Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

prośba o namiary na Vadiola, albo innego dobrego glazurnika

z góry wielkie dzięki

ODŚWIEŻAM dorzucając nowe polecenie :):) Zdjęcia poszczególnych prac w dzienniku :)

POLECAM serdecznie :

- wykonawca glazury/terakoty/kamienia - czyli glazurnika wszechstronnego - i znów pojawi się tu wcześniej wspominany nie raz Vadiol forumowy :) Vadiol już u mnie praktycznie skończył. W życiu nie widziałam, żeby ktoś tak był dokładny i tak dbał o moje pieniądze. Nic sie nie marnuje - doradztwo w pełni fachowe.

polecam ekipę do wszelkich wykończeń Piotr Turski 607 372 087, ceny umiarkowane, wykonawstwo z głową i solidnie, człowiek słowny, nie zawala terminów, nie oszukuje, coś zawsze podpowie. U mnie poprawiał ściany po flejtuchach od tynków oraz sufity po durniach od sufitów, kładł płytki. U siostry wykańczał mieszkanie. Polecam

Nie można. Musi być słup żelbetowy, ponieważ takiego wymaga zakład energetyczny.

nie wiem czy to jeszcze aktualne bo troszkę przypadkowo zabładziłem na tym wątku a nie chce mi się czytać całego i nie wiem jak są wydane warunki czy masz tylko postawić słup czy również wykonać przyłącze tymczasowe i dalej do jakieś szafki budowlanej,ale postawienie przelotowego słupa ZN-10 kosztorysowo około 1000zł i w tej cenie bez problemu a może i taniej bym to wykonał (żeby była jasność nie jestem zainteresowany tym zadaniem tylko podpowiadam) jeżeli to ma być przyłącze tymczasowe być może udało by się kupić od zakładu energetycznego słup betonowy z demontażu za kilka złotych (u nas sprzedają za 10zł + VAT) nowy kosztuje około 420-450zł netto +VAT, jeżeli będzie ciężko proponuję znaleźć jakiegoś pracownika energetyki może podejmie się wykonania i pomoże kupić słup, reszta ceny zależy od zakresu wykonania przyłącza, wymagań co do szafki i uziomu, wszystko jest określone w warunkach, dziwi mnie tylko to że zmuszają klientów do stawiania słupów, u nas składa się wniosek na zasilanie placu budowy i docelowe działki i energetyka wykonuje przyłącze obecnie najczęściej kablowe (w zależności od złożonego wniosku) do granicy działki łącznie z szafką pomiarową (fakt że trwa to w zależności od uzbrojenia terenu do roku czasu i należy odpowiednio wcześniej o to zadbać) i zostaje postawienie jakiegoś zestawu budowlanego.

Jeżeli będą jakieś pytania zapraszam na priv bo jak wcześnie pisałem nie przeglądam tego wątku.

nie wiem czy to jeszcze aktualne bo troszkę przypadkowo zabładziłem na tym wątku a nie chce mi się czytać całego i nie wiem jak są wydane warunki czy masz tylko postawić słup czy również wykonać przyłącze tymczasowe i dalej do jakieś szafki budowlanej,ale postawienie przelotowego słupa ZN-10 kosztorysowo około 1000zł i w tej cenie bez problemu a może i taniej bym to wykonał (żeby była jasność nie jestem zainteresowany tym zadaniem tylko podpowiadam) jeżeli to ma być przyłącze tymczasowe być może udało by się kupić od zakładu energetycznego słup betonowy z demontażu za kilka złotych (u nas sprzedają za 10zł + VAT) nowy kosztuje około 420-450zł netto +VAT, jeżeli będzie ciężko proponuję znaleźć jakiegoś pracownika energetyki może podejmie się wykonania i pomoże kupić słup, reszta ceny zależy od zakresu wykonania przyłącza, wymagań co do szafki i uziomu, wszystko jest określone w warunkach, dziwi mnie tylko to że zmuszają klientów do stawiania słupów, u nas składa się wniosek na zasilanie placu budowy i docelowe działki i energetyka wykonuje przyłącze obecnie najczęściej kablowe (w zależności od złożonego wniosku) do granicy działki łącznie z szafką pomiarową (fakt że trwa to w zależności od uzbrojenia terenu do roku czasu i należy odpowiednio wcześniej o to zadbać) i zostaje postawienie jakiegoś zestawu budowlanego.

