Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam.

Polecam firme budowlaną p. Aleksandra Dobrowolskiego. Wspolpraca przebiegala w bardzo milej atmosferze a prace posuwaly sie w naprawde szybkim tempie. W tym momencie firma p. Aleksandra konczy budowe domu mojego znajomego ktory rowniez nie ma zastrzezn.

p. Aleksander Dobrowolski, tel. 509-509-413

maja tez str. internetowa, http://www.domdobrowolski.pl

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kierbud (W-wa i okolice) Tomek Hoffman : 603-123-326.

Właśnie weszłam, żeby go dopisać do listy polecanych (dziś się spotkaliśmy. Fachowiec, ale nie jest pieprznięty - i jest na budowie kiedy trzeba albo i częściej. Wczoraj zadzwoniłam do niego o 19, że go potrzebuję - dziś o 11.00 był gotowy do spotkania. Do tego po prostu bardzo fajny człowiek)

Dalszy ciąg polecania - w końcu prace posuwają się dalej - już zbliżam się do końca. Zdjęcia poszczególnych prac w dzienniku :)

POLECAM serdecznie :

- wykonawca stanu surowego otwartego i dalszego ciągu również :) - Mariusz Andruszkiewicz - tu na forum Mariusz_A. Mariusz był inwestorem zastępczym - zajmował się koordynacją ekip, organizowaniem sprzętu i zakupem materiałow oraz "żeby wszystko szło wg. sztuki i prawidłowo".

Rozpoczęliśmy budowę w lutym 2008 - dziś mam już podłogi, kuchnię, drzwi- za chwilę będą lampy. Każda ekipa od Mariusza jest godna polecenia:

-murarze

- dekarz

- tynki wewnętrzne

- ocieplenie i tynki zewnętrzne

- gips- kartony

Moim zadaniem było tylko robienie zdjęć na budowie ( do wglądu w dzienniku)

- wykonawcę instalacji wewnętrznej gazowej+ przeprowadzenie do skrzynki w ogrodzeniu + skrzynka. Panowie zrobili bardzo starannnie, nie demolując nic po drodze, uważnie i estetycznie. Cała praca trwała 6 godzin z malowaniem rurek.

Dostałam wszystkie papiery wraz z inwenratyzacją geodezyjną.

- dostawcę okien/drzwi/ bramy garażowej (Hormann) czyli forumowy Stary :) Fachowiec w każdym calu. Nie wciska ciemnoty tylko mówi jak jest. Jego ekipa do montażu - pierwsza klasa. Towar również bez jakichkolwiek zastrzeżeń

- projektant wnętrz - czyli moja słynna Jola ( na forum jej niestety nei ma, choć ją namawiam. Nieśmiała jest :)). Za dużo by pisac - jest świetna i nie realizuje swoich wizji tylko to co ja chcę mieć w domu. Oczywiście sprowadza mnie na ziemie jak popadam w przesadę :)

- kominek - p. Daniel (po lewej zdjęcie na stronie http://www.kominkiikominy.pl/ ) - najlepsza cena w Polsce na wkład. Fajna współpraca - bezsterowa - terminowa - i przesympatyczna. Kominka nie obudowywałam.

- klimatyzacja - p. Grzegorz Puchalski - z firmy SMS KLima - kupiłam u niego urządzenia, założyli instalację (przyjeżdżali kilka razy natychmiast po zgłoszeniu gotowości) - bardzo jestem zadowolona z tej współpracy.

- wykonawca glazury/terakoty/kamienia - czyli glazurnika wszechstronnego - i znów pojawi się tu wcześniej wspominany nie raz Vadiol forumowy :) Vadiol już u mnie praktycznie skończył. W życiu nie widziałam, żeby ktoś tak był dokładny i tak dbał o moje pieniądze. Nic sie nie marnuje - doradztwo w pełni fachowe.

