Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mój domek jest na etapie "wczesnego SSO" :) Rósł równolegle z przygodami i niespodziankami.

Dziękuję tutaj memu Kierownikowi budowy i Aniołowi Stróżowi za wsparcie w ciężkich chwilach- Panu Wojtkowi z Kobyłki- tel. 516 316 432.

Za narysowanie projektu i instalacji wewn wg mojego pomysłu przyniesionego do P.Antoniego /z Międzyrzeca Podl/ na arkuszach papieru milimetrowego ;) i rzetelne potraktowanie inwestorki- tel. 510 068 684 oraz rzeczową pomoc przez ten etap.

Dziękuję mojej pracowitej, punktualnej i roześmianej ekipie Mróweczek: Pan Paweł, Pan Wacław, Pan Karol, Pan Daniel, Pan Darek pod wodzą Pana Jarka /tel.696 530 224/ pędzającego z poziomicą, sznurkami i miarkami. Postawili mój dom od pierwszej łopaty, wykonali więźbę, kominy, kominy klinkierowe, ścianki działowe, schody, deskowanie całego domu, wyłaz na dach oraz pokryli papą.

Hydraulikę pod chudziakiem wymyślił, wykonał Pan Andrzej z ekipą- tel. 502 358 661.

Ponadto wokoło pracowały inne ekipy- koparkowi, wywóz kilkudziesięciu ogromnych wywrotek ziemi, dostawcy piachu i kruszywa, materiałów budowlanych, stali i gwoździ.

Proszę mi wierzyć, trudna to rola Bab Budowniczego ale życzę wszystkim tu zaglądającym takiej budowy dzięki wspaniałym fachowcom emanujących cierpliwością i znajomością swego fachu.

:bye:

• Odpowiedzi 5,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Budowa w Wawrze na ukończeniu i mogę polecić:

1. SSO Krzysiek 534 292 737 - tylko SSO szybko, czysto. Instalacji i tynków w ich wykonaniu nie polecam bo to słabo im wychodzi. Dachu też mi nie robili także w tej kwestii też nie polecam.

2. Beton 502 536 092 - betoniarnia z okolic Zakrętu, Wiązownej - bardzo sprawnie, terminowo, ceny oki.

3. Więźba Rafał 607 052 509

4. Dachówka i położenie - http://abc-dachy.com.pl/ dobre ceny i dobra robota, tylko trzeba się umówić, że jak zostanie dachówka to zabiorą

5. Brama garażowa Normstahl 601 343 601 kontakt z Muratora nie pamiętam nazwy siedziba przy Puławskiej, tanio sprawnie

6. Sztukateria gipsowa wewnętrzna http://www.sztukateria.biz/

7. Kanalizacja Pan Łada 501 049 852 nie tanio ale praktycznie bez obsługowo, robi też przyłącza gazowe

8. Kominek montaż 602 539 655 wkład Hajduk kupiłem w http://kominy-panek.pl/ można zbić dobrze cenę

9. Kontenery na gruz http://www.klin.waw.pl/ dobra cena i można dużo ładować.

10. Koparka 602 664 984

11. Ocieplenie 512 197 154 kontakt tu z Muratora dobra robota dobra cena i załatwiają materiał w dobrej cenie

12. Studnia 667 143 153 dobra robota i dobra cena

13. Okna drewniane Pozbud http://www.novabp.pl/

Pozdrawiam

Polecam panią Architekt, która robiła nam adaptację projektu. Bardzo solidna, trzyma się terminów z precyzją szwajcarskiego zegarka. Słucha co się do niej mówi, doradza, ale nie narzuca. Mieszka w Warszawie i każda okolica W-wy jest dla niej ok, bo jak mówi, lubi podróżować :) W cenie za adaptację sama dodała 3 wizyty na budowie w razie potrzeby. Nie musiała, bo nawet by nam to do głowy nie przyszło :o

Anna Sikorska tel.: 609513819

Witam, ja tu bardzo nowiusieńki jestem, sorry za głupie pytania i spostrzeżenia. Tak przeleciałem ten post i zastanawiam się czy biała lista w okolicach wawy i innych miast nie mogła by być podzielona na jakieś podgrupy: SSO, tynki, dachy... przebrnąć przez te 156 stron to naprawdę duży wyczyn, przeczytałem 5 pierwszych stron i około 8-10 ostatnich. Szukam obecnie architekta w okolicach Otwocka. Gdzie powinienem zadać pytanie typu: co lepsze gotowy projekt z adaptacją czy projekt od podstaw indywidualny, jakie plusy i minusy jednej i drugiej opcji. Pewnie takie pytania były już tu zadane, czy możecie mnie przekierować w odpowiedni wątek lub napisać jak tu się poruszać jak ryba w wodzie? Edytowane przez michalo-okowawy

Hmm (po 2 dniach) czyli nie ma architektów: dobrych, sprawdzonych, znających się na rzeczy w okolicy Otwocka w rozsądnych cenach, których możecie polecić?

