Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W ubiegłym tygodniu dzięki fantastycznej pracy p. Roberta Hawrylaka i reszty ekipy SELKI mój domek zyskał solidne ocieplenie dachu, solidny stryszek i wykończenie GK ( zwłaszcza obróbki Velux-ów robią wrażenie), przyłączam się więc z przyjemnością do grona zadowolonych i polecających klientów. NAmiary wielokrotnie były w tym wątku.

Podrawiam

Tomek

do SSO wraz z więźbą (+ ewentualne odeskowanie i krycie papą) z serca polecam Pana Staszka Komonia i jego ekipę spod Radzynia Podlaskiego tel 606 555 756. Panowie zjeżdżają do wa-wy na sezon i mieszkają we własnej przyczepie kampingowej. Przykładnie solidni i rzetelni. Ceny rozsądne. Co uzgodnione to święte.Pan Staszek robił nam także (budowa na Wawrze) ogrodzenie z klinkieru (słupki i podmurówka). Akurat zajechał do nas na Trakt Lubelski, aby wykonac tynki, wylewki i zabudowę poddasza. Jest dobra okazja, aby potencjalni zainteresowani mogli a vista zapoznac się z efektami pracy ekipy Pana Staszka. Pozdrawiam. Andrzej

tuptek-wawer napisał:
do SSO wraz z więźbą (+ ewentualne odeskowanie i krycie papą) z serca polecam Pana Staszka Komonia i jego ekipę spod Radzynia Podlaskiego tel 606 555 756. /QUOTE]

:bash: Pan Staszek ma już zarezerwowany 2011.

Proponowałam, żeby się sklonował :), bo mi jest koniecznie potrzebny, ale się nie dał.... Czekac do 2012???/

Witam. Ja ze swojej strony moge polecic bardzo dobrego hydraulika (Leszno k/Błonia), elektryka (Skierniewice - działa duzo na terenie Warszawy) , tynkarza (Warszawa - Jelonki) i parkieciarza (Biała Podlaska - lubelskie. Pracuje rowniez w Warszawie). Ze wszystkimi spotkalem sie na budowach wiec widzialem ich podczas prac. Jesli ktos bylby zainteresowany namiarem na ktoregos z nich prosze pisac na priv. Dzwoniac do nich mozna sie na mnie powolac. Pozdrawiam

rasia napisał:
Mieszkam od ponad roku, chyba więc już mogę dokonać małego podsumowania.:)

Jeden morał z tej bajki o budowaniu: ekipę poznaje się nie jak zaczyna, ale jak kończy... stara prawda, co?;)

Miałam szczęście do większości wspaniałych ekip:yes:, niestety o kilku w tym wątku się nie wypowiem.:no:

Od początku:

1.Rewelacyjna ekipa Pana Jana od SSO. Z sześciu nowych domów w mojej okolicy wybudował 4:). Po roku od zejścia z mojej budowy poprosiłam Pana Jana o "wymurowanie" nietypowego;) ogrodzenia, bo nie mogłam znaleźć nikogo, kto by się tego podjął. Przysłał najlepszego swojego człowieka, ja zrobiłam rysunki, Pan Jan ołówkiem na kartonie obliczenia i ogrodzenie mam dokładnie takie o jakie mi chodziło! :D Dodam, że w całym domu mam rewelacyjnie proste wszystkie ściany i kąty, co wychwalane było przez kolejne ekipy od hydraulików do tynkarzy, więc chyba jednak nie jest taką normą;):) Pan Jan: 501 679 706

2.Fantastyczni Cieśle. Ekipa wspaniała i perfekcyjna. Umiejąca czytać rysunki i spinająca ogromnie ciężką więźbę ze stalową ramą co do milimetra! :D Telefon musiałabym wydobyć ze starej komórki, więc kontakt na priv.

3.Dekarze.:D Wspaniali prawdziwi fachowcy przez duże F (jak zresztą wszyscy powyżej i poniżej) - doskonale zorganizowani. Byłam jeszcze długo z nimi w kontakcie i błyskawicznie reagowali na każdy mój telefon, czy to w sprawie dodatkowej obróbki kominów po ich tynkowaniu (grubo po zakończeniu dachu), czy w sprawie blachy na dach drewutni. :D A mieli do mnie ładnych kilkadziesiąt kilometrów.:) Bracia Wiesław i Waldemar: 604235954, 606457915

4.Aluminiowa stolarka: okna fixy, przesuwne, uchylno-otwierane, szklany dach, oranżeria, drzwi wejściowe...:)... AllTOP Lublin!!! Do tej pory jesteśmy w kontakcie, zmiana uszczelki, czy zamka - nie ma problemu. Nikt mi tej firmy nie polecił, znalazłam ich sama widząc wykonaną przez nich stolarkę w oglądanym pod nieobecność właściciela pewnym domu...:) Pan Paweł: 502297296

5.Tynki cementowo-wapienne... po prostu rewelacja! Nie było problemu z dojechaniem po trzech tygodniach i obróbce glifów, gdy po tynkach skończyły się montować okna!:D Pan Darek: sprawdzę w starym telefonie i dopiszę... edit: 602487247

6.Hydraulika, ekipa Pana Janusza: szybko, sprawnie, kompleksowo. Z jedną, małą wpadką z niedokręconym korkiem z wodą ogrodową. I ktoś mógłby pomyśleć - dlaczego ich polecam? Bo potrafili schylić głowy, przyznać się do niedopatrzenia i pokryć koszty. Bo każdemu może się zdarzyć błąd, ale nie każdemu do niego przyznać i wyjść z honorem.:) tel: 601 396042

