Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Serdecznie polecam firmę pana Piotra - wykonał u nas trzy łazienki, ( każdą w innym stylu, jedną z antykowanego trawertynu).Doskonale kładzie glazurę , montuje hydraulikę i tapetuje.Wykonuje też inne prace wykonczeniowe.jest niezwykle solidny , punktualny i dokładny. Po całej drodze przez mękę z budową współpraca z takim kulturalnym i odpowiedzialnym człowiekiem to prawdziwa przyjemność.Tel : 600819883

Witam,

ponieważ pewien etap mam już za sobą, chciałabym polecić kilku fachowców, może ktoś skorzysta:

1. Hydraulik - pan Robert; robił nam całą instalację łącznie w podłogówką, szybko, sprawnie, fachowo; bardzo pomocny;

2. Ocieplenie i tynki zewnętrzne - pan Bolesław z firmy S.T.I.S.; mieli dużo roboty, bo dodatkowo wycinanie boni, ale wszystko sprawnie, dokładnie, bez problemów,

3. Schody wewnętrzne - polecany już wielokrotnie na forum pan Lasek, schody śliczne, nowoczesne i eleganckie, montaż szybki i czysty,

4. Układanie łupka na ścianie - pan Janusz, bardzo dokładny, układał z głową i wyobraźnią, kładzie też tynki dekoracyjne, kamień elewacyjny, malowanie (ale to dopiero przed nami)

5. Montaż kominka - firma kominyikominki, również wielokrotnie już polecana na forum.

Jeśli ktoś ma pytania, zapraszam na priv.

Witam,

Chciałbym polecić Wam ekipę Jana (ojciec) i Mirka (syn) Genclów, 502 711 910.

Panowie specjalizują się w stanach surowych i więźbach dachowych.

W moim rankingu dotychczasowych wykonawców, z którymi obcowałem, zajmują 1 miejsce i wątpię, żeby to się zmieniło. Przed kilkoma dniami skończyli też budować dom mojego kumpla, który też już zaczyna za nimi tęsknić :) Wcześniej robili też u znajomego, który ma te same co ja wrażenia z całego procesu.

Na szczególne wyróżnienie zasługują za:

- terminowość - w obu przypadkach budowa zaczęła się dokładnie w ustalonym dniu i trwała mniej więcej tyle czasu na ile się umówiliśmy

- wydajność - panowie zasuwają od 6tej rano do 21 (halogeny)

- szybkość - każdy z ekipy wie co ma robić, choć i tak nad każdym czuwa surowe oko Pana Jana

- solidność - jak czas pozwoli wrzucę fotki

- UCZCIWOŚĆ - nie bałbym się z nimi zostawić swojej 10cio miesięcznej córki... serio. Poza tym wykorzystując swoje układy byli w stanie załatwić duuuuże upusty na niektóre materiały, a przecież nie musieli się tym ze mną dzielić

- duże zaangażowanie i pomysłowość - Pan Mirek przeprojektował mi pół piętra w dniu stawiania ścianek działowych, uratował taras, który miał być tylko imitacją (dłuższa historia) itp itd. Nie denerwował się (i nie kasował jak za zboże) za którąś tam z kolei przeróbkę.

- fachowość - obaj panowie muszą mieć w głowach mikroprocesory z wyższej półki o czym przekonywałem się co krok. Przykład: czy Wasz konstruktor byłby w stanie po minucie mruczenia pod nosem wyliczyć, z dokładnością do ok 150kg, ilość stali jaką zużyjecie w płycie betonowej? Pan Mirek potrafi. Z kolej Pan Jan wyłapał kilka dość poważnych byków w proj. konstrukcyjnym - fakt, może miałem kiepskiego konstruktora ;)

- odwagę - na początku niechętni, ale w końcu dali się namówić na wykonanie pierwszej w swej karierze płyty fundamentowej ;) Wyszła super.

- pogodne usposobienie

Mają też niestety jedną wadę: przyzwyczajają, że inni wykonawcy też tacy są, a to NIESTETY nie jest prawda... ;)

Pozdrawiam

Witam,

Chciałbym polecić Wam ekipę Jana (ojciec) i Mirka (syn) Genclów, 502 711 910.

Panowie specjalizują się w stanach surowych i więźbach dachowych.

W moim rankingu dotychczasowych wykonawców, z którymi obcowałem, zajmują 1 miejsce i wątpię, żeby to się zmieniło. Przed kilkoma dniami skończyli też budować dom mojego kumpla, który też już zaczyna za nimi tęsknić :) Wcześniej robili też u znajomego, który ma te same co ja wrażenia z całego procesu.

Na szczególne wyróżnienie zasługują za:

- terminowość - w obu przypadkach budowa zaczęła się dokładnie w ustalonym dniu i trwała mniej więcej tyle czasu na ile się umówiliśmy

- wydajność - panowie zasuwają od 6tej rano do 21 (halogeny)

- szybkość - każdy z ekipy wie co ma robić, choć i tak nad każdym czuwa surowe oko Pana Jana

- solidność - jak czas pozwoli wrzucę fotki

- UCZCIWOŚĆ - nie bałbym się z nimi zostawić swojej 10cio miesięcznej córki... serio. Poza tym wykorzystując swoje układy byli w stanie załatwić duuuuże upusty na niektóre materiały, a przecież nie musieli się tym ze mną dzielić

- duże zaangażowanie i pomysłowość - Pan Mirek przeprojektował mi pół piętra w dniu stawiania ścianek działowych, uratował taras, który miał być tylko imitacją (dłuższa historia) itp itd. Nie denerwował się (i nie kasował jak za zboże) za którąś tam z kolei przeróbkę.

