Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

No to właśnie ci od klinkieru będą tak stawiać ścianę: ocieplenie, kotwy i klinkier. Widzisz na zdjęciach, że domy są w stanie SSO i dopiero klinkier. Kiedyś stawiało się razem, ale potworzyły się firmy specjalizujące sie wylącznie w klinkierze i teraz tak się robi. Jak robisz zwykłą scianę trójwarstwową, to rzeczywiście stawia się ją jednocześnie.

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Moja ekipa kończy budowę kolejnego domu na początku września. Mi wybudowali dom energooszczędny po audycie z NAPE i z wieloma zmianami i "ulepszeniami" projektu. Polecam.:)

rasia miałbym prośbę byś, jeśli możesz oczywiście, podesłać mi namiary na wspominaną przez Ciebie ekipę na PW?

Z góry dziękuję.

gość od układania kostki

p.Rafał Seroka 603-2169-36

my byliśmy zadowoleni, trzeba cisnąć i pertraktować i może jeszcze jakiś rabat sie uda że od Pawła namiary.

pozdro :lol:

No to chyba kolejny, który sie pogorszył przez rok.

Jak już odbierze telefon i się umówi to nie przychodzi i nie ma człowiekiem kontaktu. Budowa nauczyła mnie jednego - takich ludzi omijać szerokim łukiem a już na pewno nie dawać zaliczek .

Czyli wciąż szukam kogoś z polecenia do kostki brukowej betonowej (Nostalit)

Wycofuję swoje polecenie dla firmy Wenge-mar.

Zaczęli dobrze, skończyli źle. Połowa podłóg wykonanych u mnie w domu jest zrobiona bardzo dobrze, a druga połowa wygląda obrzydliwie. Schody montowane przez tą firmę są poskładane fatalnie i nadają się jedynie do zdjęcia, tymczasem szef firmy przyznał się do błędu i obiecał poprawę ale na tym się skończyło. Dodatkowo przy montażu schodów dokonano wielu zniszczeń na posadzkach na piętrze, uszkodzono ściany i gres na parterze w świeżo wykończonym domu. Dla zainteresowanych zdjęcia w komentarzu i dzienniku.

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?136320-Dziennik-Myszy-reaktywacja/page3

Edytowane przez 78mysz

78mysz rozumiem, że gdzieś wcześniej ich zachwalałaś. Proponuję zatem edytować post w którym tę firmę polecałaś i napisać tę negatywną informację również w tamtym miejscu, ponieważ nie każdy kto przeczyta pozytywną opinię na ich temat może trafić tutaj by "doczytać" resztę. :)

Myślę że dobrze będzie dać wzmiankę również w tym miejscu

78mysz rozumiem, że gdzieś wcześniej ich zachwalałaś. Proponuję zatem edytować post w którym tę firmę polecałaś i napisać tę negatywną informację również w tamtym miejscu, ponieważ nie każdy kto przeczyta pozytywną opinię na ich temat może trafić tutaj by "doczytać" resztę. :)

Myślę że dobrze będzie dać wzmiankę również w tym miejscu

poprawione

z tego co mi do tej pory doniesiono, to sciane trojwarstwowa wznosi sie razem. trzeba jakies kotwy w murach montowac do ktorych przyczepia sie welne i sciane z klinkieru

Dokładnie jak była robiona ściana z klinkierem możesz zobaczyć w moim dzienniku, dokładnie przy stawianiu sso były wstawiane od razu kotwy.