Nie bardzo wiem o co chodzi z tymi architektami projekt domu ? adaptacja ? , ze swej strony mogę polecić pracownie XYZ z Legionowa mi robili adaptację - szybko i dość tanio jak na okolicę Warszawy http://xyz.waw.pl/kontakt.php

Witam.

Poszukuję solidnej i sprawdzonej firmy/ekipy do wykonania mebli :kuchennych, zabudowy, szaf wnękowych. Jest tego sporo więc wolę nie eksperymentować z domorosłymi "dłubkami" i innymi "złotymi rączkami".

Pozdrawiam

http://www.meble-leszczynski.pl/

Robiliśmy u nich miesiąc temu, ceny nie "Warszawskie", jak najbardziej do przyjęcia. Firma z Radomska, a transport (230km)i montaż 450 zł :p

Witam! Polecam mojego glazurnika - Pana Janusza już polecanego wcześniej na tym forum, tel. 604 684 786; Pan Janusz robił u nas glazurę, biały montaż, poprawki hydrauliczne i tynkarskie, montował parapety, malował ściany. Jest bardzo solidny, rozsądny; w międzyczasie wykonywał też prace z mojego polecenia u rodziny i znajomych - wszyscy bardzo zadowoleni. Jeszcze raz z czystym sumieniem polecam!

Witajcie,

szukam obecnie wykonawcy mebli kuchennych, jak na razie najciekawszą ofertę dostałam od firmy DOMANO, ale niepokoi mnie odrobine, ze nic na ich temat nie moge znalezc. (Fakt lepiej nic, niz x niepochlebnych opinii, ale jakos lepiej bede sie czula wiedzac, ze ktos moze sie o nich pozytywnie wypowiedziec). Interesuje mnie pomyslowosc, pomocnosc, doradztwo, terminowosc no i jakość zabudowy.

Z góry dziękuję za wszelkie opinie.

Pozdrawiam,

Agnieszka

Witam,

Może ktoś poleciłby sprawną i niedrogą ekipę do ocieplenia i zabudowy poddasza?

Pozdrawiam,

BWP

Witam ja co prawda jestem w trakcie docieplania poddasza i wykonywania zabudów ale z czystym sercem mogę polecić już wielokrotnie polecaną i chwaloną ekipę forumowych ,,MIsIACZKÓW'' [można o nich wiele poczytać we wcześniejszych wpisach] tak powinna wyglądać współpraca pomiędzy stronami, pełne fachowe doradztwo, czystość, zaradność terminowe wykonanie i cena też nie odstrasza. Pełny opis efektu pracy tak w połowie tygodnia po zakończeniu. Serdecznie polecam kontakt; Selki Robert Hawrylak 502469645

Pozdrawiam,

fantomdom

Jakby Ci to powiedzieć - jeśli uważasz że kryterium jest to że sąsiad ma gorzej, to faktycznie ekipa Saina nie jest zła.

Niestety jeśli spojrzeć na to obiektywnie, to niestety nikt z moich znajomych u których ekipy Pana Huberta wykonywały prace (tynki, zabudowa KG, elewacja) nie był zadowolony, a kwiatki wychodziły czasami wiele miesięcy później...

No ale pewnie wszyscy trafialiśmy po prostu na te 'gorsze ekipy'

No i ja musze dołączyć do niezbyt pochlebnego zdania o firmie Sain. Potwierdzam opinie o zatynkowaniu wielu puszek, potwierdzam o "kwiatkach" sukcesywnie wychodzących przez wiele miesięcy i tak samo o odbiorze prac przy halogenie. Jasne, że są gorsze ekipy, ale równajmy do lepszych, nie do gorszych.

Spokojnie za to mogę polecic hydraulika p. Roberta (512150034), który wykazał się sporą wiedzą, rzetelnością,, dbałością i ogólnym podejściem do pracy. Mowa o hydraulice i innych pracach, które wykonywał (taka "złota rączka")