Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Polecam mojego murarza i jego ekipę (zgrany i co ważne stały skład: 2 murarzy i 2 pomocników).

Kończą murować mój dom. Muruje dokładnie i/ale dość powoli.

U mnie siporex i teriva,a np. u sąsiada w tamtym roku porotherm i strop monolityczny.

Robią też tynki i więźbę dachową.

Ceny przyzwoite.

Kontakt: Mirek Mierzejewski 606 955 624

Ma teraz wolny termin. Można śmiało dzwonić jeśli budowa w woj. mazowieckim

albo warmińsko-mazurskie.

Budowałam z tym wykonawca - wiekszego bałaganu zostawic juz po sobie nie mozna !!!! - lepiej uprzedzic i rozliczyc sie dopiero, gdy ekipa po sobie posprząta .....pozdrawiam

Może ktoś z Państwa podzieli się namiarami na solidnego projektanta wnętrz.

Przeglądnęłam forum i znalazłam kontakt do pana architekta Arka - chyba byśmy się nie dogadali.

Chodzi o zaprojektowanie wnętrza w domku jednorodzinnym k. Starych Babic.

Pozdrawiam,

Edii

Witam,

Mogę polecić Panią Magdę z Pruszkowa (512 122 220). Bardzo miła osoba z ciekawymi pomysłami, a do tego ma bardzo przystępne stawki :)

Witam ponownie wszystkich forumowiczów.

Jakiś czas temu pytałem na grupie o fachowców od wykonania elewacji, podbitki i podobnych prac.

Dostałem kilka telefonów (za co bardzo dziękuję).

Przedzwoniłem do każdego z fachowców i rozmawiałem telefonicznie bądź spotkałem się na budowie. W ten sposób zebrałem ceny naszych dobrych Polskich fachowców.

Tak się składa, że mam kolegę który w Wiesbaden ma firmę budowlaną która to firm zajmuje się pracami budowlanymi.

Dałem mu do wglądu ceny, które otrzymałem.

Kolega po dokonaniu przeglądu powiedział cytuje: "Ku...a, Najniższa cena która masz w Warszawie jest wyższa lub równa cenie Niemieckiej"

Nie wiem czy ktoś z was zna Wiesbaden, ale miejscowość jest mniej więcej tego samego poziomu co Warszawski Konstancin. Jest blisko Frankfurtu. Domy które tam są na sprzedaż lub budowane zwykle razem z działką kosztują ok. 2 mln EURO.

W związku z tym zastanawiam się gdzie my mieszkamy? Czy dobrzy fachowcy powariowali? Czy żyjemy w oparach absurdu?

Dlaczego w tym państwie nie mieliśmy kryzysu na miarę Wielkiej Brytanii czy USA?

Ja z czystym sumieniem mogę polecić ekipę P. Darka - 514 715 381 do tynków zewnętrznych i nie tylko :D.

Ekipa już nie raz była polecana w tym wątku.

Ogólnie chłopaki robią prawie wszystko. Tynki zew., wew., podwieszane sufity oraz kładą glazurę.

Ja osobiście jestem pod dużym wrażeniem ich dokładności i głęboki ukłon w ich stronę za profesjonalizm.

Obecnie chłopaki robią mi całe wnętrze, a oprócz tego zrobili wszystko na zewnątrz, tzn. elewację, podbitkę, cokoły i parapety.

Witam ponownie wszystkich forumowiczów.

Jakiś czas temu pytałem na grupie o fachowców od wykonania elewacji, podbitki i podobnych prac.

Dostałem kilka telefonów (za co bardzo dziękuję).

Przedzwoniłem do każdego z fachowców i rozmawiałem telefonicznie bądź spotkałem się na budowie. W ten sposób zebrałem ceny naszych dobrych Polskich fachowców.

Tak się składa, że mam kolegę który w Wiesbaden ma firmę budowlaną która to firm zajmuje się pracami budowlanymi.

Dałem mu do wglądu ceny, które otrzymałem.

Kolega po dokonaniu przeglądu powiedział cytuje: "Ku...a, Najniższa cena która masz w Warszawie jest wyższa lub równa cenie Niemieckiej"

Nie wiem czy ktoś z was zna Wiesbaden, ale miejscowość jest mniej więcej tego samego poziomu co Warszawski Konstancin. Jest blisko Frankfurtu. Domy które tam są na sprzedaż lub budowane zwykle razem z działką kosztują ok. 2 mln EURO.

