Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć. Na jesień 2023 lub wiosnę 2024 planuję start budowy domu. Czy ma ktoś może do polecenie jakąś sprawdzoną ekipę, która by wybudowała SSO lub SSZ.

Dom 100-120m2. Parterowy. Dwuspadowy dach.

Okolice Sochaczewa.

https://forum.murator.pl/topic/45545-warszawa-i-okolice-bia%C5%82a-lista/page/290/#findComment-8063803

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kontynuacja sprawy poddasz wykonanego przez tzw. Selki p. Hawryluk - NIE POLECAM, partacz. Poddasze nadaje się do rozbiórki i ponownego wykonania prac od podstaw.

Praca paliła się im w rękach, teraz już wiadomo, że to nie mogło zostać dobrze zrobione przez 1 tydzień.

Po kilku latach, zleciłem założenie klimatyzacji u siebie w domu, instalacja miała być układana m.in nad poddaszem czyli strychem. Po odkręceniu podłogi na strychu nad poziomem poddasza użytkowego zastałem karygodne błędy.. m.in:

Wieszaki montowane na nieodpowiednie wkręty a nawet w kilku miejscach na 1 wkręt, brak ułożenia wełny w pustkach przestrzeni ścian działowych, niechlujnie pocięta wełna, duże szpary (mostki), cięta raz na wąskie paski, raz szerokie..., a to ja płaciłem za materiał i miało być dobrze a nie krojenie na kwadraty...

Ponadto pierwsza warstwa wełny między krokwiami nie została zasznurowana..

Sugerowałem się dobrymi opiniami i poleceniem na forum. Jedynie czego nie sprawdziłem to niestety poprzednich realizacji lub chociaż jakiego portofolio, zdjęć z prac etc. Człowiek po tym czasie jest o wiele mądrzejszy.

Poniżej zdjęcia - przestrzegam przed tym partaczem.

[ATTACH=CONFIG]466043[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466044[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466045[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466046[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466047[/ATTACH]

Edytowane przez GrzegorzRR
https://forum.murator.pl/topic/45545-warszawa-i-okolice-bia%C5%82a-lista/page/290/#findComment-8072545

I kolejne zdjęcia bo więcej nie mozna wstawić w jednym poscie.

Przestrzegam raz jeszcze przed p. Hawrylukiem

[ATTACH=CONFIG]466048[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466050[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466051[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]466052[/ATTACH]

https://forum.murator.pl/topic/45545-warszawa-i-okolice-bia%C5%82a-lista/page/290/#findComment-8072546