Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja z czystym sumieniem mogę polecić Pana Kucharskiego (602-325-904). Jest to producent szamba betonowego.

Pan Kucharski już wcześniej był polecany w tym wątku. Firma solidna, słowna i można się z nimi dogadać. Mają swój sprzęt (koparka) i o nic nie trzeba się martwić. :D Po prostu SUPER !

Zdjęcia z montażu szamba można zobaczyć w moim dzienniku budowy.

Potwierdzam. Firma p.Kucharskiego jest OK.

A ja polecam firmę, która robi szamba szczelne betonowe i oczyszczalnie. Kilka osób na rożnych forach bardzo ją polecało

Eko-Trans z Jedlińska

http://www.szambo.go3.pl/

Szybko, sprawnie i co ważne terminowo.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam budowniczych

Sezon budowlany kończy się powoli.

Dlatego podzielę się kontaktami do osób które mogę polecić, oraz zapytam o wasze dobre trafienia. :))

- tynki cementowo-wapienne zacierane piaskiem kwarcowym - Pan Jan 667 329 349

- elektryka EIB/KNX - Jan Lubas 509 950 008

- okna PUMAR- +48 81 865 67 00 - Wiekszosc okien produkowanych do Niemiec, Francji, Holandii, Portugalii. Okna nie sa super tanie, ale jakość wykonania po prostu europejska.

- brama Normstahl - HUGO Janki 601 213 025 - Najtańsze miejsce gdzie znalazłem Normstahl.

Staram się ułożyć kolejny sezon gdzie mam nadzieję na finisz. :)

W związku z tym mam pytanie:

1. Czy macie ekipę polecaną ode elewacji? Patrzyłem na forum, ale znalazłem tylko: klinkier na elewacjach - Pan Tomasz Buczyński 505 112 971. Jednak tutaj jest napisane, że klinkier. Czy ekipa robi także elewację jako całość, a nie tylko klinkier?

2. Poszukuję też firmy, która wykona ścianę i drzwi ze szkła. To dosyć specyficzny pomysł dlatego nie jest łatwo znaleźć tego typu firmę.

3. No i na koniec poszukuję dobrej ekipy od wykończeniówki czyli malowanie, ceramika.

4. I jeszcze dodam, że może kogoś od parkietu (drewno) macie pod ręką.

5. Potrzebuję też kogoś od projektowania ogrodów,

6. Układania kostki

7. No i jeszcze jakiś stolarz. Wykonawca kuchni itp.

I wtedy dom będzie już do wprowadzenia. ))

Z góry wszystkim dziękuję za telefony, email i posty na forum gdzie można zasięgnąć takiej informacji dla Warszawy.

pzdr,

Leszek

A ja zdecydowanie NIE POLECAM glazurnika p. WIESŁAWA GARDYSZEWSKIEGO i jego wspólnika MARIANA!

Szef pochodzi z Łomianek i tam działają, ale nie gardzą innymi dzielnicami w Warszawie.

Po pierwsze- zanim wezmą się do pracy, tydzien narzekają, że to warunki polowe, bo budowa, a nie blokowisko, itp. Zaznaczam, że na noclego jadą do swoich domków.

Po drugie- oficjalna stwaka to 50 zł/1m2, ale... za nic nie można od nich wydusić ile kosztuje szlifowanie plytek, docinki do skosu, obudowa wanny,cokół itd. Na koniec liczą ile chcę i w rezultacie

cena to ponad 85 zł/m2 :o :o :o

Ostrzegam, że liczą sobie też każde dodatkowe umycie rąk :lol:

Po trzecie- są niedokładni, każdą rzecz robią jak najłatwiejszym sposobem, nie doradzą, wręcz przeciwnie. Nie pilnują poziomu podłóg, w rezultacie poziom podóg w jednym pomieszczeniu jest inny niż w pomieszczeniu obok! :o

Ostrzegam, uważajcie na p. WIESŁAWA GARDYSZEWSKIEGO I jego wspólnika MARIANA.

Witam, nadszedł czas pochwalić się wykonaną pracę: forumowy Vadiol, konkretny, solidny w swoim fachu, przyznam że przymiarki były do innego wykonawcy bo oczywiście na "pierwszy żut oka" cena wydawała się dość wysoka...ale było warto wydać każdą złotówkę, ten człowiek naprawdę jest profesjonalistą! jak się "ogarnę" zrobię zdjęcia i pokażę, bo warto!

Witam wszystkich,

Czy moglibyście polecić jakąś solidną ekipę, która zajmuje się wykańczaniem wnętrz (okolice Warszawy) ? W nowopowstałym domu potrzebuję kogoś do malowania. Problem w tym, że ściany wymagają również poprawek - gipsowania, założnia kontowników aluminiowych, wyrównania. Gdybyście mieli kogoś kto zajmie się tym kompleksowo to bardzo proszę o kontakt.

Witam budowniczych

Sezon budowlany kończy się powoli.

Dlatego podzielę się kontaktami do osób które mogę polecić, oraz zapytam o wasze dobre trafienia. :))

- tynki cementowo-wapienne zacierane piaskiem kwarcowym - Pan Jan 667 329 349

- elektryka EIB/KNX - Jan Lubas 509 950 008

- okna PUMAR- +48 81 865 67 00 - Wiekszosc okien produkowanych do Niemiec, Francji, Holandii, Portugalii. Okna nie sa super tanie, ale jakość wykonania po prostu europejska.

- brama Normstahl - HUGO Janki 601 213 025 - Najtańsze miejsce gdzie znalazłem Normstahl.