W związku z tym zastanawiam się gdzie my mieszkamy? Czy dobrzy fachowcy powariowali? Czy żyjemy w oparach absurdu?

Dlaczego w tym państwie nie mieliśmy kryzysu na miarę Wielkiej Brytanii czy USA?

Leszekg, jam prowincjusz, a tyś warszawiak... Znaszli określenie "ceny warszawskie"? :wink: Poza tym Twój koleś trochę przesadza...Pozdrawiam.

...jam prowincjusz, a tyś warszawiak... Znaszli określenie "ceny warszawskie"? :wink: Poza tym Twój koleś trochę przesadza...Pozdrawiam.
Hmmm..... nie ma czegos takiego jak ceny "warszawskie" i inne. Ileż to razy cena za towar jaki oferuje klientom okazywala sie rowna badz nizsza od cen na rynku lokalnym

A opowiesci o rynku "zachodniem" w wiekszosci mozna miedzy bajki wlozyc

Przenies sie do Wiesbaden, zacznij budować, pozniej zacznij mieszkac - wtedy mozemy porozmawiac :)

Dołączamy do grona zadowolonych inwestorów u których swoje prace wykonywał polecany już niejednokrotnie pan Robert od kartongipsów, prace wykonane były terminowo, szybko, czysto a efekt naprawdę zadowalający, to jedna z niewielu ekip które mogę z czystym sumieniem polecić kontakt do pana Roberta 0 502 469 645 i drugi fachowiec elektryk pan Andrzej 0 605 317 775, również terminowo, mimo że pod tynk to niemalże od linijki, ciekawe rozwiązania a cała instalacja udokumentowana

Ja z kolei ODRADZAM pana ROBERTA od ocieplenia poddasza i zabudowy gk. Pan umówił się ze mną na konkretny termin - czekałam miesiąc czasu, po wejściu na budowę pod błachym pretekstem zszedl z budowy, w tzw. międzyczasie jego ludzie pozrywali mi folię z okien przyklejoną na specjalnych listew, obiecywał, że wróci, przetrzymał mnie koleiny miesiąc cały czas fundując jakieś bajeczki. Po dwóch miesiącach pan ubolewając nad swym losem stwierdził, że nie wykona u mnie pracy.

Mogę polecić konkretnego gościa od tych prac - zainteresowanym wyślę na priv.

Wczora pożegnałam panów od g-k. Polecam bardzo, bardzo!!!!!!! Zostali już wcześniej polecani na forum m.in. przez Nefer. To,że są super fachowcami jest bezdyskusyjne ale dodatkowo to bardzo fajni ludzie. Pan Robert i jego brat Wojtek z pewnością na długo zostaną nam w pamięci. Dodatkowo zaproponowali fajne rozwiązania, które z pewnością ułatwią nam życie. Jeśli ktoś ceni fachowość i dobry humor to może liczyć na to korzystając z usług tej ekipy. Bardzo dziękuję Nefer, że o nich napisała i moglam ich zaprosić do swojego domu

Robert 502 469 645

Cała przyjemność po mojej stronie - chłopaki rzeczywiście są niezwykli :):)

A ja jeszcze raz NIE POLECAM! :evil: Zmarnowali mi prawie 3 miesiące, cały czas zwodząć, narobili szkód na budowie.

A ja jeszcze raz NIE POLECAM! :evil: Zmarnowali mi prawie 3 miesiące, cały czas zwodząć, narobili szkód na budowie.

Kurczę, to zaskakujące. U mnie było wszystko miodzio i polecałem ekipę wielu ludziom...

A ja mam co do nich mieszane uczucia: współpraca przebiegała szybko i sprawnie, bezproblemowo.

Jednak efekt końcowy był widoczny dopiero jak się pomalowało KG farbą (czyli jakieś 4 miesiące później) i od razu widać, gdzie Panowie robili dokładnie, a gdzie na szybko, aby zrobić... Widać każde złączenie płyt - dosłownie garby, a gdy chciałam poprawek, to albo byli już u siebie, albo nie po drodze im było, albo jechali właśnie na szkolenie do Niemiec....i niby jak będą w okolicy to będą pamiętać, ale co z tego, jak nawet nie mogli zadzwonić i się umówić na poprawki. i tak to zostało... w sypialni, to aż patrzeć na sufit nie mogę...