- fachowość - obaj panowie muszą mieć w głowach mikroprocesory z wyższej półki o czym przekonywałem się co krok. Przykład: czy Wasz konstruktor byłby w stanie po minucie mruczenia pod nosem wyliczyć, z dokładnością do ok 150kg, ilość stali jaką zużyjecie w płycie betonowej? Pan Mirek potrafi. Z kolej Pan Jan wyłapał kilka dość poważnych byków w proj. konstrukcyjnym - fakt, może miałem kiepskiego konstruktora ;)

- odwagę - na początku niechętni, ale w końcu dali się namówić na wykonanie pierwszej w swej karierze płyty fundamentowej ;) Wyszła super.

- pogodne usposobienie

Mają też niestety jedną wadę: przyzwyczajają, że inni wykonawcy też tacy są, a to NIESTETY nie jest prawda... ;)

Pozdrawiam

Pod powyższym podpisuje sie obiema rekami !!!!

Najlepsza ekipa z jaka miałam do czynienia, zbudują, policza materiały, uczynni, można miło pogadać, we wszystkim doraczą (MĄDRZE!!) i w niczym nie widzą problemu jak to z innymi ekipami bywa. Dodatkowo terminowi, można powiedzieć co do dnia, a nawet godziny :)

Po robocie sprzątają na błysk :)

eximaco jak najbardziej tak .

paweł robił mi dach w zeszłym roku ,pokryty braasem ,i jak na razie bez zarzutu .

firma szybka solidna i znająca się na swojej robocie ,a i cena rozsądna .

w 100% godna polecenia

tak wygląda mój dach http://www.panoramio.com/photo/52234228

http://v6.cache8.c.bigcache.googleapis.com/static.panoramio.com/photos/original/52234228.jpg?redirect_counter=2

Witam,

Polecam pierwszą ekipę która zasłużyła u mnie na wyróżnienie - a różnie z ekipami na budowie bywało.

Polecam dekarzy. Pan Andrzej tel. 888808818. Byli wcześniej polecani na forum i stąd ich znalazłem.

Robili u mnie deskowanie, papowanie, łacenie i krycie dachówką Tegalit.

Projekt bardzo trudny - Dach 450 m.kw., bardzo połamany, z szerokim 1m gzymsem po obrycie, 4 kominy, 5 okna dachowe, lukarny, rynny i mnóstwo szczegółów z blacharki.

Dekarze bardzo, bardzo dokładni (naprawdę wyjatkowo!), podchodzą z sercem do każdego szczegółu, robią dach nie na kilka lat lecz na dużo dłużej.

Wyliczają dokładnie potrzebne elementy, doradzają, słuchają potrzeb inwestora. NAPRAWDĘ POLECAM - na priv mogę przesłać zdjącia z tego co wykonali u mnie, a mam sporo.

Kolejne sprawdzone ekipy opiszę jak skończą z sukcesem swoje zadania. O złych i średnich nie piszę

Pozdrawiam

Bardzo proszę o namiary na jakieś niedrogie bramy garażowe i drzwi zewnętrzne

nie wiem czy nie drogie ale na pewno solidne ;)

http://www.akpen.com.pl - drzwi CAL-a - u mnie wejściowe do domu

http://www.hardmet.com.pl - drzwi stalowe ocieplone - u mnie jako drzwi z pomieszczenia technicznego do ogrodu

http://www.bramstal.pl - bramy normsthal

Jestem z tych firm i ich pracy zadowolony.

PZDR

Qter

P.S.

Zdjęcia w mojej galerii w stopce

nie wiem czy nie drogie ale na pewno solidne ;)

http://www.akpen.com.pl - drzwi CAL-a - u mnie wejściowe do domu

http://www.hardmet.com.pl - drzwi stalowe ocieplone - u mnie jako drzwi z pomieszczenia technicznego do ogrodu

http://www.bramstal.pl - bramy normsthal

Jestem z tych firm i ich pracy zadowolony.

PZDR

Qter

P.S.

Zdjęcia w mojej galerii w stopce

Dzięki!:)

Miałem poczekać do samego końca budowy, ale jestem pod wrażeniem, więc jadę już teraz.

Polecam:

Dach: wykonawstwo KamilDach z Siedlec - szybko i sprawnie, niedrogo, ale raczej tylko na wschód od wisły (trzeba tylko przypilnować, żeby po sobie posprzątali - jam im nie przypomniał i pojechali sobie, ale robota ok, polecam!) - kontakt p.Kamil: 507 506 293 kamildach.cba.pl " a man of few words" , ale profesjonalny.

Okna i brama garażowa: Forumowy Stary http://www.aprel.pl - no nic dodać nic ująć, rewelacja, za chwilę wracam do niego po drzwi wejściowe

Alarm: Forumowy Zbych - jak wyżej

Hydraulik i elektryk to jeszcze w trakcie, więc poczekam z opiniami.

No i tynki. I tu ogromny pozytyw: znaleziona przypadkowo na forum m. firma Anatak, no rewelacja: b.mili ludzie, czasowi, słowni. Tynki proste i gładkie powyżej normy , a było ich ok 1000m.kw. Pan Tomek doradzi co i jak, wyprowadzi krzywe ściany i nie narzeka że "materiału dużo" idzie etc., cena ustalona jest ceną płaconą. Cem-wap w pomieszczeniach brudnych, reszta gipsy - robią wszystko.

W sprawie terminów rozmawia się z Panią Anią: 502 626 122 a wykonuje lub nadzoruje Pan Tomek: 509536736. Po robocie pomieszczenia puste i zamiecione, przygotowane pod wylewki. No pod wrażeniem jestem. Gorąco polecam.

Wylewki: będą za parę dni,

cdn...