7.Piec gazowy, kaloryfery...usługa z bardzo dokładnym przeczytaniem projektu i pedantycznymi wręcz obliczeniami zapotrzebowania na ciepło w każdym pomieszczeniu.:) Pan Sławomir: 600 350 637. Dostępny w każdej chwili, gotowy służyć radą,zapewniający pełen serwis i regulację w każdym momencie.:)

8.Wylewki... doskonałe! Chwalone przez kolejnych wykonawców od podłóg. Super twarde i nie do zdarcia... tak ładne, że aż szkoda było je zakrywać...;):) Pan Mariusz: 515620350

9.KartonGipsy:) Słynne Misiaczki, czyli ekipa, która ubrała w w GK i ociepliła wełną mnóstwo znanych mi forumowych i nie tylko domków ;):D, są po prostu niesamowici!! Nie znam drugiej tak solidnej, doświadczonej, przemiłej i dbającej o renomę, a jednocześnie tak młodej ekipy!!! Potrafią po roku, czy dwóch zadzwonić czy wszystko w porządku, czy nic nie pękło, a jeżeli nie daj boże pojawi się jakaś ryska na suficie, to jakby była największą rysą na honorze, przylatują na sygnale w najkrótszym możliwym czasie i naprawiają na swój koszt!!!:jawdrop:Dosłownie szczęka opada! :lol: Pan Robert: 502469645

Mam nadzieję, że nikogo o kim powinnam tu wspomnieć nie pominęłam. O wykończeniówce następnym razem...:)

10.Aaa... i ktoś, kto przydaje się na początku i na końcu budowy... specjalista od pielęgnacji i wycinki drzew... zna się na drzewach jak mało kto, a wycina również metodą linową...Pan Robert: 502641431

A ja zdecydowanie Pana Jana NIE POLECAM.

Zachowanie poniżej krytyki - około 1.5 m-ca temu Pan Jan zrobił nam kosztorys domu - zaakceptowaliśmy kwotę.

Umówiliśmy się, że zacznie pod koniec maja - ale wcześniej mamy się spotkać i dogadać szczegóły.

Najpierw był w sanatorium, później nie miał czasu, przekładał terminy spotkań - a na koniec ( wczoraj ) poinformował nas, ze już nie ma wolnych terminów.

Tak się nie robi!!!

Przez takie podejście, olewactwo i brak szacunku do ludzi straciliśmy 1.5 miesiąca

Czy ktoś ma sprawdzoną ekipę do SSO która ma jeszcze terminy na ten rok ?

Niestety jeden polecany Pan ( jak widać powyżej ) narobił nam swoim podejściem tylko mega kłopotu.. :(

Więc zaczynamy od nowa szukanie Fachowców...

Każda pomoc mile widziana :)

anetab13 napisał:
A ja zdecydowanie Pana Jana NIE POLECAM.

Zachowanie poniżej krytyki - około 1.5 m-ca temu Pan Jan zrobił nam kosztorys domu - zaakceptowaliśmy kwotę.

Umówiliśmy się, że zacznie pod koniec maja - ale wcześniej mamy się spotkać i dogadać szczegóły.

Najpierw był w sanatorium, później nie miał czasu, przekładał terminy spotkań - a na koniec ( wczoraj ) poinformował nas, ze już nie ma wolnych terminów.

Tak się nie robi!!!

Przez takie podejście, olewactwo i brak szacunku do ludzi straciliśmy 1.5 miesiąca

Mnie odmówił ze względu na swój stan zdrowia. Ja też byłam w trakcie rozmów z nim o moim SSO. Mówił, że ma jeszcze innego klienta. I odmówił mi bo zdarzają się mu często utraty przytomności i się po prostu boi.

Tak mi powiedział i ja mu wierzę.

anetab13 napisał:
Czy ktoś ma sprawdzoną ekipę do SSO która ma jeszcze terminy na ten rok ?

Niestety jeden polecany Pan ( jak widać powyżej ) narobił nam swoim podejściem tylko mega kłopotu.. :(

Więc zaczynamy od nowa szukanie Fachowców...

Każda pomoc mile widziana :)

Jeszcze raz polecam:

Ekipa pana Jerzego Filabera, kontakt podałam kilka postów wyżej.

Solidni, uczciwi i terminowi.

adk napisał:
Mnie odmówił ze względu na swój stan zdrowia. Ja też byłam w trakcie rozmów z nim o moim SSO. Mówił, że ma jeszcze innego klienta. I odmówił mi bo zdarzają się mu często utraty przytomności i się po prostu boi.

Tak mi powiedział i ja mu wierzę.

No chyba nie do końca.

Nas bardzo wyraźnie powiadomił, że nie ma już wolnych terminów na ten rok.

Wszystko można zrozumieć, ale jeśli potwierdza się odpowiedzialnemu człowiekowi chęć budowy domu w podanym

terminie, po czym po 1.5 miesiąca otrzymuje się informację - "nie mam wolnych terminów", to dla mnie jest już poniżej krytyki. Znalezienie ekipy "na cito" po takim czasie graniczy z cudem ( a zaznaczam, że Pan Jan POTWIERDZIŁ nam termin na maj, wycenił budowę domu do SSO - mieliśmy się tylko spotkać, żeby omówić szczególy, co kilka razy odwlekał ).

Wszyscy mamy swoje problemy, sprawy i swoje życie, ale - szanujmy swój czas!