Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ODŚWIEŻAM dorzucając nowe polecenie :):) Zdjęcia poszczególnych prac w dzienniku :)

POLECAM serdecznie :

- Drzwi wewnętrzne - Firma Stolarnia Adam .

Drzwi wykonane w 4 tygodnie, na podstawie zdjęcia, ktore wysłałam :o . Doskonała jakość drzwi dębowych , wybarwianych na mahoń z szybkami z matowego szkła. Ekipa niesamowita - bardzo ciężko pracujący trzej młodziu ludzie. Po montażu 7 par drzwi NIGDZIE nie mam ani kawałeczka pianki montażowej (jednak można ?), po zakończeniu prac wszystko wysprzątane na błysk. A co najważniejsze - panowie bezobsługowi totalnie. Cenowo bardzo ok.[/b]quote]

Nefer,

postanowiłam skorzystać z jednego z Twoich polecanych wykonawców- chodzi o drzwi wewmętrzne i stolarnię Adam. Cóż, nie wiem co to znaczy dla Ciebie "cenowo bardzo ok.", ale mi drzwi wewnętrzne olchowe firma wyceniła na 3200 zł/1 szt :o :o :o

Czy tylko dla mnie jest to cena wygórowana?

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cóż, nie wiem co to znaczy dla Ciebie "cenowo bardzo ok.", ale mi drzwi wewnętrzne olchowe firma wyceniła na 3200 zł/1 szt :o :o :o

Pozdrawiam

Nie wiem czy naprawde potrzebujesz opini ale 3200/szt to niemalże kosmos. Napisz czy to z ościeżnicą i montażem czy tylko skrzydło i czy to brutto czy jeszcze netto :D .

Średnia półka to do ok 1000 zł/szt za komplet. Za 1500-2000 mamy już drzwi z klejonki i fornirowane. Pełne drewno to wysoka, niszowa półka więc i cena niszowa i wysoka. Jak masz do kupienia 1-2 skrzydła to jeszcze mozesz machnąc ręką, ale jak masz 8-10 skrzydeł to wartość ok 30000 tys zł. Jak dla mnie baaaardzo dużo.

Cóż, nie wiem co to znaczy dla Ciebie "cenowo bardzo ok.", ale mi drzwi wewnętrzne olchowe firma wyceniła na 3200 zł/1 szt :o :o :o

Pozdrawiam

Nie wiem czy naprawde potrzebujesz opini ale 3200/szt to niemalże kosmos. Napisz czy to z ościeżnicą i montażem czy tylko skrzydło i czy to brutto czy jeszcze netto :D .

Średnia półka to do ok 1000 zł/szt za komplet. Za 1500-2000 mamy już drzwi z klejonki i fornirowane. Pełne drewno to wysoka, niszowa półka więc i cena niszowa i wysoka. Jak masz do kupienia 1-2 skrzydła to jeszcze mozesz machnąc ręką, ale jak masz 8-10 skrzydeł to wartość ok 30000 tys zł. Jak dla mnie baaaardzo dużo.

Nie, nie potrzebuję opinii- pytanie bylo retroryczne raczej :wink:

3200 zł to cena brutto- kompletne drzwi z regulowaną ościeżnicą, listewkami, montażem i transportem do Warszawy. Mam wyceny z innych kilku firm i za 1800-2000zł mam drzwi dębowe!

Nefer,

postanowiłam skorzystać z jednego z Twoich polecanych wykonawców- chodzi o drzwi wewmętrzne i stolarnię Adam. Cóż, nie wiem co to znaczy dla Ciebie "cenowo bardzo ok.", ale mi drzwi wewnętrzne olchowe firma wyceniła na 3200 zł/1 szt :o :o :o

Pozdrawiam

NIe wiedziałam, że robią olchowe (wiem, że sosnowe i dębowe).

Za swoje dębowe 4,2 cm z szybami, wszystkie niestandardowe wymiary, dałam niecałe 2500. MOże to kwestia wzoru ? NIe wiem. Ja jestem zadowolona ze swoich i z ich ceny :):)

Ja z kolei mogę z czystym sumieniem polecić:

-kominiarz Mariusz Biegański tel: 22 610 05 04 (cena 200 zł)

-świadectwo energetyczne- firma Laredo, Krzysztof Stachura, tel. 0501 347 137, http://audytcertyfikat.pl/ (cena 300zł)

-balustrady kute (balkony, bramy, furtki oraz balustrady wewnętrzne), Edward Powichrowski tel. 509 562 229 lub 502 475 223, http://www.kowalstwoeie.com/kontakt.html (tu cena zależy od kształtu i ilości wzorów, ale po moich poszukiwaniach ceny u p. Powichrowskiego są bardzo atrakcyjne!)