Staram się ułożyć kolejny sezon gdzie mam nadzieję na finisz. :)

W związku z tym mam pytanie:

1. Czy macie ekipę polecaną ode elewacji? Patrzyłem na forum, ale znalazłem tylko: klinkier na elewacjach - Pan Tomasz Buczyński 505 112 971. Jednak tutaj jest napisane, że klinkier. Czy ekipa robi także elewację jako całość, a nie tylko klinkier?

2. Poszukuję też firmy, która wykona ścianę i drzwi ze szkła. To dosyć specyficzny pomysł dlatego nie jest łatwo znaleźć tego typu firmę.

3. No i na koniec poszukuję dobrej ekipy od wykończeniówki czyli malowanie, ceramika.

4. I jeszcze dodam, że może kogoś od parkietu (drewno) macie pod ręką.

5. Potrzebuję też kogoś od projektowania ogrodów,

6. Układania kostki

7. No i jeszcze jakiś stolarz. Wykonawca kuchni itp.

I wtedy dom będzie już do wprowadzenia. ))

Z góry wszystkim dziękuję za telefony, email i posty na forum gdzie można zasięgnąć takiej informacji dla Warszawy.

pzdr,

Leszek

No to po kolei:

1. Elewacje - Grzesiek Szymański i Adam Rybak, tel. 512 197 154. Polecania na forum, robotę możesz sobie obejrzeć u mnie, u sąsiada, w Babicach, na Kwirynowie - ja to oglądałem, zleciłem, z roboty jestem b. zadowolony

5. projekt ogrodu - Mariola Ratajczak (zdaje się ma nawet strone w necie od nazwy firmy AGAPANT). Ma papiery, doświadczenie i fajny ogród przy własnym domu. Zaprojektowała mi tak jak chciałem, wizualki, obmiary, dobór roślinności do warunków działki i potrzeb przyszłych "ogrodników". Tel. 501 184 489

6. Kostka - Mariusz Dąbrowski 505 835 328 - zrobił mi z kostki Semelrock płukanej to co zaprojektowała Mariola plus dodatkowo odprowadzenie wody opadowej z dachu i podjazdu wg wspólnej koncepcji. Fachowo i z pełnym zaangażowaniem.

Co do reszty branż raczej nie pomogę. A robotę powyższych ekip możesz sprawdzić choćby u mnie.

Pozdrawiam,

g

Dołączamy do grona zadowolonych inwestorów u których swoje prace wykonywał polecany już niejednokrotnie pan Robert od kartongipsów, prace wykonane były terminowo, szybko, czysto a efekt naprawdę zadowalający, to jedna z niewielu ekip które mogę z czystym sumieniem polecić kontakt do pana Roberta 0 502 469 645 i drugi fachowiec elektryk pan Andrzej 0 605 317 775, również terminowo, mimo że pod tynk to niemalże od linijki, ciekawe rozwiązania a cała instalacja udokumentowana

Ja z czystym sumieniem mogę polecić Pana Kucharskiego (602-325-904). Jest to producent szamba betonowego.

Pan Kucharski już wcześniej był polecany w tym wątku. Firma solidna, słowna i można się z nimi dogadać. Mają swój sprzęt (koparka) i o nic nie trzeba się martwić. :D Po prostu SUPER !

Zdjęcia z montażu szamba można zobaczyć w moim dzienniku budowy.

Potwierdzam. Firma p.Kucharskiego jest OK.

Witam

Rozumiem, że chodzi o firmę z Mościsk. ... Fakt solidni ale też i drodzy za 10m3 4500 PLN to dużo. Ja właśnie wstawiałem szambo z firmy WAF-POL koszt szamba (pokrywa wzomcniona) + komin 1m + żeliwny właz koszt 3 000 PLN.

Solidna robota i solidne szambo, montowane z głową. Koszt koparki to 80 PLN dojazd i 2h pracy 160 PLN

Szambo pod klucz to koszt 3240 PLN

Stolarz zrobił mi schody z balustradami kutymi niedrogo i naprawdę solidnie. Z czystym sumieniem polecam, teraz robi mi drzwi:) Na pewno skorzystam jeszcze z jego usług i zamówię u niego meble do kuchni.Wspomnę tylko ze w Warszawie moje schody wyceniali na 27tyś a on mi zrobił za 16tyś:) Schody wyszły lepiej niż myślałam:D

Witold Kita tel.696-080-002

Pozdrawiam

Marta

Mój architekt Dawid Łapiński jest z Legionowa- polecam, młody chłopak ale zna się na rzeczy i mozna sie z nim dogadać tel.602-536-681

Ekipa budowlana-poprostu magicy-duża ekipa zgrana NIE PIJĄCA-wiele domów budowali w mojej okolicy wszyscy są zadowolenie ja też

Andrzej Kamiński 601-257-662

Hydraulik- złoty człowiek,ludzki i nie drogi, porządny fachowiec i kupę materiałów załatwił mi taniej:) Stanisław Puławski 503-031-166

Witam

Poszukuję sprawdzonego i dokładnego glazurnika Najlepiej z okolic Warszawy

Super by było gdyby ceny za metr nie były oszałamiające

Miałam już przyjemność z cenami z kosmosu za m.kw glazury

i podobna prośba o hydraulika

Pozdrawiam

Asia

Witam

Mogę podać Ci namiary do fachowców, którzy robili u mnie, bardzo solidni, terminowi, dokładni i przede wszystkim nie drodzy.

Pan Wojtek tel. 791 667 036

Pan Piotr tel. 600 819 883

Pozdrawiam