Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy jeszcze jakies inne firmy, budujace kompleksowo w okolicach Warszawy, mozecie polecic?.

Mój wykonawca był kiedyś podwykonawcą w firmie http://www.vertis-construction.pl.

Nie narzekał na współpracę.

A że buduje dobrze stany surowe i nie jest najtańszy to raczej dobrze świadczy to o tej firmie.

Jednak zastrzegam że nie miałem z nią do czynienia i nie mam o niej żadnej innej wiedzy.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Poszukuje namiaru na solidną ekipę od zabudowy poddasza - od ocieplenia wełną do przygotowania do malowania.

Mile widziany termin w okolicach października. Domek 200 m2 w okolicy Legionowa

Polecam:

Rom-Kon - kontakt np. tędy:

https://www.facebook.com/Rom-Kon-Remonty-Wyko%C5%84czeni%C3%B3wka-Budowlana-593864663963666/

do schodów mogę polecić p. Zbyszka z Ząbek

tel. 508-291-712

robił schody, podłogi i meble u mojego brata i u nas pewnie też będzie robił jak już skończymy budowę

ja z kolei szukam ekipy z wolnym terminem na sierpień? na ściany, strop i kawałek kolankowej na poddaszu...

i piasku na zasyp fundamentów w dobrej cenie

Mogę polecić firmę Garden Land http://www.ogrodyitarasy.pl, która robiła u nas wycinkę drzew.

Zakres prac obejmował:

1. wycinkę drzew i krzewów + wywóz urobku

2. wykopanie karp + wywóz

3. sprzątanie (zakopanie dołów po korzeniach krzewów i drzew)

4. wykonanie cięć sanitarno-pielęgnacyjnych, drzew które pozostały do zachowania.

W trakcie wycinki okazało się, że do wywiezienia jest sporo więcej karp i gałęzi niż się wydawało na początku, jednak firma pana Przemka (tel 530 493 945) bez problemu wykonała pracę w pierwotnie ustalonej kwocie.

Pan Przemek cały czas osobiście nadzorował pracę swojej ekipy, szczególne zadbał o wzorowe uprzątnięcie terenu, pilnował też żeby nie uszkodzono drzew przeznaczonych do zachowania oraz żeby podczas wyciągania karp nie uszkodzić wodociągu.

Co ważne wykarczowanie 50 sztuk drzew i krzewów zajęło im tylko jeden dzień, a to czego nie zdążyli posprzątać od razu, zrobili następnego dnia.

Edytowane przez nuxe

Kolejna część poleceń

1. Ocieplenie i zabudowa poddasza - Robert Hawrylak i Misiaczki. Nie będę się rozpisywał co i jak było zrobione, bo i po co skoro chłopaki już tyle razy byli na tym forum wychwalani. Ja się tylko pod tym podpisuję :) i do następnych prac z zabudową g-k nie będę szukał nikogo innego.

2. Izolacja przeciwwilgociowa i ocieplenie styrodurem balkonów i tarasu nad ogrzewanym garażem. Bernard Sobkowski i firma Demobud. http://www.demobud.pl.

Znają sie na swoim fachu. Tanio nie było, ale spokojny sen jest bezcenny. Mam wrażenie że izolacja z Elastofolu przeżyje mnie, a mam zamiar dłuuugo żyć :)

Witam,

Poszukuję wykonawcy jednego lub kilku z polecenia/sprawdzonego do kompleksowego remontu domu z 1930 roku.

Etap 1 (od zaraz) - rozbudowa budynku, izolacje fundamentów, ocieplenie, elewacja, dach, okna, wszystkie instalacje.

Etap 2 (po zakończeniu Etapu 1) - kompletny remont wewnątrz, tynki, podłogi, łazienki, droga dojazdowa, ogrodzenie.

Termin – jak najszybciej

Lokalizacja – okolice Grodziska Mazowieckiego

Witajcie,

A ja poszukuję ekipę do wykonania ocieplenia i elewacji domu na południu Warszawy (okolice Janek). Planuję obłożyć całą elewację płytką Roma Grafit (wariant preferowany) lub tynkiem ciemno szarym (wariant tańszy). Chciałbym wykonać ocieplenie + wykończenie elewacji. Dom parterowy, szacunkowa powierzchnia elewacji to około 260 m2. Chciałbym wykonać to na przełomie września i października 2016. Czy możecie kogoś polecić z wolnym terminem? A może są jacyś chętni wykonawcy z referencjami?

Zapraszam do kontaktu.

Macie może namiary na sensownego gazownika? Potrzebuję do zrobienia przyłącza gazowego do domu wraz ze wszystkimi papierami/odbiorami.

do takich rzeczy najlepiej brac lokalnych specow - bo oni wszystkich znaja i szybko papierologie zalatwiaja. Inaczej moze to trwac....przewaznie kazdy dostawca ma liste "rekomendowanych firm" a cenowo wychodzi podobnie

Macie może namiary na sensownego gazownika?

Jeśli nie masz jeszcze ruszonego tematu od strony gazowni to od tego zacznij. Gazownia daje wykonawcę ktory akurat wygrał przetarg i tenże wykonawca stawia szafkę i załatwia papierki. Stąd już prosta droga do dogadania wykonawstwa instalacji od szafki do domu. Ja tak właśnie załatwiłem temat.

Z ramienia gazowni przyłącze od gazociągu do szafki robiła mi firma PegazPol z Raszyna. Właściciel ma na nazwisko Bojanowski. Z nim dogadałem temat pociągnięcia instalacji do domu. Wszystkie papierki sam załatwiał z wyjątkiem pozwolenia na budowę które sam składałem w urzędzie dzielnicy.

Ja akurat tak znalazłem projektantkę do gazu.

Najpierw przyjechała na zlecenie gazowni wyrysować skrzynkę, dogadałem się by mi zrobiła projekt i załatwiła PNB.

Jeżeli chodzi o instalację wewnętrzną to firma, która wygrała przetarg na wykonanie skrzynki była tysiaka droższa niż ta polecana na forum, także czasem warto się rozejrzeć. Mi robiła instalacje wewnętrzną firma Std Nasiłowski.