Witam,

Czy możecie polecić sprawdzoną ekipę dla stanu surowego i ewentualnie ciągu dalszego? (najchetniej zapewniającą materiały - kompleksowo).

Budowa w czerwcu br. okolice Pruszkowa

PZDR

Qter

Ja mogę z czystym sumieniem polecić swojego wykonawcę SSO i innych prac wykończeniowych, gość z Ożarowa, więc dość blisko - załatwia wszystkie towary do budowy, Ty tylko regulujesz co jakiś czas rachunki.

Pan Jurek Najda - 603 370 154

Więcej szczegółów mogę Ci przekazać na PW.

Witam,

Czy możecie polecić sprawdzoną ekipę dla stanu surowego i ewentualnie ciągu dalszego? (najchetniej zapewniającą materiały - kompleksowo).

Budowa w czerwcu br. okolice Pruszkowa

PZDR

Qter

Polecam ekipę Pana Grzegorza- kontakt: 602.579.220. Profesjonalnie, szybko, omawia tematy z inwestorem, ma dobrze rozpoznane hurtownie w okolicy Pruszkowa. Dużo domków spod jego ręki można obejrzeć w Komorowie Wsi, łącznie z moim :-)

Witjcie,

polecam p. Dionizego Jannasza z Zielonek (501 677 493)

Robi ogrodzenia metalowe (pewnie łaczenie z drewnem też), we własnym warsztacie, wg indywidualnych zamówień - solidnie w terminie i za rozsądne pieniądze.

Dla mnie wykonywał bramę suwaną, bramę gospodarczą, przęsła do murków klinkierowych i furtki - można przyjechać i obejrzeć.

Witjcie,

polecam p. Dionizego Jannasza z Zielonek (501 677 493)

Robi ogrodzenia metalowe (pewnie łaczenie z drewnem też), we własnym warsztacie, wg indywidualnych zamówień - solidnie w terminie i za rozsądne pieniądze.

Dla mnie wykonywał bramę suwaną, bramę gospodarczą, przęsła do murków klinkierowych i furtki - można przyjechać i obejrzeć.

A gdzie można obejrzeć te ogrodzenie?

Witam

Na forum raczej sie nie udzielam, ale zamykam dom i moge polecic:

dach, podbitka, ocieplenie budynku, elewacja P. Marek 516516425

hydraulik P. Andrzej Matusik 502358661

elektryk P. Piotr Modzelewski 602835207

tynki cementowo-wapienne, gipsowe P. Arkadiusz Mejsner 509792574

Wszyscy wymienieni sprawdzeni i solidni, dodatkowym atutem byly ceny i zero stresu.

Goraco polecam.

Witam, proszę Was o kontakt do tynkarzy; planuję położyć tynki cem-wap w kwietniu 2010 roku; jeśli ktoś może pochwalić się super tynkami, proszę o kontakt do tynkarzy, robiących takie super tynki; buduje w gm. Lesznowola, okolice Piaseczna, płd Warszawy; Z góry WIELKIE DZIĘKI. Pan Arkadiusz jest niestety zajęty do końca maja, ale liczę, że może ktoś dobry ma chwilę czasu jeszcze w kwietniu.

Pozdr.

Witam, proszę Was o kontakt do tynkarzy; planuję położyć tynki cem-wap w kwietniu 2010 roku; jeśli ktoś może pochwalić się super tynkami, proszę o kontakt do tynkarzy, robiących takie super tynki; buduje w gm. Lesznowola, okolice Piaseczna, płd Warszawy; Z góry WIELKIE DZIĘKI. Pan Arkadiusz jest niestety zajęty do końca maja, ale liczę, że może ktoś dobry ma chwilę czasu jeszcze w kwietniu.

Pozdr.

Polecam tynkarzy Tadeusz Uszyński 508 747 459 (tynki cementowo-wapienne). Tynki równe, zacierane piaskiem kwarcowym, wszystkim sie podobają. Robili u mnie w Kędzierówce więc do lesznowoli pewnie też przyjadą :lol:

• 2 weeks później...