- Podłogi mistrzostwo świata forumowego Ghosta - jatoba olejowana w salonie i kolorowy jesion lakierowany na górze. Pełny profesjonalizm, doradztwo, bardzo fachowe wykonannie - i co najważniejsze - ludzie się przejmują jak i co robią.

- Kuchnia BYła jedna mała poprawka, ale załatwiona w 48 h - ekipa sprawna, myśląca i rozsądna. Materiały bardzo fajne. Zrobiona dokładnie tak jak chciałam. Firma : Standrex.

- Blaty Pochwalę jak skończą :) Ale na razie ok - pomimo, że blat przyjechał 3 cm za krótki - panowie nie zostawili mnie z kłopotem na Święta tylko dosztukowali. W poniedziałek przyjeżdża blat doceowy. To niby dlaczego ich chwalę ? Bo ludzie bardzo profesjonalni, bardzo mili, właściciel - fantastyczny człowiek. Firma PRODMAR. Mają wzorcownię na Radzymińskiej 115 - na ogół zastaniecie tam panią Moniką - polecam serdecznie.

Żadnych problemów z finansami - full professional - a nie myli się tylko ten co nie pracuje :) Ekipa, właściciel, obsługa w biurze, pomoc w wyborach - wszystko na najwyższym poziomie.

- Drzwi wewnętrzne - Firma Stolarnia Adam .

Drzwi wykonane w 4 tygodnie, na podstawie zdjęcia, ktore wysłałam :o . Doskonała jakość drzwi dębowych , wybarwianych na mahoń z szybkami z matowego szkła. Ekipa niesamowita - bardzo ciężko pracujący trzej młodziu ludzie. Po montażu 7 par drzwi NIGDZIE nie mam ani kawałeczka pianki montażowej (jednak można ?), po zakończeniu prac wszystko wysprzątane na błysk. A co najważniejsze - panowie bezobsługowi totalnie. Cenowo bardzo ok.

Balustrady ze stali Polecam - również wykonawca z Forum (profil : http://forum.muratordom.pl/uzytkownik91683.htm). Prawdziwi artyści - czarują cuda ze szkła, stali, i wielu innych materiałów (również drewno - współpracują ze stolarzem - artystą - kuchnie, drzwi, blaty , szafy, ale nie pracował u mnie)

Tu strona firmy : http://www.all-met.pl/ a w dzienniku ich dzieło.

Ekipa rozpoczęła o 10.00 i pracowała aż skończyła - czyli do 3 rano dnia następnego z jedną przerwą na pizzę. No są niesamowici. Bardzo uważali na ściany, drzwi, listwy, podłogę - a manewrowanie 6-metrową balustradą w wykończonym wnętrzu proste nie jest. Jeśli dorzucimy do tego spawanie, szlifowanie i kucie ... szacun. W razie czego dam tel. do szefa.

- wykonawcę Świadectwa Charakterystyki Energetycznej które to musi posiadać każdy nowy dom, lub sprzedawane/wynajmowane mieszkanie. Obecna tu na Forum Mycha wykonuje profesjonalnie takowe Świadectwa. Właśnie otrzymałam swoje- full profesjonalizm. Tu konto Mychy http://forum.muratordom.pl/uzytkownik63410.htm.

-Kierownik budowy - Tomasz Hofman - 505-875-223 (dostałam pozwolenie na podanie numeru) - doskonały fachowiec, ale bez przegięcia - rozsądny człowiek, dbający o kasę inwestora ale nieugięty gdy chodzi o bezpieczeństwo. To nie jest figurant - odbiera poszczególne etapy i jest odpowiedzialny za swoją pracę. Jest również bardzo dyspozycyjny - już parę razy potrzebowałam go "na gwałt" i nigdy się nie zawiodłam.

Edytowane przez Nefer

Kierbud (W-wa i okolice) Tomek Hoffman : 603-123-326.