Wydaje mi się, że jak tylko wyrobili sobie dobre imię, to na nim jechali, nie do końca dbając o jakość swojej pracy.

Wczora pożegnałam panów od g-k. Polecam bardzo, bardzo!!!!!!! Zostali już wcześniej polecani na forum m.in. przez Nefer. To,że są super fachowcami jest bezdyskusyjne ale dodatkowo to bardzo fajni ludzie. Pan Robert i jego brat Wojtek z pewnością na długo zostaną nam w pamięci. Dodatkowo zaproponowali fajne rozwiązania, które z pewnością ułatwią nam życie. Jeśli ktoś ceni fachowość i dobry humor to może liczyć na to korzystając z usług tej ekipy. Bardzo dziękuję Nefer, że o nich napisała i moglam ich zaprosić do swojego domu

Robert 502 469 645

Cała przyjemność po mojej stronie - chłopaki rzeczywiście są niezwykli :):)

Jesteś pewna, że rozmwiamy o tym samym Robercie ? Bo przed chwilą do niego dzwonilam i jakoś nie kojarzy.... Czy na pewno chodzi Ci o Selki ?

P.s. u mnie kończy się malowanie i nadal podtrzymuję swoją opinię. Oczywiście nigdu nie będzie ściana jak lustro , bo to nie gładź tylko g-k i płyty polączyć jakoś trzeba, ale nie mam uwag.

w sypialni, to aż patrzeć na sufit nie mogę...

.

Czas zmienić pozycję!!!!! :lol: :lol: :lol:

Ja mam niestety podbnie ale z tynkami. Część jest ok, część wyglada koszmarnie. Ale dopiero było to widać po malowaniu.

Wykonawca odszedł z budowy ze słowami "oby ci tu wszystko chu.... popękało". Plus parę innych gróźb. Chyba nie będzie chciał robić poprawek :wink: Taki drobny cwaniaczek spod Sochaczewa... :evil:

U mnie na budowie było kilka fajnych ekip. Gro z nich poleciła Nefcia. Z zamkniętymi oczami mogę polecić Starego- fantastyczne okna i fachowo wprawione, a dodatkowo człowiek w deche jest;), Sławka z Delty- od alarmów-zaproponował optymalne rozwiązanie do naszych potrzeb, Roberta - firma Selki, który dokładnie poupychał mi na daszku wełnę i wymyślił fajną zabudowę stryszku nad garażem, dodatkowo ocieplając jeszcze styropianem kawałek ściany, żebym nie musiała juz do tego nikogo wołac. Mogę również polecić Ducha czyli Ghost34, który przez rok czasu wysluchiwał cierpliwie o tym jak mają wyglądać moje podłogi i zaproponował i drewno i jego układ, który w 100%tach spełnia moje oczekiwania.

Podłogi w glazurze i łazienki robił mi Rafał, który wszystko bardzo ładnie porozmierzał i elegancko ulożył.

To są ekipy, których obecność na budowie nie przyprawiała mnie o migotanie przedsionków, które umieją wykonywać swoją pracę dokladnie i mają ciekawe pomysły.Pozostałe ekipy też były niczego sobie, ale nie bede juz o nich mówić.

adnotacja z 31.08.2010

Wycofuję swoje polecenie dla firmy Wenge-mar.

Zaczęli dobrze, skończyli źle. Połowa podłóg wykonanych u mnie w domu jest zrobiona bardzo dobrze, a druga połowa wygląda obrzydliwie. Schody montowane przez tą firmę są poskładane fatalnie i nadają się jedynie do zdjęcia, tymczasem szef firmy przyznał się do błędu i obiecał poprawę ale na tym się skończyło. Dodatkowo przy montażu schodów dokonano wielu zniszczeń na posadzkach na piętrze, uszkodzono ściany i gres na parterze w świeżo wykończonym domu. Dla zainteresowanych zdjęcia w komentarzu i dzienniku.

Edytowane przez 78mysz