Pozdr.

Zapraszam do skorzystania z usług mojej firmy, referencje forumowiczów pod adresem: http://forum.muratordom.pl/post3794768.htm

Zapraszam także na budowy w celu obejrzenia naszych prac.

Kontakt do mnie http://www.sain.pl lub 509-499-922

- wykonawcę Świadectwa Charakterystyki Energetycznej które to musi posiadać każdy nowy dom, lub sprzedawane/wynajmowane mieszkanie. Obecna tu na Forum Mycha wykonuje profesjonalnie takowe Świadectwa. Właśnie otrzymałam swoje- full profesjonalizm. Tu konto Mychy http://forum.muratordom.pl/uzytkownik63410.htm.

jako właścicielka niedawno przygotowanego przez 78mysz świadectwa energetycznego podpisuję się pod powyższym obiema rękoma :)

Polecam z czystym sumieniem forumowego pana Roberta ,wykonywał pracę u wielu forumowiczów.Fachowiec przez duze F,wszystko sprawnie i solidnie,w wielu wypadkach słuzył pomocą i pomysłami,chłopaki uwineli się w tydzień ,poddasze,garaż,zabudowa w salonie,gładzie to lądowisko dla promów kosmicznych,żadnych strat,odpadków materiałów- znikoma ilość,cena za usługę-normalna.Co więcej pisać - godny polecenia fachowiec od ocieplenia i karton gipsów.

Robert- 502 469 645 działa na terenie woj.Mazowieckiego a może i dalej...

Małe uwagi dla korzystających z kontaktów do polecanych ekip - piszę to zwłaszcza dla tych, którzy dopiero zaczynają. Sama się przejechałam na polecanych ekipach, nie powtarzajcie moich błędów.

1. To, że ktoś był zadowolony z ekipy nie znaczy automatycznie, że Ty będziesz zadowolony. Polecający mógł nie mieć takich wymagań jak Ty, a nawet nie sprawdzić pracy zbyt dokładnie. U polecającego mogli pracować inni ludzie, niż będą u Ciebie, bo np. właśnie zatrudnili nowych by wyrobić się ze zleceniami

2. Ekipa u polecającego się starała, a u Ciebie już nie będzie się starała, bo po poleceniu na forum mocno przybyło im zleceń i przestali szanować klienta.

3. Jeżeli jest to ekipa która robi wszystko, to baczność!!!! U polecającego może robili inne rzeczy niż będą u Ciebie. Nawet jak nie umieją czegoś zrobić, często się podejmują... Należy zatrudniać specjalistów i zapłacić im więcej. Oszczędzicie sobie nieprzespanych nocy, zniszczonych materiałów, nie działających urządzeń...

Na mojej budowie spotkałam wykonawców, których mogę polecić, ale zawsze byli to specjaliści. Nie mogę polecić żadnej ekipy "uniwersalnej" ogólnobudowlanej lub wykończeniowej.

4. Nie wierzyć w obietnice i w marketing, jacy to oni są wspaniali. Zaraz poprawią, oni zawsze poprawiają na koniec jak schodzą itp. Pan(i) nie musi od razu wszystkiego sprawdzać, przecież my jesteśmy i zawsze poprawimy. Potem powiedzą - czemu Pan nie reklamował od razu. Dopóki nie jest poprawione - mieć się na baczności, zwłaszcza pod koniec zlecenia. Mogą się nagle "obrazić" pod byle pretekstem - czytaj mają następnego klienta, u Ciebie już to co daje największy dochód zrobili i maja za to zapłacone.... Teraz z perspektywy widzę - jeśli ekipa nie robi poprawek od razu - należy się z nią rozstać - im prędzej tym lepiej.

5. 100% pewność, że jest dobrze zrobione możesz mieć tylko jeśli masz czas i tupet patrzeć im na ręce cały czas, albo zrobisz to sam.

Z czystym sumieniem mogę polecić ekipę dekarzy, która robiła nam daszek.Dostarczają również materiały .Młode chłopaki ,ale wiedzą co w trawie piszczy.Lipy ni ma.Oczywiście jak ktoś chciałby zobaczyć efekt ich pracy problemu nie ma.Kontakt Michał Łączyński 508-253-024.:DPolecam !!! Edytowane przez kamyk68