Właśnie weszłam, żeby go dopisać do listy polecanych (dziś się spotkaliśmy. Fachowiec, ale nie jest pieprznięty - i jest na budowie kiedy trzeba albo i częściej. Wczoraj zadzwoniłam do niego o 19, że go potrzebuję - dziś o 11.00 był gotowy do spotkania. Do tego po prostu bardzo fajny człowiek)

Dzięki, Nefer. Jak zwykle - jeszcze niemal nie skończyłam pisać posta, a Ty już spieszysz z pomocą :) i dziwisz się (przez skromność, jak mniemam ;)), że twierdzę, iż Forum to Ty.

Witam szanownych forumowiczow i forumowiczki. :)

Czy ktos moze polecic jakiegos mistrza/speca/fachowca od wylewek? :)

Mogę polecić swoich wylewkarzy... wylewki miód malina, chwalone przez parkieciarzy i ledwo co skute przez hydraulików zakładających odpływ liniowy już po wylewkach...:)

Pan Mariusz - 515 620 350

Można się na mnie powołać, bo zajęty terminami strasznie, może to coś pomoże... Robił już u kilku osób z tego forum.:)

Mam do polecenia solidnego wykonawcę schodów wewnętrznych: Dariusz Lasek tel .608 404 823

U mnie obkładał drewnem schody betonowe, ale wiem że robi też inne. Schody wykonane są z niesamowitą dokładnością, wszystko wedle życzenia. Nie było żadnych niespodzianek. Bardzo pozytywnie nas zaskoczył tempem wykonania, tzn. schody złożone na gotowo w 2 dni. Poza tym Pan Darek wybrnął z dość trudnego zabiegu, krzywo zalanego przez murarzy. Schody są naprawdę super, no i cena też była przyzwoita.

Dodam jeszcze że Pan Darek ma duży dorobek, przysłał mi na maila sporą galerię, tak że było się na czym wzorować.

Naprawdę gorąco polecam!

Dzwoniłam, ale Pan Dariusz nie robi ze stali ;(

Witam

Przeszukałem chyba całe forum ale nie znalazłem, żeby ktoś polecał Inspektora Nadzoru - macie może namiary na kogoś znającego się na rzeczy?? Budowa Warszawa-Marki

Pzdr

ja też poszukuję, może jednak ktoś może polecić sprawdzonego inspektora

Serdecznie polecam ekipę - Pan Mirek Gencel - 502 711 910, firma MIRTEX - zakres STANY SUROWE, WIĘŹBY, DOMY Z BALA

Była właśnie u mnie naprawiać po mojej poprzedniej ekipie, a właściwie architekcie, który zapomniał zaprojektować mi ścianę fundamentową we wjeździe do garażu. Ekipa, która u mnie robiła, też nie wpadła na to, że jest coś nie tak. Skończyło się podmakaniem ścian i wizyta Pana Mirka. Chciałbym dodać, że roboty było mało, upierdliwa i trochę trudna (trzeba było uważać , co by piach nie wypadł spod chudziaka).

Pan Mirek:

1. po pierwsze nie olał mnie jak kilku innych ("eee, panie do tego to nie warto betoniary targać..")

2. po drugie od razu wiedział jak to zrobić, żeby podłoga się nie zawaliła i było dobrze (inni "hmmm. jak by to zrobić ...)

3. po trzecie mimo uwag powyżej nie policzył dużo

4. szybko, sprawnie, CZYSTO,

Naprawdę polecam i żałuję, że nie znalazłem ich, gdy sam budowałem.

P.S.

Znalazłem kontakt na tym forum, więc dzieki temu kto je założył :)

Jestem tu nowy na tym forum i nie za bardzo rozeznaję się w weryfikowaniu podawanych kontaktów.

Proszę doświadczonych forumowiczów o pomoc.

Potrzebuję ekip do pełnego wykończenia od stanu SSZ (Warszawa Ursus);

- wyburzenie i wybudowanie nowych ścianek działowych

- hydraulik (co i cwu)

- elektryk

- wylewki

- tynki

- dalsze wykończenine

Najchętniej wiadomości na prv, ale na forum oczywiście też będę czytał :)

Z góry wszystkich Wam dziękuję