Jeżeli będą jakieś pytania zapraszam na priv bo jak wcześnie pisałem nie przeglądam tego wątku.

To chyba najdłuższe zdanie jakie kiedykolwiek przeczytałem. Czyżby padł rekord na forum? :) Pomijam już interpunkcje.

Zdecydowanie mogę komuś polecić ekipe Brukarską z Józefowa k.Otwocka, pod Warszawą. Układali mi kostkę granitową a mojemu przyjacielowi kostkę betonową. Wszystko wyszło pięknie i w rozsądnej cenie. Dostałem 3 lata gwarancji. Naprawdę Solidna, uczciwa młoda ekipa 4 brukarzy po szkole budowlanej. Dodatkowo pomalowali mi wszystko w domu, ponieważ tym też sie zajmują. Darmowa i fachowa wycena na miejscu, a także doradztwo. Byla to firma SMART-BUD nr 511226732.

pilnie poszukuję dekarza do dokończenia dachu. Wrzuciłam post w ogłoszeniach, ale może tutaj ktoś mi poradzi kogoś ... sprawa jest mocno pilna

Niezmiennie polecam swojego rewelacyjnego dekarza. Pan Wiesław: 604 235 954.:)

Reszta sprawdzonych u mnie ekip wcześniej w tym wątku i na Warszawskiej Grupie Babskiej.:)

Chciałem polecić ekipę pana Piotra Rudzkiego, firma Ewbud Lipsko. Chłopaki skończyli wczoraj u mnie robić tynk silikonowy (zajmują się też na pewno tynkami wewnątrz). Styropian położony i zaciągnięty klejem był siłami mojego Taty i moimi. Ekipa miała tylko położyć tynk. Dla niektórych robota niewdzięczna, ale pan Piotrek nie widział problemu. Sam zajął się transportem wiaderek z tynkiem od sprzedawcy (o tym później).

Tynk zrobiony bardzo ładnie, moje uwagi co do jakości w niektórych miejscach uwzględniane bez problemu na bieżąco. Ekipa przyszła w umówionym terminie bez opóźnienia. Bardzo nam przeszkadzała pogoda, ale tu również plus. Ewbud nie robi byle zrobić, zależy mu na tym, żeby ściana była wyschnięta przed tynkowaniem i po również. Mnie podczas robót praktycznie mogło nie być na miejscu, szczegóły ustalane telefonicznie. O nic nie musiałem się martwić. Żeby było jeszcze przyjemniej - cena również konkurencyjna - bez doliczania za ustawianie rusztowań czy inne nieprzewidziane rzeczy. Naprawdę polecam.

Dodatkowo polecam forumowego fightera1983 - który zajmuje się sprzedażą tynków. Już podczas pierwszej rozmowy telefonicznej poczułem, że zna się na rzeczy i potrafi wytłumaczyć jakie są różnice pomiędzy tynkiem mineralnym, akrylowym, silikatowym i silikonowym. Ja kupiłem silikon Caparola 1.5mm - wyszło super. Polecam go również dlatego, że daje uczciwe dobre ceny. Mimo, że daleko mam do nich do firmy, opłacało mi się tam jechać wybierać kolor i ustalać wszystko - mimo, że mam kilku innych dystrybutorów pod nosem. Cen, które od niego dostałem nie negocjowałem nawet o złotówkę ( a sprawdzałem gdzie indziej). Dodatkowo wypożyczył mi wzornik na kilka dni, żeby na spokojnie zastanowić się nad kolorem. Nie przeszacowuje ilości - dzięki temu nie zostało mi kilka wiader tynku, którego nie mogę oddać.

Tomasz00 i hania123 wierzę w wasze szczere intencje, jednak do takich informacji mamy tu na forum odowiednie miejsce - CZARNA LISTA WYK. w Mazowieckim

Proponuje byście w sugerowanym przeze mnie miejscu zamieścili swoje posty a te obecne usunęli bądź zgłosili do moderatora by ten je skasował.

Bez urazy ale sami musimy pilnować tu porządku by nie utrudniać sobie i innym niełatwych poszukiwań różnych wątków czy informacji.