomina, że rzadko kiedy mają do czynienia z tak dokładnie i czysto wybudowanym domem.

Wczoraj ekipa potencjalnych elektryków wspominała to kilkukrotnie. Budowa niedaleko Was ale akurat to dla ekipy nie ma znaczenia bo przywożą ze sobą cały socjal/narzędzia/maszyny na czas budowy. Pracują od świtu do zmierzchu albo jeszcze później doświetlając budowę. W niedzielę do kościoła a co 2 tygodnie na weekend do swoich rodzin :).

Kontakt na prv.

• 2 weeks później...
Szukam sprawdzonej firmy która zajęła by się ułożeniem kostki na podjeździe i wokół domu oraz firmy która wykona płot od frontu + bramę przesuwną i furtkę. Płot na betonowej podmurówce (wibrowanej na szalunkach systemowych)....

Podepnę się do poszukiwań.

Okolice Piaseczna, a dokładnie Nowa Iwiczna.

Do zrobienia są podjazdy z kostki, ogrodzenie i brama wjazdowa przesuwna oraz furtka. I to razy dwa bo w bliźniaku.